Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 538 »
23-5-2016 18:11:23 (10 gelezen)
De vierjarige Clearway-zoon Chapeau TN heeft vanochtend zijn dekbrevet bij het KWPN gekregen. De Holsteiner werd door de jury beloond met een 9 voor rijbaarheid en kwam uit op een puntentotaal van 83,5 punten.

Daarmee zou de hengst ex aequo tweede zijn geworden tijdens het eindexamen van de driejarigen, dat afgelopen zaterdag plaats vond. Doordat hij later aangeleverd werd in Ermelo, mocht hij pas vandaag zijn eindbeoordeling doen zodat zijn verrichtingsonderzoek precies uitkomt op 21 dagen.

De “Heartbreaker look-a-like” was al gekeurd bij het BWP en kwam in 2014 tot de tweede bezichtiging bij het KWPN.

Bron: Team Nijhof / Hoefslag

Stal Mansolein heeft reeds een merrie drachtig van deze jonge tophengst!!
22-5-2016 18:20:00 (13 gelezen)
In navolging van de springhengsten, kon er bij de dressuurhengsten tijdens het verrichtingsexamen ook veel kwaliteit geconstateerd worden. Alle acht hengsten konden worden ingeschreven, en de hoogste score (85) ging naar Desperado-zoon Dettori.

We hebben acht verschillende hengsten kunnen inschrijven, die allen met hun eigen kwaliteiten kunnen bijdrage aan de fokkerij”, lichtte voorzitter Bert Rutten tevreden toe. “In de rapportages hebben we uitgebreid verwoord wat de specifieke kwaliteiten van de hengsten zijn, zoals we die hebben constateren in dit voorjaarsonderzoek.” Met 85 punten deed de Desperado-zoon Dettori (uit Diamond Eye v.De Niro, fokker S. Tietje uit Alfhausen) van Jan Greve en Rob van Ruitenbeek opvallende zaken. Hij verdiende negens voor de houding&balans en de rijdbaarheid&instelling. “Hij viel keer op keer op met zijn lossigheid en vermogen tot sluiten.”

Daar weinig voor onder deed de Eye Catcher-zoon In Style (uit Sissy v.Lorentin) van Joop van Uytert, één van de smaakmakers van vandaag die met 84,5 punten werd ingeschreven. Ook hij kreeg een 9 voor de rijdbaarheid en instelling. Op dit onderdeel verdiende ook de super rijdbare I’m Perfect STH (Blue Hors Zack uit Diana II prok v.Fidertanz) van fokkers Lens en Berna Nekeman een 9, waarmee hij in totaal uit kwam op 83,5 punten.

Vanmiddag werd ook Four Legends KS (Wynton x Ferro) gepresenteerd, die deelneemt aan het 21-dagenonderzoek. Deze hengst zal aanstaande dinsdag examen doen.

Snelle uitslagen:
Improver VDT (Apache x Ferro) van fokker A. van de Tillaart: 79 ptn.
I’m Perfect STH (Blue Hors Zack x Fidertanz) van fokkers L.F. en B. Nekeman: 83,5 tpn.
Imagine (Chippendale x Jazz) van M. den Teuling: 83 ptn.
It’s A Pleasure (Dark Pleasure x Blue Hors Zack) van G.R. Plaizier: 81 ptn.
Dettori (Desperado x De Niro) van J.W. Greve en R.M. van Ruitenbeek: 85 ptn.
Impression (Don Schufro x Ferro) van fokker M.J.C. Maat en J.M. van Uytert: 78 ptn.
In Style (Eye Catcher x Lorentin I) van fokker J.M. van Uytert: 84,5 ptn.
Inspire (Everdale x Don Romantic) van fokker Carmeliet-Leybaert en Van Olst: 76,5 ptn.

Bron: JS voor KWPN
22-5-2016 18:10:00 (11 gelezen)
Het voorjaarsonderzoek heeft 15 goedgekeurde hengsten opgeleverd, waarvan er negen meer dan 80 punten scoorden. Met 84,5 punten toonde de Codex One-zoon I Am Codex zich het meest complete springpaard.

