Spring naar de inhoud

Blog


back button Opzoek naar het antwoord dat niemand heeft

In het blad "In de Strengen" van het KWPN was onlangs een artikel te lezen over de veranderingen en innovatie in de paardensport en fokkerij. Er werd gesproken over het verleden, hoe de fokkerij begon en wat men verwacht dat de toekomst zal gaan brengen.

Uitleg over nieuwe technieken in de fokkerij en genoomwaardes die het prok-certificaat gaan vervangen.
Leuk om te lezen maar wat verteld het ons eigenlijk?
Elke fokker heeft de blik vooruit, de keuzes van nu zijn de toekomst voor de sport. Een fokker denkt in dekseizoenen en veulenseizoenen en bovenal in generaties. We zien vooruitgang in onze fokkerij, paarden worden steeds beter en in het breedtebeeld van de sport zien we percentages die hoger en hoger worden. Er worden nieuwe normen gesteld. Altijd leuk om daarover te discuteren en te fantaseren natuurlijk. Maar hoe is het mogelijk om nu al de antwoorden op de toekomstige vragen te geven? Het is zoeken naar het antwoord waarvan de vraag nog niet eens bestaat.
Ik denk namelijk niet dat iemand 15 jaar geleden had kunnen voorspellen dat in de internationale dressuursport "de norm" 80% of hoger zou
worden! Als je dat 15 jaar gelden had gezegd zou men geantwoord hebben: "ja hoor en dan kunnen we ook paarden met vleugels fokken" ! Maar misschien is dat ook wel wat we willen, paarden laten vliegen in nog snellere en delicatere springparcoursen en dressuurpaarden die groot door de baan heen zweven. Fantaseren is altijd leuk en ook goed om te doen. Maar vooruitgang boeken en groot blijven als fokland Nederland is niet altijd het vinden van antwoorden op vragen die nog niet bestaan.
Nuchter blijven kijken, geaard zijn en genieten van het moment en de ontwikkelingen die langzaam maar zeker voortgaan!

back button
Blog: Welkom bij de blog van Mansolein. Een blog geschreven door Larisse Stark-Engels over actuele onderwerpen in de paardenwereld, maar ook een nieuwe kijk op fokkerij, sport en trainingszaken!


Heeft u vragen neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Aantal keer gelezen 1564
 
De reacties zijn eigendom van de inzenders. Wij zijn en kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud.
Poster Discussie
Copyright © 2004-2018 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.