Spring naar de inhoud

Nieuws


RSS Feed
(1) 2 3 4 ... 62 »
8-11-2018 07:44:34 (74 gelezen)
foto DeliosEtalans 21 Oktober, een nieuwe locatie waar voor het eerst een dressuurconcours gehouden werd. Kleine losrijbak, maar verder een netjes georganiseerd concours. Larisse had beide paarden mee aan start. De eerste proef was met Ike Fleur Mansolein die voor de tweede keer gestart werd in de Amateur 3 klasse. De proef verliep iets minser fijn dan in Besancon, het losrijden was moeilijk in een zeer kleine piste met veel ruiters. Hierdoor was Ike Fleur wat onrustig en gespannen .Ondanks die spanning wisten Larisse en Ike Fleur toch een nette proef te rijden die werd beloond met 68,420%. Goed voor de eerste plaats!

Ook Delios kwam aan de start. Eerst in de Amateur 2 Imposée A klasse. Ook Delios was gespannen tijdens het inrijden en nam dit wat mee in de proef. Toch was Larisse niet ontevreden. "Hij was beter voorwaarts en kroop minder achter het been. Ik kon meer zitten en sturen en dat was erg fijn!" aldus Larisse. De jury beoordeelde hun proef met 66,420%, wat goed was voor een tweede plaats in het klassement
De laatste proef was de Amateur 2 préliminaire, de Z-1 proef. Met negen deelnemers een goed bezette proef. Delios was dit keer meer ontspannen en liep een voorwaartse nette proef. Met een prachtige beloning van de jury van 69,085% ging de combinatie er met de eerste prijs vandoor!

Een zeer geslaagd concours dus wederom voor Larisse en haar paarden!
6-11-2018 18:00:21 (92 gelezen)
foto Celeste Mansolein ZEnkele weken geleden is ons merrieveulen Celeste Mansolein Z (Casual Chic Z uit de Keur merrie Brinn Mansolein van Kaloubet D'Tourelle x Calvados) verkocht. Een Franse springamazone woonachtig in België is de nieuwe eigenaresse. Ze heeft Celeste Mansolein Z gekocht met het oog op de sport. De moederlijn van Celeste Mansolein Z staat bol van de internationale Grand-Prix springpaarden en zelfs Olympische springpaarden. De combinatie van een zeer correct exterieur, veel bewegingskwaliteit en top instelling, maakt Celeste Mansolein Z tot een potentieel zeer interessant, toekomstig sportpaard. Inmiddels is het veulen reeds verhuisd naar België waar ze de komende jaren in de opfok zal verblijven alvorens ze klaargemaakt zal worden voor haar toekomst als springpaard. We wensen haar en Celeste Mansolein Z een gouden toekomst en mooie samenwerking!15-10-2018 07:56:25 (114 gelezen)
foto DeliosHet kon niet stuk tijdens het dressuurconcours in Ecole Valentin Besancon voor Larisse en haar paarden. Na een fantastische overwinning met Ike Fleur in De Amateur 3 Imposée B, was Delios aan de beurt. De eerste proef op het programma was de Amateur 2 Imposée A (combinatie M-2 / Z-1 proef). Delios liep een fijne, constante proef zonder grote fouten. "Het was voor mij de eerste keer dat ik hem op stang en trens reed en dat was best even wennen. Vlak voor mijn keertwending verloor ik mijn stangteugel en voordat ik alles weer op orde had moest ik al ruimschoots mijn keertwending inzetten." aldus Larisse. De combinatie kreeg meerdere achten op het protocol en kwam uiteindelijk uit op een prachtige score van 71,167%. Met drie deelnemers in deze proef was er dus weinig concurrentie. Larisse en Delios pakten dus ruimschoots de overwinning met een verschil van 14% op de nummer twee!!

Daarna stond de Amateur 2 Préliminaire proef op het programma (Z-1 proef). De proef verliep goed, alleen in de middengalop links kregen ze een fout doordat Delios met zijn achterbeen het witte hekje meenam bij A, hierdoor changeerde hij achter even voordat hij zichzelf weer corrigeerde. Gelukkig geen blessure door het kleine voorval. De score kwam uit op een mooi percentage van 69,333 %. In deze klasse waren er 6 deelnemers. Maar ook hier dikke winst voor Delios en Larisse! Ze wonnen de proef met bijna 4% meer dan de nummer twee in het klassement.
Een super afsluiting van dit mooie concours. Drie proeven, drie keer winst!


