Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 539 »
28-6-2016 07:04:30 (12 gelezen)
De reservekampioen van de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch, Ierland (v. Dreamboy), is niet meer. De pas driejarige hengst is gisteren overleden.

Twee maanden geleden werd de hengst al met spoed opgenomen in een kliniek vanwege koliek. De zwarte hengst overleefde de koliekoperatie, maar kreeg gisteren een terugval. Hij werd met spoed naar de Højgaard paardenkliniek gebracht, maar kon niet meer gered worden. ‘We vinden het vreselijk dat we deze bijzondere, jonge hengst verloren zijn. We waren er van overtuigd dat hij een mooie toekomst had. Het was een hengst met een geweldig karakter en vanaf het begin een ‘schatje’ was in de stallen.’

Ierland was bij het Oldenburg en Deens Warmbloedstamboek gekeurd voor de dekdienst. Hij werd begin dit jaar reservekampioen tijdens de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch, waarna hij gekocht werd door Andreas Helgstrand.

Bron: Hoefslag / Horses 2 Rider
28-6-2016 07:03:48 (12 gelezen)
De paarden die op het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden Groot-Brittannië gaan vertegenwoordigen zijn bekend. Drie vijfjarigen, twee zesjarigen en een zevenjarige zullen afgevaardigd worden naar Ermelo. Opvallend is dat het gaat om vijf KWPN-gefokte dieren, waarvan twee in het bezit zijn van een dekbrevet bij het Nederlandse stamboek. Crosby, Graaf Leatherdale en Fendi T zijn daarnaast in het eigendom van de Nederlandse hengstenhouder Gert-Jan van Olst. Zijn Britse stalamazone Charlotte Fry zal in het zadel plaats nemen tijdens het kampioenschap.

Vijfjarigen:
Giloma (Lord Leatherdale x Lovis Corinth)
Crosby (Chippendale x Flemmingh)
Graaf Leatherdale (Lord Leatherdale x Kennedy)

Zesjarigen:
Fendi T (Negro x Lester)
Bodleian (Belissimo M x Fidertanz)

Zevenjarigen:
Eldorado (Special D x Damiro)

Bron: Eurodressage

Zie onze Lord Leatherdale merrie Joyline Mansolein.
23-6-2016 07:14:52 (16 gelezen)
Op de derde maandag van de maand juni start zoals gebruikelijk het prijskampseizoen van het BWP-stamboek in de regio Moerbeke-Waas. Honderden fokkers en bezoekers trotseerden de regen en al net zo trots paradeerden de merries en veulens door het water. Uitkijken is het altijd naar de nieuwe jaargang veulens. Dieu-Merci van T&L, Toulon, Cornet Obolensky en Jon Pleasure vd Mispelaere leverden de winnaars bij de springveulens. Tot knapste dressuurveulen werd Qo-ely ter Dolen (Veneno HC) benoemd. Dezelfde fokker Dirk Borghijs leverde vorig jaar een nationale kampioen in de springrichting.

Opvallend hengstveulen was bij de springers was zonder twijfel Quickly vh Klavertje Vier, een Cornet Obolensky x Taran de la Pomme van Jo Bosman en Christel Van Duyse. Grootmoeder Funky Music springt GP met Ann-Carton Grootjans en moeder Cigale de Muze is de volle zus van de BWP-hengst El Torreo de Muze. Het ander winnend hengstveulen Quatro vd Meerputhoeve (Jon Pleasure vd Mispelaere) is dan weer gefokt uit de halfzus van Westside vd Meerputhoeve.

Bij de merries won Quadra vh Lindenhof (Toulon x Nonstop) van Koen Van Acker. Het veulen is genoemd naar Quadra L, die door Koen Van Acker en Stal T&L werd opgeleid alvorens een grote GP-carrière in Amerika te maken. Vader Toulon is dezelfde, maar de moederlijn niet. De andere reeks merrieveulens kwam op naam van Quality vd Bunder, een Dieu Merci van T&L x Verdi vd Bokke gefokt door Gino Van De Putte.

Moortje VH (Sir Donovan) en Noblesse vd Vogelzang (Quarterback) waren de merriekampioenen van de dag in de dressuuroptie. Bij het springen werd de Toulon-dochter Nasdaq Odeveld jeugdkampioene en de Adorado-dochter Kiara vh Maeshof merriekampioene.

Bron: Galop

Bashira Mansolein heeft een merrieveulen aan de voet van Sir Donovan, Linde Mansolein genaamd.
21-6-2016 07:16:35 (21 gelezen)
Tijdens de showdag van Hengstenhouderij Van Uytert werd bekend gemaakt dat de KWPN-hengst High Five US (v. Charmeur) na de Olympische Spelen naar Stal van Silfhout verhuist. Hij zal worden gereden door Diederik van Silfhout met het doel om deel te nemen aan de hengstencompetitie.

