Dorinthe Mansolein

Dorinthe Mansolein is een heel mooi, groot en goed bespierde merrie met ruime elastische bewegingen. Deze zeer luxe merrie komt uit een echte prestatielijn. Vader Tangelo van de Zuuthoeve liep internationaal Grand- Prix en bracht meerdere goedgekeurde zonen.


Tangelo van de Zuuthoeve
1.60 cso
Nacos II
1.60 cso
Fair Play IIIQuastor
Ma Pomme
GeminiTanael
Il Pleut Bergere
Olympia van de KrekebekeLaudanum xx
1.60 cso
Boran xx
Monta Bella xx
Racyona ZRamiro
Alcyone Z
Attentia
folhenpramie
Athlet ZAlme
1.60 cso
Ibrahim
Girondine
GolfamtGotthard
Erlenfee
Saskia
hauptstutbuch
LepantoLadykiller xx
Visage
FiestalFarnese
Ava
Bruin
Mail Stal Mansolein
KWPN
Holsteinerstamm 4025
51.37%

De vader is: Tangelo van de Zuuthoeve.

Foto Hengst Tangelo van de Zuuthoeve nakomeling Narcos II x Laudanum xx x Ramiro Z

1996 - vos - 1.69m - KWPN

Tangelo heeft veel ras, een sprekend hoofd en hard beenwerk met bewegingen die zich kenmerken door een zeer goed achterbeen gebruik. Tangelo springt snel van de grond, met de schoft omhoog, bukt fantastisch en opent achter zeer goed met heel veel vermogen, zo moet een fokhengst springen.
Zijn afstamming is uniek; Narcos ll x Laudanum XX- Ramiro x Almé x Gotthard. Men kan niet beter wensen. Allemaal prestatiepaarden bij de top van de wereld.
Het afstammelingrapport van de veulens van Tangelo was zeer goed. Ze hebben sprekende hoofden, lang voorbeen met front, veel ras en correct beenwerk. De stap en galop zijn fantastisch en daarbij hebben ze maat.
Tangelo zelf heeft internationaal gesprongen onder Roelof Bril. Zo was hij als 8 jarige dubbel nul in de Grote Prijs van Villamoura en Estoril, 3e in de Grote Prijs van Wenen (1.60 m.) en 3e in de Grote Prijs van Birmingham.
De eerste jaargang kinderen van Tangelo was een openbaring. Springen met de schoft omhoog met zeer veel techniek en vermogen daarbij hebben de kinderen een gouden karakter.
Zo werd in 2005 bij het NK vrijspringen Valleiroos (Tangelo x Lux) reserve kampioen van Nederland en Vera (Tangelo x Calvados) 4e, kreeg een Tangelo x Le Vangieur 90 pnt. voor het vermogen en gem. 85 pnt. voor het vrijspringen. Tangelo x Candyboy werd tijdens Expo Sale 2006 verkocht voor €60.000,- (3 jr.) en is nu een zeer talentvol springpaard. Ook werd er een Tangelo x Concorde (4 jr.) verkocht voor € 115.000,- en een Tangelo x Animo (4 jr.) voor € 45.000,-. W. Schröder van Stal Eurocommerce is een fan van Tangelo en heeft meerdere kinderen van Tangelo in opleiding voor topspringpaard.
In 2007 werd Tangelo x Cantus in Polen winnaar jonge springpaarden en Tangelo x Burggraaf kampioen 4-jarige springpaarden in Ierland. Tangelo x Concorde een zeer opvallend springpaard in Roggel en Geldrop. In de finale bij de 4-jarige kampioenschappen in Engeland zater vier Tangelo’s bij de eerste tien. Zoon Viagro is goedgekeurd voor Zangersheide en het KWPN.
In Den Bosch werd in 2008 de 3-jarige Tangelo x Calvados aangewezen voor de verrichtingstest (opvallende hengst met lengte, ras, beweging en zeer goede springmanieren). Vigaro (Tangelo x Renville) was één van de opvallendste springhengsten in Den Bosch.
Er is dan ook een grote vraag naar kinderen van Tangelo en ondanks dat er zeer veel kinderen van Tangelo vertrokken zijn naar het buitenland handhaaft hij zich zeer hoog op de springindex, namelijk 1ste. Dit is uniek! Tangelo de springfokhengst van Nederland.


De moeder van Dorinthe Mansolein: Attentia

Foto Attentia moeder van Dorinthe Mansolein

De Holsteiner merrie Attentia die afstamt van Athlet Z maal Lepanto maal Farnese kwam in augustus 2003 naar onze stal. Deze merrie beschikt over zeer goede basisgangen en is daardoor veelzijdig inzetbaar. Daarbij laat ze ook een fantastische sprong zien. Zoals een echte Holsteiner betaamt springt ze met veel vermogen en vertoon. Ze overwint zelfs de hoogste hindernissen met speels gemak, altijd goed in de techniek en met een bijzonder goed lichaamsgebruik. Een droom van een springpaard waar geen opdracht te moeilijk voor is.

Attentia komt uit de zeer succesvolle Holsteinerstam 4025 die internationale toppers heeft voortgebracht, zoals de bekende springpaarden Classic Touch met Ludger Beerbaum, Lavantus met Franz- Josef Heitzer en de goedgekeurde hengsten Cassio III, Quality Touch Z,Casando B, Bavaria Blue, Jewel'S Carat, Lord Sherry, Lancetto, Lagano B, L' Acteur, Alesi N, Sir Lord, Copenhagen B, Candito, Caligula I en II. Maar ook de succesvolle springpaarden; Cannelina met Eric van der Vleuten, Achileas V, Classic Line, Sedonia, Cantate Touch, Sevada en Landors Boy.
Ook de bij het KWPN goedgekeurde hengst Whitesnake komt uit de Holsteinerstamm 4025.
Fiesta, de moeder van de moeder van Attentia, bracht in combinatie met Lago Maggiore de in Holstein goedgekeurde hengst Laveno. Saskia, de moeder van Attentia, bracht in totaal zes nakomelingen, allemaal afstammelingen van Athlet Z. Bijna al deze paarden leverde bijzondere prestaties. Abuel werd succesvol uitgebracht in het ZZ- springen, Atlethico bracht het tot nationaal springpaard, Bavaria Blue werd goedgekeurd in Bayern en sprong in Amerika Internationaal Grand-Prix, de merrie Elanca klasseerde in het ZZ- springen en is succesvol in de fokkerij en als laatste was er nog de merrie Finistere die Hauptstutbuch werd.
Attentia kreeg als veulen een premie op de keuring en is daarna ingezet voor de fokkerij.

In deze beknopte samenvatting over de bloedlijn en prestaties uit de stam van Attentia wordt duidelijk dat het hier gaat om een zeer succesvolle stam, waar goed presterende paarden uit voortkomen.
Ook van de nafok van Attentia, die met hun jonge leeftijd al veel potentie laten zien, hebben we hoge verwachtingen.
Zij zullen dan ook een mooie toekomst tegemoet gaan!


Vererving Attentia:

De verervingskracht van Attentia is veelzijdig. Ze geeft mooie veulens die altijd beschikken over een goed, open en fijn karakter. Haar nakomelingen kenmerken zich door maat en formaat met drie goede basisgangen. Alle nakomelingen stappen ruim voldoende, hebben een goede en krachtige draf en een goede galop. Haar nakomelingen springen met veel vermogen, goede techniek en vooral veel plezier. Het zijn makkelijke paarden om mee te werken. Ze willen leren en gaan voor je door het vuur. Hun veelzijdige talent en super karakters, maken het tot zeer fijne en getalenteerde sportpaarden.