Chanel Mansolein Z

Chanel Mansolein Z, de naam doet haar eer aan: elegantie, luxe en een présence. Aan uitstraling en kwaliteit geen gebrek. Zelfbewust en een tikje arrogant weet dit dametje precies wat ze wil. Een balletje elastiek, behendig en bekwaam. In beweging een ware atleet. Met veel souplesse en een super galop lijkt dit veulen over zeer veel kwaliteit voor de toekomst te beschikken.


Cantona TNcos 1.30mCodex One
1.60 cso
Contendro IContender
Bravo
Gipsy
staatsprämie
Glueckspilz
Elfenmarchen
Clauda ZCaretano
1.60 cso
Caretino 1.60 cso
Bravo
Larthago
1.50 cso pref prest sport
Carthago 1.60 cso
Daisy IV
Brianne Mansolein Z
excellent
Big Star JR KZ
1.50 cso
Big Star
1.60 cso
Quick Star 1.60 cso
Jolanda
1.35 cso
Krista
1.35 cso pref prest elite
Polydor
Paquite
Attentia
Fohlenpraemie
Athlet ZAlme 1.60 cso
Golfamt
Saskia
Hauptstutbuch
Lepanto
Fiestal
Bruin
Mail Stal Mansolein
Zangersheide
Holsteinerstamm 4025
30.66%

De vader is: Cantona TN.

Foto Hengst Cantona TN

Cantona TN is één van de nieuwe aanwinsten van Team Nijhof. Deze zoon van wereldtopper Codex One stak er als vierjarige steeds weer met kop en schouders bovenuit op concours en werd bij het KWPN met maar liefst 84,5 punten ingeschreven. Voor rijdbaarheid verdiende Cantona TN een overtuigende 9, terwijl galop, reflexen, vermogen, instelling en aanleg met een 8,5 werden beloond. Zijn talent in combinatie met zijn bijzonder interessante afstamming maakt Cantona TN een waardevolle aanvulling voor het hengstenbestand.

Vader Codex One behoort onder Christian Ahlmann tot de allerbesten van zijn generatie; de Contendro I-zoon won de Wereldbeker van Stuttgart, de Grote Prijzen van Valkenswaard, Berlijn, Hamburg, Neumünster, Basel en bovenal de Rolex Grand Prix van Aken in 2014. Daarnaast sprong hij zowel op de Olympische Spelen in Londen als op de Europese kampioenschappen in Herning en de Wereldruiterspelen in Caen.

Cantona TN gaat via zijn moeder Claudia Z – de Caretano Z-dochter die nog twee goedgekeurde hengsten gaf – terug op de beroemde merrie Larthago. Deze dochter van Carthago sprong succesvol op 1,50m-niveau met Matthijs van Asten en is in de fokkerij uitgegroeid tot één van de beste merries van dit moment. Larthago gaf maar liefst vijf goedgekeurde hengsten: de 1,50m-geklasseerde Cevin Z, de pas achtjarige 1,45m-geklasseerde Dimitri Z (Kim Kristensen), het zesjarige toptalent Casago (Piergiorgio Bucci), Casago II en de zich als stempelhengst ontwikkelende Harley VDL, die onder Jessica Kürten op 1,55m-niveau uitkwam. Daarnaast presteren meerdere nakomelingen van Larthago op internationaal niveau: de achtjarige Einstein op 1,45m-niveau, Hopes are High Z op Grand Prix-niveau met Ruben Romp, Katharina Offel en Cara Raether, de negenjarige Soren Z op 1,60m-niveau met Kasey Ament, de Heartbreaker-zoon Uncle Sam op 1,45m met Koen Leemans en Bruce Z op 1,40m-niveau met Dag Keymolen.

Cantona TN is reeds goedgekeurd bij zowel het KWPN als bij Zangersheide en alles duidt erop dat hij zijn succesvolle familieleden kan gaan evenaren. Cantona TN was de reserve-kampioen van de kwpn verrichtingstest 2017.


De moeder van Chanel Mansolein Z: Brianne Mansolein Z

Foto Brianne Mansolein Z moeder van Chanel Mansolein Z

Brianne Mansolein Z is een dochter van Attentia. De moeder van Attentia is Saskia, zij bracht in totaal zes nakomelingen, allemaal afstammend van Athlet Z. Saskia bleek een sterk verervende merrie te zijn, want haar nakomelingen waren succesvol in de sport.
Zo werd haar zoon Abuel met succes uitgebracht in het ZZ- springen. Een andere zoon, Atlethico bracht het tot nationaal springpaard en haar zoon Bavaria Blue werd zelf goedgekeurd als dekhengst in Bayern en sprong in Amerika Internationaal Grand-Prix.
Een volle zus van Attentia, de geprimeerde Hauptstutbuch merrie Elanca was geklasseerd in het ZZ- springen en is daarna ingezet voor de fokkerij. En bracht op haar beurt meerdere Z- en hoger geklasseerde springpaarden. De andere volle zus van Attentia, Finistere, werd geprimeerd tot Hauptstutbuch. Maar daar houdt het nog niet op. De grootmoeder van Attentia, Fiesta, bracht in combinatie met Lago Maggiore de in Holstein goedgekeurde hengst Laveno.
Bugatti Mansolein Z; 2018 (Brunetti Z) 3de op stamboekkeuring met gemiddelde van 7,7 waarvan een 8,5 voor uitstraling, en een 8 voor beweging en bovenlijn.

Prada Mansolein Z 2019; (Poker de Mariposa) 2de stamboekkeuring met gemiddelde van 7,6 waarvan een 8,5 voor de voorhand, en een 8 voor beweging en algemene indruk.

Chanel Mansolein Z; 2020 (Cantona TN) Kampioen keuring Selle Francais buitenlandse veulens met een gemiddeld cijfer van 8,67 waaronder een 9,5 voor de voorhand en een 9 voor algemene indruk. Hiermee Elite verklaard !