15-10-2018 07:52:41 (107 gelezen)
foto Ike Fleur MansoleinIke Fleur Mansolein gaf haar concurrentie het nakijken op het concours in Besancon Ecole Valentin van zondag 30 september. Het was de eerste keer voor Ike Fleur Mansolein in de Amateur klasses.
Tot nu toe liep de vijfjarige Supério dochter alleen nog de proeven voor jonge dressuurpaarden (Cycle Libre).
"Ik had enkel als doel gesteld om een zo'n ontspannen mogelijk proef neer te zetten. De ambiance in Ecole Valentin kan voor een jong paard moeilijk zijn. Bovendien is het losrijden met zoveel ruiters tegelijk in de binnenbak op zich al een uitdaging te noemen." aldus Larisse. Ike Fleur Mansolein was echter vanaf het begin geconcentreerd op haar amazone en ging met diezelfde uitstraling ook de ring binnen.
In de Amateur Imposée B proef ( een proef die iets zwaarder is dan de B klasse in Nederland) kwamen 9 deelnemers aan start. Larisse en Ike Fleur lieten een constante proef zien zonder fouten. De juryleden zeiden na afloop enorm genoten te hebben van de kwaliteit van Ike Fleur en de prachtige voorstelling van Larisse. De score kwam dan ook uit op maar liefst 76,417% (ofwel 229,25 punten!) Hiermee gaven Larisse en Ike Fleur al hun tegenstanders het nakijken en pakten dik de overwinning!


14-10-2018 05:48:58 (90 gelezen)
foto Camille Mansolein ZDat Camille Mansolein Z uitblinkt over het hout kan ook haast niet anders. Een bewezen bloedlijn vol prestatie maakt haar genen tot een waar springkanon. Maar ze moeten het toch altijd maar weer bewijzen. Dat heeft Camille Mansolein Z ruimschoots gedaan! Ook al waren we pas twee dagen vóór de stamboekkeuring voor 3 jr. Selle Francais springmerries op de hoogte van het concours, toch besloten we Camille Mansolein Z mee te nemen voor een oefenrondje. "Camille had hiervoor pas twee keer eerder vrijgesprongen. Ze had dus totaal geen ervaring, maar ze is zo gemotiveerd op de sprong, dat we haar toch wilden presenteren voor de ervaring van de jonge merrie" aldus Team Mansolein.

De keuring vond plaats in Luxeuil les Bains, in een kleine binnenmanege, waarbij het publiek in het midden van de piste stond. Geen makkelijke omstandigheden voor een jong en onervaren paard, maar Camille leek niet erg onder de indruk en liep keurig en zelfverzekerd haar rondjes. Ze wist zowel de juryleden als het publiek te imponeren met haar vermogen, super goede techniek en bascule en haar atletische vermogen op de sprong. Omdat ze als Z geregistreerd paard niet mee mocht doen voor het SF kampioenschap, bleef haar notering buiten de klassering, maar met het punten aantal vergeleken was haar een tweede plaats in het klassement gegund geweest van 12 paarden totaal. Voor haar model kreeg ze gemiddeld 15,44/ 20. Ze kreeg onder andere een 8 voor haar hoofd halsverbinding, schouder 8, achterhand 8, algemene impressie 8 en voor het cijfer "Chique"ook een dikke 8 ! Voor het springen kreeg ze de volgende cijfers: evenwicht en voorbereiding naar de sprong en het afmaken van de sprong een 8. Voor het algemene vermogen, gebruik rug achterhand en bascule een 8. Voor de stijl ofwel haar techniek, met de schoft omhoog en het vouwen van de benen een 8,5. En voor het bloed, de wil om te springen, het inschatten van de sprong, het respecteren van de sprong en het vermogen om te leren van eventuele fouten kreeg ze ook een 8!! Al met al behalve een mooie ervaring voor Camille Mansolein Z en wij zijn natuurlijk supertrots op haar!
5-10-2018 07:30:00 (70 gelezen)
Onze springgericht gefokte keur merrie Cristal Mansolein ging tot nu toe door het leven als fokmerrie. Zowel op haar 4de, 5de als 6de jaar bracht ze ons prachtige merrieveulens. Dit jaar hebben wij echter besloten om haar niet opnieuw te insemineren. Cristal Mansolein beschikt, ondanks het feit dat ze volledige springgericht gefokt is, over drie uitzonderlijk fijne basisgangen. Daarom hebben we besloten om haar te gaan beleren. In de toekomst zal Larisse haar gaan uitbrengen in de dressuursport.
"We hebben hoge verwachtingen van Cristal. Het is een zeer imposante merrie om te zien en ook in beweging weet ze telkens weer iedereen te imponeren! Ondanks dat ze een echte showmerrie is, heeft ze een zeer zacht, lief en meewerkend karakter. Dat maakt het voor mij bijzonder om haar op te mogen leiden .Ik kijk erg uit naar het moment dat ik er voor het eerst op kan" aldus Larisse.

