Spring naar de inhoud

Nieuws


Mansolein Nieuws : Mansolein krijgt beschikking over twee dressuurmerries voor fokkerij

22-1-2018 11:09:53 (511 gelezen)
Het is een heel verhaal, maar in een notendop: Stoeterij Mansolein heeft van een Nederlandse dressuuramazone haar twee jonge merries in bruikleen genomen om in te zetten voor de fokkerij. Het gaat om de nu bijna 3 jarige KWPN merries Karita en Kyana. Sinds medio oktober staan beide merries bij ons op stal.

Karita is een dochter van Ferdeaux uit de Elite D-OC merrie Tamarita afstammend van Lancet. Dan vinden we de merrie Jerita, een Ster merrie van de Hannoveraanse hengst Pinkus en Maat I. Tamarita bracht o.a. de Elite EPTM merrie Amarita. Verder lopen haar nakomelingen Bailando (United) en Damarita (Dreamcatcher) op M-1 dres. niveau. De Hannoveraanse merrie Jerita bracht nakomelingen die zowel in de dressuursport als de springsport goed gepresteerd hebben.
Karita is een nog jeugdig aandoende merrie met drie goede basisgangen. Ze heeft een fijn karakter en toont zich een interessante merrie voor zowel de dressuur als voor de fokkerij.

Ook haar stalgenoot Kyana is een fijne merrie. Deze chique zwarte is een dochter van de hengst Fellini (Ampère x Jazz). Haar moeder is de Elite IBOP dressuur merrie Divana die afstamt van Wynton. Daarna zien we de Keur merrie Lavendel van Glendale om daarna terug te gaan op een Hannoveraanse moederlijn van Washington.
Kyana heeft een zeer aansprekend model en zeer veel kwaliteit in haar basisgangen. Daarnaast komen er meerdere internationale dressuurpaarden uit deze directe moederlijn.

We zijn heel blij met deze mogelijkheid om nieuw bloed toe te voegen aan onze fokkerij en hopen dat beide merries dit voorjaar drachtig willen worden. Meer info over hun bloedlijnen zullen later op de website gepubliceerd worden.

Foto KaritaFoto Kyrana

Copyright © 2004-2018 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.