Bashira Mansolein

Future
Grand Prix drs
Florenstan I
Prämienhengst
FidelioFurioso II
Laura Hauptstutbuch
Raute Staatprämie HauptstutbuchRheingold
Gode Staatsprämie Hauptstutbuch
Angelina
Staatsprämie
ApartAngelo xx
Gundi Staatsprämie
SchwalbeSilvaner
Ariane Staatsprämie
Olivia van de Geest
M2-drs
JuventusDublin
1.20m spr ZZL drs
Ulft keur
Sulana keur pref
Aphrodite
keur pref
Principaal
Olga II keur
Kenriejette
M1-drs
Slaney xxIrish River xx
Flane Pass xx
EristaZodion
Wista keur prest
Bruin
Mail Stal Mansolein
KWPN
Fokfamilie 234
43.16%

Bashira Mansolein een merrie met een ongekend voorkomen. Statig, groot, imposant met een imponerend front en lang voorbeen. Dat is dan nog maar haar exterieur. Bashira Mansolein kan stappen voor een 10. Haar draf is bergopwaarts met een schitterend voorbeengebruik en sterke achterhand. Haar galop is fenomenaal, super bergopwaarts, sterk gesprongen vanuit het achterbeen, werkelijk een galop die 10en zou kunnen ontvangen in de dressuurring. En dat alles gecombineerd met bloed, een super fijn karakter, een hart van goud en een werklust als geen ander.
Bashira Mansolein is een droompaard wat helaas te vroeg haar training heeft moeten staken. Maar hierdoor is dit droompaard beschikbaar gekomen voor de fokkerij, en daar verwachten we zeker niet minder van haar. Want een paard met alle kwaliteiten voor de internationale Grand-Prix dressuur kan niet anders dan dat doorgeven aan haar nakomelingen.
De directe familie van Bashira Mansolein:

De moeder van Bashira Mansolein is Olivia van der Geest, zij liep de voorselectie van de Pavo-cup waar ze hoog eindigde. En op slechts 5 jr. leeftijd liep Olivia reeds succesvol M-1 dressuur! Haar vader is de naar Amerika geëxporteerde KWPN hengst Juventus. Juventus loopt op de Irion springfarm waar meerdere internationaal bekende hengsten staan zoals: Contango, Sir Sinclaire en UB40.
Juventus eindigde met zeer hoge cijfers voor het verrichtingsonderzoek van het KWPN namelijk met negens voor stap, draf, galop, rijproef, stalgedrag en trainingsrapport en een 10 voor het karakter. De moeder van Olivia werd in het verleden succesvol uitgebracht in de dressuursport. Uit deze directe moederlijn komt onder andere de merrie Imke (v. Armstrong) die succesvol uit kwam in het ZZ-zwaar dressuur. Maar ook Marouchka (v. Elmero B) die het Keur predicaat draagt en Z-1 dressuur geklasseerd is komt uit deze directe moederlijn. Verder zien we Zazou (v. jazz) die M-2 dressuur geklasseerd is, alsmede Farndigo (v. Zandigo) die ook Z-1 dressuur is en Kennedy B (v. Landwind II B) ook Z-1 dressuur. Maar ook het 1m20 springpaard Barrichello (v. Vancouver) komt uit deze directe lijn, alsmede het 1m40 springpaard Cabrio (v. Ukato). De over overgrootmoeder Rista bracht verder Flores S.C. (v. Zodion) die Z-2 dressuur was. Haar moeder Hirista bracht tal van sportpaarden zowel in de dressuur als in het springen. Zo zien we het 1m35 springpaard Goodwill (v. Armstrong), het 1m30 springpaard Hollandia (v. Bentley), Elkapone (v. Pretendent) op 1m30 niveau en Pamal (v. Jumpilot) 1m30. Maar ook het internationale eventingpaard op 4* niveau Leopold (v. Ferro) onder Anna Collier uit de USA.
Ook bracht deze merrie de goedgekeurde dekhengst Ulrich (v. Farn) en Zodion (v. Heidelberg). Maar ook de Z-2 dressuurpaarden Empire (v. Planeet) en Fabian (v. Planeet) en Lobelia (v. Balzflug) op Z-1 dressuur niveau.
Verder bracht Zirista nog het ZZ-Licht dressuurpaard Lienbrand (v. Ferro) en Nanko (v. Enrico) die internationaal Grand-Prix springt.