Stal van Silfhout reageert: ‘We kunnen er nog niet veel over zeggen. Diederik heeft de hengst pas één keer gereden, maar we verwachten veel van de hengst. We denken dat het een super fijn paard voor de toekomst is. Hij verhuist pas over een paar maanden, op dit moment is alle focus gericht op Rio.’
High Five US

High Five zag het levenslicht in Axel, Zeeland bij de fokkers Jan en Christiane de Feijter. Zijn moeder is de vooral in Zeeland bekende elite sport(dr) prest Vurona (Negro x elite pref prest Murona v. Vincent). De moeder van de bij vier stamboeken goedgekeurde hengst First Choice (v. Jazz) én de KWPN-erkende hengst High Five leverde daarnaast vele veiling- en keuringstoppers.

Bron: KWPN Zeeland / Hoefslag
18-6-2016 18:20:00 (28 gelezen)
DWoensdagavond werd Hunter's Carambole, de uitblinker van het vrij springen op de BWP-hengstenkeuring 2015 nog geopereerd aan de gevolgen van een liesbreuk en koliek. Intussen is hij ingeslapen. De algemene toestand van het paard evolueerde dermate dat er beslist werd om het paard uit zijn lijden te verlossen. Hunters Carambole was in eigendom van Hunters Studfarm, werd gekeurd voor Hannover en voor Zangersheide. Zijn sport- en fokcarriere zag er veelbelovend uit, maar het lot besliste anders. Helaas is er van deze hengst geen diepvries sperma beschikbaar.

Bron: Galop.be

Hunters Carambole heeft ons dit jaar een prachtig merrieveulen gegeven samen met onze merrie Cristal Mansolein .
14-6-2016 12:31:44 (75 gelezen)
Foto ChapeauDe eerste twee merries zijn definitief drachtig bevonden voor het veulenseizoen van 2017. Moeder en dochter, Wendela-A en Cristal Mansolein zijn de eerste dit seizoen. Wendela A (Manhattan x Pele x Nimmerdor) is voor ons reeds een bewezen fokmerrie die altijd veel beweging meegeeft aan haar veulens. Sterke paarden met veel werklust brengt ze telkens weer. Na twee jaar op een rij een dressuurveulen te hebben gebracht ( 2015 Kyra Mansolein van Everdale en in 2016 Lotus Mansolein van Glamourdale) is ze nu drachtig van de Heartbreaker Look-a-like Chapeau TN. Deze Clearway zoon viel ons direct op bij het zien van een video als 3 jarige. Inmiddels is de 4 jr. hengst met zeer hoge cijfers goedgekeurd bij het KWPN! Een hengst met veel macht, kracht en een meer dan geweldige draf en galop! We hebben hoge verwachtingen van de combinatie van Chapeau TN en Wendela-A die uit dezelfde moederlijn komt als de oud olympische kampioenshengst Hickstead!Foto Asca ZWendela's dochter Cristal Mansolein (Kaloubet D'Tourelle x Manhattan x Pele) treedt in de voetsporen van haar moeder. De merrie beschikt over veel gummie en beweging. Haar hebben we aangepaard met de internationale spring hengst en topvererver Asca Z (Askari x Carthago). Deze hengst stond als eerste op het lijstje voor moeder Wendela toen we haar net aanschaften, maar het is nu dus haar dochter die er een veulen van zal brengen volgend jaar. Asca Z heeft bewezen een sterke vererver te zijn op gebied van vermogen en geeft daarnaast altijd aansprekende sportpaarden die internationaal zeer geliefd zijn. We verwachten dan ook een royaal langgelijnd atletisch veulen van deze combinatie! Over enkele weken zal de hengstenkeuze online geplaatst worden op de speciale hengstenkeuze pagina op onze website.
14-6-2016 07:22:11 (33 gelezen)
Op het CSIO5* Sopot begon Constant van Paesschen voortvarend door donderdags het 1.45m op zijn naam te zetten met Astro Boy (v.Sarantos). Voor KWPN’ers Coleman (v.Tangelo van de Zuuthoeve), Beau Limit (v.No Limit), Urbane (v.Landeur) en Briljantbridge B (v.Radisson) waren er derde prijzen.

Constant van Paesschen zette in het 1.45m op donderdag het beste resultaat neer met de achtjarige Sarantos-zoon Astro Boy (stb.naam Dex Zhiehveaux, uit Zhiehmara sport-spr v.Guidam, fokker F.G.J. Nijboer). Ook Ramiro Quintana bleef in deze rubriek dubbel nul met Bialda sport-spr (Salvatore uit Rialda stb prest v.Grosso Z, fokker P. Gielen uit Meerlo), en eindigde als zesde. Half mei wist Van Paesschen ook al een 1.45m-proef te winnen met dit paard op het CSI3* in Mannheim. De één-na-beste in het 1.50m met accumulator op zondag bleek Ramzy Hamad Al Duhami met Deejay (Contendro I uit Zsa Zsa SOW elite EPTM-spr sport-spr v.Clinton, fokker Alan Waldman uit Putten).