photo Cristal Mansoleinphoto Cristal Mansolein


5-10-2018 07:23:01 (74 gelezen)
photo Neron MansoleinVorige week woensdag 26 september was de dag aangebroken voor het afspenen van de veulens van dit jaar. We hebben dit jaar 9 prachtige veulens gezond geboren zien worden. De afgelopen maanden hebben we genoten van hun ontwikkelingen. En ook trots waren we op de prachtige resultaten die alle veulens behaald hebben op de diverse stamboekkeuringen.
Maar de moeders waren wel een beetje klaar met hun veulens en gezien het feit dat een aantal veulens verkocht is en op korte termijn zullen vertrekken naar hun nieuwe eigenaren, was de tijd echt wel aangebroken om ze af te spenen. Dit is in alle rust verlopen. Inmiddels zijn de merries opgedroogd, en de veulens ontspannen in hun nieuwe verblijf. Vandaag zijn ze zelfs al weer voor het eerst de wei op gegaan. Een goede afsluiting dus van dit veulenseizoen!


3-10-2018 06:38:21 (86 gelezen)
photo Ike Fleur MansoleinHet dekseizoen is reeds enige tijd afgesloten. Tijd nu om bekend te maken hoe het is gegaan. Haras Mansolein Stoeterij verwacht in 2019, als alles goed gaat, 10 veulens! Hiervan zullen er 3 springveulens zijn en 7 dressuurveulens. In dit seizoen ook het nodige nieuwe bloed. Zo zijn de twee leen merries Karita (Ferdeaux x Lancet) en Kyana (Fellini x Wynton) beide drachtig geworden. Karita verwacht een veulen van For Ferrero en Kyana Mansolein is drachtig van het jonge talent Fontaine TN.
Onze springmerrie Ulicator de Fauntane K is wederom gecombineerd met een dressuurhengst, ditmaal is ze dragend van Imposantos. Er komt nog meer jong talent voor in de lijst. Zo is Bashira Mansolein dragend van Just Wimphof en verwacht Lovely Romance Mansolein een veulen van Jerveaux. Onze top merries Zonne Fleur en Vérité zijn dragend van Deparon US en United.
Voor de springrichting hebben we Brinn Mansolein dragend van de Grand-Prix hengst Unaniem, Brianne Mansolein Z verwacht een veulen van de jonge hengst Poker de Mariposa en Riannin Mansolein verwacht een veulen van Karmann Z een Kannan uit de moeder van Dominator Z.
Op naar een mooi nieuw veulenseizoen, met interessante en veel belovende veulens!
3-10-2018 06:29:21 (79 gelezen)
photo Ike Fleur MansoleinWederom staat Haras Mansolein Stoeterij hoog in de klasseringen van de Top 100 in Frankrijk. Ike Fleur Mansolein (Supério x Zonne Fleur van Tango x Flemmingh) wist ondanks een bescheiden aantal starts in de Cycle Libre jonge dressuurpaarden proeven voor 5 jarige, een zeer goed seizoen neer te zetten met zeer hoge percentages.
Dit resulteerde in een prachtige gedeelde 5de plaats in de Top 100 beste 5 jarige dressuurpaarden van Frankrijk! Ook Larisse wist als amazone een mooi klassering te halen. Ondanks dat ze slechts één paard uit bracht in de Cycle Libre jonge dressuurpaarden competities, behaalde ze een gedeelde 36ste plaats in de Top 100 beste ruiters in de Cycle Libre van Frankrijk.
Stoeterij Mansolein heeft als fokker en eigenaar respectievelijk een 32ste en 29ste plaats in de Top 100 behaald op basis van de resultaten van Larisse en Ike Fleur Mansolein.

27-9-2018 07:59:10 (89 gelezen)
foto Dorinthe Mansolein springenDorinthe Mansolein (Tangelo van de Zuuthoeve uit Attentia van Athlet Z x Lepanto) heeft een mooie prestatie neergezet in Salans op 8 september. Onder het zadel van Thomas Duverne kwam Dorinthe foutloos door het Pro 2 Grand-Prix 1m30 parcours in een tijd van 40,730. Deze tijd was goed voor een mooie 6de plaats in het klassement met 160€ aan prijzengeld.Copyright © 2004-2018 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.