Spring naar de inhoud

Zonne Fleur


Zonne Fleur is een royaal gebouwde merrie die mooi in het rechthoeksmodel staat en over veel uitstraling beschikt. Ze heeft veel ras en uitstraling en beweegt met veel allure. Haar basisgangen zijn bergopwaarts met een goed gebruik van het achterbeen en een prachtige beenzetting van het voorbeen. Een merrie met veel potentie en uitstraling en bovenal een ontzettend lief en open karakter.
Haar bloedlijn is opgebouwd uit tophengsten van de Nederlandse dressuurpaardenfokkerij en is een optelsom van internationale bewezen sport- en keuringspaarden. Zonne Fleur werd op vierjarige leeftijd beleerd en meteen uitgebracht in de sport. Ze behaalde tijdens haar wedstrijddebuut in de B dressuur direct tweemaal een eerste plaats en verdiende 5 winstpunten. Zonne Fleur is röntgenologisch goedgekeurd.

De moeder van Zonne Fleur is Kellyfleur, een elite sport dressuur merrie die Z1 dres. liep en enkele opvallende nakomelingen bracht. Zoals in 2006 Banjo,afstammend van Sandreo die op de veulenveiling van Dronten voor 9250 euro van eigenaar veranderde.
De in 2001 geboren merrie Unit W van Ferro uit Kellyfleur werd op de veulenveiling van Prinsjesdag verkocht voor 17.000 euro. En de in 2003 geboren dochter van Kellyfleur, Wendyfleur van Lord Sinclair I werd ook op de veulenveiling van Prinsjesdag verkocht voor een bedrag van 9250 euro en behaalde later het prok certificaat en werd ster met voor haar exterieur 70 punten en voor de bewegingen 80 punten.

Na Kellyfleur vinden we de merrie Bellefleur terug die de predikaten keur preferend en prestatie voert en een IBOP liep van 81 punten. Zij bracht de volgende succesvolle nakomelingen; van Pretendent het ZZ springpaard Ficomte, Ginina ook van Pretendent, zij liep Z2 dres. en verdiende de predikaten sport (dres.) preferent keur en prestatie. Verder bracht deze Ginia ook de aangewezen hengst Kasparov van Goodtimes. Ook Juventus een dochter van Apollonios xx liep Z2 dres.

In moederlijn 75 fokfamilie 180 zien we vele succesvolle nationale en internationale dressuur- en springpaarden, teveel om hier allemaal te noemen.
Verder komen de goedgekeurde hengsten Rijksgraaf, Andechs, Aranco W, Bizet, Jethero, Gambol, Sjors B, Tamboer, Graaf Oregon, Trior, Romburg, Silvester, Utopia, en Pele uit deze lijn.

IPS Tango (Jazz x Contango x Amor) maakt furore onder het zadel van Hans Peter Minderhout. De nakomelingen van Tango vallen telkens weer postief op. Ook Flemmingh is niet weg te denken uit onze fokkerij. Hij drukte een onwisbare stempel op zijn nakomeliingen die succesvol zijn op keuringen, sport en fokkerij. Met name zijn goedgekeurde zonen Krack C en Lingh hebben wereldwijd beroemdheid om hun bewegings kwaliteit en vererving. Maar ook zijn goedgekeurde kleinzonen zoals Ampère, Johnson, Sandero, Sir Sinclaire, Trento B, Tuschinski, United, Vivaldi en Zhivago staan stuk voor stuk bekend als toppaarden in spé die uitblinken in ongelooflijke bwegingsvormen, prachtige exterieuren en verervingskwaliteiten.
Opvallend is dat Zonne Fleur tweemal het bloed voert van Purioso die op zijn beurt de vader is van de bewezen tophengst Cocktail die via zijn zoon Jazz een grote invloed heeft op de hedendaagse dressuurpaarden fokkerij.

Alles bij elk opgeteld mag wel duidelijk zijn dat Zonne Fleur een aanwinst is voor onze dressuurfokkerij en wij kijken zeer uit naar haar nakomelingen!

