Spring naar de inhoud

Nieuws


RSS Feed
(1) 2 3 4 ... 504 »
20-9-2017 07:19:45 (19 gelezen)
Tijdens de zadelpresentaties van vandaag werden 13 dit voorjaar aangewezen driejarige springhengsten en 19 aangewezen driejarige dressuurhengsten aangeboden voor de eerste beoordeling onder het zadel. Daarnaast werd ook de vierjarige It’s Otto (v.Etoulon VDL) van Albert Zoer voorgereden. Hij was afgelopen voorjaar vanuit het verrichtingsonderzoek doorverwezen naar dit najaar. De Hengstenkeuringscommissie kon de graad van africhting en de doorgemaakte ontwikkeling van de hengsten vanaf de afgelopen hengstenkeuring tot nu in alle rust beoordelen waarbij de springhengsten ook hebben gesprongen.

Herkansing onder het zadel
Tijdens de herkansing onder het zadel die voorbehouden is voor driejarige hengsten die in de afgelopen eerste, tweede- of derde bezichtiging zijn afgewezen of nog niet eerder zijn aangeboden, werden zeven springhengsten en zes dressuurhengsten gepresenteerd. Na de beoordeling op de straat en onder het zadel besloot de hengstenkeuringscommissie om de volgende hengsten uit te nodigen voor het komende najaarsonderzoek dat op maandag 9 oktober begint.

Springhengsten
Cat. 255. Type Top du Monteil x Allegreto x Galoubet A, gefokt in Frankrijk bij M. Sabatier uit St. Germain en geregistreerd op naam van Comb. Aaldering-Swelheim uit Loosbroek.
Cat. 259. Untouched x Contender x Fernando, gefokt bij E & M.J. Sleutels in Roggel die de hengst nog in eigendom heeft in combinatie met Comb. Aaldering-Swelheim uit Loosbroek.

Dressuurhengsten
Cat 800. Negro x Krack C x Jazz, gefokt bij de fam. Schellekens in Schijndel en geregistreerd op naam van M. den Teuling uit Gemonde.

Bron: KWPN

KWPN persbericht
9-9-2017 07:20:00 (24 gelezen)
Op maandag 11 september worden in het kader van de afstammelingenkeuring de veulens van de hengst Trafalgar (Totilas x Lord Loxley) beoordeeld. Deze beoordeling zal plaatsvinden op het KWPN-centrum in Ermelo. Wie de keuring wil bijwonen, is welkom om 15u.

Door misverstand niet op 15 augustus
De reguliere afstammelingenkeuring vond plaats op dinsdag 15 augustus tijdens de KWPN Kampioenschappen. Wegens een misverstand zijn er toen geen veulens van Trafalgar gepresenteerd. In overleg met de eigenaar is besloten om op 11 september de vereiste collectie nakomelingen alsnog te tonen, zodat aan de voorwaarden van de hengstenselectie kan worden voldaan.

Twee onderdelen
De afstammelingenkeuring is één van de momenten waarop goedgekeurde hengsten worden beoordeeld naar aanleiding van hun fokkerijresultaten. De afstammelingenkeuring – waarop de veulens van een hengst worden beoordeeld – bestaat voor rijpaardhengsten uit twee onderdelen. Ten eerste worden er door de KWPN-inspecteurs diverse veulens (maximaal 25) van een hengst thuis bij de fokker lineair gescoord. Van de lineaire scores van deze willekeurig geselecteerde veulens wordt een fokwaarde berekend. Daarnaast wordt een collectie veulens van een hengst op het KWPN-centrum in Ermelo beoordeeld. De hengstenhouder/eigenaar presenteert hiervoor minimaal 6 door hem zelf geselecteerde nakomelingen van zijn hengst.

Bron: KWPN

Ons merrieveulen van dit jaar, Mirra Mansolein, is een dochter van Trafalgar. Ze werd op de stamboekkeuring vice-kampioen met een 9 voor haar galop!!
Daarnaast is onze 3 jr. Lord Leatherdale merrie Joyline Mansolein drachtig van Trafalgar. Ze verwacht begin maart haar veulen van hem!
6-9-2017 07:20:00 (26 gelezen)
Gouden medaille-winnaar Big Star (v Quick Star) is nu ook goedgekeurd bij het BWP. De hengst nam in mei samen met zijn ruiter Nick Skelton afscheid van de springsport tijdens de Royal Windsor Horse Show.