De hengstenkeuringscommissie had meerdere redenen om tevreden te zijn vandaag. Met 15 ingeschreven hengsten is er kwantitatief goed gescoord en ook kwalitatief gezien mag er het nodige van deze nieuwe jaargang verwacht worden. Ook het gegeven dat de hengsten zowel qua type, springkwaliteiten als pedigree heel gevarieerd zijn, draagt positief bij aan het goede gevoel vandaag. “We zijn begonnen met 32 hengsten en hebben er in de loop van het onderzoek zeven kunnen doorverwijzen naar een later onderzoek. Vandaag hebben we 15 hengsten ingeschreven en aanstaande maandag kan daar nog een 16e bij komen, de Clearway-zoon Chapeau TN die op vrijwillige basis aan het 21-dagenonderzoek deelneemt”, vertelt voorzitter Cor Loeffen, die samen met Hester Klompmaker en Wout-Jan van der Schans de hengstenkeuringscommissie vormt.

Springkanon I Am Codex (Codex One uit Capitola Z v.Calvaro Z) van fokker Tinus van der Bruggen uit Goirle kreeg de mooiste cijferlijst. Met louter 8-en en vooral 8,5-en kwam deze interessant gefokte hengst uit op 84,5 punten. “Qua type zou deze hengst wat aansprekender mogen zijn en wat meer hengstuitstraling mogen hebben, maar bij het springen is hij keer op keer positief opgevallen. Hij springt met veel afdruk en reflexen en laat zich daarbij goed rijden.” Met de rijdbaarheid zit het bij het nieuw-gekeurde gezelschap sowieso wel goed, voor dit onderdeel werden meerdere malen negens uitgedeeld. “Dit jaar hebben we voor het eerst voor de rijdbaarheid en instelling aparte cijfers toegekend. Qua instelling zat er weinig variatie in, omdat dat onderdeel duidelijk bepalend is voor het wel of niet voortzetten van een onderzoek dus de paarden die daar niet goed voor scoorden zijn al naar huis. De rijdbaarheid is bij de goedgekeurde hengsten een sterk onderdeel en dat is een goede ontwikkeling.”

Van diverse bekende Grand Prix-hengsten zijn zonen goedgekeurd, zoals van Glock’s London, Bubalu VDL en Berlin. “Het is mooi dat veel hengsten afstammen van vaders die zelf in de grote sport hebben gepresteerd. Daarnaast zijn ook de jonge vaderdieren goed vertegenwoordigd, zo hebben we zonen uit de eerste jaargangen van El Salvador en Etoulon VDL kunnen inschrijven. Ook de moederlijnen konden we bij vrijwel alle hengsten in positieve zin meenemen in onze beoordeling, waarmee deze hengsten echt van waarde kunnen gaan zijn voor de fokkerij”, aldus Cor Loeffen.
De volledige rapportages van de hengsten vindt u in de KWPN Hengstendatabase.


Ice Breaker E.B. (Action Breaker x Quite Easy) van H. ter Harmsel, G. en L.F.O. ter Harmsel en Spring- en handelstal Geerink: 82 ptn.
Il Est Balou (Balou du Rouet x Quasimodo Z) van Albert Zoer Jr.: 82 ptn.
It’s Possible SRK (Berlin x Quidam de Revel) van Stal Renken Klijndijk: 82 ptn.
Inspiration VDL (Bubalu VDL x Quidam de Revel) van VDL Stud: 78,5 ptn.
I Am London Apple (Carembar de Muze x Contendro I) van N. van Maaswaal: 79 ptn.
I Am Codex (Codex One x Calvaro Z) van M. van der Bruggen: 84,5 ptn.
Ibolensky (Cornet Obolensky x Contender) van N.M.H.M. Wouters vd Oudenweijer: 83 ptn.
Irvington VDL (Dallas VDL x Quick Star) van VDL Stud: 79 ptn.
Impressive VDL (Douglas x Contender) van VDL Stud: 82,5 ptn.
Invictus (El Salvador x Nabab de Rêve) van R. Bril en Th.H.W. ten Brinke: 79 ptn.
Insider VDL (Etoulon VDL x Corland) van VDL Stud: 82,5 ptn.
Inaico VDL (Indoctro x Baloubet du Rouet) van VDL Stud: 83,5 ptn.
Incanto VDL (Kannan x Indoctro) van VDL Stud: 76 ptn.
Innocent (Zambesi x Calvados) van H. van der Scheer en E. Schep: 77,5 ptn.
Hotspot (Hors la Loi II x Nabab de Rêve) van J.M. van Uytert en Comb. Aaldering/Swelheim: 80,5 ptn.

