Chicco Mansolein ZCascor ZCasall
1.60 cso
Caretino
1.60 cso
Caletto II
Isidor
Kira XVII
Bezirksprämie Zuchtbuch
Lavall I 1.60 cso
Maltia Hauptstutbuch
Pandora IX
Bezirksprämie
Coronado
1.60 cso
Corrado I 1.60 cso
Zaala Hauptstutbuch
Narwan
Hauptstutbuch
Roman
Zukunft
Wendela AManhattan
1.60 cso
Burggraaf
pref, 1.50 cso
Landgraf I
Loanda Staatsprämie
Utopia
pref prest keur
Abgar xx keur
Vonia ster pref prest
FimkePeleAbgar xx keur
Georgsie ster
UrsulaNimmerdor pref
Omara
Zwartbruin
Mail Stal Mansolein
Zangersheide
Merrielijn 103, fokfamilie 110
47.27%

De vader is: Cascor Z.

Foto Hengst Cascor Z nakomeling Casall x Coronado x Roman

Je kan er niet meer omheen. Casall is de nieuwste stempelhengst van het Holsteiner Verband. Onder Rolf-Göran Bengtsson behoort hij tot de beste springpaarden van zijn generatie. Tegelijkertijd maken zijn nakomelingen van hem één van de meest geliefde dekhengsten ter wereld.
Zijn zonen scheren hoge toppen op allerhande hengstenkeuringen en schoppen het her en der tot veilingtopper. De oudste Casall-nakomelingen doen het tegenwoordig al even goed in internationale grote prijzen. Denk maar aan de ruin Powerplay van Pius Schwizer of Cabachon van Paul Schockemöhle.
Met de zesjarige Cascor Z, gefokt door W. Vissers uit Gemert (NL), heeft Zangersheide een Casall-zoon beschikbaar die over dezelfde eigenschappen als zijn vader lijkt te beschikken. Cascor Z is een rijtypisch gebouwde schimmel met uitstraling en lichtvoetigheid, zoals we die in een modern springpaard, lees Casall, terugvinden. In 2011 won hij het kampioenschap voor vierjarige Holsteinse springpaarden. Een jaar later is hij in Holstein goedgekeurd. Bij zijn 70-dagentest kreeg hij 9.33 punten op springaanleg.
Zijn moeder is de halfzus van de gekeurde hengst Rouletto (Romino) en van de merrie Tordis. Dat is op haar beurt de stammoeder van toppaard Cash and Go (S. Wettstein) en van de hengst Casquino van stal Jan Tops.


De moeder van Chicco Mansolein Z: Wendela A

Foto Wendela A moeder van Chicco Mansolein Z

Wendela-A is een royaal gebouwde gitzwarte dochter van de KWPN hengst Manhattan (Burggraaf x Abgar xx). Haar moeder Fimke stamt af van Pele uit de merrie Ursula van Nimmerdor maal Marco Polo. Ze is wat compacter in haar bouw, heeft veel hals en een mooie ronde achterhand. In haar drie basisgangen laat ze veel kwaliteit zien, ze schakelt makkelijk, heeft een goede stap, een bergopwaartse draf met een prachtige beentechniek en een goede galop. Ze is nieuwsgierig en alert op haar omgeving en heeft een onderzoekend maar braaf karakter.

Wendela-A stamt uit merrielijn 103 fokfamilie 110, een befaamde stam waar opvallende sportpaarden uit voort zijn gekomen, zoals de goedgekeurde hengsten Doruto (v. Urban), de KWPN hengst Sydney (v. Goodtimes) die internationaal 1,60 mtr. springt, maar ook de Olympisch kampioen van 2008 in Hong Kong, Hickstead van Eric Lamaze. Een hengst met een onbeschrijfelijke staat van dienst.
Zijn jongere volle broer Hickstead II is goedgekeurd bij Zangersheide.

De overgrootmoeder van Wendela-A, Omara (v. Marco Polo) bracht naast Ursula nog een tweede dochter van Nimmerdor: Tamara (keur preferent), die op haar beurt in combinatie met Notaris het Internationale springpaard Gino bracht.
Tamara bracht nog een dochter, de keur preferente prestatie merrie Denise (v. Jasper) die op haar beurt de tweede bezichtigings hengst Ivan bracht (v. Candy Boy), en het ZZ springpaard Merlyn (v. Concorde ).

Verder komen er uit deze merrielijn tal van opvallende sportpaarden die zowel in de dressuur, springen en de eventing goed presteren.

Wendela-A voert in de eerste vier generaties twee keer het bloed van de volbloed Abgar xx. De hengst die aan de basis van de fokkerssuccessen staat van Stal Roelofs, en vele goedgekeurde hengsten en internationale sportpaarden heeft gebracht.

Wendela-A heeft drie opvallend presterende vaders op een rij. Ten eerste Manhattan die internationaal heeft gesprongen, dan Pele die nationaal heeft gesprongen en daarna de preferente hengst van de eeuw Nimmerdor die zelf succesvol was in de internationale springtop op 1.60 mtr. niveau. Dan volgt de tophengst Marco Polo die onbeschrijfelijk veel internationale toppaarden naliet, alsmede goedgekeurde zonen en kleinzonen. Dat alles en het feit dat ook het top paard van dit moment, Hickstead, uit deze merrielijn komt mag toch wel bewijzen dat Wendela-A uit een gouden nest komt! We verwachten dan ook veel van haar toekomstige nakomelingen.Vererving Wendela A:

Haar nakomelingen zijn goed aan de maat met een correct fundament. Ze fokt steeds paarden met een zeer mooi hoofd, groot oog, schitterende hals en veel uitstraling. Ook haar zwarte kleur fokt ze tot nu toe altijd door. Haar nakomelingen vallen op door hun elasticiteit in beweging en bovengemiddelde basisgangen. Ook op de sprong tonen de nakomelingen van Wendela-A veel kwaliteit! Verder zijn alle nakomelingen makkelijk in de omgang, werkwillig en zeer mensgericht, net als hun moeder.