De stam van Bashira Mansolein:

Bashira Mansolein is afkomstige uit Fokfamillie 234. Deze moederlijn staat bekend om haar veelzijdigheid. Zo is onder andere het 1m40 springpaard Viola (v. heidelberg) afkomstig uit deze stam. Alsmede het ZZ-licht paard Orisette (v. Amsterdam), het PSG Inter 1 dressuurpaard Velvet Dream (v. Dream of Heidelberg I). het veelzijdige paard Olger (v. Havidoff) die zowel 1m35 sprong als wel op Z-2 dressuur niveau werd uitgebracht. Maar ook het nationale dressuurpaard Elzas (v. Formateur) komt uit deze lijn. Verder zien we nog het internationale 1m60 Grand-Prix springpaard Drago (v. Triomphe de Muze), het Z-2 dressuurpaard Dalisay (v. Samber), het Z-1 dressuurpaard Vincent (v. Osmium) alsmede Wally (v. Osmium op Z-1 dres., het nationale springpaard Erano (v. Ramano), en het 1m50 springpaard Hollandia (v. Bentley), Karista (v. Ferro) op 1m30 springniveau, Pasja (v. Jazz) op ZZ-zwaar dressuur, Londonn (v. Donnerhall) Z-2 dressuur, Karista (v. Calimero) 1m35 springen, Casristo Z (v. Cristo) 1m30. Naughty Boy (v. Jetset D) PSG Inter 1 dressuur, Welina (v. San Remo) Z-2 dressuur en het 1m45 springpaard Crespo (v. Quasimodo Z). Verder zien we tal van keuringstoppers uit deze moederlijn, teveel om allemaal op te noemen.
Daarnaast komen de goedgekeurde dekhengst Next Quick ( v. Quick Star) gekeurd voor het SI, Ulrich (v. Farn) goedgekeurd bij het KWPN en Zodion (v. Heidelberg) goedgekeurd bij het KWPN uit deze moederlijn.


De vader is: Future.

Foto Hengst Future nakomeling Florenstan I

“Future; een dressuurpaard met veel uitdrukking, dat beschikt over een zeer mooi model en voortreffelijke basisgangen” dit was het jurycommentaar waarmee Future debuteerde in de Lichte Tour.
BMC Future staat sinds maart 2008 gestald op Dressuurstal Van Baalen. BMC Future wordt getraind door Marlies van Baalen en uitgebracht in de lichte tour. De Westfaalse kampioenshengst werd ten tijde van zijn goedkeuring reeds omschreven als een hengst met een wonderbaarlijk lijf, een goed fundament en een bijzonder interieur, die weet op te vallen door zijn lossigheid, gedragenheid en door zijn zuivere voorbeen- alsmede achterbeengebruik. Ook gedurende zijn 30- respectievelijk 70-dagentest bewees Future zijn kwaliteit door tijdens beide testen als reservekampioen te eindigen, waarbij hij maar liefst 8 keer het cijfer 9 behaalde en 3 maal het cijfer 8 behaalde.

Deze exclusiviteit is niet zo wonderbaarlijk gezien het feit dat zijn vader, Florestan I de titel stempelhengst mag dragen. Naast het geliefde bloed van Florestan I brengt Future de gewenste bloedtoevoer over Apart-Angelo xx, die zorgt voor de verwantschap met de Olympiade winnaar Rembrandt, Ahlerich, Amon en de stervererver Rubinstein.
Ook de moeder van Future, heeft een grote bijdrage in de Duitse fokkerij geleverd, met maar liefst 2 goedgekeurde zonen en vijf Staatspremie-dochters.

De nafok van Future typeert zich al jaren met langbenige en edele nakomelingen, die zowel onder het zadel als bij het vrij bewegen uitblinken in bergopwaartse beweging met veel schwung. Naast de 3 goedgekeurde hengsten For Fortune, Future's Dream en Volare, de veilingtoppers Valetta (Equine Elite € 110.000,-) en Weerman (Equine Elite € 50.000,-) en zijn Westfaalse Staatsprämien dochter, bracht Future reeds vele succesvolle jonge sportpaarden.

Future: de 'charmeur' binnen de Nederlandse fokkerij!