Brinn Mansolein

Kaloubet D'Tourelle
1.40m spr
Gaboulet A
1.60m spr
Alme Z
1.60m spr
Ibrahim
Girondine
VitiNystag
Ida de Bourgoin
Stella du BanneyIf de MerzeVerdi xx
Albarelle II
Isba du BanneyTanael
Etoile de Juin
Silexa
1.10m spr B-drs
Calvados STB
1.60m spr keur
UrielNankin
Jesabelle de Baugy
Gold Rose
1.40m spr
Ibrahim
Jolie Rose Z
Filexa STB
ster, pref, prest
Pion
1.40m spr Z2-drs
Abgar xx keur
Irma La Douce STB
keur, pref, prest
Ulexa STB
keur
Premier
Ilexa STB
keur, pref, prest
Vos
Mail Stal Mansolein
SF
Merrielijn 63 Fokfamilie 63
46.48%

Brinn Mansolein is een correct gebouwde merrie die duidelijk de kenmerken van Calvados laat zien. Brinn Mansolein stapt goed, heeft een nette draf en een goede galop. Ze beschikt over een goed schakelvermogen en is snel in haar reflexen. Met springen toont ze snelle reflexen, ze springt snel van de grond en toont vermogen. Ze is snel in haar voorbeen en opent achter goed.
In de omgang is Brinn Mansolein een makkelijke aanhankelijke merrie die niet snel onder de indruk is. Ze heeft een evenwichtig en open karakter. Gezien haar uitstekende afstamming en spring-eigenschappen hebben we hoge verwachtingen van haar toekomstige nafok.


Vererving Brinn Mansolein:

De nakomelingen van Brinn Mansolein zijn makkelijk in de omgang. Ze typeren zich door goede bewegingen en fijne karakters. Ze hebben snelle reflexen, en tonen bloed, zonder kijkerig te zijn.
Haar eerste nakomelingen laten een goede sprong zien. De reflexen op de sprong vallen op, alsmede hun techniek en vermogen.


Daloubet Mansolein Z; 2015 (De Flor 111 Z) Winnaar van diverse 4 jarige eventing competities in Engeland. Meerde overwinningen in eventing CIC2*.

Cara Mansolein Z; 2016 (Casual Chic Z) 44ste op Zangersheide festival met een 7 voor correctheid, beweging, type en algemene indruk en een 8 voor moederlijn.

Heros Mansolein; 2017 (Captain Semilly) 6de op stamboekkeuring Selle Francais met 7,8 totaal, waaronder een 8 voor voorhand en bovenlijn en een 8,5 voor correctheid beenwerk.

Celeste Mansolein Z; 2018 (Casual Chic Z) 4de op stamboekkeuring Selle Francais met 7,6 totaal, waaronder een 8 voor voorhand en uitstraling.

Unique Mansolein Z; 2019 (Unaniem) Kampioen merrieveulens stamboekkeuring met gemiddeld cijfer 7,8 waaronder een 8,5 voor de voorhand en 8 voor bovenlijn, beweging en algemene indruk.
Heron Mansolein Z; 2021 (Herrera TN) Kampioen (ex-aequo) stamboekkeuring Selle Francais met gemiddeld cijfer 8,8 waaronder een 9 voor de voorhand en 9 voor de achterhand, en een 8 voor o.a. beweging, beenwerk en algemene indruk. Waardoor Elite verklaard !

Suprème Mansolein; 2022 (Newmarket TN) Elite tijdens stamboekkeuring Selle Francais met 8,8 gemiddeld waaronder een 9 voor bovenlijn en achterhand en 8,5 voor voorhand en algmene indruk.


De directe familie van Brinn Mansolein:

De moeder van Brinn Mansolein is Silexa die op haar beurt een dochter is van de Ster Preferend Prestatie merrie Filexa. Deze Filexa bracht meerdere zeer getalenteerde springpaarden. Waaronder de internationale Grand-Prix springpaarden Karolus (v. Amethist) en Phin Phin's shooting Star (v. Phin Phin) met Cian O'Conner. Maar ook het Z-2 dressuurpaard Tilex (v. Calvados) een volle broer van Silexa, is een zoon van Filexa.
Enkele andere dochters van Filexa hebben ook hun sporen verdient in de fokkerij. Zo bracht haar dochter Marga (v. Burggraaf) het internationale Grand-Prix springpaard Ultimus (v. Niveau). Een volle zus van Silexa, de merrie Rilexa (v. Calvados) heeft ook haar sporen verdient in de fokkerij. Zij bracht onder andere het internationale Grand-Prix springpaard Wilexo (v. Phin Phin) die onder het zadel loopt van de Braziliaanse ruiter Carlos Eduardo Motta Ribas. Deze Wilexco liep op de Olympische spelen in Londen voor het Braziliaanse team. Ook bracht zij V (v. Tangelo van de Zuuthoeve) die internationaal 1m35 springt ook de Australische ruiter Jorg Domainmgo.

