Spring naar de inhoud

Nieuws


Mansolein Nieuws : Mon Rêve Mansolein kampioen met 9,5 voor draf !

8-8-2017 07:43:46 (129 gelezen)
Mon Rêve Mansolein (wat "Mijn droom" betekend), zoon van Glock's Toto jr en Vérité van Democraat, heeft laten zien over haast ongekende kwaliteiten te beschikken tijdens de stamboekkeuring van France Dressage gehouden te Quers afgelopen zaterdag 5 augustus.

Deze keuring is de kwalificatie voor "De grande semaine de Saumur" ofwel de nationale Franse kampioenschappen gehouden in Saumur medio september.

Vanaf zijn binnenkomst in de piste deed Mon Rêve Mansolein bij ieder de mond openvallen. Een chique verschijning die meteen alle aandacht naar zich toetrekt. Vanaf zijn eerste passen was de jury verkocht. Een draf die enkel met superlatieven te beschrijven is, front, houding, enorme techniek in de benen, een schoudervrijheid die eindeloos lijkt te zijn en een achterbeen wat zover onder komt dat hij haast lijkt op te stijgen. En dus een welverdiende 9,5 voor zijn draf!

Ook in zijn galop toonde hij veel kwaliteit, goed doorgesprongen bergopwaarts met souplesse en houding, goed voor een 8. Voor zijn stap scoorde hij een 7,5. Zijn exterieur werd beloond met een 8, en zijn beenwerk met 7,5. De algemene indruk kwam uit op een 8. Hiermee kwam zijn totaal score uit op maar liefst 81,25%, een zeer hoog percentage. Hiermee werd Mon Rêve Mansolein kampioen van de veulen rubriek en kampioen van de gehele keuring!

De juryleden vertelden ons dan ook sterk te hopen dat we hem mee zouden nemen naar Saumer. Een veulen zoals deze verdiend een plek in het topklassement van de finale.

Team Mansolein heeft met deze drie dressuurveulens wederom een uitstekende prestatie neergezet en is dan ook heel blij dat alle drie de veulens met zulke hoge cijfers geselecteerd zijn voor het Franse Nationale Kampioenschap !


Mon Reve MansoleinMon Reve Mansolein

Mon Reve MansoleinMon Reve Mansolein


Copyright © 2004-2016 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.