Spring naar de inhoud

Onyx Mansolein Z
Obama CClarence I
Prämienhengst
Carano
1.50 cso
Capitol I
Vision III
Kira XVII
zuchtbuch bezirksprämie
Lavall I 1.60 cso
Maltia
Cassdam de la VieCassini I
1.60 cso
Capitol I
Wisma
K-QuintanaQuidam de Revel 1.60 cso
Ullia V
Cristal Mansolein
keur
Kaloubet D Tourelle
1.40 cso
Galoubet A
1.60 cso
Alme
1.60 cso
Viti
Stella du BanneyIf de Merze
Isba du Banney
Wendela AManhattan
1.60 cso
Burggraaf 1.50 cso
Utopia
FimkePele
Ursula
 
Zwartbruin
Mail Stal Mansolein
Zangersheide
Merrielijn 103, fokfamilie 110
44.14%
 

Foto hengst Obama C nakomeling Clarence C x Cassini I x Quidam de Revel

De vader: Obama C


Voor het vaderschap van de bloedmooie Obama C tekende Clarence C, een Carano-zoon die tijdens de hengstenkeuring in Neumünster anno 2005 als “Reservesieger” werd gelauwerd. Clarence C is een kleinzoon van Capitol I, een hengst die van onschatbare waarde bleek te zijn voor de fokkerij en de internationale topspringsport. Denken we in dit verband maar aan enkele invloedrijke Capitol I-zonen zoals Carthago (tweevoudige Olympiadehengst), Cassini I (nam deel aan EK, Grote Prijzen, wereldbeker- en landenwedstrijden), Cento (Olympiadehengst en winnaar GP Aken) en Cardento (Olympiadehengst). Niet alleen de vaderlijn, maar ook de moederlijn van Clarence C is doordrenkt met prestatiebloed. We spreken over de Holsteinse fokfamilie 890. Via zijn moeder, Kira XVII, is Clarence C een halfbroer van de legendarische Casall. Deze Caretino-zoon vertolkt sedert meerdere jaren een hoofdrol in de internationale springscène en bekleedt de vierde plaats in de WBFSH-ranglijst (2016) van de beste springpaardenleveranciers ter wereld. Clarence C heeft al verscheidene goedgekeurde zonen achter zijn naam, onder hen Nero C, Kullen C (vice-kampioen BWP hengstenkeuring 2013), Klark Kent C, Clarucci C, Charmanto en Obama C.

Cassdam C, de moeder van Obama C, is een dochter van de reeds eerder aangehaalde Cassini I. Met Bo Kristoffersen in het zadel won Cassini I op negenjarige leeftijd onder de Deense vlag de landenwedstrijd in Helsinki en nam hij deel aan het EK in Mannheim. Later schreef Franke Sloothaak een vervolg aan het succesverhaal van Cassini I. De moeder van Cassdam C, genaamd K-Quintana, leverde o.a. Castor Cooper (een goedgekeurde hengst die op internationaal 1m50-niveau heeft gesprongen) en is de grootmoeder van de goedgekeurde Cascadello I-zoon Carthage. K-Quintana is bovendien een volle zus van de goedgekeurde Quidam de Revel-zoon Quantum. Kenners van de Holsteinse bloedlijnen weten ongetwijfeld dat we het hier hebben over de Holsteinse stam 18b1. Dit is de stam van o.a. Farn, Constant, Lagos, Roman en Ronald.Foto Cristal Mansolein nakomeling Kaloubet D'Tourelle x Manhattan x Pele

De moeder: Cristal Mansolein


Cristal Mansolein is een moderne sportmerrie. Zo zwart als de nacht, met een zeer aansprekend hoofd en een correct exterieur, dat maakt Cristal Mansolein tot een lust voor het oog. In beweging vallen haar souplesse en lossigheid op. Ze beschikt over een goede stap, zeer aansprekende draf met een sterk achterbeengebruik en een ruime galop, waarbij elke galopsprong goed door het lijf wordt gemaakt en bergopwaarts is.
Qua karakter is Cristal Mansolein heel open en makkelijk. Een echte knuffelmerrie die nieuwsgierig is en open naar de mens.

Nakomelingen:
Foto Cidre Mansolein Z nakomeling Cristal MansoleinFoto Onyx Mansolein Z nakomeling Cristal Mansolein


Copyright © 2004-2018 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.