Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 507 »
23-5-2015 06:18:22 (16 gelezen)
Foto Felice Mansolein Z naar winst is Cycle ClassiqueFélice Mansolein Z (Flamenco de Semilly uit Attentia van Athlet Z) heeft de smaak te pakken. Tijdens een meerdaags concours in het Franse Salans werd ze uitgebracht door Etienne Bouchet in een Cycle Classique Formation 1 proef, een rubriek voor 4 jarige paarden. Reeds de eerste dag toonde de jonge merrie zeer veel kwaliteit op de sprong. Ondanks het grote en imposante parcours wist ze een prachtige foutloze ronde te springen met een gedeelde eerste plaats als resultaat. Ook de tweede dag sprong Félice Mansolein Z weer fantastisch. Ook nu met een foutloze ronde en een gedeelde eerste plaats als resultaat.


23-5-2015 06:12:23 (14 gelezen)
Foto Vitesse Mansolein Z foutloos tijdens eerste concoursNa haar debuut in Bourg en Bresse op 5 mei, kwam Vitesse Mansolein Z ook uit tijdens het meerdaagse concours in Salans 12 en 13 mei gereden door Etienne Bouchet. Omdat de merrie zo goed sprong de week ervoor op haar
eerste concours en het feit dat ze een jaar ouder is dan Félice Mansolein Z, mocht Vitesse nu uitkomen in een Formation 2 proef, met een hoogte van 1m05. Ook hier stond een pittige maar eerlijke proef met opvallende hindernissen. Vitesse sprong de eerste ronde heel netjes en bleef binnen de tijd netjes foutloos. Ook nu weer met een gedeelde eerste prijs als beloning. De tweede dag sprong ze wederom een mooie ronde maar kregen helaas op de laatste sprong een balk. Toch een mooie progressie en resultaat voor een tweede concours!

21-5-2015 07:23:20 (15 gelezen)
De Oldenburger hengst Donnerball (Donnerhall x Alabaster) is niet meer. Na een allergische reactie op een injectie was hij niet meer te redden.

Op de jonge-hengstenkeuring van het Oldenburger Verband kreeg hij een 1f-premie, waarna hij een veelbelovende start maakte met zijn dressuurcarrière, met als hoogtepunt een sensationele zilveren medaille op het WK in Verden als vijfjarige. In 2007 en 2008 was hij succesvol in de Lichte Tour met Holga Finken en liep hij in de finale van de Nünberger Burgpokal. Tot 2014 schreef hij met Kristina Sprehe, dochter van de eigenaar van de hengst, Gestüt Sprehe, overwinningen op zijn naam in de Zware Tour.

Ook in de fokkerij liet Donnerball van zich spreken. Zijn eerste jaargang was al aansprekend en leverde hem een 1c-premie op. Hij leverde vijf goedgekeurde dekhengsten: Da Ponte, Dolmetscher, Don Ed Hardy, Don Revelino en Douceraux. Van zijn 56 in Duitsland geregistreerde stamboekmerries kregen er vijf het predicaat Staatsprämienstute. Een van zijn meest succesvolle nakomelingen is Carlotta, die tot kampioen van de Oldenburger merriekeuring in 2009 uitgeroepen werd. Zij kreeg bij het Oldenburger Verband al een driejarige zoon van Fürst Fugger goedgekeurd.

Donnerball werd slechts vijftien jaar oud.

Bron: Zuechterforum/Hoefslag
21-5-2015 07:22:03 (13 gelezen)
Daniëlle Heijkoop heeft zich ingekocht in dressuurbelofte Gin Tonic. Deze zoon uit de eerste jaargang van Breezer (Johnson x Sultan) kreeg vorig jaar groen licht voor de KWPN dekdienst. De vierjarige Gin Tonic verbleef sinds november 2014 op Stal Laarakkers en werd enkele weken geleden door Heijkoop uitgeprobeerd. De combinatie klikte goed, waarna de amazone besloot over te gaan tot aankoop.

Gin Tonic blijft beschikbaar voor de fokkerij.

Bron: Hoefslag/Stal Laarakkers
21-5-2015 06:39:55 (26 gelezen)
Mooie resultaten voor Larisse en Delios tijdens het concours van Valentigney op 14 mei. Ze kwamen uit in een Amateur 3 Imposée B ( B / L proef in Nederland) en een Amateur 3 Imposée A proef ( L / M niveau in Nederland). Ook al had Larisse niet echt het idee dat ze een goede proef neerzette in de Amateur 3 Imposée B klasse, leek het algemene beeld beter te zijn dan het voor haar voelde. De jury beloonde haar proef met een gemiddelde van maar liefst 72,500 % ! Met o.a een 8 voor haar drafwerk, cirkels en overgangen en houding van de ruiter. Met dit percentage pakte ze meteen de overwinning van deze proef, met 2% meer dan de nummer 2 van het klassement.
Vervolgens wat het de beurt aan de Amateur 3 Imposée A proef. Delios begon al aardig moe te worden, en ondanks dat hij met losrijden nog aardig energiek was, zakte die energie weg in de proef. Het eerste deel bleef hij er fijn aan lopen, maar daarna was hij leeg. Toch scoorde hij ook hier met een 8 voor onder andere de cirkels, de uitgestrekte stap en een onderdeel van de galop. Met een mooie score van 69,417 % behaalde hij en Larisse een tweede plaats in het klassement!

