Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 977 »
19-12-2014 07:50:56 (16 gelezen)
Het contrast kon bijna niet groter. Waar er gisteren sprake was van een opvallend sterke dag met liefst 25 aanwijzingen voor de hoofdkeuring in Den Bosch, kwamen de bezoekers van de eerste bezichtiging in Ermelo vandaag van een koude kermis thuis met slechts elf aanwijzingen uit een even groot aanbod. ’Een hele kleine kopgroep, een middelmatige middengroep en een groot ondereind, groter dan we tot heden hebben gehad’, was juryvoorzitter Cor Loeffen duidelijk na afloop.

Opvallend genoeg viel de nafok van enkele gerenommeerde sporthengsten tegen. Zo waren er van Berlin zes, weinig uniforme zonen aanwezig die wisselend sprongen en voor wie allen het doek viel. Ook bij sportpensionado Bubalu, in het verleden zelf niet verder dan de eerste bezichtiging, bleef de teller (voorlopig) op nul staan. Eén zoon verscheen niet in de kooi vanwege een blessure en de andere was te fris om een goede verrichting te laten zien. Bubalu’s teamgenoot Carembar de Muze, beter bekend als London, kreeg één zoon een ronde verder al kon ook deze matig bekoren. Van Carambole mochten twee niet zeer opvallende nakomelingen naar Den Bosch, wel uit aanbod van zes. Ook Baltic VDL kreeg twee zonen een ronde verder. Een positieve uitschieter was de zoon van Biscayo. Hij overtuigde met zijn lichaamsgebruik en reflexen op de sprong.

Groep 1:
15: Baltic VDL x Corland

Groep 2:
18: Baltic VDL x Burggraaf
34: Bustique x Casco

Groep 3:
44: Cantos x Darco
59: Carembar de Muze x Concorde

Groep 4:
49: Carambole x Madison

Groep 5:
28: Biscayo x Burggraaf
46: Carambole x Stakkato
107: Diamant de Semilly x Emilion

Groep 6:
41: Canabis Z x Vancouver
53: Cardento x Damiro

Groep 7:
Geen hengsten doorverwezen
19-12-2014 07:50:23 (16 gelezen)
In het volgepakte Olympia was dé vraag voor het publiek: doen Charlotte Dujardin en Valegro het weer vanavond, een record breken? Als het ergens kan gebeuren is het hier, waar zij vorig jaar de score van 93,975% neerzette. Ook het record daarvoor, van Edward Gal en Totilas, werd in Olympia gereden.

Foutloze proef, geen woorden voor, alles ziet eruit alsof het vanzelf gaat. Dit is genieten. Wat valt er verder over te zeggen. Een nieuw wereldrecord dus. Dat zegt genoeg. En de 25 tienen en 99% voor de artistieke score.

Best of the rest: Gal en Undercover
Tweede werd zoals verwacht Edward Gal, net als gisteren in de Grand Prix. De ruiter had zijn handen weer vol aan een overactieve Glock’s Undercover N.O.P. ‘Really another class’, aldus de FEI-commentator en gelijk had ‘ie. Het eerste gedeelte was super, met een prachtige en gecontroleerde uitgestrekte draf, passage en piaffe en dito overgangen. In de galop leek ‘Fritsie’ wel te ontploffen, waardoor de Ferro-zoon wat kort in de hals werd en in de tweeërs een foutje ontstond. De kijkerige hoek bij K leverde een communicatiestoring op; Undercover viel even in draf voordat hij de diagonaal op ging. De overgang van galop naar draf, die eerder wel eens voor een hakkeltje zorgde, ging ok. Vierkant halt, brede lach van Gal. Geen foutloze proef, maar wat een combinatie! 83,55%.

Heijkoop en Siro nu vierde
Laatste combinatie, voor Nederland was Daniëlle Heijkoop met Siro N.O.P., de vierde Gribaldi-zoon in deze wereldbekerwedstrijd. Meteen van halt en groet naar een geweldige piaffe, het handelsmerk van de grote zwarte ruin. Foutje in het appuyement naar rechts, als de zwarte ruin even in galop aanspringt. Mooie proef, waarbij elke pas op de muziek is. In de galop komt Siro af en toe wat te diep. De moeilijke overgang van galoppirouette naar een pirouette in draf gaat geruisloos. In de laatste lijn wordt Siro erg heet; de passage is daardoor ongelijk in het achterbeen. Wordt het weer een derde plek? Jessica von Bredow-Werndl had met de halfbroer van Siro, Unee BB, 80,725%. Voor Heijkoop wordt het nu een vierde prijs met 80,325%.

Gevers en Thriller: Top tien
De vierde combinatie voor Nederland kwam als derde de ring in: Katja Gevers met Thriller (Gribaldi x Amor). Tijdens haar eerdere wereldbekerwedstrijden, in Amsterdam en Den Bosch, reed ze scores van 72 en 73%. Nu deed ze voor het eerst mee in de spannende ambiance van Olympia en dat leverde 72,275% op voor een nagenoeg foutloze proef met een hoge moeilijkheidsgraad (pirouettes in draf, overgang van tweeërs naar piaffe). Het feit dat bij Thriller de tong even zichtbaar was in de uitgestrekte stap en de zwenkende piaffe drukte de score. De series waren foutloos, maar hadden wat mooier doorgesprongen kunnen worden. De passage van de veertienjarige ruin is wel prachtig. Een hogere notering dan gisteren (elfde): tiende!

Bron: Hoefslag

Lovely Romance Mansolein, Wendela A en Zonne Fleur zijn allen drachtig van Negro-kleinzonen, namelijk Everdale en Glamourdale.
19-12-2014 07:49:47 (17 gelezen)
De Hannoveraner premiehengst D’Avie zal een box betrekken op Stoeterij Peterhof in Perl-Borg. De vos, uit de eerste jaargang van Don Juan de Hus (Jazz x Krack C), werd tijdens het verrichtingsonderzoek van 2011 met de hoogste punten beloond, waaronder een 10 voor rittigkeit en een 9.5 voor de draf en galop. Onder de Franse amazone Jessica Michel behaalde D’Avie in 2013 een zesde plaats op het WK voor jonge dressuurpaarden. Tijdens de Hengstmarkt in Vechta werd de hengst voor 620.000 euro aangekocht door Andreas Helgstrand en Gestüt Peterhof. Het is de bedoeling dat D’Avie voor zowel de sport als fokkerij zal worden ingezet.

Bron: Hoefslag/Persbericht
19-12-2014 07:49:26 (17 gelezen)
De Small Tour van Roosendaal over 1.35m was vanmiddag voor Bianca Schoenmakers. In het zadel van haar Boss HDH (v. Phin Phin) voltooide de amazone in 50.53 seconden het parcours over 1.35m. Daarmee versloeg ze Bram van der Pluijm en Zharry Go (v. Indoctro), die met 51.74 seconden het zilver opeisten. Kevin Jochems en Ma Cherie (v. Conello) volgden op de derde plaats, voor Albert Zoer en de zevenjarige Cardoso (v. Lupicor). Jelmer Hoekstra en Bomea B (v. Sydney) vervolledigden de oranje top vijf.

Big Tour
In de éénster Big Tour scoorde Leon Thijssen de hoogste eer. Samen met zijn tienjarige Quinoa des Riollets (v. Calvaro) was Thijssen goed voor de snelste eindtijd van 23.57 seconden in het 1.30m parcours over tweefasen. Emile Karim Fares en Bux Bunny (v. Padinus) volgden op de tweede plaats, voor Oostenrijker Robert Puck en Catangelo RP (v. Tangelo van de Zuuthoeve.

Bron: Hoefslag

Padinus vinden we terug in de afstamming van Icoon Mansolein.
18-12-2014 07:23:22 (19 gelezen)
Een lange vierde dag voor de hengstenkeuringscommissie in Ermelo. Pas om half acht waren Cor Loeffen, Hester Klompmaker en Wout-Jan van der Schans klaar met het beoordelen van de zevende en laatste groep. Vijftig 2,5-jarige springhengsten passeerden de revue; precies de helft kreeg groen licht voor de tweede bezichtiging. ‘Een vruchtbare dag’, zo geeft voorzitter Loeffen aan, ‘met kwaliteitsvolle hengsten die goed te beoordelen waren. Het gemiddelde niveau was hoog en bij het vrij springen hebben we een aantal uitschieters in de baan gehad.’

De dag van VDL Stud
VDL Stud zette het succes van drie keer winst in de hengstencompetitie gisteren nog even voort. Van VDL Zirocco Blue N.O.P. (v. Mr. Blue) konden zes van de elf voorgestelde zonen de toets der kritiek doorstaan. Volgens de juryvoorzitter beschikken de Zirocco’s over veel maat en zijn ze patent op de sprong, waarbij ze veel inzet en vermogen laten zien. Stalgenoot Arezzo VDL (v. Chin Chin) maakte indruk met een honderd procent-score: vier uit vier. ‘De Arezzo’s vielen op met hun krachtige galop, techniek en goede reflexen’, is het oordeel van de jury. Zavall VDL (v. Casall) kreeg van twee zonen één door.

Fijne zonen van Zambesi
Van Zambesi (v. Heartbreaker) werd ook een mooie collectie getoond. Acht hengsten verschenen voor de jury; vijf zien we volgend jaar terug in Den Bosch. Zambesi blijkt zijn snelle reflexen te vererven. Heartbreaker-zoon Action Breaker en Nabab de Reve (v. Quidam de Revel) kregen alle gepresenteerde zonen – drie respectievelijk twee – aangewezen. Opvallend detail: de Nababs komen beide uit een merrie van Lux.

Door naar de tweede ronde zijn:
Groep 1

269 Zambesi x Concorde
270 Zambesi x Indorado
285 Zavall VDL x Hold Up Premier

Groep 2
287 Zazou R x Mermus R

Groep 3
002 Action Breaker x Corrado I
279 Zambesi x Indoctro
281 Zandor Z x Atlantus Z
283 Zapatero VDL x Cento
293 Zirocco Blue VDL x Contender

Groep 4
271 Zambesi x Mermus R
288 Zirocco Blue VDL x Indoctro
297 Zirocco Blue VDL x Chin Chin

Groep 5
009 Arezzo VDL x Indoctro
167 Nabab de Reve x Lux
294 Zirocco Blue VDL x Ferro
295 Zirocco Blue VDL x Colino

Groep 6
001 Action Breaker x Carthino Z
005 Alicante HBC x Guidam
010 Arezzo VDL x Indoctro
168 Nabab de Reve x Lux
299 Zirocco Blue VDL x Triomphe de Muze

Groep 7
003 Action Breaker x Cascavelle
011 Arezzo VDL x Lux
012 Arezzo VDL x Contender
277 Zambesi x Cavalier

In Hoefslag van januari 2015 lees je het portret van VDL Zirocco Blue N.O.P. We spraken met zijn fokker, eigenaren en uiteraard ruiter Jur Vrieling. Hoefslag nummer 1 verschijnt op 8 januari 2015.

KWPN/Hoefslag
Copyright © 2004-2014 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.