Spring naar de inhoud

Wishfull Thinking


De KWPN merrie Wishfull Thinking stamt af van de bekende dressuurhengst Obelisk uit de KWPN merrie Gerine, een dochter van Nocturn maal Uniek maal Minstreel.

Gerine kwam verdienstelijk uit in de M- dressuur en ZZ- springen. Zij bracht naast Wishfull Thinking diverse nakomelingen waaronder de merrie Peppertree (v. Kodarco) die naar Frankrijk werd geëxporteerd als springpaard, net als haar halfzus Rifala (v. Calvados). Gerine werd nooit ter keuring aangeboden, maar wel altijd verdienstelijk uitgebracht in de sport. Haar moeder, de KWPN merrie Zirine, bracht maar liefst 11 nakomelingen. Van deze nakomlingen presteren er een aantal erg goed zoals Ferdinant (v. Widor) in het ZZ+ 6 springen, Kerine (v. Fair Play) in het Z1+ 10 dressuur. Ook het nationale dressuurpaard Rob (v. Houston) komt uit deze naamloze merrielijn, United-O (v. Houston) Z2 dressuur en zesde tijdens het NVK in Ermelo in 2001.
Verder terug zien we de merrie Werini (v. Ornament), de moeder van Udine (v. Minstreel) die op haar beurt weer Zirine bracht (v. Uniek). Deze Werine was een opvallend paard dat zelf in het ZZ springen uit werd gebracht.

Ondanks dat deze kleine stam nog geen merrielijn- nummer heeft gekregen, is het duidelijk dat de paarden uit deze merrielijn goed gepresteerd hebben en veelzijdig zijn. Dat is precies wat Wishfull Thinking interessant maakt voor zowel de dressuur- als de springpaardenfokkerij.

Wishfull Thinking is een zeer royaal ontwikkelde merrie met een grootramige model en een schitterende hals- en schouderpartij. Ze beschikt over drie zeer krachtige ruime bewegingen met veel swung en balans.

Ondanks de keuze voor het gebruik van een echte dressuurhengst op de moeder van Wishfull Thinking, heeft ze haar springkwaliteiten toch door weten te geven aan haar dochter.
Zo bleek tijdens de eerste buitenrit met Wishfull Thinking. Ook al had de merrie slechts 5 keer onder het zadel gelopen, sprong ze met gemak, vermogen en een super techniek over een omgevallen boom. Een duidelijk teken van kwaliteit. Het is zeldzaam dat een paard wat nog maar zo kort onder het zadel loopt al met zoveel balans en harmonie te rijden is.

ObeliskMatadorDonauwindPregel
Donaulied elite
Maritza
Staatsprämie elite
Gobelin
Mata Hari
Kida
ster
Clavecimbel
keur
Statuar
Wendelin ster pref
CidaUlft keur
Laida keur
GerineNocturnLadykiller xxSailing Light xx
Lone Beech xx
Aumina
Hauptstutbuch
Roman
Ude
ZirineUniek
keur
Uppercut xx pref
Fagonia model
UdineMinstreel
Werine
 
Bruin
Mail Stal Mansolein
KWPN
-
41.99%
 

Foto hengst Obelisk nakomeling Matador

De vader is: Obelisk

Obelisk is een hengst met een typische dressuur-afstamming. De beroemde Trakehner Matador tekende voor het vaderschap, niet alleen van Obelisk maar ook van onder meer zeven goedgekeurde zonen en twaalf goedgekeurde kleinzonen, waaronder Chronos (v. Mahagoni), Michelangelo (v. Pasteur xx) en diens halfbroer Monteverdi (v. Partout), en Hohenstein (v. Caprimond). De moeder van Obelisk stamt van de internationale dressuurhengst Clavecimbel (Bert Rutten), die eind 1998 is gestorven. In zijn jonge jaren heeft Clavecimbel nota bene L-parcoursen gesprongen, waarbij hij in dertig wedstrijden slechts driemaal een springfout maakte. Dit in navolging van zijn grootmoeder Veldbloem, die nationaal heeft gesprongen onder het zadel van Pieter Keunen. Daarna is Clavecimbel opgeleid tot het allerhoogste niveau van de dressuur. In 1991 en 1992 behaalde Clavecimbel diverse mooie plaatsingen in Grand Prix en Grand Prix Spécial (bijvoorbeeld vierde en tweede tij­dens CDI Arnhem 1991) en in Wereldbeker kwalificatiewedstrijden. Havanna (mv. Almé) en Havidoff (mv. Farn) zijn goedgekeurde zonen van Clavecimbel. In de succesvolle dressuurhengst Montecristo (v. El Corona, in 1999 winnaar van de Pavo-Cup voor vijfjarige dressuur-beloftes) heeft Clavecimbel een goedgekeurde kleinzoon, die ook alweer een goedgekeurde zoon heeft: Hoomark Ro-lex.

