Atlantis Mansolein Z

Atlantis Mansolein Z is een opvallende hengst, klein van stuk maar desondanks imposant. Nu al heeft hij een mooie ronde hengstenhals, een bloedmooi hoofdje en een belijning om van te watertanden. Het is zoals wij dat zeggen een "echte hengst- hengst", een tikje brutaal, zeker matcho maar ook oh zo lief. Hij is onderzoekend en boevig en laat zich graag zien. In zijn beweging toont hij over snelle reflexen te beschikken en een grote elasticiteit. Net als zijn halfzus Hera Mansolein is hij net een vlo. Hij maakt graag gekke sprongen, die haast onmogelijk lijken, maar waarbij hij vanuit de lucht alweer kan vertrekken in een royal galopje, moeiteloos en met speels gemak. Kortom alles wat we hadden gehoopt, de schoonheid en potentie van zijn moeder, en de volbloed kwaliteiten van zijn vader samen met zijn kracht en vermogen.


Amiro ZAmigos Toss xxNippon Toss xxEgg Toss xx
Nipona xx
LA Toscana xxLefty xx
La Spezia xx
Renommee ZRamiro
pref
Raimond
Valine Hauptstutbuch
Argentina ZAlme Z
Heureka Z
Carmen-IkariaCentauerCapitol ICapitano
Folia
WiraneLord
Gitte I
IkariaDaimlerNimmerdor pref
Toretta ster prest
BelindaRinaldo
Mirlanda
Vos
Mail Stal Mansolein
Zangersheide
Merrielijn 132 Fokfamilie 32
60.16%

De vader is: Amiro Z.

Foto Hengst Amiro Z nakomeling Amigo Toss xx x Ramiro Z x Alme Z

Amiro Z, het alternatief voor bloedinbreng! Zangersheide is trots en gelukkig om in Amiro Z een hengst te hebben gevonden welke aan alle wensen tegemoet komt. De fokker die bloed nodig heeft maar geen verrassing wil, kan niet aan Amiro Z voorbij gaan. Inbreng van volbloed is van levensbelang voor de fokkerij van warmbloeds voor de topsport. Helaas wordt het steeds moeilijker om volbloedhengsten te vinden die nog voldoende in het gewenste rijpaardtype staan. Als antwoord hierop heeft Stoeterij Zangersheide de halfbloedhengst Amiro Z naar Lanaken gehaald.
Vader Amigo Toss xx is een Argentijnse volbloed die in directe lijn terug voert op de moeder van de beroemde hengst Le Sancy xx die we kennen als stamvader van Ramzes en Zeus.
Amiro’s moeder Renommee Z nam, onder het zadel van Ricardo Kierkegaard, deel aan de Olympische Spelen in Atlanta 1996.
Het ‘springpaard van de eeuw’ Ratina Z is niemand minder dan een volle zuster van Renommee Z. Met Piet Raymakers en Ludger Beerbaum won Ratina Z de Wereldbekerfinale, de Europese Kampioenschappen, de Grote Prijs van Aken, Olympisch zilver, twee maal Olympisch teamgoud, tweemaal Europees teamgoud en teamgoud op het WK. We zijn hier beland bij de befaamde Heureka Z-familie (Holsteinse stam 8145).
Amiro Z zelf is succesvol in de internationale Youngster Tour en plaatste zich in 2010 voor de finale van de 6-jarige paarden tijdens het WK in Lanaken.


De moeder van Atlantis Mansolein Z: Carmen Ikaria Z

Foto Carmen Ikaria Z moeder van Atlantis Mansolein Z

Carmen Ikaria Z is een bloedmooie, luxe merrie, langelijnd en met veel maat. De merrie stamt af van de bij Zangersheide goedgekeurde en internationale springhengst Centauer Z, uit een moeder van Daimler (v.Nimmerdor en zelf Internationaal springpaard op 1.50 mtr. niveau) maal Rinaldo (nationaal springpaard) maal Galopin. Ze beschikt over drie goede gangen en laat een nette sprong zien. Helaas is ze door een sportongeval nooit uitgebracht. Als veulen behaalde zij goede resultaten op de veulenkeuring van Zangersheide, waarbij ze voor draf, correctheid en algemene indruk een 7 kreeg en voor haar galop en elasticiteit met een 8 werd beloond.

