Spring naar de inhoud

Nieuws


RSS Feed
(1) 2 3 4 ... 57 »
27-9-2017 06:22:38 (66 gelezen)
Slechts één dag na haar terugkomst uit Normandie is Felice Mansolein Z (Flamenco de Semilly uit Attentia van Athlet Z x Lepanto x Farnese) keur verklaard. In Luxeuil les Bains stond de laatste stamboekkeuring van dit jaar op het programma. We hadden de mogelijkheid om haar op het terrein in te schrijven en dus besloten we de gok te wagen en Félice Mansolein mee te nemen en te presenteren.

De juryleden van het Selle Francais waren gepast onder de indruk van de imposante Flamenco de Semilly merrie. Men roemde haar om haar correcte exterieur en aansprekende, moderne model. Daarom mochten we tot onze verrassing het Keur predicaat in ontvangst nemen!

Félice werd toegelaten voor het Selle Francais stamboek en Keur verklaard met de volgende cijfers: hals en verbinding hals/hoofd; 8,5, voorhand, schouder en voorbenen een 8, schoft, rug en lendenen een 7,5, achterhand een 7,5, voeten een 7,5, stand voorbeen een 7, stand achterbeen een 8, beweging een 7,5, algemene indruk een 8 en voor de beoordeling chique kreeg de merrie een 8,5 ! Hiermee verdiende Félice ruimschoots het Keur predicaat en kwam slecht 0,40 punten te kort om Elite te worden!

Foto Felice Mansolein ZFoto Felice Mansolein Z


26-9-2017 08:32:15 (71 gelezen)
Foto Icoon MansoleinOnze 4 jarige ruin Icoon Mansolein (Bodinus uit Attentia van Athlet Z) is verkocht. Een Franse springamazone zal de verdere opleiding van Icoon Mansolein met veel plezier op zich nemen. " Icoon was al netjes zadelmak en had onlangs hier thuis zijn eerste sprongetjes onder het zadel al gemaakt. Dat zag er super goed uit" aldus Larisse. De Franse springamazone had Icoon een tijdje terug gezien op onze website en was er toen al weg van. Nu ze de ruin in haar bezit heeft kan ze de komende maanden zijn opleiding rustig verder voortzetten en hem klaarmaken voor het nieuwe competitieseizoen van 2018.
Het is de bedoeling hem actief uit te gaan brengen in de springsport. We wensen haar en Icoon veel geluk, plezier en succes toe.26-9-2017 08:28:00 (98 gelezen)
Foto Felice MansoleinNadatFelice Mansolein Z begin februari dit jaar verkocht werd naar Normandië in Frankrijk, is de 6 jarige merrie terug bij ons op stal. De klik met haar amazone was niet optimaal. Toch wisten ze mooie resultaten te boeken in de jonge paarden proeven, met meerdere foutloze rondes in de Cycle Classic formation 1 en 2. Ook waren er foutloze rondes in diverse B en L parcoursen.
19-8-2017 07:59:59 (103 gelezen)
Met blijdschap kunnen we melden dat Ike Fleur Mansolein , die dit seizoen zeer succesvol was in de Cycle Libre (jonge paardencompetities) voor 4 jarige dressuurpaarden, onder het zadel van Larisse, is behouden voor de sportieve toekomst van Larisse en Team Mansolein.

Ike Fleur is nu voor een deel in eigendom gekomen van deze sponsor, die om persoonlijke redenen anoniem wil blijven. De sponsor heeft ons laten weten zeer onder de indruk te zijn van de kwaliteiten van Ike Fleur Mansolein. Ze vormt een prachtige combinatie met Larisse, en om die reden wilde deze sponsor de combinatie alle kansen geven om verder door te groeien en volgend jaar uit te komen in de Cycle Libre voor 5 jarige dressuurpaarden.

"Ik ben ontzettend blij met deze kans. We gaan met veel plezier, rustig aan, toewerken naar het volgende seizoen. Met de hoop op kwalificatie voor de kampioenschappen bij de 5 jarige volgend jaar. Ook dit jaar waren we al gekwalificeerd, maar hebben we besloten om de merrie te sparen en dus thuis te houden. Ze heeft het al super gedaan dit seizoen en we willen niets forceren.
Ik ben zeer dankbaar dat deze sponsor mij als amazone de mogelijkheid geeft om Ike Fleur Mansolein te blijven rijden! "aldus een blije Larisse.

