Cerise Mansolein

Cerise Mansolein is een groot, sterk gebouwde merrie, donkerbruin van kleur en zonder aftekeningen. Met haar lange benen maakt ze geweldige sprongen waarbij ze haar staart als een vlaggetje omhoog steekt. Cerise is heel erg nieuwsgierig en nergens bang voor. Onbekende dingen of mensen benadert ze direct en gaat dan onbevreesd op onderzoek uit. Haar houding is opvallend zelfverzekerd en een tikje arrogant. We zijn heel benieuwd hoe deze dame zich gaat ontwikkelen. Met haar top-dressuurafstamming zal dat zeker veelbelovend zijn.


Decor DreamcatcherDay Dream
Staatsprämie
Don GregoryDonnerhall
Granate Hauptstutbuch
CinderellaSchwärmer
Cimone
Ladys Rubin
Staatsprämie elite
Rubinstein IRosenkavalie
Atine Hauptstutbuch
Ladys First elite
Staatsprämie
Pik Bube 1
Love Story Staatsprämie
Olivia van de GeestJuventusDublinUlft keur
Sulana keur pref
AphroditePrincipaal
Olga II keur
KenriejetteSlaney xxIrish River xx
Flane Pass xx
EristaZodion
Wista keur prest
Donkerbruin
Mail Stal Mansolein
KWPN
Fokfamilie 234
40.23%

De vader is: Decor Dreamcatcher.

Foto Hengst Decor Dreamcatcher

Decor Dreamcatcher, de PAVO-Cup winnaar van 2005, is een interessant gefokte charmante dressuurhengst met veel ras, type, uitstraling en heeft een zéér fijn werkwillig karakter. Decor Dreamcatcher beschikt in zijn bewegingen over veel souplesse en heeft een mooi voorbeen en een sterk gebruik van het achterbeen.

Tijdens de PAVO-Cup 2005 kreeg hij van beide gastruiters, Theo Hanzon en Willy Arts, een 10. Een citaat van Theo Hanzon; "Het paard doet zijn naam een echt eer aan: hij is een droom om op te zitten."

Decor Dreamcatcher was tijdens de hengstencompetitie 2005/2006 ongenaakbaar, hij wist maar liefst vier wedstrijden op zijn naam te schrijven.

Via zijn vader Day Dream voert Decor Dreamcatcher tot in de vierde generatie bewezen dressuurbloed, want de vader van de overgrootvader Donnerhall, Donnerwetter, was ook actief binnen de dressuursport.

De moeder van Decor Dreamcatcher, Ladys Rubin, uit de moederlijn Der Lagune, is een dochter van de dressuurvererver Rubinstein I en kleindochter van dressuurhengst Pike Bube. Zij was finalist tijdens de Bundesstutenschau in 1998.

Als 3 jarige behaalde Decor Dreamcatcher op het Bundeschampionat de bronzen medaille. Voor zijn basisgangen, exterieur en algemene indruk scoorde hij een 9 en voor Rittigkeit een 9,25.
Mede door zijn, op nu al jonge leeftijd, behaalde successen en door de interessante bloedvoering zijn de verwachtingen als fok- en sporthengst, zeer hoog gespannen.


De moeder van Cerise Mansolein: Olivia van der geest

Foto Olivia van der Geest moeder van Cerise Mansolein

De KWPN merrie Olivia van der Geest stamt af van de naar Amerika geëxporteerde dressuurhengst Juventus uit een moeder van Slaney xx maal Zodion (Heidelberg) maal Farn. De moeder van Olivia werd in het verleden succesvol uitgebracht in de dressuursport.
Olivia komt uit de fokfamilie 234. Deze lijn bracht onder andere de goedgekeurde hnegsten Zodion en Ulrich. Deze Ulrich vinden we tevens terug in de moederlijn van de wereldberoemde dressuur dekhengst Krack C.
Deze fokfamilie bracht meerdere goed presterende (Z dres. en hoger) sportpaarden en keuringspaarden.
Olivia is een imposante zwarte merrie die met veel allure en swung beweegt, prachtig in haar front rijst en daarbij steeds weer goed van achteruit aantreedt.
In haar jonge jaren werd zij succesvol uitgebracht in de Pavo- Cup waarna ze bij ons voor de fokkerij werd ingezet. Zo bracht zij in 2006 een schitterend groot merrieveulen Bashira Mansolein van de Westfaler hengst Future.


Vererving Olivia van der Geest: