Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 929 »
30-8-2014 10:20:00 (6 gelezen)
Apache-zoon Jefferson was gisteren de overduidelijke veilingtopper tijdens de Starsale veulenveiling. Voor het bedrag van maar liefst € 45.000 kwam deze in Duitse Handen.
Jefferson, de zoon van Apache uit de merrie Rianne (Houston x Glennridge) van fokker F. Nobach uit Opende werd door veilingmeester Johan Wilmink al aan het begin van de avond afgeslagen voor € 45.000 en daarmee werd het bedrag van de veulenveiling. In de geschiedenis van de Starsale veulenveiling werd nog nooit eerder een veulen zo duur verkocht. Jefferson zal binnenkort zijn nieuwe stal betrekken, de nieuwe eigenaar is stoeterij Gut Neuenhof uit het Duitse Nideggen.
Het tweede duurste veulen, eveneens dressuur gefokt, was Jackson HK. De zoon van Negro, uit de volle zus van de KWPN hengst Armani (v. United) en uit de moederlijn van Adelinde Cornelissen’s Parzival werd geveild voor € 30.000. Jackson HK, gefokt bij JH Koers te Hijken is nu in handen van de combinatie Stal Laarakkers (Haarle) en Stal Honderdenvier (Wijdewormer). Het duurste springveulen volgt als derde, Just Cornet RT (Cornet Obolensky x Baloubet du Rouet) van fokker RT Tel uit Ee vertrekt voor € 23.000 naar Amerika.

Bron: Persbericht/Hoefslag

Zowel Lovely Romance Mansolein als Wendela Azijn drachtig van de Negro kleinzoon Everdale. En Zonne Fleur is drachtig van een andere Negro kleinzoon namelijk de kampioenshengst Glamourdale!

29-8-2014 09:30:00 (6 gelezen)
Het wonderpaard en zijn sympathieke amazone hebben het opnieuw gedaan: na het winnen van twee Olympische titels, de Europese titel en twee wereldtitels, mogen Charlotte Dujardin en Valegro ook de wereldtitel in de Kür aan de collectie toevoegen. Het Britse duo was de enige combinatie die de magische grens van 90% wist te doorbreken. Helen Langehanenberg (Duitsland) en Damon Hill NRW volgen met 88.28% op een geweldige tweede plaats, voor Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival, die na de teleurstellende vierde plaats in de Special nu revanche nemen met brons. Kristina Sprehe (Duitsland) en Desperados FRH volgen op de vierde plaats, voor Laura Graves, de ontdekking van dit WK, en Verdades. Diederik van Silfhout en Arlando NH N.O.P. vinden we met 77.28% terug op een prima elfde plaats, terwijl Hans Peter Minderhoud en Glock’s Johnson TN met 75.55% op een teleurstellende veertiende plaats eindigen.

Bron: De Hoefslag

Zowel Lovely Romance Mansolein als Wendela Azijn drachtig van de Negro kleinzoon Everdale. En Zonne Fleur is drachtig van een andere Negro kleinzoon namelijk de kampioenshengst Glamourdale!
27-8-2014 08:40:00 (6 gelezen)
Geen medaille voor Nederland in de Grand Prix Special. Charlotte Dujardin en Valegro kwamen, zagen en overwonnen met een uitstekende, maar niet perfecte proef. Tijdens de inzet van de eerste piaffe moest de ruin mesten, waardoor er een hakkeling ontstond. Ook bij de changementen om de twee sloop er een duidelijke fout in, alsook bij de inzet van de eners op de AC-lijn. Daar stonden dan wel een aaneenschakeling van hoogtepunten tegenover van de Britse en haar Nederlandse wonderpaard. Uiteindelijk kwam de score uit op 86.12%, nadat deze al twee keer bijgesteld was geweest. Het bleek duidelijk genoeg voor het goud.

Helen Langehanenberg (Duitsland) en Damon Hill NRW eisten met een ijzersterke proef, goed voor een score van 84.46%, het zilver op. De Duitse tophengst stond er scherper aan dan in de Grand Prix en imponeerde ouderwets met zijn passage en knappe verruimingen. Ook de galoptour was van een constant hoog niveau, met imponerend wisselseries en klein gezette pirouettes. Landgenote Kristine Sprehe behaalde met Desperados FRH haar eerste individuele medaille op een kampioenschap. Er waren wat slordigheden in de eners, maar het duo liet een sterke indruk achter kaapten met 79.76% de laatste prijs weg voor de neus van Cornelissen.

