Danser

Danser (geb. 30-05-2004) is een forse E- pony die mooi en evenwichtig gebouwd is en de chique uitstraling van zijn Friese vader heeft geërfd. Hij is gitzwart van kleur met een klein kolletje op zijn voorhoofd.

Zijn bewegingen zijn spectaculair, en ondanks dat hij nog in de pony maat valt, beweegt hij als een paard. Met veel buiging in de gewrichten en veel ruimte en afdruk. Zijn grootste hobby is showen, met veel allure en zelfhouding is hij een imposant dier om te zien. Zijn karakter is open, nieuwsgierig en zacht. Een paard dat heel graag knuffelt en kontakt zoekt.

Danser is een zoon van de New Forest merrie Carla (Carlo x Briljant x Winsomes Diogenes)

Carla werd bij haar vorige eigenaar gedekt door een losgebroken Friese hengst van wie de afstamming of herkomst ons onbekend is.

In september 2004 kwamen Carla en haar veulentje bij ons op stal als speelkameraadje voor het hengstveulen Cadans Mansolein.

In november 2006 is Danser geruind en in het voorjaar van 2007 licht zadelmak gemaakt.

Danser is door zijn robuuste bouw een ideaal gezinspaard geschikt voor recreatie en/of trec en heeft door zijn vloeiende bewegingen, fraaie verschijning en gitzwarte kleur tevens potentie voor de sport.


Onbekend   
 
  
 
   
 
  
 
CarlaCarloRalphPriory Prickle
Broomy Perfection
BiancaNoodererf Chap
Kantje's Tonka
DaisyBriljantRobijn
Prescott Black Magic
Diogenes GoldyWinsome's Diogenes
Suzanne
Zwart
Mail Stal Mansolein
NRPS
-
-

De vader is: Onbekend.De moeder van Danser: Carla

Foto Carla moeder van Danser

De New- Forset merrie Carl kwam samen met haar hengstveulen Danser in september 2004 bij ons op stal. Deze New Forest pony van de bekende hengst Carlo en een moeder van Briljant maal Winsomes Diogenes zal ingezet worden voor de ponyfokkerij.
Deze merrie heeft veel kwaliteit in de drie basisgangen die ze ook aan haar nakomelingen doorgeeft.