In het 1.60m op zaterdag deed Cassio Rivetti goede zaken door dubbel foutloos als derde te eindigen met Coleman (Tangelo van de Zuuthoeve uit Rulanda ster prest v.Indorado, fokker M.E. Bosman-van de Most uit Slagharen). Hij was net wat sneller dan Ramiro Quintana met Whitney prok sport-spr (Indoctro uit Majestic elite prest v.Concorde, fokker A.J. van Kuijk uit Harmelen), die daarmee het vierde geld pakte. Diezelfde dag bezette Cassio Rivetti ook met KWPN’er Beau Limit (No Limit uit Viagra stb sport-spr v.Hors la Loi II, fokker Qurien van Erp uit Boekel) de derde plaats, namelijk in het 1.50m direct op tijd. Vrijdags ging de derde prijs van het 1.50m direct op tijd naar Msciwoj Kiecon met Urbane sport-spr (Landeur uit Demesis ster prest v.Winckenburgh, fokker J. Gloudemans uit Nuland). In het 1.40m op donderdag was het Pal Flam die de op twee-na-beste was, met Briljantbridge B sport-spr (Radisson uit Polderbridge stb v.Glennridge, fokker J.C. Slob uit Eemshaven).

Voor de winnaar van de 1.60m Grand Prix van CSIO5* Sopot lag ruim een halve ton klaar, maar deze lag niet voor het oprapen. Dat bleek wel uit het feit dat slechts één combinatie in beide rondes zonder fouten bleef, waarmee Patrick Stühlmeyer met Lacan 2 (v.Lando) de terecht winnaar werd.

Bron: JS voor KWPN

Dorinthe Mansolein is ook een nakomeling van Tangelo van de Zuuthoeve. De Mansolein merrie presteerde afgelopen week zeer sterk in The Six Barres, waar ze foutloos over 1m65 sprong!
14-6-2016 07:21:50 (31 gelezen)
Op het CSI4* in Upperville deden diverse KWPN’ers opvallende zaken. Zo sprong Adam Prudent met Vasco (v.Andiamo) op vrijdag naar de tweede plek in het 1.60m. In de Grand Prix op zondag voegde het duo nog een mooie derde plaats aan hun palmares toe.

De zege in de Upperville Jumper Classic Grand Prix ging naar Eugenio Garza Perez met de Jetset-D-zoon Bariano. De Mexicaan was in de barrage de snelste van vijf foutloze duo’s, onder wie ook Adam Prudent met de in goede vorm verkerende Andiamo-zoon Vasco (uit Sclinton prest v.Clinton, fokker A.G. Vissers uit America). Met hun derde plek incasseerde dit duo ruim 32.000 Dollar. Met een balkje bleef Tiffany Cambria met Vavoom (stb.naam Berry-I-Ritz, Casantos uit Idora ster sport-spr prest v.Rossini, fokker H.G. Ritzema uit Siddeburen) net buiten de barrage, evenals Meagan Nusz met de opvallende Guidam-zoon Willow (2e bez., uit Starina prest v.Little Rock, fokker Danny Schaper uit Ommen). Zij eindigden als twaalfde respectievelijk dertiende.
Het 1.60m verreden op vrijdag telde drie KWPN’ers bij de beste vier. Winnaar Aaron Vale, wiens woonhuis in Florida deze week volledig in vlammen op ging, zegevierde met Finou 4 (v.For Pleasure). Adam Prudent bood de meeste weerstand met Vasco (v.Andiamo), terwijl Harold Chopping derde werd met Basje (Larino uit Valencia sport-spr v.Lando, fokker Hans Dings uit Heeze). Ook Paul O’Shea bleef dubbel nul met Primo Calypso (stb.naam Calypso Nieuwmoed, Vainqueur uit Prima Donna Latopia ster v.Calvados, fokker J.W. en A.P. Jurrius) en bezette de vierde plek.

In het 1.45m eindigden twee KWPN’ers in de top-drie. Peter Wylde deed de één-na-beste zaken met de voorheen door Hester Klompmaker gereden Solitair-dochter Aimee stb sport-spr (uit Oletta elite sport-spr v.Silvio II, fokker A. Tillema uit Gorredijk), waarmee hij tweede werd. Wylde werd op de hielen gezeten door Ronan Mc Guigan met Capall Zidane, de Concorde-zoon uit de fokkerij van Paul Hendrix (uit T sport-spr v.Baloubet du Rouet).