Het duo won goud tijdens de Olympische Spelen in Londen in 2012. Volgens Skelton is de KWPN-er het beste paard dat hij ooit reed.

Het BWP heeft Big Star nu ook goedgekeurd voor de dekdienst. Hij is voor Noord-Amerika beschikbaar via Spy Coast Farm. De veertienjarige Big Star mocht al dekken voor het KWPN, het AES en het Selle Français.

Bron: equnews.com

Brianne Mansolein Z is een kleindochter van Big star. Zij is drachtig van de jonge hengst Brunetti Z.
15-8-2017 10:08:15 (59 gelezen)
Vandaag stond er tijdens de KWPN Kampioenschappen in Ermelo voor twee hengsten een eerste bezichtiging gepland. Het betrof de vierjarige Imposant W (v. Wynton) en vijfjarige RS2 Hot Game (v. Easy Game). De keuringscommissie besloot uiteindelijk om alleen eerstgenoemde aan te wijzen voor het verrichtingsonderzoek.

Kers op de taart
Imposant W werd gefokt door Willy Wijnen uit Krack C-merrie Zarina en is in eigendom van Theo Driessen. De hengst werd vorig jaar op de reguliere hengstenkeuring niet doorverwezen, maar nam vandaag revanche.

De zwarte valt op door zijn fraaie belijning en dito front. Hij toonde onder Bart Veeze in de halve finale van de Pavo Cup ook alles in huis te hebben voor het hogere werk. Vooral de draf werd met veel kracht, balans en extra buiging in het achterbeen getoond. De rit bleek goed voor een score van 88,4 punten en een vierde plaats.

Veeze beleefde al een bijzonder geslaagde dag met Imagine en Daily Diamond, maar het optreden met Imposant W was de kers op de taart. ‘Imposant voelt zo ruig aan. Hij was met losrijden al erg scherp en volledig op mij gefocust. In de proef kon ik er heel fijn aan rijden. Ik dacht onderweg echt “Wauw, wat gaaf!”. Alles klopte en iedere pas was raak’, aldus de ruiter.
Bron: Hoefslag

Lovely Romance Mansolein is drachtig van de Wynton zoon Hitmaker!
15-8-2017 10:07:03 (58 gelezen)
De KWPN Kampioenschappen begonnen vanmorgen om 8.30 uur met de halve finale van de Pavo Cup voor meer dan tachtig vierjarigen en ruim dertig zesjarigen. Adriaan Hamoen en Karin Retera beoordeelden de beste zesjarige dressuurpaarden van Nederland, waarvan we de zes hoogst geplaatsten terugzien in de finale.

De WK-merrie Great Lady TC (Bretton Woods x Osmium) ging als eerste van start en liet meteen de hoogste score noteren. Met 85,4 punten blijft het door Jeanine Nieuwenhuis voorgestelde fokproduct van Tim Coomans voor op Gaudi Vita (Apache x Welt Hit II), die onder Joyce Heuitink naar 84,6 punten liep.

De derde combinatie die een finaleplek bemachtigde, is Apache-zoon Grand Charmeur (mv. Coctail) met Jonna Schelstraete, met 83,8 punten, nipt gevolgd door de hengst Crosby (Chippendale x Flemmingh) met Charlotte Fry.

Daarna volgen nog Thalia Rockx met Golden Dancer de la Fazenda (Bretton Woods x Florestan I) en Ghandi (Bojengel x Tuschinski) met Kirsten Brouwer, die daarmee de enige KWPN-goedgekeurde hengst is in de finale.

Bron: Hoefslag

Florenstan I vinden we terug in de afstamming van Bashira Mansolein
15-8-2017 10:06:35 (54 gelezen)
Tijdens de kampioenschappen voor jonge dressuurpaarden in Bogø deed de Deense hengst Revolution (v. Rocky Lee) van en met Andreas Helgstrand zijn naam eer aan. Hij behaalde voor alle onderdelen (stap, draf, galop, rittigkeit en aanleg) de ultieme 10.

