Spring naar de inhoud

Nieuws


Mansolein Nieuws : Nieuwe fokmerrie So In Love

7-3-2019 07:05:50 (109 gelezen)
Eind januari heeft Stal Mansolein de geweldige mogelijkheid gekregen om een nieuwe fokmerrie toe te voegen aan haar bestand. Het gaat om de nu bijna 13 jarige Oldenburger merrie So In Love 357. Ze stamt af van de bekende hengst Samarant (Sandro Hit x Brentano II) uit de Hauptstutbuch merrie En Vogue die op haar beurt weer een dochter is van de wereldberoemde hengst Donnerhall gevolgd door de Trakehener hengst Jagermeester en Rosenberg.

Op 4 jarige leeftijd werd So In Love verkocht naar Frankrijk, waar ze met succes werd uitgebracht in de dressuursport. Zo liep ze in 2018 op het "Championnat Major Dressage" in de Amateur Elite proef (ZZ-Zwaar/ Lichte Tour niv.) naar een top score van 78,789% ! Daarnaast kwam So in Love 357 uit in de klasse Pro3 en Pro 2 Grand-Prix wat in Nederland gelijk staat aan Prix Saint George Intermediaire 1 niveau.

Naast de prestaties van So In Love 357 (v. Samarant x Donnerhall) op Prix Saint George -Inter1 niveau, vallen ook de prestaties van haar directe familie op. Zo is de driekwart zus van So In Love 357, de merrie Schöne Aussicht (v. Sandro Hit x Donnerhall) zeer succesvol geweest op Lichte-Tour niveau alvorens zij in 2018 voor €30.000 geveild werd tijdens de Excellent Dressage Sales !

Maar dat is pas het begin! De moeder van So in Love, de Donnerhall x Jagermeester merrie En Vogue heeft dus twee dochters gebracht die beide succesvol waren op PSG Inter1 niveau. Maar de volle zus van En Vogue, de merrie Eternity (Donnerhall x Jagermeester) heeft ook succesvolle nakomelingen gebracht. Haar dochter Escada 97 van Royal Diamond uit Eternity was zeer succesvol op PSG Inter1 dressuur niveau. Een andere dochter van Eternity is de Oldenburger merrie Ebony. Het bijzondere aan deze merrie is dat ze ook van Sandro Hit afstamt, waardoor ze dus bijna een volle zus is van Schöne Aussicht (v. Sandro Hit x Donnerhall) die presteerde op PSG Inter1 en die geveild werd op de EDS veiling in 2018. Terug naar Ebony, zij bracht op haar beurt de merrie Fidermädchen ( Fidertanz uit Ebony van Sandro Hit x Donnerhall). Deze Fidermädchen was eveneens succesvol op PSG Inter1 dressuur niveau.

We zijn dan ook heel trots dat deze schitterende merrie onze fokkerij komt versterken en verrijken met nieuw, maar zeer bewezen bloed!

foto So In Lovefoto So In Love
Copyright © 2004-2018 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.