Bron: JS voor KWPN

Calvados vinden we terug in onze "Excellente" Keur merrie Brinn Mansolein. Ze heeft dit jaar een stoer merrieveulen aan de voet van Casual Chic Z en is voor 2017 dragend van Captain Semilly !
14-6-2016 07:14:01 (32 gelezen)
Opnieuw ziet Tinus van der Bruggen een fokproduct naar een topruiter vertrekken. De vijfjarige, met veel kwaliteit springende KWPN-goedgekeurde hengst Casago is verkocht aan de Italiaan Piergiorgio Bucci en zijn sponsor Peter Fehlbaum. De verkoop kwam tot stand via Willem van Hoof, die de hengst op jonge leeftijd klaarmaakte voor de hengstenkeuring en het KWPN-verichtingsonderzoek.

Casago is een zoon van Casall x Carthago Z, een bloedcombinatie waardoor Piergiorgio Bucci’s aandacht meteen getrokken werd. Zijn tophengst Casallo, die tot zijn derde jaar in eigendom is geweest van Willem van Hoof, stamt eveneens af van Casall x Carthago Z.

“Ik zag Casago al als driejarige toen hij nog maar net onder het zadel was bij Willem van Hoof en het was liefde op het eerste gezicht. Ik probeerde hem te kopen, maar de fokker wilde hem niet kwijt. Toen ik dit jaar een video van hem zag, herkende ik hem meteen en belde ik Willem of hij mij wilde helpen met de aankoop van de hengst. Op Casallo na, die was acht toen ik hem kocht, koop ik mijn paarden altijd op jonge leeftijd. Casago is denk ik een hele aparte. Hij heeft kwaliteit en ‘brains’. Zijn intelligentie en inzet voelen ongelooflijk aan als je hem rijdt en springt”, vertelt Piergiorgio Bucci enthousiast.

Bucci moet echter tot september wachten voordat Casago bij hem op stal komt. De afspraak is dat Casago dit seizoen voor de fokkerij beschikbaar blijft via Hengstenhouderij Van Bommel in Aarle-Rixtel. “Onze eerste prioriteit met hem is de sport en we zullen hem niet direct ter dekking aanbieden. Wellicht op latere leeftijd als hij de dikke proeven loopt, maar dan wel gedoseerd zoals we ook bij Casallo doen. Die dekt twee maanden per jaar en verder niet, zodat we ons op de sport kunnen focussen.”

Tinus van der Bruggen fokte Casago uit zijn succesmerrie Larthago (Carthago Z x Caletto I), die zelf op 1.50m niveau heeft gesprongen met Mathijs van Asten. Ze bracht al meerdere 1.60m springpaarden en vier goedgekeurde hengsten, waaronder Harley VDL. Vorig jaar werden de eerste veulens geboren, wat Casago een goed tot zeer goed afstammelingenrapport van het KWPN opleverde.

Bron:KWPN
7-6-2016 18:21:55 (36 gelezen)
Afgelopen weekend werd hij nog Zweeds kampioen maar vanaf nu is de KWPN hengst Scandic met pensioen. Hij blijft in de wei bij zijn berijder Patrik Kittel die mooie momenten met hem heeft gekend.

Kittel reed in nog een laatste keer in de baan. “Dat is mijn droom‘, zegt Kittel tegen hippson.se . “Nog één keer de baan in rijden en een kür rijden en daarna een ereronde over het gras dicht langs het publiek.” En dat gebeurde afgelopen weekend in Falsterbo. Met 77, 625% werd hij zelfs kampioen van Zweden.
Kittel behaalde vele successen met de door Ineke Mosman-Rohe gefokte Watermill Scandic HBC (Solos Carex uit Noraline elite pref prest sport-dr v.Amiral). Na opvallende scores in de Pavo Cup onder Remy Bastings, ging hij naar Annemiek van der Vorm die hem in het ZZ-licht startte. Daarna nam Kittel hem over. In 2010 werd hij al vijfde in de wereldbekerfinale. Hij liep op de Olympische spelen in London naar de veertiende plaats en de Wereldruiterspelen in Caen werd hij zeventiende, maar de echte hoge scores volgden op latere leeftijd. In Rotterdam 2015 wist hij twee keer te winnen met 81% in de kür en dit jaar eindigde hij nog als vierde in de wereldbekerfinale. Het Zweeds kampioenschap was een prahtige afsluiter van zijn mooie carrière.

Scandic gaat nu in de wei. “In zijn favoriete paddock”, zegt Kittel, ik weet zeker dat hij het naar zijn zin zal hebben. Alleen als de vrachtwagen wegrijdt, dan denk ik dat hij baalt dat hij niet mee mag op concours.”

Bron: YBF voor KWPN
Copyright © 2004-2016 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.