De bruine hengst werd voor een revolutionair bedrag van 1,2 miljoen euro aangekocht als 2,5-jarige op de hengstenkeuring van het Hannoveraner Verband. Hij lijkt de hooggespannen verwachtingen meer dan waar te maken. Tijden de verrichtingstest voor het Deense Warmbloed Stamboek DWB behaalde Revolution een torenhoge score van 977,5 punten met eveneens vele tienen op zijn cijferlijst en begin dit jaar werd hij uitgeroepen tot kampioen van de hengstenkeuring in Herning.

Kwaliteitsvolle vierjarigen
Hoewel Revolution zijn concurrenten ver achter zich liet, betekende dit niet dat de rest van mineure kwaliteit was. De tweede plek ging met 8,6 naar Silverstone Melody (Sezuan x Blue Hors Hotline) met Thomas Sigtenbjerggaard. Hij scoorde 9,3 voor de galop en 9,0 voor de draf. Met 8480 ging de derde naar Mio FS (SWB) (Floricello x Blue Hors Duke). De hengst behaalde 8,7 voor zijn aanleg.

Blue Hors Zack-zonen zegevieren
Bij de vijfjarigen was het weer een nakomeling van de onvolprezen Blue Hors Zack. Deze Blue Hors Zirrus (mv. Donnerhall) behaalde met Allan Grøn 8,720 punten, met 9-ens voor rittigkeit en de draf. De stalruiter van Blue Hors stuurde halfbroer Blue Hors Zalabaster (mv. Alabaster) naar 8,460 punten en de tweede positie. Hij behaalde de hoogste punten voor de galop (8,7) en aanleg (8,8).

Topcijfers voor Blue Hors St. Schufro
Ook bij de zesjarigen was er een dubbel overwinning voor Grøn. De hengst Blue Hors St. Schufro (St. Moritz Junior x Blue Hors Don Schufro) was er 9,360, met een 9,8 voor de draf en 9,5 voor de galop. De Fürstenball-zoon Blue Hors Farrell mocht als tweede opstellen met 9,040.

Bron: Ridehesten/Hoefslag
15-8-2017 10:06:00 (50 gelezen)
Wat een spannende strijd om de finaleplekken van de Pavo Cup bij de vijfjarigen! De lat lag bijzonder hoog; er moesten 84,2 punten behaald worden om in aanmerking te komen voor de finale.

Hoewel long time leader Dinja van Liere met Hautecouture in de één na laatste rit van de eerste plek gereden werd door Diederik van Silfhout met de verrassend sterke Hometown, stelde ze zelf meteen daarna orde op zaken en stuurde Total US (v. Totilas) naar een geweldige 89 punten en de winst.

Drie keer Dinja
En zo was het in tegenstelling tot de halve finale bij de zesjarigen geen merrie die won. De Connaisseur-dochter Haute Couture werd op het laatste moment voorbij gestreefd door twee KWPN-hengsten. De winnaar van de Subli Cup Total US liet een bijzonder sterke rit zien en gaat nu als favoriet van start in de finale.

Dekhengsten regeren
Het aandeel dekhengsten is traditiegetrouw hoog. Ook KWPN-dekhengsten Dailey Diamond (Bart Veeze), Easy Game (Dinja van Liere), Habanna (Kirsten Beckers). Ook NRPS-hengst Don Joe (v. Diego, Charlotte Fry) zit er bij. Verrassend is het feit dat collega Trafalgar (met de opvolger van Marieke van der Putten, Ricardo Sanavio) niet doorgaat naar de laatste twaalf.

De finalisten zijn:
Total US (v. Totilas) met Dinja van Liere, 89
Hometown (v. Apache) met Diederik van Silfhout, 87
Haute Couture (v. Connaisseur) met Dinja van Liere, 86.6
Haley B (v. Bon Bravour) met Marlou de Ruyter, 86.2
Hermes (v. Easy Game) met Dinja van Liere, 85.8
Hero (v. Apache) met Emmelie Scholtens, 85.2
Daily Diamond (v. Daily Deal) met Bart Veeze, 85
Don Joe (v. Diego) met Charlotte Fry, 85
Jamsession Taonga (v. Jazz) met Vai Bruntink, 85
Habanna (v. Vivaldo) met Kirsten Beckers, 84.4
Haeden (v. Chippendale) met Ingrid Malan, 84.2
Handretti (v. Andretti) met Lars op ’t Hoog: 84.2

Bron: Hoefslag
15-8-2017 10:05:06 (44 gelezen)
De kopgroep van de vierjarigen die deelnamen aan de halve finale om de Pavo Cup was van grote klasse. Om in de finale te belanden moest maar liefst 85,2 punten behaald worden. Uitblinker was de Dream Boy-dochter Imagine.

