Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 997 »
26-2-2015 07:46:09 (8 gelezen)
Eldorado vd Zeshoek (v. Clinton) heeft een nieuwe ruiter. De BWP-hengst staat sinds vorige week bij Willem Greve. Vorig jaar was een goed jaar voor Eldorado en Ellermann, met als hoogtepunt de derde plaats in de grote prijs op het CSI3* Zandhoven. Eind vorig jaar was er ook een derde stek in de Grote Prijs van Poznan. De Belgisch gefokte Eldorado is behalve bij het BWP ook bij het KWPN, NRPS, Oldenburg, Hannover en Selle Français goedgekeurd.

Hanno Ellermann gaat terug naar Estland. De KWPN-hengstenkeuring was voor Ellermann en Eldorado hun laatste gezamenlijke optreden. Team Nijhof moet door het vertrek van hun stalruiter op zoek naar andere ruiters voor de hengsten. Willem Greve heeft ook de bij het KWPN goedgekeurde Eldorado-zoon Grandorado TN (mv. Carolus II) onder het zadel. Spartacus TN (v. Stakkato) werd eerder al bij Henk van de Pol gebracht, evenals de KWPN-hengsten Dakar (v. Nabab de Reve) en Dutch Design (v. Dollar de la Pierre) van Nijhof en Van den Oetelaar.

Bron: Galop/Hoefslag

24-2-2015 07:50:00 (8 gelezen)
De sportpaarden vererver Gentleman (Boreas x Lucky Boy XX) van Mulkens Horse Training uit Schijndel is vanaf dit seizoen beschikbaar via Hengstenhouderij Reilink in Schalkhaar.

De donkerbruine keurhengst Gentleman heeft niet alleen zelf in het 1.60m gepresteerd, ook een groot aantal van zijn nakomelingen loopt 1.60m en 1.50m concoursen. Hiermee heeft Reilink een interessante hengst gevonden ter vervanging van de onlangs naar Duitsland verkochte Pacific.

Gentleman is bijzonder interessant gefokt. Moeder Amieka is de volle zus van de wereldbeker winnaar Calypso. Vader Boreas komt op zijn beurt uit de keurhengst Jasper (V. Courville XX) waarmee wordt teruggegaan op de invloedrijke Nearco XX. Gentleman zelf deed het onder het zadel met Rob Ehrens en Yves Houthakkers heel goed en behaalde topklasseringen in onder andere CSI-W Dortmund, CSI-A Berlin, CSI-A Champion Gelderland, CSI-A Neuendorf, CSI-A San Patrignano, CSIO Calgary en CSI-A Zuidlaren.

Nakomelingen van Gentleman vallen op door hun veelzijdige sportaanleg met zowel goede basisgangen als boven gemiddelde springaanleg. Van Gentleman lopen al meerdere paarden op 1.60 niveau o.a. de merrie Lutopia, Lesandra, Mesandra (Karim Elzoghby), Wizard, Woodstock, Whisper (Simon Deleste), Valente (Robert Whitaker), Man in Black, Tuxedo en op 1.50 en 1.45 niveau Vanja, Vision, Wallstreet (Tim van de Oetelaar), Waranda, Zidane 19 en Athena (Chloe Reid).

Opvallend voor deze springhengst is dat er regelmatig apart bewegende kinderen voor het voetlicht treden en er van Gentleman ook dressuurpaarden op Z-niveau lopen en de ruin Mephis zelfs op Grand Prix niveau!

Mulkens Horse Trading en Hengstenhouderij Reilink zijn blij met deze samenwerking en hopen dat Gentleman hiermee nog jaren de fokkerij van dienst kan zijn.

Hengstenhouderij Reilink &Zn. heeft naast Gentleman ook de KWPN-hengst Marlon (Zeus x G Ramiro Z). Ook tuigpaardhengst Ganges staat nog op het station. De hengsten Epilot en Schalkhaar zijn nog beschikbaar voor de fokkerij via diepvriessperma. Ook verwacht Reilink dit jaar nog een interessante dressuurhengst te kunnen aanbieden.

Bron: Hengstenhouderij Reilink
24-2-2015 06:30:00 (6 gelezen)
sBs-hengst Baltik Sitte (Ogano Sitte x Clinton) is verkocht aan de Griekse amazone Melissa Vardinoyianni. Zijn huidige ruiter Jerome Guery (België) reed de hengst nog maar enkele weken. Ook de moeder van Baltik, Ustina Sitte, gaat niet mee naar de Sunshine Tour; zij behaalde met haar nieuwe ruiter Nicola Phillippaerts al een aantal mooie klasseringen. ‘Ik verwachtte veel van Baltik Sitte, al had ik hem pas drie weken onder het zadel. Hij is heel fijn te rijden en zijn nieuwe amazone gaat veel plezier aan hem beleven.’ De achtjarige Baltik Sitte werd eerder uitgebracht door Dirk Demeersman, die zijn vizier nu gericht heeft op het begeleiden van de Belgische springruiters in plaats van dat hij zelf paarden rijdt. In principe was Baltik dan ook bedoeld voor de verkoop. Vorig jaar won de hengst diverse rubrieken voor jonge paarden, zoals in Luik en St-Katelijne-Waver.