Filexa is op haar beurt weer een dochter van de Keur Prestatie merrie Ulexa van Premier maal Ulex. Ulexa bracht onder andere het Z2+ 14 dressuurpaard Eurybia, een volle zus van Filexa en het nationale springpaard Olympic Pride. Na Ulexa komt de keur preferente prestatie merrie Ilexa van Ulex maal Ulrich. Deze merrie bracht een aantal opvallende keur en preferente nakomelingen en is de moeder van de KWPN goedgekeurde hengst Olympus die onder andere voor het vrijspringen het cijfer 9 kreeg, net als voor zijn karakter. Maar daar houdt het nog niet op: de Keur Preferente Prestatie merrie Ilexa bleek ook een sterke vererver te zijn. Meerdere dochters van haar brachten op hun beurt weer nakomelingen waaronder de Grand-Prix springpaarden Z (v. Kibrahum), Serggraaf (v. Burggraaf), Landvoogd (v. Burggraaf), Velex (v. Cantos), Melansa (v. Edwig) en Sefana (v. Emilion) internationaal Grand-Prix springpaarden onder het zadel van Ellen Wihtaker. En niet minder dan 16 springpaarden die 1m30 of hoger geklasseerd zijn.
Deze lijn is echter niet alleen in de springrichting succesvol want er zijn ook meerdere Z-1 dressuur of hoger geklasseerde paarden waaronder: Kenneth (v. Nimmerdor) ZZ-licht, Manhattan (v. Voltaire) Lichte Tour, Broere Ohio (2e bezichting hengst van het KWPN) Grand-Prix dressuur onder Kisten Beckers, Relexa (v. Flemmingh) ZZ-licht en Sabina (v. Karandasj) internationaal Grand-Prix dressuur.


De stam van Brinn Mansolein:

Merrielijn 63, fokfamilie 63 bracht vele predikaatrijke merries die hoge IBOP scores behaalden, maar ook veel paarden die succesvol waren op Z2 en ZZ Licht niveau en hoger in de dressuur. De complete lijst met paarden die Z of hoger lopen in de dressuur of in het springen is te lang om op te noemen.

Dat deze stam veelzijdige paarden brengt blijkt wel uit het feit dat er niet alleen goede dressuurpaarden uit voortkomen maar ook tal van opvallende springpaarden zoals Sefana, afstammend van Emilion die 1.60 mtr. springt, Red Chilli van Roland Birchler, Porland (v. Corland), Kilian (v. Boreas) in het 1.60 mtr., Olympus (v. Lucky Boy xx afkomstig uit de overgrootmoeder van Silexa) en Olympic Pride (v. Le Mexico afstammend van de merrie Ulexa de grootmoeder van Slexa).

Verder bracht deze lijn onder andere de goedgekeurde hengst Beach Boy (v. Zeus) goedgekeurd voor Oldenburg, Rheinland, Zwingli (bij het AES v. Saluut), Unbelievable (AES gekeurd van Concorde) springt ook op Grand prix niveau, Igor (AES v. Ekstein) die ook was aangewezen voor het verrichtingsonderzoek van het KWPN, Nureyev (v. No Ski xx) bij het NRPS, Winchester (v. Pele) goedgekeurd bij het KWPN en de SF gekeurde hengst Lotus VDL van Le Tot de Semilly die 1.40 mtr springt. Verder de AES gekeurde hengst Unbelievable (v. Concorde) die op 1.40 mtr. niveau springt. Ook de vermelding waard is de SBS goedgekeurde hengst Prins-Drum van Bellet. Deze zoon van de volbloed African Drum xx springt eveneens op Grand-Prix niveau.

Een andere opvallende hengst uit deze merrielijn is de KWPN en BWP goedgekeurd hengst Bonheur van Lucky Boy xx. Deze hengst sprong zeer succesvol Internationaal op Grand- Prix niveau met hoge klasseringen. Hij werd voor België een belangrijke hengst en bracht vele goed presterende nakomelingen.
Een andere beroemde hengst die afstamt uit merrielijn 63 is Kid Gentleman. Hij werd goedgekeurd voor Oldenburg International en springt Internationaal op Grand Prix niveau. De lijst van internationale successen lijkt voor Jonggor’s Kid Gentleman niet te eindigen; naast de overwinning tijdens CSI Eindhoven 2008 zegevierde hij onder andere ook in de Grote Prijs van Helsinki in 2001, in de speed class van Modena 2003 alsook in de Grote Prijs van Donaueschingen 2003. Na zijn comeback eind 2006 wist Jonggor’s Kid Gentleman in 2007 de 3e plaats te veroveren tijdens Jumping Indoor Maastricht en Indoor Friesland.