Imagine en Imposant W
De merrie liep onder Bart Veeze naar een score van 93 punten. De ruiter stelde ook de voor de KWPN-selectie aangemelde Wynton-zoon Imposant W aan, die met 88,4 punten als vierde eindigde en daarmee KWPN-hengst Incognito met Hans Peter Minderhoud een fractie voor bleef.

Vossen op twee en drie
Op twee en drie de fantastische vossen Asgard’s Ibiza (v. Desperado) met Emmelie Scholten en Ivoli-E (opnieuw een dochter van Dream Boy). De hengst Asgard’s Ibiza is goedgekeurd bij Oldenburg en Hannover en behaalde 90 punten. De sjieke NMK-merrie Ivoli-E werd door Simone Both naar een puntje minder gestuurd.

Apache-zonen
Op vijf en zes zien we weer de goedgekeurde KWPN-hengsten Incognito (v. Davino V.O.D.) met Hans Peter Minderhoud (88,2 punten) en Indian Rock (v. Apache), de kampioen van de HK 2016. Emmelie Scholtens reed hem naar een resultaat van 88 punten. Het duo werd gevolgd door halfbroer Iskander met Femke de Laat.

88 punten voor Irabel en Dettori
Vai Bruntink wordt achtste met Irabel (v. Charmeur), die zoals haar naam doet vermoeden stamt uit Lichte Tour-merrie Darabel. Ook Hans Peter Minderhoud heeft twee paarden door naar de finale. De KWPN-hengst Dettori (v. Desperados) eindigt eveneens op 86 punten.

De laatste twee paarden die zich in de finale mogen laten zien zijn Illusion A (v. Florencio) met Vai Bruntink, Ignado-Rijk met Marije Tromp en de KWPN-hengst Indigro (v. Negro) met Kirsten Brouwer. In die finale worden de beste drie paarden overgereden door een gastruiter.

Door naar de finale zijn:
Imagine (v. Dream Boy) met Bart Veeze, 93
Asgard’s Ibiza (v. Desperado) met Emmelie Scholtens, 90
Ivoli-E (v. Dream Boy) met Simone Both, 89
Imposant W (v. Wynton) met Bart Veeze, 88.4
Incognito (v. Davino V.O.D.) met 88.2
Indian Rock (v. Apache): 88
Iskander (v. Apache): 87,6
Dettori (v. Desperado): 86
Irabel (v. Charmeur): 86
Illusion A (v. Florencio): 85,8
Ignado-Rijk (v. Dream Boy): 85.6
Indigro (v. Negro): 85,5

Bron: Hoefslag
4-8-2017 08:30:00 (54 gelezen)
Voor de finale op zaterdag hebben zich vandaag tijdens het WK Jonge Dressuurpaarden drie zevenjarige KWPN-ers geplaatst. Een hele prestatie, want er deden maar liefst zevenendertig paarden mee. President’s First Apple heeft met Patrick van de Meer met een tweede plaats de beste kaarten achter de formidabele lijstaanvoerder, Fiontini.

Patrick van de Meer was met zijn Vivaldi-zoon een van de eerste starters. Hij stelde zijn President’s First Apple heel aansprekend voor. De jury beloonde zijn optreden met een 9 voor zijn opwaarts gesprongen galop en perspectief. Ook de stap, voor heel veel combinaties de bottleneck, werd beloond met een 8. De voshengst is gefokt door N. van Maaswaal in ’t Goy. Hij heeft zijn talent niet van een vreemde, Moeder Oogappel (v.TCN Partout) liep met Aat van Essen Grand Prix. President’s First Apple heeft zich voor de finale gekwalificeerd met een geweldige score van 81.286.

