Spring naar de inhoud

Dagore Mansolein


Dagore M is het eerste paard dat door ons zelf is gefokt. Hij is geboren bij onze merrie Isis (Joyce F) die afstamt van Cocky Dundas xx, die veel goed presterende paarden en pony‘s bracht.
Deze hengst werd o.a. ingezet bij het veredelen van Welsch K sectie.

Aan moederszijde van Isis vinden we de bekende Arabische hengst Baccarat ox terug die zijn sporen verdiende in de fokkerij van spring- en dressuurpaarden en pony‘s.

De vader van Dagore is de veelzijdige hengst Disconto. Deze Rheinlander hengst die zowel bij het NRPS als Westfalen goedgekeurd is, brengt nakomelingen met veel takt, balans en zelfhouding in beweging, een goed exterieur en een fijn meewerkend karakter.

Dagore was een chique bloedveulen met geweldige bewegingen. Op twee- jarige leeftijd kon hij, uit zichzelf, aan een stuk door piafferen en passageren. Tot op vandaag beschikt hij over een ongelooflijk sterke achterhand.

Op de provinciale keuring 2002 van het NRPS te Assendelft behaalde hij een 1A premie. De jury was zeer onder de indruk van de jonge hengst, vond hem zeer interessant gefokt en hoopte hem terug te zien op de hengstenkeuring van de driejarigen. Door de omstandigheden moesten wij hem echter, met grote spijt, laten ruinen.

Onder het zadel is hij een fijn en werkwillig paard om te rijden die tevens een nette sprong kan maken. Hij heeft een fijn karakter en veel bereidheid om te werken.

Disconto
keur
DiamantinoDamenstolzDamhirsch
Cyklame Staatsprämie
LibelleLucifer
Padrona
Fruhlingssonne
Staatsprämie
Frhlingstraum IIFrhling
Abendkind
Romana
Staatsprämie
Romadour II
Heureka Hauptstutbuch
Joyce FCocky Dundas xxMandamus xxPetition xx
Great Fun xx
Heathersong xxSing Sing xx
Hethabella xx
Lady KingBaccarat oxHalma ox
Nakis ox
Brights VelourBrockwell Cobweb
Rosyncai Velvet
 
Schimmel
Mail Stal Mansolein
NRPS
-
32.81%
 

Foto Hengst Carland nakomeling Diamantino x Frühlingstraum II x Romadour II

De vader van Dagore Mansolein is: Disconto

Na goedkeuring in Westfalen is de Rheinlander Disconto op jonge leeftijd naar Nederland gehaald waar hij ook werd goedgekeurd bij het NRPS. In Mnster-Handorf legde Disconto een uitstekende verrichtingstest af met een goede beoordeling voor zowel de spring- als de dressuuronderdelen. Vervolgens werd Disconto in Nederland uitgebracht in de dressuursport tot de klasse ZZ-licht en in de springsport op Z-niveau.
Disconto kreeg een zeer positief afstammelingenrapport waarin de nakomelingen worden gekenmerkt als paarden met veel takt, balans en zelfhouding in beweging, waarbij hij verbetert in zowel type als beweging.
Al twee keer is een 3-jarige dochter van Disconto tot Nationaal Kampioen van de rijpaardmerries uitgeroepen.
Momenteel lopen een aantal nakomelingen van Disconto de 1.40 / 1.50 parcoursen.

Vader Diamantino kennen we ook als de vader van de succesvolle Grand Prix-dressuurhengst Albfhren's Dunhill van Francoise Cantamessa. Disconto zelf is gefokt uit de staatspremiemerrie Frhlingssonne, een dochter van de springpaardenvererver Frhlingstraum (v. Frhling) en de staatspremiemerrie Romana (v. Romadour II). Ook de goedgekeurde hengsten Paradiso (v. Pilot) en Frederiko (v. Furioso II) stammen rechtstreeks af van Romana. Uit deze van oorsprong Hannoveraanse familie komen een groot aantal goedgekeurde hengsten waaronder Graditz (v. Gardehusar), Latent (v. Lanthan), Graphitan (v. Graphit), Orlando (v. Orbis xx), Remoir (v. Remus II) en Faveur (v. Florestan I).

Foto Joyce F nakomeling Cocky Dundas xx x Baccarat ox x Brockwell cobweb

De moeder: Joyce F

Joyce F was Larisse haar eerste eigen paard die in 1997 werd aangekocht. Een luxe, sensitieve merrie met veel bloeduitdrukking, drie zeer goede basisgangen waarbij met name het gemak om te schakelen en haar snelheid en wendbaarheid opvallen. Joyce F was een echte bloedmerrie om te rijden, watervlug maar ook zeer talentvol voor de dressuur alsmede voor het springen. Niet een merrie met het meest makkelijke karakter maar wel een paard met vuur en mogelijkheden.

Nakomelingen:
2000 Dagore M
2003 Charisto M
2007 Luna Mansolein


Nieuws berichten


Tagore Mansolein en Delios lopen fijn oefenparcours  (27-04-2013)

Maandag 22 april mochten de twee ruinen Tagore Mansolein en Delios mee naar een oefenparcours in het Franse Quincey. De dag ervoor was er een officiëel concours geweest, en als service bleef het parcours nog een dag staan, zodat jonge paarden konden oefenen en kennismaken met een concours opstelling. Met de hulp van Christophe Baret van Stal Val du Charmes, die onze jonge paarden netjes zadelmak maakt, en zijn stalamazone Tessy, konden Tagore Mansolein en Delios kennis maken met het parcours. Tagore heeft geen enkele ervaring op het gebied van springen. De afgelopen week heeft hij thuis wat gesprongen en dat pakte hij fijn op. Hij geniet zichtbaar van de uitdaging en wil graag over het hout. Op het terrein bij Quincey vond Tagore alles nog wel spannend, en had hij thuis enkel zeer kleine sprongetjes gemaakt, hier stond het wel iets hoger. Maar het eerste fokproduct (geb. 2000) van onze stal sprong goed.
Hij toont vermogen, is snel in de afdruk en taxeert de sprong heel goed.
Na het verkennen van het parcours, liep hij enkele fijne lijntjes en sprong alles netjes. Een geslaagde oefening dus!

Delios, die wij als jaarling aankochten, heeft nog minder ervaring op de sprong. Hij is nog niet zolang zadelmak, en heeft afgelopen week pas voor het eerst kennis gemaakt met het springen over grondbalkjes en lage kruisjes. Hij was meteen op zijn gemak op het vreemde terrein. Voor hem was het ook de eerste keer van huis, maar echt onder de indruk was hij niet. Hij liet zich fijn rijden door Tessy. Voor hem was het ook spannend want hoger dan 30 cm. had hij nog niet gesprongen, laat staan hindernisen met een waterbak en andere vreemde voorwerpen eronder. Toch sprong hij braaf, met een zeer net voorbeengebruik en veel go erin sprong hij de hindernissen. Hij werd wel snel moe, wat hem goed aan te zien was, maar toch sprong hij keurig alle hindernissen, zonder een fout te maken. Hij vond het zichtbaar leuk en was blij met de uitdaging.
Al met al een zeer geslaagde ochtend, met twee onervaren paarden, die veel inzet toonden en zich heel fijn lieten bewerken. We hopen beide paarden nog een paar keer mee te kunnen nemen, alvorens ze te starten in de echte competities !Copyright © 2004-2018 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.