Adonis MansoleinRoyal DanceRohdiamantRubinsteinRosenkavalier
Antine H
Elektia 5Imschallah x
ElektiaStaatprämie
Petrouchka
elite
DonnerhallDonnerwetter
NinetteHauptstutbuch
ItamiWeltcup II
Traga
MevoniaBalzflugHabichtBurnus
Hallo
Balzjagd
Staatsprämie
Insterfeuer
Ballyvergin Lady xx
CevoniaPretendent
keur
Le Faquin xx keur
Leronia ster
WevoniaMatador
Evonia keur
Bruin
Mail Stal Mansolein
NRPS
Merrielijn 58, Fokfamilie 711
40.82%

De vader is: Royal Dance.

Foto Hengst Royal Dance

Royal Dance de absolute unanieme Siegerhengst van de Oldenburger hengstenkeuring 1998. Deze uitzonderlijke Rohdiamant werd door de Duitse vakpers beschreven als de enige en echte ware kampioen, omdat de hengst niet alleen qua type zeer modern en langgelijnd is, maar ook omdat hij beschikt over een zeer sterk en correct fundament. Tevens kunnen de 3 basisgangen van Royal Dance omschreven worden als uitmuntend.
Het uitzonderlijke van Royal Dance in type en beweging is ook niet zo verwonderlijk wanneer men kijkt naar de uitmuntende dressuurbloedopbouw in zijn pedigree en de weergaloze verschijning van zijn moeder Petrouchka.
Tijdens zijn 100-dagentest heeft Royal Dance weten te overtuigen gezien het feit dat hij zes maal het cijfer 9 en twee maal het cijfer 9,5 toegekend gekregen heeft. En het feit dat Royal Dance zich als vererver reeds heeft weten te zetten, staat! Sterk fundamentele en modern gebouwde veulens beschikkend over een goede bespiering met veel elasticiteit, die uitblinken in lossigheid en beweging, wat in 2002 resulteerde in 3 goedgekeurde zonen uit zijn 1e jaargang, waaronder Royal Hit (reservekampioen Oldenburg 2002), Royal Secret (AES) en Royal Dancers Boy (Mecklenburg). Op de Elite-merriekeuring 2003 imponeerde Royal Dance eveneens met maar liefst 7 Staatspremien merries uit zijn 1e jaargang.
In 2003 leverde hij daarnaast nog een goedgekeurde zoon in Oldenburg, een goedgekeurde zoon bij het NRPS, die werd omschreven als de mooiste gemodelleerde hengst, die met veel afdruk en een goede buiging van het achterbeen beweegt, en 3 zonen aangewezen voor de 2e bezichtiging van de KWPN-hengstenkeuring 2004.
Dat de nakomelingen van Royal Dance onder het zadel opzien baren blijkt uit het feit dat de prestaties van zijn nakomelingen in de merrietesten en de Materialprfungen in Duitsland hem, met een fokwaardeschatting van 156 punten met een betrouwbaarheid van 81%, hebben verheven tot de beste 5% van alle verervende hengsten in Duitsland. Zelf heeft Royal Dance onlangs zijn debuut gemaakt in de Nationale dressuurklassen.
Royal Dance: dressuurbloed in vererving van wereldformaat.


De moeder van Adonis Mansolein: Mevonia

Foto Mevonia moeder van Adonis Mansolein

De KWPN merrie Mevonia stamt af van de overbekende Trakhener hengst Balzflug uit een moeder van Pretendent maal Matador uit merrielijn 58 fokfamilie 711. Deze merrielijn bracht een opvallend aantal zeer goede sportpaarden en goedgekeurde hengsten. Zo zijn bijvoorbeeld de hengsten Thunderbolt (v. Nassau) en Oliver Q (v. Quattro B met Harrie Smolders) beide succesvol op het hoogste niveau in de springsport. Naast succesvolle springpaarden bracht deze lijn ook opvallende dressuur- en keuringspaarden.

Mevonia was M-dressuur geklasseerd, maar door een ongeval niet verder in de sport uitgebracht. Ze beschikt over drie goede basisgangen waarbij de gedragenheid en het spectaculaire voorbeengebruik opvallen.
De overgrootmoeder van Mevonia, Evonia bracht in combinatie met Watteau xx de 2de bezichtigingshengst Tadeau. Ook bracht zij in combinatie met Uppercut xx de Ster merrie Pevonia en diens volle broer Remonto die het tot en met het Z springen bracht.