Bron: JS voor KWPN
21-5-2016 08:36:50 (21 gelezen)
Foto Geblesseerde Larisse toch naar kur winstNee, een makkelijk concours was het niet voor Larisse. Afgelopen zaterdag op 14 mei was ze ingeschreven voor het dressuurconcours in Salans, in de Jura. Drie proeven op het programma. Een Cycle Libre eerste jaars met de jonge hengst Shahim des Charmes en twee proeven met haar Delios , waaronder haar debuut met een kür op muziek!
Net aangekomen op concours sloeg het noodlot echter toe. Larisse hielp met het afladen van een jong paard, maar dat ging mis. Het paard haalde vol naar haar uit en raakte haar met volle kracht op haar linker dijbeen. " Ik werd twee meter naar achter gelanceerd en vermoedde meteen een mogelijke beenbreuk. Ik heb de tijd genomen om op de grond bij te komen van de klap en besloot toen met hulp van omstanders toch op te staan. De pijn was erg heftig, maar eenmaal op de been voelde ik dat het niet gebroken was" aldus Larisse.
Larisse twijfelde even flink of ze wel in het zadel kon kruipen, want lopen ging amper. Maar ze vond het zonde om niet te starten en besloot het te proberen. Ondanks de hevige pijn reed ze toch de ring in en wist een nette proef neer te zetten met de jonge hengst Shahim des Charmes. Ze eindige op een vijfde plaats ( tussen de grote KWPN'ers en Duitse dressuurtoppers) met een percentage van 64,400% en positief commentaar van de jury.
Met wat extra pijnstillers besloot Larisse om ook Delios te starten die dag. "Delios voelde fijn met losrijden en was goed aan de hulpen ondanks mijn pijn en gebrek aan kracht van zowel mijn linker als rechterbeen" . De eerste proef was een Amateur 3 préliminaire, een proef vergelijkbaar met de M-1 met enkele Z-1 onderdelen erin. Het was pas de tweede keer dat de combinatie deze proef startte, maar ze wisten een mooie stabiele proef neer te zetten zonder grote fouten. Het resultaat werd beloond met 66,420% en een tweede plaats in het klassement van de zeven starters! Pas aan het einde van de dag was de tijd aangebroken voor Larisse en Delios om hun allereerste kür op muziek te rijden. Ook nu weer, ondanks de pijn, een foutloze en mooie proef op de muziek van The Piano Guys meets Mozart.
De jury was ook blij met deze kür en beloonde de getoonde proef met maar liefst 68,315% !! Hiermee wonnen Larisse en Delios meteen hun kür debuut! "Ik ben zo trots op Delios, hij was wel gespannen, maar was toch beter op mijn hulpen en wist beide proeven te volbrengen zonder echte fouten. Extra trots ben ik ook dat mijn beide paarden zich zo voor mij hebben ingezet, ondanks de pijn die ik had. Ik ben super blij dat ik heb doorgezet en toch heb gereden want op deze prestatie ben ik extra trots !" Aldus Larisse.Foto Geblesseerde Larisse toch naar kur winst
21-5-2016 08:27:48 (17 gelezen)
Foto Dorinthe MansoleinDorinthe Mansolein (v. Tangelo van de Zuuthoeve uit Attentia van Athlet Z x Lepanto) blijft het goed doen in de springsport. Om in te komen in het seizoen startte haar amazone Camille in een simpele 1m05 proef om op te warmen tijdens het concours in Vittel begin april. Een proef direct op tijd. "Dorinthe is niet het snelste paard, maar kan wel veel meters maken in haar grote galopsprong" aldus Camille. Resultaat was een mooie 6de plaats in een deelnemersveld van 65 combinaties ! Hierna op 10 april kwam de combinatie aan de start in Giromagny in een 1m20 proef. Ook nu weer een proef direct op tijd. Dorinthe sprong het parcours met veel macht en zelfs snel. Goed voor een derde plek in het eindklassement van 28 starters. Ook in Rahon op 6 mei wisten Dorinthe en Camille weer foutloos te blijven in een 1m20 parcours. Hier mochten ze met de overwinning naar huis in een deelnemersveld van 49 starters!!21-5-2016 08:23:15 (15 gelezen)
Foto Fleury MansoleinOok Fleury Mansolein (v. Phin Phin uit Riannin Mansolein van Totoche Du Banney x Athlet Z) is haar outdoorseizoen weer begonnen. Met haar vaste amazone Julie kwam ze aan de start in een 1m10 springparcours gehouden in Guilers. Met 45 deelnemers een goed gevulde rubriek! Fleury sprong een schitterende foutloze en snelle ronde en wist met de overwinning huiswaarts te keren! Een week later was er een concours in Landivisiau een 1m05 parcours. Ook hier sprong Fleury foutloos maar kreeg helaas te maken met twee strafpunten wegens tijdsoverschrijding. Toch een nette 10de plaats in het eindklassement van 47 starters.