Larisse en Ike Fleur MansoleinLarisse en Ike Fleur Mansolein


8-8-2017 07:43:46 (129 gelezen)
Mon Rêve Mansolein (wat "Mijn droom" betekend), zoon van Glock's Toto jr en Vérité van Democraat, heeft laten zien over haast ongekende kwaliteiten te beschikken tijdens de stamboekkeuring van France Dressage gehouden te Quers afgelopen zaterdag 5 augustus.

Deze keuring is de kwalificatie voor "De grande semaine de Saumur" ofwel de nationale Franse kampioenschappen gehouden in Saumur medio september.

Vanaf zijn binnenkomst in de piste deed Mon Rêve Mansolein bij ieder de mond openvallen. Een chique verschijning die meteen alle aandacht naar zich toetrekt. Vanaf zijn eerste passen was de jury verkocht. Een draf die enkel met superlatieven te beschrijven is, front, houding, enorme techniek in de benen, een schoudervrijheid die eindeloos lijkt te zijn en een achterbeen wat zover onder komt dat hij haast lijkt op te stijgen. En dus een welverdiende 9,5 voor zijn draf!

Ook in zijn galop toonde hij veel kwaliteit, goed doorgesprongen bergopwaarts met souplesse en houding, goed voor een 8. Voor zijn stap scoorde hij een 7,5. Zijn exterieur werd beloond met een 8, en zijn beenwerk met 7,5. De algemene indruk kwam uit op een 8. Hiermee kwam zijn totaal score uit op maar liefst 81,25%, een zeer hoog percentage. Hiermee werd Mon Rêve Mansolein kampioen van de veulen rubriek en kampioen van de gehele keuring!

De juryleden vertelden ons dan ook sterk te hopen dat we hem mee zouden nemen naar Saumer. Een veulen zoals deze verdiend een plek in het topklassement van de finale.

Team Mansolein heeft met deze drie dressuurveulens wederom een uitstekende prestatie neergezet en is dan ook heel blij dat alle drie de veulens met zulke hoge cijfers geselecteerd zijn voor het Franse Nationale Kampioenschap !


Mon Reve MansoleinMon Reve Mansolein

Mon Reve MansoleinMon Reve Mansolein


8-8-2017 07:31:16 (125 gelezen)
De beeldschone Mirra Mansolein, dochter van Trafalgar en Bashira Mansolein van Future, imponeerde tijdens de stamboekkeuring van France Dressage afgelopen zaterdag 5 Augustus te Quers. Mirra Mansolein nam deel aan deze kwalificatie voor voor "De grande semaine de Saumur" ofwel de nationale Franse kampioenschappen gehouden in Saumur medio september.

Mirra Mansolein was een openbaring voor zowel publiek als de juryleden. Met een ongekende lichtvoetigheid, souplesse, afdruk en houding zweefde dit grote merrieveulen door de baan, vergezeld door haar imposante moeder Bashira Mansolein.
Haar draf was bergopwaarts met een schitterende schoudervrijheid en sterk doortredend achterbeen. De jury was naar onze mening iets zuining met hun punten voor haar draf en bedeelde haar met een 7,5 .Haar galop was zeer imponerend aldus de jruyleden, een excellente galop met afdruk souplesse, front, schoudervrijheid en een sterk achterbeen. Deze gang werd dus ook beloond met een 9 !
Verder scoorde ze voor haar stap een 7,5, kreeg ze een 8 voor haar exterieur, een 7,5 voor haar beenwerk en een 8 voor de algemene indruk.
Haar totaal score kwam hiermee uit op maar liefst 79,25% !
Dus ook Mirra Mansolein kwalificeerde zich hiermee ruimschoots voor Saumur.

Mirra MansoleinMirra Mansolein


8-8-2017 07:03:05 (129 gelezen)
Maestro Mansolein zet dijk van prestatie neerMaestro Mansolein, zoon van Henkie en Ulicator de Fauntane K , heeft afgelopen zaterdag 5 augustus een dijk van een prestatie neer gezet op de stamboekkeuring van France Dressage gehouden in Quers. Deze keuring is de kwalificatie voor "De grande semaine de Saumur" ofwel de nationale Franse kampioenschappen gehouden in Saumur medio september.

