Chaya Mansolein Z

Chaya Mansolein Z is een compact en sterk gebouwd merrieveulen met mooie verbindingen en veel uitstraling. Gespierd als een kleine atleet, helemaal compleet. Met haar aansprekende exterieur en prachtige hoofdje valt deze dame gelijk op. In beweging zien we alle gewenste eigenschappen: een super galop, makkelijk schakelen en een krachtig achterbeengebruik. Daarnaast heeft Chaya Mansolein een zeer fijn karakter, mensgericht en nergens bang voor stapt ze dapper overal op af!


Columbus ZCornet Obolensky
1.60 cso
Clinton
1.60 cso
Corrado I 1.60 cso
Urte
Rabanna van Costerveld 1.45 csoHeartbreaker I 1.60 cso
Holivea van Costerveld
Beirut
1.45 cso
Baloubet du Rouet
1.60 cso
Galoubet A 1.60 cso
Mesange du Rouet 1.20 cso
PolycentaPolydor
Maiblume
Cristal Mansolein
keur
Kaloubet D Tourelle
1.40 cso
Galoubet A
1.60 cso
Alme
1.60 cso
Viti
Stella du BanneyIf de Merze
Isba du Banney
Wendela AManhattan
1.60 cso
Burggraaf 1.50 cso
Utopia
FimkePele
Ursula
Schimmel
Mail Stal Mansolein
Zangersheide
Merrielijn 103, fokfamilie 110
39.26%

De vader is: Columbus Z.

Foto dekhengst Columbus Z nakomeling van CORNET OBOLENSKY x BALOUBET DU ROUET x POLYDOR

Al van vóór zijn geboorte was Columbus Z de oogappel van Christian Ahlmann. Christian kende zijn moeder, de Baloubet du Rouet-merrie Beirut 2, uit de internationale sport onder Kathrin Müller en had toen al veel oog voor de competitieve en sterke merrie. Wanneer ze later geïnsemineerd werd van wereldvererver Cornet Obolensky wist Christian al snel dat dit een droomcombinatie was. Niet vreemd natuurlijk, want naast het bloed van Baloubet du Rouet, die onder meer Olympisch goud behaalde en daarnaast driemaal na elkaar de wereldbekerfinale won onder Rodrigo Pessoa voert Columbus Z ook nog het bloed van Polydor, hetgeen zorgt voor uitstekende hardheid zoals bij Zandor Z en Taloubet Z.

Columbus Z maakte zijn hoge verwachting waar en groeide uit tot een attractieve hengst die zijn knappe looks combineert met een sportieve en krachtige sprong. Het is een ultra modern sportpaard met veel bloed en een ongezien lichaamsgebruik. Hij is niet alleen snel van de grond, maar weet ook met veel souplesse te basculeren. Zijn eerste jaargang nakomelingen beschikt over diezelfde eigenschappen en werd bijzonder enthousiast onthaald door zowel fokkers als investeerders. In de fokkerij voegt hij niet alleen bloed toe, maar hij zal ook zorgen voor mooie en moderne veulens met veel oprichting en lichaamsgebruik!


De moeder van Chaya Mansolein Z: Cristal Mansolein

Foto Cristal Mansolein moeder van Chaya Mansolein Z

Cristal Mansolein is een moderne sportmerrie. Zo zwart als de nacht, met een zeer aansprekend hoofd en een correct exterieur, dat maakt Cristal Mansolein tot een lust voor het oog. In beweging vallen haar souplesse en lossigheid op. Ze beschikt over een goede stap, zeer aansprekende draf met een sterk achterbeengebruik en een ruime galop, waarbij elke galopsprong goed door het lijf wordt gemaakt en bergopwaarts is.
Qua karakter is Cristal Mansolein heel open en makkelijk. Een echte knuffelmerrie die nieuwsgierig is en open naar de mens.Vererving Cristal Mansolein:

De nakomelingen van Cristal Mansolein zijn mooie veulens. Ze beschikken over veel souplesse en elasticiteit. Cristal Mansolein brengt correcte modellen en aansprekende types. Fijne bewerkbare nakomelingen die intelligent en leergierig zijn. Ook de bewegingskwaliteiten van Cristal Mansolein zien we terug in haar nakomelingen.
Veelbelovende sporttypes.Cidre Mansolein Z; 2016 (Hunter's Carambole) Kampioen keuring Selle Francais buitenlandse veulens met een gemiddeld cijfer van 7,7. Meerdere klasseringen in het L-2 dressuur.

Asha Mansolein Z; 2017 (Asca Z) Kampioen keuring Selle Francais buitenlandse veulens met een gemiddeld cijfer van 7,6 waaronder een 8 voor beenwerk en uitstraling.

Onyx Mansolein Z; 2018 (Obama C) Kampioen keuring Selle Francais buitenlandse veulens met een gemiddeld cijfer van 8,25 waaronder een 8,5 voor de bovenlijn en bewegingen. En een 9 voor uitstraling. Klasseringen in jonge paardencompetites dressuur in Frankrijk.

Chaya Mansolein Z; 2020 (Columbus Z) Derde op keuring Selle Francais buitenlandse veulens met een gemiddeld cijfer van 8,08 waaronder een 8,5 voor algemene indruk en een 8 voor exterieur. Hiermee Elite verklaard !

Cyleste Mansolein Z; 2021 (Columbus Z) Kampioen (ex-aequo) stamboekkeuring Selle Francais met gemiddeld cijfer 8,8 waaronder een 9 voor de algemene indruk en een 8,5 voor de voorhand, bovenlijn en bewegingen. Waardoor Elite verklaard !

Soraya Mansolein; 2022 (Next Level) Tweede tijdens stamboekkeuring France Dressage met een 9 voor de draf en exterieur en voor de algemene indruk een 8,5 ! Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".