21-5-2016 07:38:26 (63 gelezen)
Foto Vitesse MansoleinVitesse Mansolein Z (v. V Alba R uit Ulicator de Fauntane K van Alligator de Fontaine x Jalisco B) heeft haar springdebuut gemaakt met haar nieuwe eigenaresse Chloé. De combinatie kwam aan de start tijdens het concours in Rahon in het weekend van 7 mei. Helaas kreeg de combinatie één balk en eindigde op een 29e plaats. Maar het is goed dat Vitesse weer terug is in de ring. Nu is het een kwestie van samen ervaring opdoen. Al met al geen verkeerd begin dus.
21-5-2016 07:31:07 (60 gelezen)
Foto Atlantis MansoleinAtlantis Mansolein ( Amiro Z x Carmen-Ikaria van Centauer Z x Daimler) presteert goed met zijn jeugdamazone in de Cycle Libre tweede jaar. Deze Cycle Libre is in Frankrijk een competitie speciaal voor jonge paarden. Sinds afgelopen maart komen Atlantis en zijn amazone Mathilde uit in de Cycle libre tweedejaars ofwel een 1m05 parcours. Ondanks dat Atlantis nog niet veel concourservaring heeft springt de jonge ruin heel goed. Zo waren ze foutloos tijdens de competitie in Bourg en Bresse op 20 maart, met een gedeelde eerste plaats als resultaat. In april werden ze gedeeld eerste tijdens het concours in Arnas Sauvageonne. Tijdens dit concours waren ze zelfs beide dagen foutloos en in de prijzen. En slechts één week later in Les Maillys was de combinatie weer in de prijzen met ook nu weer een prachtige foutloze ronde! Een mooie start van het seizoen dus.

21-5-2016 07:27:52 (19 gelezen)
Morgen start om 9.00 uur op het KWPN-centrum in Ermelo de eindpresentatie van de driejarige dressuur- en springhengsten. Er zullen 17 springhengsten deelnemen en 9 dressuurhengsten.

