Chakra Mansolein

Chakra Mansolein is een door ons gefokte NRPS merrie van de Keur hengst Disconto. Deze hengst brengt telkens weer eerste premie veulens die over een zeer goed extrerieur beschikken en drie uitmuntende basisgangen hebben. Enkele van zijn nakomelingen lopen in Amerika succesvol 1.40 en 1.50 rubrieken. Chakra M is een langgelijnde luxe zwarte merrie die hele goede basisgangen heeft die zich kenmerken in een krachtige gebruik van het achterbeen en een sierlijk gebruik van het voorbeen. Tevens laat ze een hele nette sprong zien. Aangezien het talent op de sprong van haar moeder Mirre, zal ook zij veelzijdig inzetbaar zijn.


Disconto
keur
DiamantinoDamenstolzDamhirsch
Cyklame Hauptstutbuch
LibelleLucifer
Padrona
Fruhlingssonne
Staatsprämie
Fruhlingstraum IIFruhling
Abendkind
Romana
Staatsprämie
Romadour II
Heureka Hauptstutbuch
Miracle   
 
  
 
   
 
  
 
Zwart
Mail Stal Mansolein
NRPS
-
-

De vader is: Disconto.

Foto Hengst Disconto

Na goedkeuring in Westfalen is de Rheinlander Disconto op jonge leeftijd naar Nederland gehaald waar hij ook werd goedgekeurd bij het NRPS. In Mnster-Handorf legde Disconto een uitstekende verrichtingstest af met een goede beoordeling voor zowel de spring- als de dressuuronderdelen. Vervolgens werd Disconto in Nederland uitgebracht in de dressuursport tot de klasse ZZ-licht en in de springsport op Z-niveau.
Disconto kreeg een zeer positief afstammelingenrapport waarin de nakomelingen worden gekenmerkt als paarden met veel takt, balans en zelfhouding in beweging, waarbij hij verbetert in zowel type als beweging.
Al twee keer is een 3-jarige dochter van Disconto tot Nationaal Kampioen van de rijpaardmerries uitgeroepen.
Momenteel lopen een aantal nakomelingen van Disconto de 1.40 / 1.50 parcoursen.

Vader Diamantino kennen we ook als de vader van de succesvolle Grand Prix-dressuurhengst Albfhren's Dunhill van Francoise Cantamessa. Disconto zelf is gefokt uit de staatspremiemerrie Frhlingssonne, een dochter van de springpaardenvererver Frhlingstraum (v. Frhling) en de staatspremiemerrie Romana (v. Romadour II). Ook de goedgekeurde hengsten Paradiso (v. Pilot) en Frederiko (v. Furioso II) stammen rechtstreeks af van Romana. Uit deze van oorsprong Hannoveraanse familie komen een groot aantal goedgekeurde hengsten waaronder Graditz (v. Gardehusar), Latent (v. Lanthan), Graphitan (v. Graphit), Orlando (v. Orbis xx), Remoir (v. Remus II) en Faveur (v. Florestan I).


De moeder van Chakra Mansolein: Miracle

Foto Miracle moeder van Chakra Mansolein

Mirre (stamboeknaam Miracle)) is een paard die duidelijk in het "Hunter type" staat. Ze is horizontaal gebouwd en staat hoog op de benen. Haar gangen zijn ruim en vlak, met ruim voldoende sprong in de galop. De merrie kan makkelijk schakelen en toont op de sprong veel inzet, techniek en vermogen. Mirre heeft daarbij een gouden karakter en altijd vrolijk en werkwillig.

Gezien haar bouw, uithoudingsvermogen en haar dunne velletje kan het niet anders zijn dan dat zij veel volbloed voert.
Helaas zijn haar papieren in de handel verdwenen. Wat we wel weten is dat ze op 3 -of 4 jarige leeftijd een veulen heeft gebracht.

De nafok van Mirre toont veel potentie. Ze brengt mooie correcte veulens, met veel ras en uitstraling, een geweldig fijn karakter en multi inzetbaar. Het soort paard waar iedere ruiter/amazone blij mee mag zijn en van kan dromen.
We hopen in de toekomst Mirre nogmaals te dekken zodat we hopelijk een merrieveulen van haar overhouden die de lijn van haar moeder voort kan zetten.