Spring naar de inhoud

Blog


back button Reflexie

Met het nieuwe veulenseizoen bijna voor de deur beginnen ook de eerste kriebels voor het vinden van geschikte hengsten voor het nieuwe seizoen. Ondanks dat de winter nog niet voorbij is wordt er al vol op naar de lente verlangd en uitgekeken. Maar het is tevens een goed moment om terug te denken aan het afgelopen jaar. Hengstenkeuzes maken is ook terug kijken naar de reeds behaalde resultaten in het verleden. Hoe zijn de veulens van afgelopen jaar? Waren de hengstenkeuzes van 2016 juist gebleken? Moeten we de focus verleggen voor de hengstenkeuzes van 2018?

Men zegt altijd, fokken is denken in generaties, maar dat betekent niet alleen kijken naar de toekomst. Het verleden speelt hierin een even grote rol. Met de toekomst aan de ene en het verleden aan de andere kant, zoeken we naar de juiste balans voor nu. Wat willen we bereiken?

Het zijn vragen waarvan de antwoorden niet zomaar kant en klaar gepresenteerd worden. Er moet over nagedacht worden, gepeinsd en nog wat van die dingen. Dat is wat er onder andere de komende weken op het programma staat!

Maar als we een korte terugblik op 2017 weergeven is dat toch een mooi plaatje; niet minder dan 11 paarden werden er verkocht. Paarden die bij ons in opfok zijn gebleven en zij die zijn verhuisd naar hun nieuwe eigenaren in o.a. Engeland ,Luxemburg, Nederland, België en Frankrijk. Er werden 6 veulens geboren, 3 voor de springrichting en 3 voor de dressuurrichting. Twee springveulens werden gepresenteerd op de keuring en behaalden beide hoge notaties. En drie dressuurveulens werden gepresenteerd op de keuring van "France Dressage", een unicum , want niet alleen hadden we de kampioen, Mon Rêve Mansolein (Glock's Toto jr), maar ook de andere twee veulens, Mirra Mansolein (Trafalgar) en Maestro Mansolein (Henkie) wisten zich met zeer hoge percentages te kwalificeren voor "de Grande Semaine de Saumur" ! Een resultaat om trots op te zijn!
Verder kwam Larisse uit met haar paard Delios en behaalde 70% plus scores in het Z-1 dres. en selecteerde ze Ike Fleur Mansolein (Superio) in slechts drie proeven met 70% plus scores voor de Franse kampioenschappen.
Verder waren er tal van Mansolein paarden die zeer goede prestaties neerzetten in de mondiale sport! En daarbij mochten we aan het einde van het jaar 8 nieuwe pensionklanten verwelkomen!!
Van 2017 kunnen we dus zeggen dat het helemaal nog niet zo'n slecht jaar was ..... hahahaha

Nu gaan we alles rustig op ons in laten werken om zo op een gedegen manier onze koers uit te kunnen zetten voor de nieuwe hengstenkeuzes en ons bedrijf.

Wordt vervolgd......... .

back button
Blog: Welkom bij de blog van Mansolein. Een blog geschreven door Larisse Stark-Engels over actuele onderwerpen in de paardenwereld, maar ook een nieuwe kijk op fokkerij, sport en trainingszaken!


Heeft u vragen neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Aantal keer gelezen 1376
Copyright © 2004-2018 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.