Begonnen wordt met de reguliere beoordeling van de vierjarige Chapeau TN. Deze hengst neemt deel op basis van het vrijwillige onderzoek. Vanwege het feit dat deze hengst een kortlopend onderzoek moet afleggen van 21 dagen zal deze hengst maandagmorgen om 8.00 uur examen doen. Daarna worden de overige springhengsten beoordeeld waarna voor deze groep hengsten eerst de uitslag wordt bekendgemaakt en de huldiging zal plaatsvinden van de goedgekeurde springhengsten.

Aansluitend wordt het programma vervolgt met de dressuurhengsten, de aanvang zal ±14.00 uur zijn. Begonnen wordt ook nu met de reguliere beoordeling van de zesjarige hengst Four Legends KS die komende dinsdagmorgen om 8.00 uur zijn onderzoek van 21 dagen zal afronden. Hierna komen de driejarige dressuurhengsten groepsgewijs in de baan. Aansluitend volgt de bekendmaking en huldiging van de goedgekeurde dressuurhengsten. Onderstaand de groepenindeling van de deelnemende hengsten:

Springhengsten (aanvang 9.00 uur)

Groep 1
39 Chapeau TN (Clearway x Quintero x Literat)

Groep 2
5 It’s Possible SRK (Berlin x Quidam de Revel x Calvados)
7 I am London Apple (Carembar de Muze x Contendro I x Notaris)
16 I’m Champion KYL (Dortmund HS x Cardento x Ahorn)

Groep 3
17 Impressive VDL (Douglas x Contender x Corofino)
24 Inaico VDL (Indoctro x Baloubet du Rouet x Hercos)
26 Incanto VDL (Kannan x Indoctro x Uniek)

Groep 4
6 Inspiration VDL (Bubalu VDL x Quidam de Revel x Heartbreaker)
19 Invictus (El Salvador x Nabab de Reve x Fabre)
33 Innocent (Zambesi x Calvados x Voltaire)

Groep 5
1 Ice Breaker E.B. (Action Breaker x Quite Easy x Accord II)
10 I am Codex (Codex One x Calvaro Z x Capitol I)
13 Irvington VDL (Dallas VDL x Quick Star x Notaris)

Groep 6
3 Il est Balou (Balou Du Rouet Z x Quasimodo Z x G.Ramiro Z)
11 Ibolensky (Cornet Obolensky x Contender x Nimmerdor)
21 Insider VDL (Etoulon VDL x Corland x Lux)

Groep 7
38 Hotspot (Hors La Loi II x Nabab de Reve x For Pleasure)Dressuurhengsten (aanvang 14.00 uur)

Groep 1
61 Four Legends KS (Wynton x Ferro x De Niro)

Groep 2
42 I’m Perfect STH (Blue Hors Zack x Fidertanz x Rubin-Royal)
48 Impression (Don Schufro x Ferro x Florestan I))Groep 3
45 Imagine (Chippendale x Jazz x Vincent)
59 Inspire (Everdale x Don Romantic x Furst Heinrich)

Groep 4
46 It’s a Pleasure (Dark Pleasure x Blue Hors Zack x Flemmingh)
47 Dettori (Desperado x De Niro x Warkant)

Groep 5
41 Improver VDT (Apache x Ferro x Calypso I)
50 In Style (Eye Catcher x Lorentin I x Cor de la Bryere)
12-5-2016 07:46:06 (365 gelezen)
Op 26 april is onze "Excellente" Keur merrie Ulicator de Fauntane K bevallen van een groot en stoer hengstveulen van De Flor 111 Z. Geen gemakkelijke bevalling ,want het veulen was erg groot. Maar met hulp van Siko en Larisse kwam hij toch gezond ter wereld. Ook moeder Ulicator maakt het goed en is nu voor de tweede maal moeder van een zoon. Hij heeft de naam Dorian Mansolein Z gekregen. De stoere bruine heeft een imposant voorkomen en laat in beweging veel afdruk, souplesse en kracht zien. Een echte eyecatcher!
Copyright © 2004-2016 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.