Foto Larisse en DeliosFoto Larisse en Delios21-5-2015 06:33:23 (23 gelezen)
De pas vierjarige Gem Mansolein (Vigaro x Manhattan), eerste nakomeling van onze Wendela
A
, is met succes uitgekomen in haar eerste jonge paarden proef. Ze kwam aan start in de " Cycle Classique Formation 1 " proef. In Frankrijk zijn dat de springcompetities voor jonge paarden gereden door
professionele springruiters. Gem Mansolein werd gereden door de jonge ruiter Valentin Tafournel, die de jonge merrie op vakkundige wijze voorstelde. Gem Mansolein was totaal niet onder de indruk van de grote
en imposante ambiance en presenteerde zich als een ervaren wedstrijdpaard. In deze proeven mogen de paarden twee keer het parcours springen, en het eerste rondje van Gem verliep uitstekend! Ze kwamen foutloos rond binnen de tijd. Ook de tweede ronde verliep soepel,
foutloos en binnen de tijd. Goed voor een gedeelde eerste plaats!

Foto Gem Mansolein naar winst in jonge paardenproefFoto Gem Mansolein naar winst in jonge paardenproef21-5-2015 06:23:57 (32 gelezen)
Foto Larimar opnieuw succesvol aan startLarimar Mansolein (Leonardo Da Vinci x Balzflug) is de afgelopen weken weer meermalen aan de start gekomen. Zo kwamen hij en zijn amazone Lola in het weekend van 18 april uit tijdens het concours in Les Marches in een Amateur 2 préliminaire proef. Met dertien deelnemers, dus flinke concurrentie. Lola kon er fijn aan blijven rijden en Larimar bleef goed op de hulpen. Het resulteerde in een tweede plaats in het klassement met 66,610 % slechts, 0,050% lager dan de nummer één van het klassement!
Daarna startten ze in een Amateur 2 Libre proef, een proef op muziek, helaas geen concurrentie, ze was de enige starter, maar toch reed ze een mooi percentage van 65,660%. Vervolgens was er op 14 mei een concours in Reaumont. Hier reden ze twee proeven. De Amateur 2 Préliminaire viel niet mee. Het was warm en Larimar was moe, niet aan het been. Lola deed wat ze kon, maar eindigde op een vijfde plaats met 62,110%. Dit concours was ook hun debuut op Amateur 2 Grand Prix niveau, gelijk aan ZZ-Licht in Nederland. Hier waren er acht deelnemers. Lola en Larimar wisten een derde plaats in het klassement te veroveren met 65.170%, een heel goed percentage voor een debuut!
Vervolgens kwamen ze ook nog aan de start op 17 mei tijdens het concours in Saint Paul Trois Chateaux Galop Tricastin in een Amateur 2 Grand-Prix proef (ZZ-Licht proef in NL). Met drie starters weinig concurrentie, maar Lola en Larimar wisten een mooie proef neer te zetten. Ze scoorden een mooie 68,500%, 2 % los van de nummer twee. Ook nu weer een overwinning voor Lola en Larimar!
20-5-2015 19:45:20 (14 gelezen)
De bij Zangersheide goedgekeurde hengsten Elion V (Applaus x Goodtimes) en Fernando (Calvino Z x No Limit) hebben Stal Schep in Tull en ‘t Waal verlaten om hun carrière in Amerika voort te zetten als springpaard. ‘We verwachten heel veel van deze hengsten en hopen ze op hoog niveau terug te zien in de sport’, zo is op de website van Stal Schep te lezen.

Voor de fokkerij blijven zowel de zesjarige Elion V als de één jaar jongere Fernando beschikbaar via diepvriessperma.

Bron: Stal Schep/Hoefslag
20-5-2015 19:44:36 (13 gelezen)
De KWPN-hengst Riant is overleden. De door P.P.W. Janssen uit Overloon gefokte Jazz-zoon (uit Kantira keur van Julio Mariner xx) stond sinds vorig jaar ter dekking bij het hengstenstation Delight Stables in Saupsdorf, Duitsland. Riant is zeventien jaar geworden.

De hengst verkeerde in goede gezondheid en was in training, toen hij gisterochtend plots dood in zijn stal werd aangetroffen. Autopsie wees uit dat een gescheurde aorta de hengst fataal is geworden.

Riant werd na zijn goedkeuring getraind op Dressuurstal Van Baalen, waar hij door verschillende ruiters werd uitgebracht. Als vijfjarige nam hij onder Anke ter Beek, destijds stalamazone bij Van Baalen, deel aan het WK in Verden. Na een periode in Finland kwam hij onder het zadel van Annemieke Vincourt. De Jazz-zoon was in de sport gevorderd tot de klasse Lichte Tour. De KWPN-hengst was ook goedgekeurd bij het Finse stamboek en bij diverse Duitse stamboeken.

Riant was niet erg populair bij de fokkers. Zijn meest bekende nakomelingen zijn Young Riders-paard Whitney (mv. Lester) en Zico (mv. Ferro), waarmee Miranda Rongen in 2009 meedeed aan het WK Verden.

Bron: KWPN
20-5-2015 07:53:22 (38 gelezen)
Foto Zonne Fleur brengt eerste zoonOp 13 mei is Zonne Fleur bevallen van haar lang verwachte eerste zoon. Een goede bevalling die Fleur, met een beetje inventief werken, weer grotendeels zonder onze hulp heeft gedaan. Moeder en zoon maken het goed. We zijn ontzettend blij met dit eerste hengstveulen van Zonne Fleur (Tango). Het nog naamloze hengstveulen is een zoon van Glamourdale. Een groot en sterk gebouwd veulen met een apart hoofdje. Opvallend is hoe ontzettend sterk en actief hij is vanaf de geboorte af aan. Ook op de wei blijft hij maar spelen en rennen. Aan motivatie en kracht geen gebrek! We zijn heel trots op onze Fleur en haar knappe hengstveulen! En hiermee is ons laatste veulen van dit seizoen geboren.
Copyright © 2004-2014 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.