Spring naar de inhoud

Nieuws


Sport Nieuws : Harrie Smolders als vijfde beste Nederlander in Estoril

16-7-2012 17:29:53 (458 gelezen)
ESTORIL - In de zevende etappe van de Global Champions Tour, die in het Portugese Estoril werd verreden, eindigde Harrie Smolders met de merrie Exquis Walnut de Muze als vijfde. In een zeer spannende barrage met zes combinaties aan de start ging de zege naar de Duitse ruiter Philipp Weishaupt met Leoville II, die daarmee een prijs van meer dan 94.000 naar binnen sleepte.

Smolders behoorde tot de groep van twintig ruiters die de eerste manche foutloos af wisten te leggen. Ook in de tweede bleef hij foutloos en Smolders ging als derde van start in de barrage. In die barrage kwamen de combinatie iets te dicht onder de tweede hindernis, een muurtje, waardoor de bovenste blokken werden afgeworpen. Smolders eindigde als vijfde.
Weishaupt ging als tweede van start en vroeg van de 12-jarige Leoville meteen een hoog tempo en wist daarbij ook nog eens extreem korte wendingen te rijden. Daarbij hoefde hij nergens een ophouding te maken en kon constant voorwaarts blijven rijden.
De laatste starter in de barrage, de Brit Michael Whitaker met de van Jacomar afstammende Viking, moest in de laatste lijn wel die ophouding maken. Daardoor verloor de Brit tienden van seconden en moest hij genoegen nemen met de tweede plek op minieme achterstand. De Duitser Ludger Beerbaum eindigde met Chaman als derde. Ook opvallend was de prestatie van Christian Ahlmann (Dui) met de schimmel Aragon, die tot voor kort werd bereden door de Twentse amazone Chantal Regter. Hij eindigde als zesde. Weishaupt verdiende met zijn zege bijna een ton, terwijl voor Smolders 17.000 euro beschikbaar was.

Bron: www.knhs.nl


Uitslag GCT (1.60m):
1) Philipp Weishaupt (Dui) - Leoville 2 (Landor S x Wettruf) - 0 / 0 / 0 - 44.96
2) Michael Whitaker (Eng) - Viking (Jacomar x Almox Prints) - 0 / 0 / 0 - 45.65
3) Ludger Beerbaum (Dui) - Chaman (Baloubet du Rouet x I Love You) - 0 / 0 / 0 - 47.46
4) Kamal Abdullah Bahamdan (KSA) - Noblesse des Tess (Cumano x Irak E) - 0 / 0 / 0 - 48.98
5) Harrie Smolders - Exquis Walnut de Muze (Nabab de Reve x Chin Chin) - 0 / 0 / 4 - 46.53
6) Christian Ahlmann (Dui) - Aragon (Askari x Kolibri) - 0 / 0 / 4 - 47.25

Tussenstan GCT:
1) Edwina Tops-Alexander (Aus) - 189
2) Denis Lynch (Ier) - 121
3) Michael Whitaker - 120
8) Gerco Schröder (Tubbergen) - 101

Landor S vinden we terug in de afstamming van de door ons gefokte merrie Lorraine Mansolein Z. Ze werd als veulen verkocht naar Italië, maar staat nog bij ons in de opfok. Ook de door ons aangekocht hengst Eye Catcher voert het bloed van Landor S.
Copyright © 2004-2016 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.