Cadans Mansolein

Cadans M is een luxe gebouwde hengst. De bewegingen van Cadans M zijn opvallend.
Hij vertoont extra gebruik van het achterbeen en heeft veel vermogen in het schakelen en een mooi gebruik van het voorbeen. En dat terwijl hij volledig springgericht gefokt is.
Inmiddels laat hij een goede manier van springen zien met veel vermogen, techniek en afdruk. Zijn moeder is de Zangersheide gefokte merrie Carmen Ikaria Z die afstamt van de hengst Centauer Z uit een moeder van Daimler maal Ronaldo en daarmee dus beschikt over een zeer interessante springafstamming. Uit de moeder lijn van Carmen komen vele goede spring- en dressuurpaarden die alle beschikken over een zeer aansprekend model.

Zijn vader is de in Ierland succesvolle Holsteiner springhengst Caricello die onder zijn ruiter Conor Swail in 2006 reeds enkele successen behaald in het 1.35 mtr. voor 6 jarige springpaarden.


CaricelloCarvalloCarthago ZCapitol I
Perra
FlowerstarLavall II
Vatania
Grace BBLordLadykiller xx
Viola Hauptstutbuch
PaduraRaimond
Flandia Hauptstutbuch
Carmen-IkariaCentauerCapitol ICapitano
Folia
WiraneLord
Gitte I
IkariaDaimlerNimmerdor pref
Toretta ster prest
BelindaRinaldo
Mirlanda
Bruin
Mail Stal Mansolein
KWPN
Merrielijn 132, fokfamilie 32
52.15%

De vader is: Caricello.

Foto Hengst Caricello

Caricello; valt op doordat hij veel ras uitstraalt. Tijdens het verrichtingsonderzoek, welke hij met goed gevolg heeft afgelegd, heeft hij aparte springmanieren laten zien. Caricello is een afstammeling van de Holsteiner hengst Carvallo. Carvallo's vader is de overbekende Carthago, die onder Jos Lansink zeer veel internationale springwedstrijden heeft gewonnen. Moeder Grace BB is een dochter van de hengst Lord, die vele internationale springpaarden heeft gebracht.
Uit de moederlijn komen verder de goedgekeurde hengsten Cezaro (Cantus), Le Matin (Lord>, Literat (Lord) en Lantaan (Lord). Caricello's grootmoeder Padura is een dochter van Raimond uit de bekende merrie Flandia. De moederlijn gaat via de hengsten Farnese en Cottage Son xx terug op de merries Alda en Polda uit de bekende stam 504 van Reiner Haalck. Uit deze stam komen tevens de internationale springpaarden Operette La Silla van Jan Tops en Lianos van Rodrigo Pessoa.
Verrichtingscijfers:
Karakter 8, Rittigheid 8, Springaanleg 8.13.
Caricello voldoet aan de eisen van het KWPN wat betreft het röntgenologisch- en cornage onderzoek.
De in 2004 geboren veulens staan goed in het rechthoekmodel, zijn rijtypisch en hebben veel uitstraling. Met mooie sprekende hoofdjes. Ze hebben goede bewegingen, waarbij ze in galop heel goed kunnen schakelen.


De moeder van Cadans Mansolein: Carmen Ikaria Z

Foto Carmen Ikaria Z moeder van Cadans Mansolein

Carmen Ikaria Z is een bloedmooie, luxe merrie, langelijnd en met veel maat. De merrie stamt af van de bij Zangersheide goedgekeurde en internationale springhengst Centauer Z, uit een moeder van Daimler (v.Nimmerdor en zelf Internationaal springpaard op 1.50 mtr. niveau) maal Rinaldo (nationaal springpaard) maal Galopin. Ze beschikt over drie goede gangen en laat een nette sprong zien. Helaas is ze door een sportongeval nooit uitgebracht. Als veulen behaalde zij goede resultaten op de veulenkeuring van Zangersheide, waarbij ze voor draf, correctheid en algemene indruk een 7 kreeg en voor haar galop en elasticiteit met een 8 werd beloond.

