Spring naar de inhoud

Nieuws


Sport Nieuws : KWPN-erkenning voor Hexagon’s Double Dutch en Quabri de L’Isle

9-5-2017 06:39:27 (179 gelezen)
Grand Prix-hengst Hexagon’s Double Dutch heeft groen licht gekregen voor KWPN-erkenning. De talentvolle Johnson-zoon loopt momenteel met Thamar Zweistra percentages boven de 70% en was vorig weekend succesvol op het CDI3* in Saumur, die hij afsloot met een derde plek in de Kür.

Double Dutch is een echt Hexagon-product. Hij stamt uit de Manda-stam; zijn moeder Ushimanda keur sport (v. Rubiquil) liep ZZ-Licht, terwijl grootmoeder en overgrootmoeder beide Grand Prix startten. Eén en al dressuurgenen dus, met allemaal sport in de moederlijn. Geen wonder dat de knappe voshengst al op achtjarige leeftijd debuteerde in de Grand Prix, na eerst door Dinja van Liere tot en met Lichte Tour-niveau opgeleid te zijn.

Er is al een veulen van Hexagon’s Double Dutch verwelkomd: deze Maserati uit Wonderlady Texel (Ferro x Farmer) is van dressuuramazones Veronique en Denise van der Panne.

Quabri de L’Isle
Ook de Grand Prix- springhengst Quabri de L’Isle van de Braziliaan Pedro Veniss werd erkend. De Kannan-zoon werd geboren in Frankrijk. Zijn moeder is een dochter van de Grand Veneur-zoon Socrate de Chivre. Verder in de moederlijn dochters van Quastor en Enfant Terrible xx. Uit de moeder komen meerdere goede springpaarden.

Afgelopen jaar nam Quabri de L’Isle / Pedro Veniss deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Daar behaalden ze in de landenwedstrijd de 4e plaats met het team met 0 en 5 strafpunten; individueel was er een 16e plek. IIn de finale van de Nations Cup in Barcelona was de hengst beide keren foutloos. Verder won de hengst de Rolex Grand Prix in Genève.

Bron: KWPN/Hoefslag
Copyright © 2004-2018 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.