Spring naar de inhoud

Nieuws


Mansolein Nieuws : Chakra Mansolein wint zadelrubriek NRPS Zuidelijke regio

16-7-2012 07:30:00 (625 gelezen)
Foto Chakra Mansolein wint zadelrubriekOp zaterdag 7 juli maakte Chakra Mansolein haar keuringsdebuut tijdens de zuidelijke regio NRPS keuring in de Mortel. Chakra Mansolein was wat schraal qua conditie. Hoewel de merrie dit jaar al 8 jaar is geworden, wordt ze pas sinds kort actief dressuurmatig gereden. Hierdoor komt de zwarte Disconto merrie nog wat tekort aan bespiering. Dit kwam in het commentaar van de jury ook naar voren. Al draafde de merrie erg goed, vanwege haar schrale bespiering werd ze nu beoordeeld met een tweede premie. Maar, zo zei ook de jury, als ze straks beter in het vlees en de bespiering zit, zit er zeker een hogere waardering in.

Na vele uren wachten na de keuring, werd het tijd voor de zadelrubriek. Amazone Christel Deugd kreeg op het voorterrein nog even kort les van Larisse om de puntjes op de i te zetten. De merrie heeft zeker veel potentie, aldus Larisse, maar ze staat nog aan het begin van haar training en met een aantal aanwijzingen werd het beeld meteen een stuk lichter en meer bergopwaarts.
Even later bleek dat de twee andere kandidaten voor de zadelrubriek vonden dat ze te lang moesten wachten en zijn daarom waarschijnlijk al na de keuring naar huis gegaan. Chakra en Christel waren hierdoor de enige combinatie in de paardenrubriek.
Vier pony's en hun amazones kwamen gelijktijdig in de ring voor beoordeling.

Chakra ging met veel schwung en lossigheid door de baan en liet zien over veel aanleg als dressuurpaard te beschikken. Christel stelde haar heel netjes en vriendelijk voor. De pony's werden apart beoordeeld en dus stond van te voren vast dat Chakra en Christel de winnaars zouden zijn, maar, zo zei de jury, het was sowieso een eerlijke en verdiende winst want ze vonden de merrie heel goed lopen. Mooi bergopwaarts met veel tact en schwung. Een zeer terechte winnaar! Ook Christel kreeg nog een extra compliment voor het vriendelijk en natuurlijk voorstellen van Chakra. Kortom een geslaagde dag! Door deze winst werden Chakra Mansolein en Christel ook uitgenodigd om deel te nemen aan de rubriek bestgaand rijpaard tijdens de nationale keuring van het NRPS in Ermelo op 11 augustus. Wie weet zal de combinatie ook daar haar kwaliteit kunnen laten zien en haar eigenaresse Marja Smit en amazone Christel Deugd verblijden met een mooie plaatsing!Foto Chakra Mansolein wint zadelrubriekFoto Chakra Mansolein wint zadelrubriek


Copyright © 2004-2016 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.