De verkoop van Baltik Sitte kwam via bemiddeling van de stallen van Ecaussinnes tot stand. Naast Baltik Sitte kreeg Vardinoyianni ook de beschikking over de zevenjarige Icoon A (Echo Van het Neerenbosch x Chellano), die met Guillaume Batillat (Frankrijk) meeliep in jongepaarden rubrieken.

Bron: Studforlife/Hoefslag
23-2-2015 07:40:00 (8 gelezen)
De driesterren Grote Prijs van Graz (Oostenrijk) is vanmiddag gewonnen door de Pool Michal Kazmierczak. In het zadel van Stakorado (v. Stakkato Gold) voltooide Kazmierczak in 55.41 seconden het acht deelnemers tellende barrageparcours. De Italiaan Fabio Brotto volgde met R-Gitana (v. Looping) in 60.28 seconden op de tweede plaats, gevolgd door Victor Bettendorf (Luxemburg) en de negenjarige Sorbier Blanc (v. Jericho Pierreville). Alice Janout scoorde voor eigen publiek de vierde plaats met haar KWPN gefokte Wodka Lime (v. Indorado), gevolgd door Marcel Marschall (Duitsland) en Undercontract (v. Andiamo) op de vijfde plaats.

Piet Raijmakers jr. en Van Schijndel’s Valentino (v. Cavalier) waren met een elfde plaats goed voor het beste Nederlandse resultaat. Met vier strafpunten bleven zij steken in de basisomloop. Marc Houtzager en Bylou (v. Phin Phin), gisteren nog goed voor een tweede plaats in het 1.45m, konden vandaag met acht strafpunten en een 25ste plaats geen potten breken. Gert-Jan Bruggink en Connelly (v. Calvados) volgden op de 31ste plaats.

Bron: Hoefslag

Brinn Mansolein komt uit een Calvados merrie. Ze is dit jaar voor het eerst drachtig en verwacht eind maart haar veulen van De Flor 111 Z.
23-2-2015 06:30:00 (9 gelezen)
Manege Nieuwe Oranjehoeve in Hoek van Holland vormde de locatie voor de subtopwedstrijd Maasdijk/Hoek van Holland. In de Intermediaire II reed Thamar Zweistra naar de hoogste score.

‘Vinegra is klaar voor Zware Tour’
In de Midden Tour reed Thamar Zweistra de enige merrie in het gezelschap naar de eerste plek. De stoere 13-jarige schimmel Hexagon’s Vinegra (Negro x De Niro), die als Vinegra Utopia te boek staat, behaalde een mooie score van 71,18%. ‘Vorig weekend startte ik haar in De Mortel; toen was ze heel heet. Ze doet dan wel goed haar best, dat doet ze altijd, maar in de proef wordt het dan een beetje te veel voor haar. Nu voelde ik meteen bij het losrijden dat ze rustiger was en dat ik meer controle had. Vinegra heeft heel veel talent voor passage en piaffe. Voor de eerste piaffe kregen we een 8 en een 9 en ook de andere pi/pa-cijfers waren goed. Onderaan mijn protocol stond dan ook dat de jury had van de proef genoten had.’ Thamar rijdt Vinegra nu anderhalf jaar, nadat ze een veulen had gekregen van Rubiquil. Deze NRPS-hengst is nu twee jaar. Daarvóór reed Laurens haar een tijdje, hij trainde de merrie tot ongeveer Midden Tour, maar bracht haar nooit op wedstrijden uit, omdat ze nog niet genoeg bevestigd was. Vorig jaar zomer begon Thamar met haar in de Lichte Tour. ‘Ze had geen enkele moeite met de oefeningen, maar het was heel duidelijk dat alles nieuw voor haar was. Ze vond alles spannend. Nu pas begint ze meer te ontspannen, waardoor het beeld mooier wordt en ik er ook meer aan kan rijden.’

Vinegra wordt het veertiende of vijftiende paard dat de amazone van Stal Hexagon straks in de Zware Tour zal uitbrengen. ‘We hebben haar bewust nog even in de Inter II gestart. In de Grand Prix komt alles veel sneller na elkaar, er zit geen rustpunt in. Maar de overstap zal niet lang meer op zich laten wachten.’ Naast Vinegra staan ook Banderas (Radetzky x Matador II) en Zodinde (Hexagon’s Louisville x Rubiquil) op het punt om over te gaan naar de Grand Prix. Whoopy (Rubiquil x Sit this one out xx) komt al ruim een jaar lang uit op het zwaarste niveau.

In Maasdijk sloot Philip van Ommen aan als tweede met Winter’s Zurvan (v. Now or Never) met 68,09%. Jeanine Nieuwenhuis met Hexagon Baldacci reden hun eerste Inter II en werden derde met 66,58%.

Bron: Hoefslag

Negro vinden we terug in de afstamming van onze veulens uit 2014, Jovanna Mansolein en Jorinde Mansolein.
Copyright © 2004-2014 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.