Celeste Mansolein ZCasual Chic ZCastino 4
cso 1.30m
Cassini IICapitol I
Wisma
O-Caretina
Bezirksprämie Zuchtbuch
Caretino cso 1.60m
Hera IV
ConnettContendro IContender
Bravo
Grannett
hauptstutbuch
Grannus cso 1.50m
Antenne II
Brinn Mansolein
keur
Kaloubet D'Tourelle
1.40 cso
Galoubet A
1.60 cso
Alme Z 1.60 cso
Viti
Stella du BanneyIf de Merze
Isba du Banney
Silexa
1.10 cso, B-drs
Calvados
keur, 1.60 cso
Uriel
Gold Rose 1.40 cso
Filexa
pref, ster, prest
Pion
Ulexa
Bruin
Mail Stal Mansolein
Zangersheide
Merrielijn 63, fokfamilie 63
37.11%

De vader is: Casual Chic Z.

Foto Hengst Casual Chic Z nakomeling Castino x Contendro I x Grannus

Met de klemtoon op chic!

In Hannover kon Zangersheide eind 2014 de pas goedgekeurde hengst Casual Chic Z aankopen. Een goede zet, zo bleek, want enkele maanden later bewees de donkerbruin "geklede" verschijning dat hij met reden was geïmporteerd. Op de Open Dagen in Lanaken wist Casual Chic Z te overtuigen met zijn afdruk, voorzichtigheid en vermogen. Een modern "bloedpaard" heet dat dan, en chic, dat sowieso. Waarom anders die naam? De bloedvoering is al net zo chic.
Vader Castino is een zoon van Cassini II x Caretino. De moeder is een Contendro I-dochter.
Het beste van Holstein is vertegenwoordigd in zijn afstamming en in de derde generatie vinden we topvererver Grannus terug. De moederlijn van Casual Chic Z leverde al het wereldpaard Aboyeur W van Heinrich-Hermann Engemann en de hengst Sandro Song.


De moeder van Celeste Mansolein Z: Brinn Mansolein

Foto Brinn Mansolein moeder van Celeste Mansolein Z

Brinn Mansolein is een correct gebouwde merrie die duidelijk de kenmerken van Calvados laat zien. Brinn Mansolein stapt goed, heeft een nette draf en een goede galop. Ze beschikt over een goed schakelvermogen en is snel in haar reflexen. Met springen toont ze snelle reflexen, ze springt snel van de grond en toont vermogen. Ze is snel in haar voorbeen en opent achter goed.
In de omgang is Brinn Mansolein een makkelijke aanhankelijke merrie die niet snel onder de indruk is. Ze heeft een evenwichtig en open karakter.
Gezien haar uitstekende afstamming en spring-eigenschappen hebben we hoge verwachtingen van haar toekomstige nafok.Vererving Brinn Mansolein:

De nakomelingen van Brinn Mansolein zijn makkelijk in de omgang. Ze typeren zich door goede bewegingen en fijne karakters. Ze hebben snelle reflexen, en tonen bloed, zonder kijkerig te zijn.
Haar eerste nakomelingen laten een goede sprong zien. De reflexen op de sprong vallen op, alsmede hun techniek en vermogen.