Cidre Mansolein Z

Cidre Mansolein Z is als de bubbels in de champagne, luchtig, vlug en bruisend. Zodra de kurk eraf gaat spuit ze er vandoor! Met haar luxe koppie en dito exterieur een knap veulen om te zien. In beweging zeer lichtvoetig en soepel door haar lijf. Snel in haar reflexen en uiterst wendbaar.


Hunters CaramboleCarenzo
1.40 cso
Calido ICantus
Baroness
Fraganzia H
Hauptstutbuch
Freedom Z 1.60 cso
Grandessa Hauptstutbuch
Balonia H
Staatsprämie
Balou du Rouet
1.50 cso
Baloubet du Rouet 1.60 cso
Grandessa Hauptstutbuch
Geisha
Hauptstutbuch
Graf Sponeck
Luisance Staatsprämie
Cristal Mansolein
keur
Kaloubet D Tourelle
1.40 cso
Galoubet A
1.60 cso
Alme
1.60 cso
Viti
Stella du BanneyIf de Merze
Isba du Banney
Wendela AManhattan
1.60 cso
Burggraaf 1.50 cso
Utopia
FimkePele
Ursula
Vos
Mail Stal Mansolein
Zangersheid
Merrielijn 103, fokfamilie 110
34.18%

De vader is: Hunters Carambole.

Foto Hengst Hunters Carambole nakomeling Carenzo x Balout de Rouet x Graf Sponeck

Carambole kreeg zijn eerste goedkeuring voor de dekdienst op de Hannoveraanse keuring te Verden (2014). Op deze keuring werd hij aangekocht door Hunters Studfarm nadat hij een uitzonderlijk goede indruk achterliet! Ook Carambole is een bloedgemaakt type met een stevig fundament. Carambole zelf springt met veel souplesse en respect voor de hindernissen. Ook tijdens de BWP-hengstenkeuring werd Carambole door verschillende bronnen beschreven als een zeer complete en atletische hengst!

Carenzo (Calido I) tekent voor het vaderschap van Carambole. Carenzo zelf legde de 70 dagen test met succes af. Hij behaalde zelfs de maximumscore voor vermogen! Ook op techniek scoorde hij zeer goed met een 9,5. Ook zijn nakomelingen doen het heel goed op de keuringen en vallen op door hun prachtige verschijning en zeer goede bewegingen.

Moeder Balounia H (v. Balou du Rouet) heeft zelf de Staatspremie proeven meegedaan en behaalde hierbij een gemiddelde score van 9.


De moeder van Cidre Mansolein Z: Cristal Mansolein

Foto Cristal Mansolein moeder van Cidre Mansolein Z

Cristal Mansolein is een moderne sportmerrie. Zo zwart als de nacht, met een zeer aansprekend hoofd en een correct exterieur, dat maakt Cristal Mansolein tot een lust voor het oog. In beweging vallen haar souplesse en lossigheid op. Ze beschikt over een goede stap, zeer aansprekende draf met een sterk achterbeengebruik en een ruime galop, waarbij elke galopsprong goed door het lijf wordt gemaakt en bergopwaarts is.
Qua karakter is Cristal Mansolein heel open en makkelijk. Een echte knuffelmerrie die nieuwsgierig is en open naar de mens.Vererving Cristal Mansolein:

De nakomelingen van Cristal Mansolein zijn mooie veulens. Ze beschikken over veel souplesse en elasticiteit. Cristal Mansolein brengt correcte modellen en aansprekende types. Fijne bewerkbare nakomelingen die intelligent en leergierig zijn. Ook de bewegingskwaliteiten van Cristal Mansolein zien we terug in haar nakomelingen.
Veelbelovende sporttypes.Cidre Mansolein Z; 2016 (Hunter's Carambole) Kampioen keuring Selle Francais buitenlandse veulens met een gemiddeld cijfer van 7,7. Meerdere klasseringen in het L-2 dressuur.

Asha Mansolein Z; 2017 (Asca Z) Kampioen keuring Selle Francais buitenlandse veulens met een gemiddeld cijfer van 7,6 waaronder een 8 voor beenwerk en uitstraling.

Onyx Mansolein Z; 2018 (Obama C) Kampioen keuring Selle Francais buitenlandse veulens met een gemiddeld cijfer van 8,25 waaronder een 8,5 voor de bovenlijn en bewegingen. En een 9 voor uitstraling. Klasseringen in jonge paardencompetites dressuur in Frankrijk.

Chaya Mansolein Z; 2020 (Columbus Z) Derde op keuring Selle Francais buitenlandse veulens met een gemiddeld cijfer van 8,08 waaronder een 8,5 voor algemene indruk en een 8 voor exterieur. Hiermee Elite verklaard !

Cyleste Mansolein Z; 2021 (Columbus Z) Kampioen (ex-aequo) stamboekkeuring Selle Francais met gemiddeld cijfer 8,8 waaronder een 9 voor de algemene indruk en een 8,5 voor de voorhand, bovenlijn en bewegingen. Waardoor Elite verklaard !

Soraya Mansolein; 2022 (Next Level) Tweede tijdens stamboekkeuring France Dressage met een 9 voor de draf en exterieur en voor de algemene indruk een 8,5 ! Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".