Spring naar de inhoud

Nieuws


Sport Nieuws : Grand Prix-hengsten GLOCK’S Zonik en Chat Botte du Ruisseau Z erkend

25-1-2018 07:21:18 (249 gelezen)
De aansprekende zwarte dressuurhengst GLOCK’S Zonik is een zoon van de KWPN-hengstenkeuringskampioen Blue Hors Zack, die veel invloed begint te krijgen in de internationale dressuurpaardenfokkerij. De moeder van GLOCK’S Zonik is een dochter van GLOCK’S Romanov en deze hengst was met Hans Peter Minderhoud eveneens op het hoogste niveau actief, zo wonnen zij op het EK in Herning in 2013 onder andere teamzilver voor Nederland. GLOCK’S Zonik’s grootmoeder Dunja is een dochter van topvererver Don Schufro en zij presteerde zelf op Inter I-niveau.
GLOCK’S Zonik wordt door Edward Gal met succes in de internationale Grand Prix-dressuur uitgebracht, zo won de combinatie hun Wereldbekerdebuut afgelopen december in Londen de Grand Prix, nadat zij afgelopen zomer al Nederlands kampioen werden in de Grand Prix in Ermelo. De genoomfokwaarde is 104 met een betrouwbaarheid van 34%. De hengst is 10 jaar en heeft een stokmaat van 1.71 m.

De hengst Chat Botte du Ruisseau Z is een voszoon van de topvererver Casall, die zelf met Rolf-Göran Bengtsson jarenlang op het hoogste niveau floreerde en met zijn nakomelingen een duidelijke stempel drukt op de internationale springpaardenfokkerij. De moeder van Chat Botte du Rousseau Z, Pupiblue du Ruisseau, is een dochter van de gewaardeerde fokhengst Darco. Zij bracht onder andere al het 1.60m-paard Heidi du Ruisseau (v.Heartbreaker) en twee 1.30/1.35m-springpaarden. Haar moeder Pin Up du Ruisseau (v.G.Ramiro Z) bracht van Chellano Z het 1.60m-springpaard Celcius du Ruisseau.
Chat Botte du Rousseau Z is onder Johnny Pals momenteel succesvol tot en met internationaal 1.55m-niveau en wist in december jl. vijfde te worden in de 5* Grote Prijs van Mechelen. Ook in de 5* Grand Prix van Madrid wist de combinatie verdienstelijk te presteren. Tijdens de 3* Grand Prix van Arnhem van vorig jaar behaalde het duo een mooie derde plaats. Ook behaalde de combinatie in 2017 de achtste plaats tijdens de Sires of the World in Lanaken. Chat Botte du Rousseau Z is 10 jaar en heeft een stokmaat van 1.67 m. De genoomfokwaarde van Chat Botte du Rousseau Z is 102 met 39% betrouwbaarheid.

Van beide hengsten heeft de exterieurbeoordeling plaatsgevonden. De beschrijving hiervan kun u lezen in de KWPN Database (via Uitgelichte paarden). Beide hengsten voldoen eveneens aan de KWPN criteria wat betreft de röntgenfoto’s.

Bron: KWPN
Copyright © 2004-2018 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.