Spring naar de inhoud

Nieuws


Mansolein Nieuws : Delios knalt naar winst in Z-1 dressuur proef

9-4-2018 07:06:13 (199 gelezen)
Besancon (FR), zondag 1 april, het eerste concours op de planning van Larisse en Delios (Favoritas xx x Casco). Na een langere tijd van afwezigheid op de wedstrijden, mocht Delios vandaag zijn beste beentje voor zetten in een Amateur 2 préliminaire proef ( Z-1 dres. niv.). Delios had er zin in en was goed geconcentreerd op zijn amazone. Hierdoor konden ze een mooi proef neerzetten, waar slechts één foutje insloop. "Tijdens de middengalop op de grote volte gaf ik wat teveel gas en net op dat moment werd Delios even kijkerig en afgeleid door iets aan de buitenzijde van de piste. Hierdoor sprong hij achter om en moesten we de galop herstellen. Een dure fout! " aldus Larisse die ondanks dat toch heel tevreden was over haar kleine volbloedruin! Met veel zevens en zelfs achten op het protocol werd de dure fout mooi gecompenseerd en wisten ze de proef te winnen met een percentage van 69,500% !!
De tweede proef de Amateur 2 Imposée A (combi tussen M-2 en Z-1 dres.) was een nieuwe proef voor Delios en Larisse. Met zes deelnemers totaal aan concurrentie. Deze proef verliep heel goed zonder fouten. "Ik kon er super fijn aan blijven rijden en kreeg van de jury grote complimenten over de galoptour in de proef. Ik heb echt het idee dat Delios zijn onzekerheid wat heeft laten varen en daardoor beter op mij gaat letten" aldus Larisse.
Hierdoor konden ze hoog scoren voor zowel de schouderbinnenwaarts, travers en de contragalop.
De juryleden beloonde de combinatie met het gemiddelde percentage van maar liefst 71,333% goed voor een tweede plaats met slecht een kleine 1 % verschil met de nummer één!

foto Delios knalt naar winst in Z-1 dressuur proeffoto Delios knalt naar winst in Z-1 dressuur proef


Copyright © 2004-2018 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.