Bravo Mansolein Z

Bravo Mansolein Z is een stoer en royaal hengstveulen. Hij vertoont nu al veel hengsten opdruk, met een sterke bovenlijn, mooie hals en sterke rug. Een aansprekend veulen. Bravo Mansolein Z beweegt met een goede souplesse en veel kracht, altijd met het front erop. Een veulen wat snel leert en intelligent is. Daarnaast is hij genetisch zeer interessant!


Big Star Junior K Z
1.45 cso
Big Star
1.60 cso
Quick Star
1.60 cso
Galoubet A 1.60 cso
Stella 1.60 cso
Jolanda
1.35 cso
Nimmerdor 1.60 cso
Elysette
Krista
prest, sport(cso), elite, pref, 1.35 cso
PoydorPilatus
Fata Morgana
Paquita
Hauptstutbuch
Pakt
Anthea
Riannin Mansolein
keur
Totoche du Banney
1.60 cso
Grand VeneurAmour Du Bois
Tanagra G
LisebethFair Play III
Il pleut Bergere
Attentia
Fohlenprämie
Athlet ZAlme 1.60 cso
Golfamt
Saskia
Hauptstutbuch
Lepanto
Fiestal
Donker Vos
Mail Stal Mansolein
Zangersheide
Holsteinerstamm 4025
34.96%

De vader is: Big Star Junior K Z.

Foto Hengst Big Star Junior K Z nakomeling Big Star x Polydor x Pakt

De genen van het fenomeen Big Star (Olympisch goud in Londen), gekruist met het bloed van Krista, moeder van o.a. de geniale Wereldbekerwinnaar Taloubet Z. Dat is BIG STAR JR. Big Star Junior heeft een ongeëvenaarde afstamming, die tot uitdrukking komt als Big Star Jr gaat springen. Cees Klaver is de fokker van zowel Big Star, Taloubet KZ en Big Star Junior.

Vader Big Star is het beste springpaard ter wereld met ondermeer Olympisch goud in Londen 2012. Big Star is tevens verkozen tot KWPN paard van het jaar 2012.

Moeder Krista. De moeder van Big Star Junior is de elite, preferente, prestatie en sport-merrie Krista. Zij is ook de moeder van de geniale Taloubet K Z, winnaar van Grote Prijzen en de Wereldbeker 2011 in Leipzig.

Big Star Jr werd in 2011 goedgekeurd door Studbook Zangersheide. Hij voldoet aan de röntgenologische eisen van het KWPN. Big Star Junior is sinds 2011/2012 beschikbaar als dekhengst.


De moeder van Bravo Mansolein Z: Riannin Mansolein

Foto Riannin Mansolein moeder van Bravo Mansolein Z

Riannin M is een sterk gebouwde merrie. Hoewel zij volledig springgericht is gefokt heeft ze duidelijk aanleg voor de dressuur.
De stap is ruim en draf en galop zijn krachtig en toch vloeiend en elegant.
De moeder is de Holsteiner merrie Attentia die afstamt van Athlet Z maal Lepanto maal Farnese.

Riannin's moeder Attentia komt uit de zeer succesvolle Holsteinerstam 4025 die internationale toppers heeft voortgebracht, zoals de bekende springpaarden Classic Touch met Ludger Beerbaum, Lavantus met Franz- Josef Heitzer en de goedgekeurde hengsten Quality Touch Z, Lord Sherry, Lancetto, Lagano B, L' Acteur, Alesi N, Sir Lord, Copenhagen B, Candito, Caligula I en II .
Ook de bij het KWPN goedgekeurde hengst Whitesnake komt uit de Holsteinerstamm 4025.

Bavaria Blue, een volle broer van Attentia, werd succesvol uitgebracht in de zware tour en is goedgekeurd voor Bayern.

Een volle zus van Attentia, de merrie Elanca werd verkocht naar Zweden waar zij werd ingezet voor de fokkerij.
Elanca bracht daar een reeks zeer goede springpaarden en liep zelf ook zeer succesvol ZZ springen.

Riannin stamt dus zowel van vaders- als van moederszijde af van absolute toppers die zich ruim bewezen hebben, zowel in de sport als in de fokkerij.
En dat maakt deze jonge complete merrie extra interessant voor de fokkerij. In 2008 is zij voor het eerst ingezet voor onze springpaardenfokkerij en gedekt met de springtopper inspé V. Alba R, de enige goedgekeurde zoon van de wereldbekende Rubert R.Vererving Riannin Mansolein:

Riannin Mansolein geeft rijtypische nakomelingen die goede bewegingen hebben en met veel inzet werken. Het zijn paarden die veel bloeduitdrukking hebben en zeer ijverig zijn. Intelligente paarden met werkwillige karakters. Verder geeft Riannin Mansolein haar maat en formaat steevast mee aan haar nakomelingen. Ook haar sterke bewegingen geeft ze door, waardoor ze veelzijdige getalenteerd zijn. Er komen zowel nakomelingen uit in de springsport, als in de eventing.


Vivre Mansolein Z; 2009 (V Alba R) 33ste eerste ronde Franse Nationale kampioenschap 4 jr. eventingen paarden in Pompadour,
34ste in de finale van Franse Nationale kampioenschap 4 jr. eventingen paarden in Pompadour,
Diverse klasseringen in Cycle Classic eventing proeven voor 5 jarige eventingpaarden,
15de in het ZZ voor jonge eventing ruiters/ amazones te Saumur,
1ste in klasse M-2 dressuur te Dole de Bretagne.

Fleury Mansolein; 2010 (Phin Phin) Foutloos in het 1m20 springen te Guilers.

Félin Mansolein Z; 2013 (Flamenco de Semilly).

Bravo Mansolein Z; 2015 (Big Star jr.) CSI1* internationaal geklasseerd in 1m20 met Mauries van Roosbroeck.

Gaudi Mansolein Z; 2016 (George Z).

Ninke Mansolein; 2018 (Innovation) 4de op de keuring Selle Francais buitenlandse veulens met een gemiddeld cijfer van 7,85 waaronder een 8,5 voor de voorhand en een 8 voor de bovenlijn, beenwerk en uitstraling.

Karinne Mansolein Z; 2019 (Karmann 2000 Z) 3de op de keuring Selle Francais buitenlandse veulens met een gemiddeld cijfer van 7,5 waaronder een 8 voor de voorhand.

Kaelin Mansolein Z; 2021 (Komme Casall) vijfde tijdens stamboekkeuring dressuurveulens van France Dressage. Met 77 % waaronder een 8,5. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".

Sianne Mansolein; 2022 (For Ferrero) vierde tijdens stamboekkeuring dressuurveulens van France Dressage. Met 77,765 % waaronder een 8 voor galop en een 9 voor exterieur. Gekwalificeerd voor de finale Nationale Franse kampioenschappen "Grande Semaine de Saumur".