Spring naar de inhoud

Nieuws


Sport Nieuws : Warrant verhuist naar Frankrijk

25-1-2018 07:22:21 (247 gelezen)
De vijftienjarige goedgekeurde Warrant is verkocht naar Frankrijk. Daar zal de voormalig Grand Prix hengst zijn carrière in de fokkerij voortzetten.

Warrant is aangekocht door de familie Neyrat van Beligneux le Haras. Op hun website kondigen ze de hengst aan als 'genetische parel'. De donkerbruine hengst is dan ook een nazaat van de preferente hengst Numero Uno en de keur preferent prestatie merrie Karanta, op haar beurt een dochter van de preferente 'hengst van de eeuw' Nimmerdor. Karanta bracht ook de Grand Prix-merrie Oranta (v.Indorado) en het 1.50m springpaard Taranta (v.Lux). Als fokker van Warrant staat G. Reuls te Panningen te boek.

Sportcarrière
Naast zijn interessante bloedopbouw en zijn goed presterende familieleden, heeft Warrant zichzelf ook bewezen op het hoogste niveau. Warrant maakte onder Maikel van Vleuten zijn eerste verschijning op het wereldtoneel met een negende plaats in de finale van de vijfjarige springpaarden in Lanaken en debuteerde al op negenjarige leeftijd in de 1.60m Grand Prix onder Henk van de Pol. Het duo schreef de VHO Trofee op naam, werd tweede in de landenwedstrijd van Drammen en behaalde topklasseringen in meerdere Grote Prijzen. In 2013 maakte Warrant de oversteek naar de Verenigde Staten, waar hij zijn springcarrière succesvol voortzette onder verscheidene ruiters. Zo greep hij onder andere de zege in de Grand Prix van Wellington en werd hij tweede in de wereldbekerwedstrijd van Sacramento.

Fokkerij
Nu mag de hengst zich gaan toeleggen op de fokkerij. Bij het KWPN heeft Warrant twee goedgekeurde nakomelingen: de op 1.40m niveau acterende Durrant (mv.Voltaire) en de op 1.50m niveau uitkomende Entertainer (mv.Corland). Laatsgenoemde zullen we ook in actie zien in de Grote Prijs in Den Bosch. De KWPN-gefokte en bij AES-goedgekeurde zoon Garant (mv.Verdi TN N.O.P.) werd in 2016 onder Willem Greve wereldkampioen bij de vijfjarige springpaarden in Lanaken. Vorige maand maakte Greve bekend dat de hengst uit de fokkerij van Gebr. Bosch is verkocht naar Beezie Madden.
Warrant is per komend dekseizoen beschikbaar bij Beligneux le Haras, die onder andere ook de hengsten Plot Blue, Chaman en Romanov in hun catalogus voeren.

Bron: AW voor KWPN
Copyright © 2004-2018 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.