Onstuimig weer
Lange tijd stond Kirsten Brouwer met de KWPN-goedgekeurde Ferdeaux strak achter Patrick gepositioneerd. De zoon van Bordeaux (uit Part Two ster pref van Ferro) is gefokt bij G. van Esterik in Ochten. Uiteindelijk zorgde dezelfde amazone er met haar rit op Soliman de Hus ervoor, dat Ferdeaux een plaats zakte in het klassement.
De jury gaf de hengst voor zijn expressieve draf 8.7. Voor gehoorzaamheid en perspectief 8.5. Met een totaalscore van 78.805 heeft dit duo zondermeer een goed resultaat neergezet. Overigens bleef de donkerbruine blikvanger ondanks het onstuimige weer opvallend goed aan de hulpen.
En stormachtig was het, want tijdens de proef van For Gribaldi met Dinja van Liere op zijn rug waaiden door de heftige wind bijna alle hekjes rond de ring om.
De goedgekeurde KWPN-hengst bleef onverstoorbaar. Dit leverde hem en zijn amazone na afloop van de proef een welgemeend en extra applaus van het publiek op. Maar helaas geen extra punten voor gehoorzaamheid van de jury. De hoogste score kreeg dit duo voor de galop, 7.8. For Gribaldi (Gribaldi uit Kladaula keur pref van Michelangelo) is een fokproduct van A. Barneveld uit Bilthoven en Joop van Uytert uit Heerewaarden. Deze combinatie gaat morgen uiteraard voor de herkansing in de kleine finale.

Naast President’s First Apple en Ferdeaux heeft ook Fleau de Baian met Adelinde Cornelissen zich vandaag rechtstreeks middels een zevende klassering in het grote deelnemersveld weten te plaatsen voor die finale. De volle broer van het bekende Grand Prix-paard Parzival (Jazz uit Fidora ster pref prest van Ulft, fokker familie Beijer uit Puiflijk) liet een vloeiende proef zien. De hoogste score,8.7 was voor de galop van de mooi gemodelleerde voshengst. De combinatie behaalde een totaalscore van 77.852.

Vorm van de dag
Een wedstrijd staat of valt met de vorm van de dag, daarom is ook de kleine finale altijd heel interessant om te zien. Paarden, die in de eerste kwalificatieronde om wat voor een reden dan ook hun dag niet hadden, kunnen zich sportief revancheren in die kleine finale. Hieruit mogen de beste drie alsnog door naar de finale van de zevenjarigen op zaterdagmiddag. Farzana met Mara de Vries in het zadel viel net één plaats buiten de finale en heeft dan ook een goede uitgangspositie voor die kleine finale. Farzana is een dochter van Ampère uit Ashanti G (v.Florencio). Ze is gefokt bij M.G.M. Gerner in Marienheem. Meteen na haar stond opgesteld Favian WH (Zizi Top x Roman Nature). Brecht d'Hoore startte de bruine ruin voor België. Hij is gefokt door Arjan Alberts en Olga Boucher. Barroso maakte tijdens zijn eerste optreden met de eveneens Belgische amazone Larissa Pauluis beslist indruk. Deze bruine hengst is een van de smaakmakers, die op de zaterdagavond van dit WK wordt geveild in de Excellent Dressage Sales. A.W.G. van Kraay uit Dreumel fokte Barosso uit zijn Saros xx-dochter uit keur- en prestatiemerrie Kendy. Ook voor de herkansing gaat natuurlijk Lynne Maas met Fantastique. De lichtvoetig bewegende dochter van Vivaldi is geboren uit Bonbon van Florencio en gefokt bij Patty van Zwang uit Dordrecht. Claudio Castilla Ruiz gaat voor Spanje de strijd nogmaals aan in de kleine finale met KWPN-er Forte MG. De donkerbruine hengst van Rousseau is gefokt door Maatschap Stal de Fuik uit Sint-Oedenrode. Forte MG komt uit de preferente Pulianthe, een dochter van Pion. Ook Fendi T zou nog wel eens voor een verrassing kunnen gaan zorgen. Hij werd voor Groot Brittanië voorgesteld door Charlotte Fry. W.H.J. Timmers uit Volkel en C.G.C.M. Awater uit Haarsteeg staan te boek als fokkers van deze Negro-zoon (uit Sursela ster pref van Lester). De Russische ruiter Evgeny Sharangovich gaat met KWPN-er Florence uiteraard ook nog proberen een startplaats voor de finale te bemachtigen. Florence is een Apache-zoon (uit Wysina ster pref sport-dres van Farrington) en gefokt door Th. Willig uit Abcoude).

