Delios

Delios is langgelijnd die duidelijk veel volbloed voert. Hij is mooi aan de maat en heeft een elegante uitstraling. Alles wat je verwacht van een halfbloed, ras, hardheid en uitstraling! Hij beschikt over drie goede basisgangen al moet hij nog wel wat aan kracht winnen. Zijn stap is goed door het lijf en zijn draf is opvallend mooi. Ook zijn galop heeft kwaliteit.

Via de jonge moeder van Delios, Zarah- Maro, komen we de hengst Casco tegen. Hij staat bekend om zijn vermogen en super instelling en sprong zelf verdienstelijk in het 1.60 mtr. en bracht meerdere goedgekeurde zonen.
Als grootmoeder van Delios vinden we de interessante Holsteinermerrie Tara, van Linaro x Cor de La Bryere x Lantaan. Deze merrie bracht in combinatie met Scandic de KWPN tweedebezichtings hengst Bolero, die later onder de naam Scenario werd goedgekeurd in Duitsland.
Uit Holsteinerstam 2860 komen onder meer de goedgekeurde hengsten: Landstar, ook van Linaro en nauw verwant aan Tara, Fachmann, Colorado D, Marconi en Coromino en de internationale spring- en dressuurpaarden: Carlos, Elite I, Christ, Capiletto en Firth of Clyde.

De vader van Delios is de kleine volbloed hengst Favoritas xx die zelf succesvol sprong op Grand- prix niveau. Ondanks zijn stokmaat van 1.60 mtr. had deze hengst met zijn leeuwenhart geen moeite om over hindernissen te springen die groter waren dan hij zelf.


Favoritas xxReitar xxRubilnik xxFaufbold xx
Biografia xx
Rotonda xxFaktotum xx
Romantika xx
Flanel xxLipezk xxPriz xx
Lafa xx
Favoritka xxRaund xx
Feskara xx
Zarah-MaoCascoCascavelleCantus
Phaedra H
FarettLandlord
Tarett
TaraLinaroLandgraf I
Tamara
Harburgerin CCor de la Bryere
Biene V
Bruin
Mail Stal Mansolein
KWPN
Holsteinerstamm 2860
74.21%

De vader is: Favoritas xx.

Foto Hengst Favoritas xx

Favoritas xx - 1990- zwartbruin- 1.61 mtr- AES.

Favoritas xx is een volbloed par excellence. Gummie, kracht en tomeloze inzet karakteriseren deze "Napoleon" onder de volbloeden; klein van stuk maar met een enorme moed en veerkracht. Favoritas xx is het levende bewijs van het feit dat de echte kwaliteit van een paard "tussen de oren zit". Favoritas xx grote oog verraad deze kwaliteit.
In de afstamming van Favoritas xx komen we 5 keer Raubold xx tegen, een volbloed die garant staat voor springgenen. Favoritas xx komt uit hetzelfde nest als Rythmical xx, die in Amerika zeer goed springt onder Nona Garson. Het is dus niet verwonderlijk dat Favoritas xx in de internationale springsport bovengemiddeld presteert, oa. 3e in de finale van de Sires of the World competitie 2002 te Lanaken en 7e in de wereldbekerwedstrijd te Dortmund 2003, waarbij hij nulrondes springt over parcoursen die hoger zijn dan hij zelf groot is!