De moederlijn van Carmen Ikaria Z bestaat uit stempelmerries die hun goede bewegingen en fraaie exterieur telkens weer doorgeven aan hun nakomelingen. De moeder van Carmen Ikaria Z, Ikaria, bracht in combinatie met Vigaro Z, de succesvolle dressuurruin Vince Ikaria Z die in het Z-2 wordt uitgebracht, alsmede het dressuurpaard Kenton (v. Wolfgang) die succesvol was in de Z-2 en de ruin Omar (v. Kenton) die in het Z-1 werd uitgebracht. Meeste opvallende nakomeling van Ikaria Z is Polar-Kenik Z, een merrie van Poleander die op 1.60 mtr. Grand-Prix niveau springt.

Carmen-Ikaria Z bracht bij haar vorige eigenaar twee hengstveulens van de KWPN hengst Nero (v. Balzflug) die beide in de dressuur worden uitgebracht. Carmen-Ikaria Z vererft aan haar nakomelingen een elegant en uitzonderlijk mooi exterieur, soepele en bijzonder goede bewegingen én talent voor het springen. Gezonde paarden met een super instelling en de mogelijkheden om ver te komen in de sport.

Carmen Ikaria Z stamt af van Merrielijn 132 fokfamilie 32 :

Uit deze wijdvertakte, van oorsprong Gelderse fokfamilie komen veel nationale- en internationale dressuurpaarden, nationale- en internationale springpaarden, goedgekeurde dekhengsten en keuringstoppers. Voorbeelden hiervan zijn o.a. de nationale dressuurpaarden Margriet (v. Contango) ZZ-licht; Eminent (v. Zirkoon); Kojak B (v. Equador) ZZZ; Hexagon's Update (v. Rubiquil) tweede bezichtingings hengst en ZZZ; Eef (v. Sebastiaan) Lichte Tour paard en aangewezen voor het verrichttingsonderzoek van het KWPN; Walerno v. Roemer; Romano, sportnaam Scouby Dou (v. Musketier); internationaal dressuurpaard Igor. Ook de nationale springpaarden Kaiti (v. Concorde); Brigette (v. Zeus) en Eronette (v. Zeus), moeder van Douwe goedgekeurde NRPS hengst en internationaal dressuurpaard onder Karin Lipp uit de USA.

Verder komen er uit fokfamilie 32 de internationale springpaarden: Astronaut (Le Mexico), Hollywood (v. Calvados) 1.50 mtr., Dorette (v. Zeus), Vortuyn (v. No Limit), Ramona, sportnaam Elentari (v. Hemmingway) en Union (Uzzo, VDL groep Union) (v. Lester) in het 1.50 mtr. en niet te vergeten het internationale eventing paard Princes (v. Hemmingway) onder Judith Anssems CIC**.
Deze merrielijn bracht ook goedgekeurde dekhengsten zoals: KWPN kampioenshengst Blue Horse Denzel van Zizi Top, Astronaut (Le Mexico), Nitraat (Solaris xx) en Douwe (Damiro B).

Carmen Ikaria Z is de eerste fokmerrie die wij voor onze fokkerij aankochten en ze vormt een belangrijke schakel in onze fokkerij successen. Haar eerste nakomeling bij ons, de in 2004 geboren hengst Cadans Mansolein (v. Caricello) werd verkocht naar Zweden. Anderhalf jaar later werd hij verkocht naar Nederland. Inmiddels springt hij op 1.30 mtr. niveau en zal komende tijd worden voorbereid voor het hogere niveau. Daarna bracht Carmen-Ikaria Z de Haarlem merrie Hera Mansolein Z, de dressurruin Dylan Mansolein van Scandic en Atlantis Mansolein Z afstammend van Amiro Z.