Maestro Mansolein imponeerde de juryleden met zijn stoere voorkomen en hengstenuitdrukking. Hij marcheerde met veel; techniek in de benen door de baan en toonde daarbij een indrukwekkend front in alle drie zijn gangen. Hij scoorde een 8,5 voor zijn draf, een 7,5 voor zijn stap en galop, een 8 voor zijn exterieur, 7 voor zijn beenwerk en een 7,5 voor de algemene impressie. Hiermee kwam hij uit op 77% !
Om gekwalificeerd te worden voor Saumur is een percentage van 70% of hoger nodig, dus Maestro Mansolein wist zich met zijn score zich ruimschoots te kwalificeren !
Een super prestatie voor dit half Gelderse hengstveulen!


Maestro Mansolein zet dijk van prestatie neerMaestro Mansolein zet dijk van prestatie neer


1-8-2017 15:40:00 (107 gelezen)
Foto Fedor MansoleinOp donderdag 6 juli maakte M&N's Fedor Mansolein (Leonardo Da Vinci x Balzflug) en zijn ruiter Mike Ijfs hun debuut in de klasse ZZ- Zwaar dressuur. Ondanks de forse concurrentie, met 20 deelnemers, wist Fedor Mansolein op te vallen met een mooie proef. Hij imponeerde de jury, die hem en Mike beloonde met 64,29% en een eerste plaats van dit sterke deelnemersveld!
In de tweede proef was de energie afgenomen, paard en ruiter hadden alles al gegeven in de eerste proef. Hierdoor kwamen er wat slordigheden in de proef, die toch nog werd beoordeeld met 60% en een 4de plaats in het klassement.
Bravo voor M&N's Fedor Mansolein, Mike Ijfs en Team M&N Horses !

1-8-2017 15:40:00 (86 gelezen)
Jovanna Mansolein drachtig van mega talent EltonOnze Jovanna Mansolein, dochter van Everdale uit Zonne Fleur van Tango Flemmingh Purioso, is drachtig geworden van het jonge mega talent Elton. Deze zoon, van de inmiddels zeer hooggewaardeerd Escolar komt uit een sterke moederlijn die zowel Grand-Prix paarden als goedgekeurde dekhengsten heeft voortgebracht.
Ondanks de zeer jonge leeftijd van Elton, laat hij nu al onder het zadel zien over ontzettend veel talent te beschikken. Hij beschikt over een enorm bewegingsmechanisme en kan zich heel makkelijk terug laten rijden. Wij en diverse kenners zien Elton dan ook als een groot toekomsttalent. Reden genoeg dus om hem in te zetten voor onze fokkerij. In dit geval kozen we voor de aanparing met onze pas 3 jarige merrie Jovanna Mansolein, halfzus van Ike Fleur Mansolein die dit seizoen iedereen wist te verrassen met haar enorme bewegingskwaliteit en prestaties in de jonge paardencompetities in Frankrijk.
Uit de combinatie Jovanna Mansolein en Elton verwachten we een royaal gebouwd, groot veulen. Dit veulen zal over veel front beschikken en zich presenteren met veel houding en trots. In beweging zal dit veulen zich sterk van de grond afdrukken. Verder valt in beweging de ruimte en kracht op. Een bijzonder veulen dat iedereen zal doen omkijken!

Jovanna Mansolein drachtig van mega talent EltonJovanna Mansolein drachtig van mega talent Elton


1-8-2017 15:30:00 (89 gelezen)
Bashira Mansolein drachtig van For GribaldiOok onze grote dressuurmerrie Bashira Mansolein , dochter van Future uit een Juventus moeder, is drachtig geworden voor het volgende seizoen. Nadat ze ons dit seizoen een bloedmooi veulen bracht van Trafalgar, besloten we haar nu aan te paren met de Gribaldi-zoon For Gribaldi. Deze zwarte hengst, die in alle opzichten veel weg heeft van zijn vader Gribaldi, presteert verdienstelijk in de ZZ-Zwaar klasse en lijkt naarmate de proeven moeilijker worden, alleen nog meer in zijn element te komen.
Met zijn lichtvoetigheid lijkt hij ons de ideale combinatie met onze royale, sterk bewegende Bashira Mansolein.
Uit de combinatie deze combinatie verwachten we dan ook een chique, fijn gebouwd veulen met een snittig hoofdje en met een nieuwsgierige blik de wereld inkijkend. Dit lichtvoetige veulen lijkt in beweging de grond niet te raken, ze lijkt haast wel te zweven. Haar souplesse, elegantie en bewegingskwaliteiten zullen sterk opvallen.Bashira Mansolein drachtig van For GribaldiBashira Mansolein drachtig van For Gribaldi


Copyright © 2004-2016 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.