Nakomelingen:

2011 Grace Mansolein
2013 Ike Fleur Mansolein


TangoJazz
pref
Cocktail
pref
Purioso keur
Ulissa keur pref prest
Charmante
keur
Ulster
Warmante keur pref prest
O.Bertje
pref prest keur
Contango
pref
Contender
Adisa III Staatprämie
Cordala
ster pref
Amor pref
Natasja ster pref prest
Kellyfleur
elite sport(dr)
Flemmingh
pref
LacapoLandgraf I
Larsa
TexasCarneval
Ledusa
Bellefleur
keur pref prest
Purioso
keur
Furioso II
Alinda
HillieVicomte keur
Beatrix
Vos
Mail Stal Mansolein
KWPN
Merrielijn 75 Fokfamilie 180
35,94%
 

Foto Hengst Tango

De vader: Tango


• De schwung van Jazz en de kracht van Contango !
• Een topmodel met een fabelachtige drafmechanisme
• Reserve Kampioen dressuurpaarden van het verrichtingsonderzoek 2003
• Winnaar met Hans Peter Minderhoud van de kleine Finale tijdens WK Verden 2005 !
• Recente resultaten klasse ZZ licht No1. 68,57% en No1. 65,17%(Zevenaar 03-11-07)

I.P.S Tango werd in 2003 Reserve Kampioen bij het KWPN Verrichtingsonderzoek.
Begin 2005 wist I.P.S Tango onder Hans Peter Minderhoud een mooi resultaat neer te zetten tijdens de finale Hengstencompetitie in Den Bosch. Mede daardoor viel de hengst op en nam deel aan het WK voor jonge paarden te Verden.
Later tijdens de finale om de Pavo Cup zat hij weer bij de beste 10. Inmiddels lijkt hij ook zijn kwaliteiten duidelijk door te geven aan zijn kinderen.
Hieronder volgt een overzicht. Van zijn eerste jaargang in 2006 kreeg I.P.S Tango maar liefst 2 zonen KWPN goedgekeurd.

• ZiZi Top (Tango x Ferro x Officier) uit de directe moeder van de hengst I.P.S Painted Black
• Zardando (Tango x Gribaldi x Contango)

Daarnaast is het hengstveulen Bono O (Tango x Ferro) KAMPIOEN geworden tijdens centrale keuring Zeeland.
Beschrijving van I.P.S Tango in het blad in de strengen van 6 feb. 2006: “Opvallend mooi aan de voorkant is de met veel oprichting dravende Tango. Hij beweegt immer de berg op met een opmerkelijk best voorbeengebruik. Zijn ideaal gemaakte voorhand krijgt in beweging nog meer uitdrukking. Het achterbeen gaat de goede kant op in beweging en drukt het lichaam prachtig opwaarts. Amor en Ghill Manor xx sieren de pedigree van I.P.S Tango, die terug gaat op de avondrood-stam”.
En dat hieruit kwalitatief goede paarden komen blijkt ook uit de volgende resultaten:

• V-obertje (volle zus van I.P.S Tango) Kampioene van de provincie Brabant en 6e plaats Nationaal Kampioenschap 2006 van de 3-jarige dressuurmerries
Beschrijving van
• Zhara-Obertje (volle zus van I.P.S Tango) Kampioene van de provincie Brabant en tevens Nationaal Kampioen 2007 van de 3- jarige dressuurmerries.

Eigen prestaties I.P.S Tango:
2003 Reserve Kampioen dressuurpaarden verrichtingsonderzoek
2004 11e plaats tijdens PAVO Cup
2005 4e plaats finale Hengstencompetitie
2005 Winnaar kleine finale en 10e totaal tijdens WK Verden voor 5-jarige
2005 10e plaats PAVO Cup
2007 ZZ licht No1. 68,57% en No1. 65,17%


Nieuws berichten


Zonne Fleur brengt prachtige Supério dochter  (06-05-2013)

Op maandagavond 6 mei rond 19uur is onze dressuurmerrie Zonne Fleur (v. Tango uit de Elite Sport merrie Kelly Fleur van Flemmingh gevolgd door de Keur Preferente Prestatie merrie Bellefleur van Purioso) bevallen van een gezond en fraai merrieveulen van de Duitse dressuurhengst Supério (v. Sorento x Rheingau). Het donkerbruine merrieveulen heeft de naam Ike Fleur Mansolein gekregen. De jongedame is goed aan de maat en beschikt over sterke benen en gewrichten en een chique hoofdje met haast Arabische oortjes. Moeder en dochter verkeren in goede gezondheid en zijn, ondanks het slechte en vooral natte weer, al een paar keer buiten geweest. Het is een prachtig stel! Binnenkort zal de informatie op de veulenpagina komen te staan, net als meer foto's.

Foto Zonne Fleur brengt prachtige Superio dochterFoto Zonne Fleur brengt prachtige Superio dochterCopyright © 2004-2014 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.