Baldur Mansolein

Baldur is een sterkgebouwde voshengst met veel ras, uitstraling en een zacht karakter. Zijn schitterende beweging heeft veel van zijn grootvader Jazz.
Hij toont veel zelfhouding, souplesse en een fraaie voorhand techniek. Baldur M. is een paard met veel mogelijkheden voor de sport.
Zijn moeder is de luxe KWPN merrie die afstamt van de dressuurvererver Balzflug uit een moeder van Seclusive xx. Deze hengst werd zowel voor de spring- als voor de dressuurfokkerij gebruikt.
De sterke verbindingen van Olivi en Zuidhorn sluiten mooi aan op deze veel bloedvoerende merrie.


UniverseelOlivi
keur
JazzCocktail
Charmante
Halla UtopiaAktion
Charisma Utopia
Igata
ster
ZuidhornLe Val Blanc xx
Ritta
SugataLucky Boy xx
Dugata
SolonaBalzflugHabichtBurnus ox
Hallo
Baldzjagd
Staatsprämie
Intermezzo
Ballyvergin Lady xx
JolonaSeclusive xxSecretariat xx
Exclusive Dancer xx
CharlonaMamori xx
Silona ster
Bruin
Mail Stal Mansolein
KWPN
Niki-stam, Merrielijn 11, fokfamilie 199
54.49%

De vader is: Universeel.

Foto Hengst Universeel

Universeel is een zoon van Olivi, die met zijn eerste jaargangen kinderen overtuigde op de keuringen, wat hem een hoge exterieurindex opleverde. In de pedigree, de dressuurgiganten: Jazz, Cocktail en Aktion. De moeder van Universeel, de merrie Igata, is een sterdochter van de verrichtingskampioen Zuidhorn. Zuidhorn heeft naast de vele springpaarden ook opvallende dressuurpaarden nagelaten, waaronder Day Dream, Fladimir, Galerno en de F.S.P.winnaar 1999 Olivier.
De keur preferente prestatiemerrie Sugata, die als grootmoeder van Universeel te boek staat kennen we ook als de moeder van de goedgekeurde en veel te vroeg gestorven hengst Zaire, die in 1998 een dressuurindex van 172 puntenbehaalde. Op basis van zijn exterieur wordt Universeel omschreven als een ruim voldoende ontwikkelde, correct gebouwde, voldoende rijtypische hengst, die voldoende in het recht hoeksmodel staat. Daarnaast beschikt de hengst over een correct fundament.
Tijdens zijn verrichtingsonderzoek liet Universeel zich zien als een actieve, werkwillige hengst met veel bereidheid tot werken en die zich tevens goed laat bewerken. De hengst heeft veel tot zeer veel aanleg als dressuurpaard en geeft zijn ruiter een goed gevoel.
Als een van de verrichtingstoppers sloot Universeel zijn verrichtingsonderzoek af met het cijfer 8 voor de stap, een 8.5 voor de draf, een 8 voor de galop en het cijfer 8.5 voor de aanleg als dressuurpaard.
Universeel heeft met goed gevolg de Hengstencompetitie 2005-2006 gelopen met Corrie Rave.


De moeder van Baldur Mansolein: Solona

Foto Solona moeder van Baldur Mansolein

De KWPN merrie Soraya (stamboeknaam Solona) stamt af van een zeer goede dressuurlijn met dezelfde vader als Mevonia namelijk Balzflug, maar nu uit een moeder van Seclusive xx maal Mamori xx.

Ze stamt uit de zeer bekende Niki-stam merrielijn 11 fokfamilie 199 die o.a. bekend staat om de goedgekeurde hengsten Consul, Equador, Galveston, Serville, Ekstein, Zeno, Whin Whin, Palfenier en Zunikki. Ook het international springpaard Baniko van Ian Millar stam uit de Niki -stam net als het international springpaard Jalisco. Verder komen er uit deze stam nog talrijke internationale dressuur- en springpaarden voort alsmede een waslijst van keurings- en veilingstoppers. Het is dan ook onmogelijk om al deze paarden op te noemen. Hieruit blijkt wel het succes van deze stam.

Soraya is een absolute aanwinst voor de dressuurfokkerij en brengt het broodnodige Engels Volbloed met zich mee.
Ze beschikt over een goed dressuurmodel en drie goede basisgangen, waarbij het sterke achterbeen gebruik, de tact en regelmaat opvallen.

Eind april 2006 beviel Soraya van een schitterend imposant hengstveulen van Universeel, Baldur Mansolein die alles heeft om uit te groeien tot een dressuurtopper.
In 2007 bracht zij het hengstveulen van de dressuurhengst Leonardo da Vinci (v. Lauries Crusador xx).