Spring naar de inhoud

BlogWelkom bij de blog van Mansolein. Een blog geschreven door Larisse Stark-Engels over actuele onderwerpen in de paardenwereld, maar ook een nieuwe kijk op fokkerij, sport en trainingszaken!


Heeft u vragen neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Foto Larisse Stark auteur blog mansolein
Artikelen in deze colom : 52

Reflexie

Print article Send this article to a friend. image facebook share
Met het nieuwe veulenseizoen bijna voor de deur beginnen ook de eerste kriebels voor het vinden van geschikte hengsten voor het nieuwe seizoen. Ondanks dat de winter nog niet voorbij is wordt er al vol op naar de lente verlangd en uitgekeken. Maar het is tevens een goed moment om terug te denken aan het afgelopen jaar.
Hengstenkeuzes maken is ook terug kijken naar de reeds behaalde resultaten in het verleden. Hoe zijn de veulens van afgelopen jaar? Waren de hengstenkeuzes van 2016 juist gebleken? Moeten we de focus verleggen voor de hengstenkeuzes van 2018?
Gepubliceerd : 2018/1/23 | Aantal keren gelezen : 1377

Afscheid

Print article Send this article to a friend. image facebook share
Dat de fokkerij en de natuur heel hard kunnen zijn is ons als sinds lange tijd duidelijk en toch doet het elke keer weer pijn. De balans tussen het verwelkomen van nieuw leven en het afscheid moeten nemen van een ander is een delicate balans.
Met het overlijden van onze stammerrie Attentia sluit er een hoofdstuk, waar we 14 jaar lang van hebben mogen genieten. Maar op de achtergrond en ietsjes in de schaduw van Attentia , staan haar dochters die nu het stokje definitief overnemen van hun imposante moeder.
Gepubliceerd : 2017/6/21 | Aantal keren gelezen : 1315
Afgelopen week was het tijd voor het afsluiten van dit veulenseizoen. Alle negen dressuur-en springveulens werden gespeend.
Gepubliceerd : 2016/10/26 | Aantal keren gelezen : 1593
In mijn laatste blog sprak ik al even over de enorme verbetering van dressuurpaarden en de steeds hoger wordende percentages in de internationale dressuursport. Vandaag wil ik daar nog een stukje verder op in gaan. In de basis-sport is het heel wat als je in je L- M of Z proef 70% of hoger scoort.
Gepubliceerd : 2016/7/15 | Aantal keren gelezen : 1535
In het blad "In de Strengen" van het KWPN was onlangs een artikel te lezen over de veranderingen en innovatie in de paardensport en fokkerij.
Er werd gesproken over het verleden, hoe de fokkerij begon en wat men verwacht dat de toekomst zal gaan brengen.
Gepubliceerd : 2016/7/13 | Aantal keren gelezen : 1565
Mijn hele leven al wilde ik "in de paarden" een alles doordringende passie die sterker is gebleken dan welke tegenslag dan ook. Maar ook onmogelijk is gebleken zonder de verbintenis van teamwork. De paardenwereld is delicaat en zwaar. Zonder passie en groot doorzettingsvermogen en daarnaast een portie geluk, is succes simpelweg niet te bereiken.
Gepubliceerd : 2016/5/13 | Aantal keren gelezen : 1346
Ja, verkleinen of verkorten, een onderwerp wat beslist aandacht behoeft.
Het markeert eigenlijk direct de verschillen tussen de spring- en dressuurruiters.
Gepubliceerd : 2015/10/17 | Aantal keren gelezen : 1414
Tja een vreemde kop vind je niet? Hoe kun je betrouwbaar en ADHD nou aan elkaar koppelen? Op en neer stuiteren van energie en zich niet kunnen concentreren op één ding en braaf en controleerbaar zijn? Een contradictie op en top!
Gepubliceerd : 2015/8/14 | Aantal keren gelezen : 1199
De doorslaggevende factor van succes: Incasseren Absorberen en
Transformeren. Mooie woorden zo vind ik zelf, maar hoe pas je het toe?
Gepubliceerd : 2015/8/3 | Aantal keren gelezen : 1207
De woorden die beginnen met een P, Paarden, Plezier en Prestatie, maar voor sommige mensen is het andersom, Paarden Prestatie en dan eventueel Plezier uit Prestatie. Volgens mij moet Plezier altijd op de eerste plaats staan. Rijden, werken en trainen met je Paard(en) moet zijn voor je Plezier. Het genieten van de samenwerking, samen steeds een beetje beter worden. En dan veelal het doel, die samenwerking met Plezier tot uiting zien te brengen op wedstrijd in Prestatie.
Gepubliceerd : 2015/3/13 | Aantal keren gelezen : 1223
(1) 2 3 4 ... 6 »Copyright © 2004-2018 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.