Charisto Mansolein

Charisto M is de tweede nakomeling van onze merrie Isis (Joyce F). Deze schimmel heeft een schitterend en correct type met exceptionele bewegingen. Hij vertoont veel aanleg zowel voor de dressuur als voor het springen. Hij heeft een eerlijk, cool karakter en werkt graag met de mens, waarbij hij zich altijd voor de volle 100 % inzet. Op de sprong laat hij een geweldige techniek zien met veel vermogen. Hij wil niet in de buurt van het hout komen. Hij springt met veel natuurlijke elasticiteit en kan in zijn galop heel makkelijk terugschakelen. Hij is op twee pinken te rijden door iedere ruiter. Een fijn paard om mee de sport in te gaan.

Zijn vader is de Holsteiner hengst Carland (Contender x Landgraf 1 x Reichsgraf). Charisto M stamt uit zijn eerste jaargang nakomelingen. Carland is reeds op 7 jarige leeftijd uitgebracht in de 1 meter 40 klasse en staat sinds kort in Duitsland waar hij in het 1.50 mtr wordt uitgebracht.
De nakomelingen van Carland staan bekend als fijn bewerkbare paarden die veel talent hebben op de sprong.


CarlandContenderCalypso IICor de la Bryère
Tabelle Hauptstutbuch
Gofine
Hauptstutbuch
Ramiro
Cita
Helle IIILandgraf ILadykiller xx
Warthburg Hauptstutbuch
CharmanteReichsgraf
Rafari Hauptstutbuch
Joyce FCocky Dundas xxMandamus xxPetition xx
Great Fun xx
Heathersong xxSing Sing xx
Hethabella xx
Lady KingBaccarat oxHalma ox
Nakis ox
Brights VelourBrockwell Cobweb
Rosyncai Velvet
Schimmel
Mail Stal Mansolein
NRPS
-
47.85%

De vader is: Carland.

Foto Hengst Carland nakomling van Contender x Landgraf 1 x Reichsgraf

Carland (geb. 1999) werd in 2001 goedgekeurd voor de Holsteiner fokkerij op de jaarlijkse hengstenkeuring in Neumnster waar hij opviel door een opvallend mooi type, beste bewegingen en zeer veelbelovende springkwaliteiten.

Vader Contender behoort met meer dan veertig goedgekeurde zonen in Holstein, Hannover, Westfalen en Oldenburg tot de meest invloedrijke stempelhengsten binnen de Duitse sportpaardenfokkerij.
Carland is gefokt uit Helle III een dochter van de beroemde paardenvererver Landgraf I die we kennen als vader van toppers als Libero H, Taggi, Freestyle,Lucky luke en Larcos. Carland voert via Reichgraf (Rinaldo) in de derde generatie nogmaals het bloed van Landgraf I via de merrie Opheila. Carland's grootmoeder Charmante kennen we eveneens als de moeder van de goedgekeurde Hengst Seven Valleys (Sir Shostakovich xx).

De moederlijn gaat via de hengsten Reichsgraf en Capitano terug op de merries Inis II (Roman) uit de bekende sportstam 308 van Gerd Magens. De succesvolle fokhengst- en CortezI-II (Cor de la Bryère). Salahudine (Sir Shostakovich xx) en Cannonball (Cor de la bryère) gaan eveneens rechtstreeks terug op Inis II. Met name Cortez I behoort tot één van de meest invloedrijke springpaardenleveranciers binnen de Zweedse fokkerij.

Momenteel presteert Carland uitstekend in Zweden. Onder Armold Assarsson loopt Carland inmiddels 1.35m. Carland werd in maart 2006 eveneens in Zweden goedgekeurd.


De moeder van Charisto Mansolein: Joyce F

Foto Joyce F moeder van Charisto Mansolein

Joyce F was Larisse haar eerste eigen paard die in 1997 werd aangekocht. Een luxe, sensitieve merrie met veel bloeduitdrukking, drie zeer goede basisgangen waarbij met name het gemak om te schakelen en haar snelheid en wendbaarheid opvallen. Joyce F was een echte bloedmerrie om te rijden, watervlug maar ook zeer talentvol voor de dressuur alsmede voor het springen. Niet een merrie met het meest makkelijke karakter maar wel een paard met vuur en mogelijkheden.