Cristal Mansolein

Kaloubet D'Tourelle
1.40m spr
Gaboulet A
1.60m spr
Alme Z
1.60m spr
Ibrahim
Girondine
VitiNystag
Ida de Bourgoin
Stella du BanneyIf de MerzeVerdi xx
Albarelle II
Isba du BanneyTanael
Etoile de Juin
Wendela AManhattan
1.60 cso
Burggraaf
pref, 1.50 cso
Landgraf I
Loanda Staatsprämie
Utopia
pref prest keur
Abgar xx keur
Vonia ster pref prest
FimkePeleAbgar xx keur
Georgsie ster
UrsulaNimmerdor pref
Omara
Zwart
Mail Stal Mansolein
SF
Merrielijn 103 Fokfamilie 110
45.90%

Cristal Mansolein is een moderne sportmerrie. Zo zwart als de nacht, met een zeer aansprekend hoofd en een correct exterieur, dat maakt Cristal Mansolein tot een lust voor het oog. In beweging vallen haar souplesse en lossigheid op. Ze beschikt over een goede stap, zeer aansprekende draf met een sterk achterbeengebruik en een ruime galop, waarbij elke galopsprong goed door het lijf wordt gemaakt en bergopwaarts is.
Qua karakter is Cristal Mansolein heel open en makkelijk. Een echte knuffelmerrie die nieuwsgierig is en open naar de mens.


Vererving Cristal Mansolein:

De nakomelingen van Cristal Mansolein zijn mooie veulens. Ze beschikken over veel souplesse en elasticiteit. Cristal Mansolein brengt correcte modellen en aansprekende types. Fijne bewerkbare nakomelingen die intelligent en leergierig zijn. Ook de bewegingskwaliteiten van Cristal Mansolein zien we terug in haar nakomelingen.
Veelbelovende sporttypes.Cidre Mansolein Z; 2016 (Hunter's Carambole) Kampioen keuring Selle Francais buitenlandse veulens met een gemiddeld cijfer van 7,7. Meerdere klasseringen in het L-2 dressuur.

Asha Mansolein Z; 2017 (Asca Z) Kampioen keuring Selle Francais buitenlandse veulens met een gemiddeld cijfer van 7,6 waaronder een 8 voor beenwerk en uitstraling.

Onyx Mansolein Z; 2018 (Obama C) Kampioen keuring Selle Francais buitenlandse veulens met een gemiddeld cijfer van 8,25 waaronder een 8,5 voor de bovenlijn en bewegingen. En een 9 voor uitstraling. Klasseringen in jonge paardencompetites dressuur in Frankrijk.

Chaya Mansolein Z; 2020 (Columbus Z) Derde op keuring Selle Francais buitenlandse veulens met een gemiddeld cijfer van 8,08 waaronder een 8,5 voor algemene indruk en een 8 voor exterieur. Hiermee Elite verklaard !

Cyleste Mansolein Z; 2021 (Columbus Z) Kampioen (ex-aequo) stamboekkeuring Selle Francais met gemiddeld cijfer 8,8 waaronder een 9 voor de algemene indruk en een 8,5 voor de voorhand, bovenlijn en bewegingen. Waardoor Elite verklaard !

Soraya Mansolein; 2022 (Next Level) Tweede tijdens stamboekkeuring France Dressage met een 9 voor de draf en exterieur en voor de algemene indruk een 8,5 ! Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

De directe familie van Cristal Mansolein:

Cristal Mansolein is een dochter van Wendela-A, die onze fokkerij ook heeft gediend. De overgrootmoeder van Wendela-A, Omara (v. Marco Polo) bracht twee dochters van Nimmerdor. Namelijk de STB merrie Ursula en de Keur Preferente merrie Tamara. Een dochter van Ursula, de merrie Zarina (v. Hold Up Premier) sprong internationaal 1m35 onder Nathalie van der Mei, maar ook de prestatie merrie Nathalie (v. Glennridge) bracht onder andere het 1m35 springpaard en Thomas (v. Corland), een 1m30 springpaard. Ook de Keur Preferente merrie Tamara was succesvol in de fokkerij. Zo bracht zij de tweedebezichtigings hengst Gino (v. Notaris) die later uitgroeide tot een internationaal Grand-Prix springpaard onder de naam Bruce Goodin. Tamara bracht ook de voor het verrichtingsonderzoek aangewezen hengst Angelo (v. Zeus). Een dochter van deze Tamara, de Ster Preferente Prestatie merrie Denise (v. Jasper) presteerde ook sterk in de fokkerij. Want zo bracht ze de tweedebezichtigings hengst Ivan (v. Candyboy) die op 1m30 niveau sprong in Nederland, maar ook het 1m35 springpaard Merlyn (v. Concorde). Nog weer andere nakomelingen van Denise zijn Trevor (v. Voltaire) die 1m35 sprong en Richelle (v. Indoctro) die op 1m40 niveau uitkwam. Ook Limerick (v. Concorde) is een opvallende nakomeling van Denise. Deze ruin sporng succesvol op 1m60 niveau. Daarnaast komt ook het Internationale Grand-Prix dressuurpaard Odine (v. Damocles) uit Denise.

