Bazra van Wehl

Bazra is een donkerbruine hengst die wij in 2003 hebben aangekocht als 4,5 maand oud veulen om op te groeien met ons hengstveulen Charisto M.

Deze schitterende jonge hengst beschikt over een uitzonderlijk mooi exterieur en zeer goede bewegingen.
Zijn vader is de NRPS hengst Bachelor NH die goed presterende nakomelingen heeft gebracht.
Aan moederszijde van Bazra vinden we de NRPS merrie Irish van Wehl die afstamt van de Arabische volbloed Sjapoer ox, deze merrie liep in Nederland succesvol in de sport en is kort geleden verkocht naar Engeland om daar verder in de dressuur- en springsport uitgebracht te worden.
De moeder van Irish van Wehl is de prestatie sport merrie Emma van Wehl, ook zij liep zeer succesvol in de sport en heeft een groot aantal zeer goed presterende nakomelingen gebracht.
Verder vinden we de volbloeden Nimb ox en Srigo x terug. Nimb ox klein zoon Melvin is o.a. bij het NRPS goedgekeurd.

Eén ding is zeker, Bazra vererfd zijn prachtige exterieur en maat door alsmede zijn goede lichaamsgebruik en sterke achterbeengebruik, evenals zijn nieuwsgierige, intelligente uitstraling.

Nakomelingen:

2007 Luna Mansolein
2008 Nisha Mansolein


Bachelor
prest sport
BurggraafLandgraf ILadykiller xx
Warthburg
LoandaCor de la Bryère
Urbine
FlaireBaccarat ox
pref prest
Halma ox
Nakis ox
Sabine
ster
Amagun
Nina
Iris van WehlSjapoer oxSaoud van Jonker oxPurpur ox
Lekbira ox
Potasja oxAbrahim ox
Poteha ox
Emma van Wehl
prest sport
Nimb ox
keur
Muscat ox
Novinka ox
JolandaSrigo x
Hertine
Bruin
Mail Stal Mansolein
NRPS
Holsteinerstamm 2860
25.98%

De vader is: Bachelor.

Foto Hengst Bachelor

Geboren in 1992, kleur donkerbruin, stokmaat 1.70m.

Bachelor NH is een zoon van de Landgraf I-zoon Burggraaf, die uitmuntend gepresteerd heeft in de springsport. De moederlijn is interessant opgebouwd.
Allereerst treffen we de stermerrie Flair aan. Deze dochter van de Arabische Volbloedhengst Baccarat komt op haar beurt weer uit de stermerrie Sabine (Z-dressuur) van de Trakhener Amagun. Haar overgrootmoeder Nina is een keurmerrie van Eclatant.

Bachelor NH is een royaal ontwikkelde hengst met veel hengstuitdrukking.
De hengst heeft in alle gangen veel zelfhouding, met een bijzonder mooi voorbeengebruik. Ook bij het springen valt Bachelor NH op. Hij is inmiddels ZZ-springen onder Wout-Jan van der Schans.

Bachelor NH is goedgekeurd op afstammelingen en is Prestatie Sport Keur geprimeerd. "Hij brengt rijtypische nakomelingen met aansprekende hoofden. De bewegingen kenmerken zich door veel zelfhouding, takt, balans en draagkracht" (citaat afstammelingenrapport).

In het seizoen 2005 speelde Bachelor, evenals in 2003 en 2004, de hoofdrol op alle regionale keuringen en op de Centrale Keuring. Ook het KWPN-stamboek neemt graag zijn nafok op; regelmatig worden door dit stamboek sterren toegekend aan diverse Bachelor-merries.

Bachelor NH heeft al vele 1e premie-kinderen voortgebracht. Daarnaast levert Bachelor NH bijzonder goede dressuur-, spring- en endurance-paarden. Door de jaren heen is een opsomming van alle fokprestaties te veel om allemaal te vermelden. Enkele van zijn nakomelingen worden uitgebracht in de lichte tour, waaronder Bachgravin met Christa Laarakkers (Prix St. Georges dressuur). In 2005 wist Black Magic onder Marjolein Vos het Nederlands Reservekampioenschap Endurance te bemachtigen op de zwaarste afstand (160 km).