Spring naar de inhoud

Circe Mansolein Z


Circe Mansolein is een bespierd en stoer merrieveulen. Een macho met veel uitstraling en sterke verbindingen. Dit veulen beweegt met veel bravoure, macht en kracht. Circe Mansolein Z heeft een zeer open en nieuwsgierig karakter, gaat overal op af en wil overal bij zijn. Een balletje elastiek die niets liever wil dan uitbundig bewegen en op avontuur gaan!

Chapeau TNClearway
1.55 cso
Capitol ICapitano
Folia
Wodka II
Staatsprämie
Lord
Gerona1.20 cso
Vuttion VA
Bezirksprämie
Quintero
1.60 cso
Quantum
Ibara
Malva II
Verbandsprämie
Literat
Wienerin
Wendela AManhattan
1.60 cso
Burggraaf
pref, 1.50 cso
Landgraf I
Loanda Staatsprämie
Utopia
pref prest keur
Abgar xx keur
Vonia ster pref prest
FimkePeleAbgar xx keur
Georgsie ster
UrsulaNimmerdor pref
Omara
 
Zwart Bruin
Mail Stal Mansolein
Zangersheide
Merrielijn 103, fokfamilie 110
43.75%
 

Foto hengst Chapeau nakomeling Clearway x Quintero x Literat

De vader: Chapeau


Dit springkanon doet zijn naam eer aan! Chapeau is een uitroep van bewondering voor een knappe prestatie, en dat levert deze vierjarige BWP-gekeurde hengst keer op keer. Met zijn extra galoppade, afdruk, macht en techniek op de sprong is Chapeau een opmerkelijke springtalent. Iets wat gezien zijn sterke Holsteiner komaf ook van hem verwacht mag worden.

Vader Clearway plaatste zich met Lars Bak Andersen in diverse Grand Prix en maakte naam als vererver dankzij opvallende producten op het hoogste niveau als Glock’s Cognac Champblanc, Clarimo ASK, Carella 5 en Corino. Moeder Vuttion VA is een halfzus van het achtjarige internationale 1.40m-springpaard Cassons (v.Cassini II) van Alexander Hufenstuhl en diverse 1.30/1.35m-paarden. Grootmoeder Malva II is een halfzus van de Grand Prix-hengst L’Eperon (v.Lord) waarmee Carsten-Otto Nagel in 1999 kampioen van Duitsland werd. Malva II is tevens grootmoeder van de KWPN-goedgekeurde hengst Charisma (v.Stakkato), die in het internationale 1.45m werd uitgebracht door Julia Kayser en nu furore maakt in Amerika. Als moedersvader staat de internationale sport- en fokhengst Quintero te boek, die onder Rolf-Göran Bengtsson driemaal deelnam aan de Wereldbekerfinale en in vele Grand Prix successen boekte.

Uit zijn eerste jaargangen springen diverse producten reeds op het hoogste niveau, zoals de succesvol presterende Breitling LS, Quinto en Quibell 5. Deze vooraanstaande Holsteiner stam 1463 leverde naast vele internationale sportpaarden ook gekeurde hengsten als Baldini I-II (v.Bachus), Carano (v.Capitol I), Lanciano (v.Landgraf I), Goodwill (v.Landgraf I) en Quality Time TN (v.Quantum).


Foto Wendela A nakomeling Burggraaf x Abgar xx

De moeder: Wendela A


Wendela-A is een royaal gebouwde gitzwarte dochter van de KWPN hengst Manhattan (Burggraaf x Abgar xx). Haar moeder Fimke stamt af van Pele uit de merrie Ursula van Nimmerdor maal Marco Polo. Ze is wat compacter in haar bouw, heeft veel hals en een mooie ronde achterhand. In haar drie basisgangen laat ze veel kwaliteit zien, ze schakelt makkelijk, heeft een goede stap, een bergopwaartse draf met een prachtige beentechniek en een goede galop. Ze is nieuwsgierig en alert op haar omgeving en heeft een onderzoekend maar braaf karakter.

Wendela-A stamt uit merrielijn 103 fokfamilie 110, een befaamde stam waar opvallende sportpaarden uit voort zijn gekomen, zoals de goedgekeurde hengsten Doruto (v. Urban), de KWPN hengst Sydney (v. Goodtimes) die internationaal 1,60 mtr. springt, maar ook de Olympisch kampioen van 2008 in Hong Kong, Hickstead van Eric Lamaze. Een hengst met een onbeschrijfelijke staat van dienst.
Zijn jongere volle broer Hickstead II is goedgekeurd bij Zangersheide.

De overgrootmoeder van Wendela-A, Omara (v. Marco Polo) bracht naast Ursula nog een tweede dochter van Nimmerdor: Tamara (keur preferent), die op haar beurt in combinatie met Notaris het Internationale springpaard Gino bracht.
Tamara bracht nog een dochter, de keur preferente prestatie merrie Denise (v. Jasper) die op haar beurt de tweede bezichtigings hengst Ivan bracht (v. Candy Boy), en het ZZ springpaard Merlyn (v. Concorde ).

Verder komen er uit deze merrielijn tal van opvallende sportpaarden die zowel in de dressuur, springen en de eventing goed presteren.

Wendela-A voert in de eerste vier generaties twee keer het bloed van de volbloed Abgar xx. De hengst die aan de basis van de fokkerssuccessen staat van Stal Roelofs, en vele goedgekeurde hengsten en internationale sportpaarden heeft gebracht.

Wendela-A heeft drie opvallend presterende vaders op een rij. Ten eerste Manhattan die internationaal heeft gesprongen, dan Pele die nationaal heeft gesprongen en daarna de preferente hengst van de eeuw Nimmerdor die zelf succesvol was in de internationale springtop op 1.60 mtr. niveau. Dan volgt de tophengst Marco Polo die onbeschrijfelijk veel internationale toppaarden naliet, alsmede goedgekeurde zonen en kleinzonen. Dat alles en het feit dat ook het top paard van dit moment, Hickstead, uit deze merrielijn komt mag toch wel bewijzen dat Wendela-A uit een gouden nest komt! We verwachten dan ook veel van haar toekomstige nakomelingen.

Nakomelingen:


Foto Gem Mansolein nakomeling Wendela AFoto Cristal Mansolein nakomeling Wendela AFoto Chicco Mansolein Z nakomeling Wendela AFoto Kyra Mansolein nakomeling Wendela AFoto Lotus Mansolein nakomeling Wendela AFoto Circe Mansolein Z nakomeling Wendela A

Copyright © 2004-2018 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.