Spring naar de inhoud

Ninke Mansolein

InnovationVan Gogh
1.60 cso keur
Numero Uno
1.50 cso, pref
Libero H 1.60 cso
Jolanda
Movera
pref prest
Bernstein
Govera
Athendra
Staatprämie
Contendro IContender
Bravo
AthenaLast Liberty 1.30 cso
Weithene 1.20 cso
Riannin Mansolein
keur
Totoche du Banney
1.60 cso
Grand VeneurAmour Du Bois
Tanagra G
LisebethFair Play III
Il pleut Bergere
Attentia
Fohlenpraemie
Athlet ZAlme 1.60 cso
Golfamt
Saskia
Hauptstutbuch
Lepanto
Fiestal
Bruin
Mail Stal Mansolein
KWPN
Holsteinerstamm 4025
36.91%
 

Foto hengst Innovation nakomeling Van Gogh x Contendro I x Last Liberty

De vader: Innovation


Innovation is de eerste bij het KWPN goedgekeurde zoon van de succesvolle springhengst Van Gogh. Van Gogh behoeft nauwelijks introductie. Zo won deze aansprekende zoon van topvererver Numero Uno o.a. de GCT GP van Valkenswaard, de CSI5* GP Los Angeles Masters en de CSI5* GP Hong Kong Masters resulterend in inmiddels meer dan een miljoen aan prijzengelden.

Aan moederskant vinden we Athendra, een dochter van de welbekende Duitse stempelhengst Contendro I, die reeds meer dan 50! 1.60m paarden op zijn naam heeft staan en bovendien uit een zeer succesvolle moederlijn komt. Athendra is een zogenaamde “Staats Premië Stute” en behoorde tot de allerbeste merries van haar jaargang waarbij ze beloond werd met het zogenaamde “Oldenburger Elite End-Ring predikaat”. Het was dan ook niet verwonderlijk dat deze merrie een uitzonderlijk goed KWPN moederrapport ontving waarbij niet alleen de exterieur kenmerken werden geprezen maar ook de getoonde bewegingen. De moederlijn gaat verder terug naar grootmoeder Athene (v.Last Liberty), eveneens “Staatspremie en Elite Stute” en overgrootmoeder Weidthene (v.Waidgraf) die via haar vaderskant weer het nodige volbloed met zich meebrengt. Deze moederlijn bracht reeds meerdere goedgekeurde hengsten en succesvolle sportpaarden.

De aansprekende Innovation werd tijdens het najaarsonderzoek met zeer goede cijfers ingeschreven in het KWPN stamboek. De Van Gogh zoon scoorde op alle punten een 8 of hoger. Het verrichtingsrapport spreekt van een goed, correct en aansprekend exterieur gecombineerd met een goed ontwikkeld fundament van goede kwaliteit. De hengst heeft veel bereidheid tot werken, heeft een goede balans en een lichtvoetige galop die goed van ruimte is. Innovation springt met een goede afdruk en goede reflexen. Als springpaard heeft Innovation veel aanleg en geeft hij zijn ruiter een goed gevoel.


Foto Riannin Mansolein Totoche du Banney x Athlet Z x Lepanto

De moeder: Riannin Mansolein


Riannin M is een sterk gebouwde merrie. Hoewel zij volledig springgericht is gefokt heeft ze duidelijk aanleg voor de dressuur.
De stap is ruim en draf en galop zijn krachtig en toch vloeiend en elegant.
De moeder is de Holsteiner merrie Attentia die afstamt van Athlet Z maal Lepanto maal Farnese.

Riannin's moeder Attentia komt uit de zeer succesvolle Holsteinerstam 4025 die internationale toppers heeft voortgebracht, zoals de bekende springpaarden Classic Touch met Ludger Beerbaum, Lavantus met Franz- Josef Heitzer en de goedgekeurde hengsten Quality Touch Z, Lord Sherry, Lancetto, Lagano B, L' Acteur, Alesi N, Sir Lord, Copenhagen B, Candito, Caligula I en II .
Ook de bij het KWPN goedgekeurde hengst Whitesnake komt uit de Holsteinerstamm 4025.

Bavaria Blue, een volle broer van Attentia, werd succesvol uitgebracht in de zware tour en is goedgekeurd voor Bayern.

Een volle zus van Attentia, de merrie Elanca werd verkocht naar Zweden waar zij werd ingezet voor de fokkerij.
Elanca bracht daar een reeks zeer goede springpaarden en liep zelf ook zeer succesvol ZZ springen.

Riannin stamt dus zowel van vaders- als van moederszijde af van absolute toppers die zich ruim bewezen hebben, zowel in de sport als in de fokkerij.
En dat maakt deze jonge complete merrie extra interessant voor de fokkerij. In 2008 is zij voor het eerst ingezet voor onze springpaardenfokkerij en gedekt met de springtopper inspé V. Alba R, de enige goedgekeurde zoon van de wereldbekende Rubert R.

Nakomelingen:
Foto Vivre Mansolein nakomeling Riannin MansoleinFoto Fleury Mansolein nakomeling Riannin MansoleinFoto Felin Mansolein Z nakomeling Riannin MansoleinFoto Bravo Mansolein Z nakomeling Riannin Mansolein
Foto Gaudi Mansolein Z nakomeling Riannin MansoleinFoto Ninke Mansolein nakomeling Riannin Mansolein


Copyright © 2004-2018 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.