Spring naar de inhoud

Nieuws


Mansolein Nieuws : Ike Fleur Mansolein met 79% naar overwinning finale proef CL2

18-5-2018 12:40:00 (141 gelezen)
In het weekend van 5 en 6 mei waren Larisse en Ike Fleur Mansolein (Supério uit Zonne Fleur van Tango x Flemmingh) ingeschreven voor het concours in Colmar en waren ze te gast op Stal Erlen van Michèle Di Belle, die eigenaresse is van Chicco Mansolein !
Zaterdagavond 5 mei kwamen Ike Fleur Mansolein en Larisse aan de start in de Cycle Libre 2ème année préliminaire proef. Dit is een proef voor 5 jr dressuurpaarden. Met een zeer harde wind en een erg kijkerige piste, geen makkelijke opgave voor een jong paard. Ike Fleur was erg gespannen en onzeker door de harde wind en alle commotie rondom de piste, maar toen Larisse de proef begon deed de jonge merrie haar uiterste best voor haar amazone!
Ondanks de spanning wisten de juryleden de kwaliteiten van Ike Fleur te waarderen. Met een mooi percentage van 72% werden Ike Fleur en Larisse tweede in het klassement, met wederom een eerste premie (een score van 70% of hoger is nodig voor het behalen van een eerste premie).

De volgende ochtend waren de weersomstandigheden een heel stuk verbeterd. Ook nu waren er weer een aantal zeer talentvolle paarden in dezelfde proef. Ditmaal was het de finale proef die op het programma stond. In deze proef onder andere wijken, overgangen stap galop en contragalop. Ike Fleur stond mooi aan de hulpen en liet een zeer expressieve draf-tour zien. De juryleden wisten de proef te waarderen, ondanks een kleine fout op de diagonaal rechter galop, overgang draf en aanspringen linkergalop. De draf werd beloond met een 8,5 en voor de algemene indruk scoorde de combinatie een 8 ! Ike Fleur en Larisse schreven hiermee de winst op hun naam van deze finale proef met totaal 79% !!

" Ik ben super trots op Ike Fleur Mansolein, ze laat me nooit in de steek en wil altijd werken. Er zaten nog genoeg puntjes in de finale proef die veel beter kunnen. De rek is er dus nog lang niet uit. Ik ben er van overtuigd dat als ik de basis en ontspanning nog beter voor elkaar krijg, Ike Fleur ruim boven de 80% kan gaan scoren. Ze beschikt over zoveel kracht en expressie, een paard voor de toekomst!" aldus een trotse Larisse.

foto Ike Fleur Mansolein en Larissefoto Ike Fleur Mansolein en Larisse

Copyright © 2004-2018 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.