Verder terug in de lijn van Wendela-A komen we dan nog de merrie Domara (v. Olaf van Wittenstein) tegen. Zij bracht onder andere het Lichte-Tour dressuurpaard Oval (v. Hamlet), alsmede meerdere 1m30 springpaarden zoals Incredible Surprise (v. Daimler), Einschnitt (v. Legaat) en Dancing (v. Lector).


De stam van Cristal Mansolein:

Wendela-A stamt uit merrielijn 103 fokfamilie 110, een befaamde stam waar opvallende sportpaarden uit voort zijn gekomen, zoals de goedgekeurde hengsten Doruto (v. Urban), de KWPN hengst Sydney (v. Goodtimes) die internationaal 1.60 mtr. springt, maar ook de legendarische Olympisch kampioen van 2008 in Hong Kong, Hickstead van Eric Lamaze. Een hengst met een onbeschrijfelijke staat van dienst. Zijn jongere volle broer Hickstead II is goedgekeurd bij Zangersheide.
Uit deze stam komt ook de in Zangersheide goedgekeurde springhengst Fernando H (v. Calvino) die tevens aangewezen is voor het KWPN verrichtingsonderzoek. Alsmede Gino H (v. Calvino Z) die AES gekeurd is en aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, en Hanassi H (v. Calvino Z) die goedkeurd is bij Zangersheide.


De vader is: Kaloubet d'Tourelle.

Foto Kaloubet D Tourelle nakomeling van Galoubet A x If De Merze x Tanael

De Franse SF goedgekeurde hengst Kaloubet d'Tourelle staat voor kracht, reactievermogen en intelligentie wat hem tot een echte crack maakt.

Kaloubet d'Tourelle is een hengst met een bijzondere bloedopbouw en afkomstig uit een bewezen moederlijn.
Zijn moeder Stella Du Banney heeft een hoge ISO van 142 (92); was finalist op 4- en 5jarige leeftijd van diverse belangrijke Franse kampioenschappen.en heeft meerdere Grand Prix springpaarden gebracht. Haar moeder Isba Du Banney sprong zelf Internationaal op Grand-Prix niveau en bracht o.a. de SF goedgekeurde dekhengst Gadget Du Banney die op het kampioenschap van Fontainebleau hoge klasseringen behaalde. Uit deze directe moederlijn komen 8 goedgekeurde hengsten zoals Diamant Rouge II, Derby De L'Isle, Haudanum Du Parc, Darwin Du Parc, Nobel V,Idaho De Kerser en Camee De Lisle en meer dan 15 internationale springpaarden, waaronder Isba Du Banney, Camee De Lisle, Kalin De L'Isle, Lavende De L'Isle, Hulmos De L'Isle, Folka Du Parc en vele andere.

Vader van Kaloubet d'Tourelle is de wereldberoemde springhengst Galoubet A die zelf 1.60 mtr. sprong en vader is van de wereldberoemde hengst Baloubet Du Rouet die furore maakte onder het zadel van Rodrigo Pessoa.
Meer dan 19 goedgekeurde hengsten bracht deze Galoubet A en meer dan 18 Internationale Grand-Prix springpaarden. Een topvererver pur sang! De vader van de moeder van Kaloubet d'Tourelle is niemand minder dan If De Merze een driekwart volbloed hengst die veel voor de Franse fokkerij heeft betekend. Zo bracht hij tal van goedgekeurde dekhengsten en internationale springpaarden en is hij een graag geziene hengst in de moederlijn. In zijn bloedlijn vinden we meermalen de bekende volbloedlijn de TB-12. Deze TB-12-lijn staat garant voor alles wat we willen en wensen van de volbloed en deze lijn heeft bewezen toppaarden te brengen voor zowel springen als dressuur. Voor meer informatie over deze lijn, zie onze merrie I' ll Take Romance.
In de derde generatie van Kaloubet d'Tourelle zien we de hengst Tanael, ook deze hengst heeft een zeer hoog percentage goedgekeurde zonen.

Hoewel Kaloubet d'Tourelle nog niet vaak voor de dekdienst is ingezet, lijken zijn nakomelingen reeds veelbelovend.

Een greep uit zijn prestaties:
ISO 159 (07)
- Klassieke Cyclus finalist in Fontainebleau bij de 4 en 6 jarigen en geselecteerd voor het WK voor 6 jarige springpaarden in Lanaken waar hij werd gereden door Florent Giroud.
- Op 7 jarige leeftijd is hij winnaar van internationale wedstrijden; 3e en 6e in Vichy, 8e in Bourg en Bresse en de GP winnaar in het 1m30 Vougy in Roanne, 4e GP 1m35 van Riom en St Etienne.
Op 8-9 jarige leeftijd won hij de GP d'Ar-nas 1m35 Wildvine en Andrezieux Boutheon, Victor-snelheid 1,40 Roanne Vougy, 2e in de GP 1,40 Creusot, 5e GP 1m45 op Maillys. Geclasseerd in de CSI: CSI ** 2e bij Riom en Grenoble, 3de en 5de op het CSI ** Dijon. Hij eindigde zesde in het Criterium Pro 2 in Fontainebleau in 2006
- In 2008 won hij de GP 1m30 in Roanne, 3de en 6de in de GP 1m45 1m40 GP in St-Amand Lignieres, 3e GP 1m35 Charolles en nog vele andere successen. Op dit moment wordt hij door een jonge Franse ruiter uitgebracht in het 1.45 - en 1.50 mtr.