Adelinde Cornelissen en Parzival kwamen met 79.32% net tekort voor het podium. Pijnlijk was vooral de valse start. Het duo kwam te laat in de ring, waarmee ze bij voorbaat al twee strafpunten aan de broek kreeg bij binnenkomst. De combinatie streed vervolgens voor wat ze waard was, maar de zeventienjarige ruin toonde zich overijverig door in stap al te piafferen voor zijn amazone dit vroeg. Sterke changementenseries en passages konden het tij niet meer keren. Tinne Vilhelmson-Silfven en Don Auriello waren met een uitstekende proef goed voor de vijfde plaats (78.23%).

Diederik van Silfhout en Arlando NH N.O.P kwamen vandaag opnieuw tot een topprestatie. Het duo liet een geweldige proef zien met hoogtepunten als de verruimingen en passage. De weinig verruimende uitgestrekte stap en de piaffe voorkwamen dat de score in de 77% kwam. Met 75.92% waren zij goed voor de negende plaats. Hans Peter Minderhoud en Glock’s Johnson TN volgden met 75.63% op een eveneens prima elfde plaats. Er werd opnieuw veel vooruitgang geboekt, maar de piaffe moet actiever. Daarmee plaatsten beide heren zich, net als Cornelissen, voor de Kür van vrijdag. Edward Gal en Glock’s Voice eindigden met 70.39% op de 25ste plaats. De combinatie ging goed van start, maar bij de piaffe verloor Gal het gevoel met de hengst, waardoor de score naar beneden tuimelde. Gal deed daarmee officieel afstand van zowel zijn wereldtitel in de Grand Prix Spécial als in de Kür.
De beste vijftien combinaties van vandaag plaatsen zich voor de Kür op vrijdag.

Bron: De Hoefslag

Zowel Lovely Romance Mansolein als Wendela Azijn drachtig van de Negro kleinzoon Everdale. En Zonne Fleur is drachtig van een andere Negro kleinzoon namelijk de kampioenshengst Glamourdale!
27-8-2014 07:30:00 (5 gelezen)
Paardenfokkers in Normandië en omwonenden van staatsstoeterij Haras Du Pin zoeken internationale steun om de fokkerij-activiteiten en de landerijen rondom Haras Du Pin te kunnen behouden. Veel grond in de nabije omgeving van de stoeterij dreigt verloren te gaan. Claude Dauphin en zijn politieke partij GDE wil er de komende zeventien jaar industrieel afval opslaan. Het is een project van Europees formaat –van de GDE-ECORE-TRAFIGURA-groep- dat de laatste maanden actueel is en veel weerstand oproept bij de lokale bevolking. De stort is in oktober vorig jaar begonnen in Nonant-le-Pin, op vijf kilometer van Haras Du Pin.

De GDE megadump zou 150.000 ton afval per jaar herbergen. In totaal ontstaat er dus een afvalberg van 2,5 miljoen ton. Heuvels van dertig meter is het trieste resultaat, waarbij giftige zullen vrijkomen, gecombineerd met lucht- en watervervuiling. En al die jaren dump zullen ook gevolgen hebben voor vele jaren daarna, zo voorspellen diverse specialisten.

Eric Puerari, voorzitter van de Sauvegarde des Terres d’Elevage, grijpt de World Equestrian Games aan om de superdump onder de aandacht te brengen.: ‘De toekomst van onze fokkerij-activiteiten hangt af van de voortdurende strijd en acties tegen dit project. We hebben alle hulp nodig die we kunnen krijgen. Help ons in deze strijd, laat het niet alleen het probleem zijn van deze streek!’ Een informatieve meeting vindt plaats tijdens de WEG, bij Haras Du Pin, op 29 en 30 augustus. Journalisten kunnen gaan kijken bij Nonant-le-Pin, waar demonstranten al negen maanden lang actievoeren bij de ingang van de stortplaats.