Daarnaast lopen enkele nakomelingen in de internationale sport, onder andere
Baluga en Invincible. De moeder van Clavecimbel is een dochter van de Engels volbloedhengst Apple King xx, die meer talentvolle dressuurpaarden tot zijn nakomelingen mag rekenen. De moeder van Wendelien, Veldbloem, stamt van de gewaardeerde hengst Sinaeda. De grootvader van moeders kant van Obelisk is Ulft, met via zijn vader Le Mexico het bloed in de aderen heeft van de veelzijdige Furioso xx, die zowel spring- als dressuurpaarden heeft voort­gebracht die in de sport op het allerhoogste niveau hebben gelopen. Ulft bracht in combinatie met Laida nog een volle broer van Cida. Onder de naam Baltimore kwam deze met Patricia Callaghan uit in de internationale zware toer.

Obelisk is een chique langgelijnde, rijtypische, hengst die goed in het rechthoekmodel staat. Obelisk leverde in 2000, 2001 en 2002 de nationale veulenkampioenen en in 2004 de reserve-kampioen van de hengstenkeuring in Den Bosch. Dit jaar werd via de nakeuring een zoon van Obelisk aangewezen voor het verrichtingsonderzoek in Ermelo.

Onder het zadel van Marie-José Hulsman eindigde Obelisk in de Hengstencompetitie 2000/2001 als reservekampioen in de klasse L. Het jaar daarop plaatste de hengst zich als derde in de klasse M met Bert Rutten in het zadel.

Obelisk werd het afgelopen seizoen zeer succesvol door Kristen Beckers uitgebracht in de lichte tour. Naast een uitmuntend presterend sportpaard blijkt Obelisk ook een fokhengst te zijn. Zijn dochter Vanity (mv. Wenckstern) werd kampioene van Limburg op de Centrale Keuring in Sevenum. In de finale van de PAVO-cup verschenen zes nazaten van hem aan de start, waaronder Tia Kamino (mv. El Carona) die de voorselectie in Sevenum won. Tijdens de VSN/FSP-finale bezette Vanquisch (mv. Democraat) de 3de plaats.Nieuws berichten


Larisse en Wishfull Thinking naar stage van Jean Noël MYCHALYSIN  (27-11-2012)

Op vrijdag 23 november namen Larisse en Wishfull Thinking (roepnaam Sterre) deel aan een stage van de bekende Franse Grand-Prix dressuurruiter en trainer Jean Noël MYCHALYSIN. De stage, zoals georganiseerde lessen door grote namen, hier in Frankrijk worden genoemd, vond plaats bij een fokkerij/ stal in het Franse Quers wat ruim 25 min, rijden was met de trailer.
Het was pas de tweede keer dat Sterre mee van huis ging, maar de imposante merrie gedroeg zich wederom heel netjes. Sterre is een grote en sterke merrie die erg heet kan zijn en over werkwillig en het is niet altijd makkelijk om alles in de juiste banen te leiden zonder dat Sterre eigen initiatief neemt. Maar tijdens de les ging het goed. Ze trok er goed aan en was, ondanks dat ze de onbekende locatie wel spannend vond, goed te rijden. Larisse kreeg ook dit keer weer mooie complimenten om het niveau van africhting en de correctheid ervan. Technisch gezien is Sterre nog maar ruim 6 maanden echt onder het zadel, maar ze is perfect rechtgericht, actief op de hulpen en de eerste oefeningen zijn al goed bevestigd.
Een mooie ervaring voor de combinatie die het liefst zo snel mogelijk wedstrijden wil gaan starten. Het was de bedoeling dat dit jaar nog te doen, maar door diverse omstandigheden was het helaas niet mogelijk, maar in het nieuwe jaar achter zal dat zeker gaan gebeuren.

Volgende week staat een training op de planning bij Ron Bekink.

Foto Larisse en Wishfull Thinking naar stage van Jean Noël MYCHALYSINFoto Larisse en Wishfull Thinking naar stage van Jean Noël MYCHALYSINFoto Larisse en Wishfull Thinking naar stage van Jean Noël MYCHALYSINFoto Larisse en Wishfull Thinking naar stage van Jean Noël MYCHALYSIN

Copyright © 2004-2018 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.