Spring naar de inhoud

Blog


back button Afsluiting en startsein veulens en driejarigen

Afgelopen week was het tijd voor het afsluiten van dit veulenseizoen. Alle negen dressuur-en springveulens werden gespeend.

In alle rust en harmonie hebben ze als kudde hun draai weten te vinden, zonder hun moeders. Inmiddels staan ze overdag al weer lekker buiten op de grote gras paddock. Een machtig gezicht. Wat ik het bijzondere er aan vind is dat zodra ze bij hun moeders weg zijn, je gaat zien wie ze eigenlijk zijn. Onder de vleugels van hun moeders vandaan, ontpoppen ze zich tot persoonlijkheden. De dominantie wordt bepaald, ze tonen hun zwakke en sterke karakter-eigenschappen en vinden zo hun plaats in de wereld. Een bijzonder proces en de eerste echte kennismaking voor ons met ieder veulen als individu.
Een afsluiting en nieuw begin inéén. Maar dit is niet het enige, want de jonge, 3-jarige paarden worden momenteel zadelmak gemaakt. Ook dit is een nieuw startsein. Want alhoewel we deze paarden dagelijks in handen hebben gehad vanaf hun geboorte, is het zadelmak maken toch altijd weer een nieuw begin. De kennismaking met hoe deze jonge paarden zich zullen gaan presenteren onder het zadel: de eerste indrukken worden opgedaan naar hun potentie onder het zadel en naar hun toekomst als sportpaard.
Met het kleuren van de bossen en de eerste koude nachten, tijd voor de bloei van mooie nieuwe dingen. Zowel bij de veulens als bij de andere jonge paarden!

back button
Blog: Welkom bij de blog van Mansolein. Een blog geschreven door Larisse Stark-Engels over actuele onderwerpen in de paardenwereld, maar ook een nieuwe kijk op fokkerij, sport en trainingszaken!


Heeft u vragen neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Aantal keer gelezen 1592
Copyright © 2004-2018 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.