Bron: GJ voor KWPN

Zonne Fleur is dragend van Ferdeaux voor 2018!
4-8-2017 07:14:42 (48 gelezen)
De eerste helft van de vijfjarigen op het WK Jonge Dressuurpaarden heeft de kwalificaties erop zitten. De Deense Andreas Helgstrand stond lange tijd met zijn Ferrari OLD aan kop, maar ze werden eraf gereden door Don Martillo met Ann-Christin Wienkamp met een score van 9.76 punten.

Verschillende 10-en
De zwarte hengst Don Martillo (v. Don Juan De Hus) liep veel power en ruimte zien in de draf. De juryleden gaven hun waardering met een 10 voor draf én stap. De combinatie behaalde 9.76 punten en dit was goed voor een voorlopige eerste plaats. Morgen rijden nog 19 combinaties voor een plek in de finale van de vijfjarigen. Vandaag is op een voorlopige tweede plaats de Deense Andreas Helgstrand met Ferrari OLD (v. Faundation) geëindigd. Het paard liet prachtige zweefmomenten zien. De top drie wordt afgesloten door de Australische Simone Pearce. Haar Casablanca is een imponerende verschijning. Het paard heeft enorm veel front, waardoor het een uitdaging was om haar goed door de gebroken lijnen heen te loodsen. Maar Pearce reed hem goed rond en ze kregen 9.16 punten.

Adelinde Cornelissen
Cornelissen kwam met Henkie (v. Alexandro P) in de ring en reed een nette proef. Ze kwamen al beslagen ten ijs door sterke resultaten tijdens de Nederlandse selecties. Henkie heeft meer dan voldoende kracht en expressie. Het is geen makkelijk paard om te rijden door de grote kracht van Henkie. Het is altijd al een spectaculaire hengst geweest en werd als veulen al kampioen door zijn extreme bewegingen. Cornelissen en Henkie kregen een score van 8.52 punten en staat hiermee op de vijfde plaats.

Dinja van Liere
Dinja van Liere en Haute Couture (v. Connaisseur) gingen niet onder goede omstandigheden de ring is omdat er veel regen en wind was. De amazone stuurt het paard met veel lef tijdens de uitgestrekte draf. Ze moet ook een beetje risico nemen om in de buurt te komen van de hoge score van de top drie. Haute Couture laat een gedragen en gesloten galop zien en een goede stap. De jury beloont ze met een score van 8.4 punten. De combinatie staat op een zevende plaats.

Emmelie Scholtens
Tijdens de proef van Emmelie Scholtens en Hero (v. Apache) heeft de harde regen plaatsgemaakt voor motregen. Hero en Scholtens lijken er geen last van te hebben, maar Hero is wel kijkerig op verschillende bloemen en juryhokjes. De hengst komt gespannen over en lijkt dit niet van zich af te kunnen schudden. Toch is het te zien dat dit paard talent heeft en Scholtens weet hem professioneel en goed door te rijden. De combinatie staat nu op de elfde plaats met een score van 7.96 punten.

Marije van Kersbergen
Ook Hollywood (v. Fuerst Romancier) van Van Kersbergen kijkt aan het begin eens goed naar het juryhokje bij de E. Maar weet zich te herpakken en vervolgt de proef. Hollywood laat een mooie gedragen galop zien, waar rust en balans in te vinden zijn. Iets meer moeite in de aanzet richting de contragalop. Maar een heel fraai beeld. Hollywood heeft halverwege de proef haar rust weer gevonden en gaat ontspannen door de baan heen. De combinatie haalt 7.74 punten. Een mooie score, maar wel anders dan de 83 punten tijdens de PAVO cup voorselectie. Ze staan nu op een dertiende plaats.

Vandaag was het eerste deel en morgen om 09.30 uur begint het tweede deel van de kwalificaties. Negentien combinaties zullen in de ring verschijnen om een ticket te bemachtigen voor de finale. Bekijk hier de startlijst van morgen.

Bron: uitslagen en Hoefslag

Ons hengstveulen Maestro Mansolein is een nakomeling van Henkie!
Copyright © 2004-2016 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.