Tijdens de International Federation of Thoroughbred Breeders, die afgelopen maart in Chili bijeenkwam, werd ook al geroepen dat deze geplande moord een halt moet worden toegeroepen. De historische Haras Du Pin is niet de enige paardenfokkerij die in gevaar is in paardenregio Normandië. Maar liefst165 paardenbedrijven liggen in de gevarenzone.

Bron: De Hoefslag
26-8-2014 09:50:00 (5 gelezen)
Zelfs Olympisch en Europees kampioenen Charlotte Dujardin en Valegro (v. Negro) konden geen verandering meer brengen in de strijd om het teamgoud. Dat was feitelijk al enkele uren voor Duitsland en ging na haar rit ook officieel naar onze oosterbuur. Wel leidde de Britse haar team naar zilver en verwees Nederland naar de laagste trede van het podium.

In haar proef toonde de Britse combinatie een fenomenale uitgestrekte draf, gevolgd door messcherpe drafappuyementen, waarbij de eerste tienen voor deze proef binnenkwamen. De eerste passage en piaffe waren weer zoals we van Valegro gewend zijn, ritmisch en op het achterbeen, maar wat te traag voor het ultieme cijfer. De changementen om de twee waren loepzuiver gesprongen en Dujardin gaf vol gas in de uitgestrekte galop. Ook de changementen om de pas waren goed doorgesprongen, waarmee de amazone haar fouten in Aken weer goedmaakte. De pirouettes waren sterk bergopwaarts en klein, maar iets langzaam in het ritme. De overgang galop naar draf werd wat vroeg gereden. De laatste lijn over de AC was zoals vanouds weer sterk.

Duitsers soeverein
Duitsland (Isabell Werth met Bella Rose; Helen Langehanenberg met Damon Hill; Kristina Sprehe met Desperados en Fabienne Lütkemeier met D’Agostino FRH) won uiteindelijk met 241.70 punten het goud. Engeland (Gareth Hughes met DV Stenkjers Nadonna; Michael Eilberg met Half Moon Delphi; Carl Hester met Nip Tuck en Charlotte Dujardin met Valegro) kwam tot 231.34 punten en het zilver. Nederland (Diederik van Silfhout met Arlando NH N.O.P; Edward Gal met Glock’s Voice; Hans Peter Minderhoud met Glock’s Johnson TN en Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival N.O.P.) eiste met 227.40 punten het brons op. Het was een mooie opsteker voor een team dat al voor vertrek gehalveerd was door geblesseerde paarden en twee reserves moest inzetten om in Caen überhaupt aan de start te kunnen komen. Het viertal van Wim Ernes rechtte echter de rug en sleepte de bronzen medaille in de wacht. Bijkomend voordeel voor onze landgenoten is dat het Nederlandse dressuurteam zich nu al heeft geplaatst voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Amerika volgde met 222.71 punten op een verrassende vierde plaats, voor Spanje op vijf (221.80 punten). België finishte op een teleurstellende twaalfde plaats met 209.55 punten.

Individueel
Met een individuele score van 85.27% behaalde Dujardin vandaag veruit de hoogste score. Isabell Werth en Bella Rose (v. Belissimo M) volgden met een geweldige proef en 81.52% op de tweede plaats, verrassend genoeg bleven zij hiermee voor op landgenote Helen Langehanenberg met Damon Hill NRW (81.52%). Adelinde Cornelissen en ‘good old’ Jerich Parzival N.O.P. vinden we met 79.62% op de vierde plaats, voor Kristina Sprehe en Desperados FRH op vijf (78.81%). Hans Peter Minderhoud en Glock’s Johnson noteerden met 74.35% de twaalfde plaats, gevolgd door Diederik van Silfhout en Arlando NH N.O.P op achttien (73.41%). Edward Gal en Glock’s Voice eisten met 72.41% de 22ste plaats op.

De beste 30 ruiters komen woensdag aan start in de Grand Prix Special, waarna de beste vijftien door gaan naar de Kür op vrijdag. Dit betekent dat alle Nederlanders morgen ook de Special zullen rijden.

Bron: De Hoefslag

Zowel Lovely Romance Mansolein als Wendela Azijn drachtig van de Negro kleinzoon Everdale. En Zonne Fleur is drachtig van een andere Negro kleinzoon namelijk de kampioenshengst Glamourdale!
Copyright © 2004-2014 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.