De moederlijn van Carmen Ikaria Z bestaat uit stempelmerries die hun goede bewegingen en fraaie exterieur telkens weer doorgeven aan hun nakomelingen. De moeder van Carmen Ikaria Z, Ikaria, bracht in combinatie met Vigaro Z, de succesvolle dressuurruin Vince Ikaria Z die in het Z-2 wordt uitgebracht, alsmede het dressuurpaard Kenton (v. Wolfgang) die succesvol was in de Z-2 en de ruin Omar (v. Kenton) die in het Z-1 werd uitgebracht. Meeste opvallende nakomeling van Ikaria Z is Polar-Kenik Z, een merrie van Poleander die op 1.60 mtr. Grand-Prix niveau springt.

Carmen-Ikaria Z bracht bij haar vorige eigenaar twee hengstveulens van de KWPN hengst Nero (v. Balzflug) die beide in de dressuur worden uitgebracht. Carmen-Ikaria Z vererft aan haar nakomelingen een elegant en uitzonderlijk mooi exterieur, soepele en bijzonder goede bewegingen én talent voor het springen. Gezonde paarden met een super instelling en de mogelijkheden om ver te komen in de sport.

Carmen Ikaria Z stamt af van Merrielijn 132 fokfamilie 32 :

Uit deze wijdvertakte, van oorsprong Gelderse fokfamilie komen veel nationale- en internationale dressuurpaarden, nationale- en internationale springpaarden, goedgekeurde dekhengsten en keuringstoppers. Voorbeelden hiervan zijn o.a. de nationale dressuurpaarden Margriet (v. Contango) ZZ-licht; Eminent (v. Zirkoon); Kojak B (v. Equador) ZZZ; Hexagon's Update (v. Rubiquil) tweede bezichtingings hengst en ZZZ; Eef (v. Sebastiaan) Lichte Tour paard en aangewezen voor het verrichttingsonderzoek van het KWPN; Walerno v. Roemer; Romano, sportnaam Scouby Dou (v. Musketier); internationaal dressuurpaard Igor. Ook de nationale springpaarden Kaiti (v. Concorde); Brigette (v. Zeus) en Eronette (v. Zeus), moeder van Douwe goedgekeurde NRPS hengst en internationaal dressuurpaard onder Karin Lipp uit de USA.

Verder komen er uit fokfamilie 32 de internationale springpaarden: Astronaut (Le Mexico), Hollywood (v. Calvados) 1.50 mtr., Dorette (v. Zeus), Vortuyn (v. No Limit), Ramona, sportnaam Elentari (v. Hemmingway) en Union (Uzzo, VDL groep Union) (v. Lester) in het 1.50 mtr. en niet te vergeten het internationale eventing paard Princes (v. Hemmingway) onder Judith Anssems CIC**.
Deze merrielijn bracht ook goedgekeurde dekhengsten zoals: KWPN kampioenshengst Blue Horse Denzel van Zizi Top, Astronaut (Le Mexico), Nitraat (Solaris xx) en Douwe (Damiro B).

Carmen Ikaria Z is de eerste fokmerrie die wij voor onze fokkerij aankochten en ze vormt een belangrijke schakel in onze fokkerij successen. Haar eerste nakomeling bij ons, de in 2004 geboren hengst Cadans Mansolein (v. Caricello) werd verkocht naar Zweden. Anderhalf jaar later werd hij verkocht naar Nederland. Inmiddels springt hij op 1.30 mtr. niveau en zal komende tijd worden voorbereid voor het hogere niveau. Daarna bracht Carmen-Ikaria Z de Haarlem merrie Hera Mansolein Z, de dressurruin Dylan Mansolein van Scandic en Atlantis Mansolein Z afstammend van Amiro Z.