Carmen Ikaria Z

Automatische concepten

Carmen Ikaria Z is een bloedmooie, luxe merrie, langelijnd en met veel maat. De merrie stamt af van de bij Zangersheide goedgekeurde en internationale springhengst Centauer Z, uit een moeder van Daimler (v.Nimmerdor en zelf Internationaal springpaard op 1.50 mtr. niveau) maal Rinaldo (nationaal springpaard) maal Galopin. Ze beschikt over drie goede gangen en laat een nette sprong zien. Helaas is ze door een sportongeval nooit uitgebracht. Als veulen behaalde zij goede resultaten op de veulenkeuring van Zangersheide, waarbij ze voor draf, correctheid en algemene indruk een 7 kreeg en voor haar galop en elasticiteit met een 8 werd beloond.

De moederlijn van Carmen Ikaria Z bestaat uit stempelmerries die hun goede bewegingen en fraaie exterieur telkens weer doorgeven aan hun nakomelingen. De moeder van Carmen Ikaria Z, Ikaria, bracht in combinatie met Vigaro Z, de succesvolle dressuurruin Vince Ikaria Z die in het Z-2 wordt uitgebracht, alsmede het dressuurpaard Kenton (v. Wolfgang) die succesvol was in de Z-2 en de ruin Omar (v. Kenton) die in het Z-1 werd uitgebracht. Meeste opvallende nakomeling van Ikaria Z is Polar-Kenik Z, een merrie van Poleander die op 1.60 mtr. Grand-Prix niveau springt.

Carmen-Ikaria Z bracht bij haar vorige eigenaar twee hengstveulens van de KWPN hengst Nero (v. Balzflug) die beide in de dressuur worden uitgebracht. Carmen-Ikaria Z vererft aan haar nakomelingen een elegant en uitzonderlijk mooi exterieur, soepele en bijzonder goede bewegingen én talent voor het springen. Gezonde paarden met een super instelling en de mogelijkheden om ver te komen in de sport.

Carmen Ikaria Z stamt af van Merrielijn 132 fokfamilie 32 :

Uit deze wijdvertakte, van oorsprong Gelderse fokfamilie komen veel nationale- en internationale dressuurpaarden, nationale- en internationale springpaarden, goedgekeurde dekhengsten en keuringstoppers. Voorbeelden hiervan zijn o.a. de nationale dressuurpaarden Margriet (v. Contango) ZZ-licht; Eminent (v. Zirkoon); Kojak B (v. Equador) ZZZ; Hexagon's Update (v. Rubiquil) tweede bezichtingings hengst en ZZZ; Eef (v. Sebastiaan) Lichte Tour paard en aangewezen voor het verrichttingsonderzoek van het KWPN; Walerno v. Roemer; Romano, sportnaam Scouby Dou (v. Musketier); internationaal dressuurpaard Igor. Ook de nationale springpaarden Kaiti (v. Concorde); Brigette (v. Zeus) en Eronette (v. Zeus), moeder van Douwe goedgekeurde NRPS hengst en internationaal dressuurpaard onder Karin Lipp uit de USA.

Verder komen er uit fokfamilie 32 de internationale springpaarden: Astronaut (Le Mexico), Hollywood (v. Calvados) 1.50 mtr., Dorette (v. Zeus), Vortuyn (v. No Limit), Ramona, sportnaam Elentari (v. Hemmingway) en Union (Uzzo, VDL groep Union) (v. Lester) in het 1.50 mtr. en niet te vergeten het internationale eventing paard Princes (v. Hemmingway) onder Judith Anssems CIC**.
Deze merrielijn bracht ook goedgekeurde dekhengsten zoals: KWPN kampioenshengst Blue Horse Denzel van Zizi Top, Astronaut (Le Mexico), Nitraat (Solaris xx) en Douwe (Damiro B).

Carmen Ikaria Z is de eerste fokmerrie die wij voor onze fokkerij aankochten en ze vormt een belangrijke schakel in onze fokkerij successen. Haar eerste nakomeling bij ons, de in 2004 geboren hengst Cadans Mansolein (v. Caricello) werd verkocht naar Zweden. Anderhalf jaar later werd hij verkocht naar Nederland. Inmiddels springt hij op 1.30 mtr. niveau en zal komende tijd worden voorbereid voor het hogere niveau. Daarna bracht Carmen-Ikaria Z de Haarlem merrie Hera Mansolein Z, de dressurruin Dylan Mansolein van Scandic en Atlantis Mansolein Z afstammend van Amiro Z.