Met deze uitgebreide beschrijving over de directe lijn van Silexa en dus Brinn Mansolein, wordt duidelijk dat ze een interessante bloedvoering heeft waar veel opvallende prestatiepaarden uit voortkomen. Mede daarom zien we haar als een aanwinst voor onze springpaardenfokkerij. Silexa's eerste nakomeling beschikt in elk geval al over veel kwaliteit!


De vader is: Kaloubet d'Tourelle.

Foto Kaloubet D Tourelle nakomeling van Galoubet A x If De Merze x Tanael

De Franse SF goedgekeurde hengst Kaloubet d'Tourelle staat voor kracht, reactievermogen en intelligentie wat hem tot een echte crack maakt.

Kaloubet d'Tourelle is een hengst met een bijzondere bloedopbouw en afkomstig uit een bewezen moederlijn.
Zijn moeder Stella Du Banney heeft een hoge ISO van 142 (92); was finalist op 4- en 5jarige leeftijd van diverse belangrijke Franse kampioenschappen.en heeft meerdere Grand Prix springpaarden gebracht. Haar moeder Isba Du Banney sprong zelf Internationaal op Grand-Prix niveau en bracht o.a. de SF goedgekeurde dekhengst Gadget Du Banney die op het kampioenschap van Fontainebleau hoge klasseringen behaalde. Uit deze directe moederlijn komen 8 goedgekeurde hengsten zoals Diamant Rouge II, Derby De L'Isle, Haudanum Du Parc, Darwin Du Parc, Nobel V,Idaho De Kerser en Camee De Lisle en meer dan 15 internationale springpaarden, waaronder Isba Du Banney, Camee De Lisle, Kalin De L'Isle, Lavende De L'Isle, Hulmos De L'Isle, Folka Du Parc en vele andere.

Vader van Kaloubet d'Tourelle is de wereldberoemde springhengst Galoubet A die zelf 1.60 mtr. sprong en vader is van de wereldberoemde hengst Baloubet Du Rouet die furore maakte onder het zadel van Rodrigo Pessoa.
Meer dan 19 goedgekeurde hengsten bracht deze Galoubet A en meer dan 18 Internationale Grand-Prix springpaarden. Een topvererver pur sang! De vader van de moeder van Kaloubet d'Tourelle is niemand minder dan If De Merze een driekwart volbloed hengst die veel voor de Franse fokkerij heeft betekend. Zo bracht hij tal van goedgekeurde dekhengsten en internationale springpaarden en is hij een graag geziene hengst in de moederlijn. In zijn bloedlijn vinden we meermalen de bekende volbloedlijn de TB-12. Deze TB-12-lijn staat garant voor alles wat we willen en wensen van de volbloed en deze lijn heeft bewezen toppaarden te brengen voor zowel springen als dressuur. Voor meer informatie over deze lijn, zie onze merrie I' ll Take Romance.
In de derde generatie van Kaloubet d'Tourelle zien we de hengst Tanael, ook deze hengst heeft een zeer hoog percentage goedgekeurde zonen.

Hoewel Kaloubet d'Tourelle nog niet vaak voor de dekdienst is ingezet, lijken zijn nakomelingen reeds veelbelovend.

Een greep uit zijn prestaties:
ISO 159 (07)
- Klassieke Cyclus finalist in Fontainebleau bij de 4 en 6 jarigen en geselecteerd voor het WK voor 6 jarige springpaarden in Lanaken waar hij werd gereden door Florent Giroud.
- Op 7 jarige leeftijd is hij winnaar van internationale wedstrijden; 3e en 6e in Vichy, 8e in Bourg en Bresse en de GP winnaar in het 1m30 Vougy in Roanne, 4e GP 1m35 van Riom en St Etienne.
Op 8-9 jarige leeftijd won hij de GP d'Ar-nas 1m35 Wildvine en Andrezieux Boutheon, Victor-snelheid 1,40 Roanne Vougy, 2e in de GP 1,40 Creusot, 5e GP 1m45 op Maillys. Geclasseerd in de CSI: CSI ** 2e bij Riom en Grenoble, 3de en 5de op het CSI ** Dijon. Hij eindigde zesde in het Criterium Pro 2 in Fontainebleau in 2006
- In 2008 won hij de GP 1m30 in Roanne, 3de en 6de in de GP 1m45 1m40 GP in St-Amand Lignieres, 3e GP 1m35 Charolles en nog vele andere successen. Op dit moment wordt hij door een jonge Franse ruiter uitgebracht in het 1.45 - en 1.50 mtr.