Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 576 »
14-5-2019 07:13:46 (36 gelezen)
Foto Lorraine MansoleinZ nu officieel ZZ-Licht geklasseerdHet was pas de tweede wedstrijd ooit in deze klasse voor zowel Lorraine Mansolein Z (Lovefever III uit Ulicator de Fauntane K van Alligator de Fontaine x Jalisco B) als voor haar amazone, Christel Deugd-Verburg, maar toch wist deze combinatie deze klasse te winnen. Er is nog zeer veel ruimte voor verbetering, maar ondanks dat heeft de combinatie 60,6% behaald en zijn nu officieel ZZ licht geklasseerd. Amazone Christel was dan ook zeer trots op haar merrie. De zenuwen waren nu veel beter onder controle en de merrie was goed bij te rijden, ook in de galop onderdelen.

“Dit biedt enorm veel perspectief voor de toekomst en we trainen dan ook rustig verder. Het is nu vooral veel ervaring opdoen in deze klasse”.26-4-2019 07:15:22 (96 gelezen)
Foto Othello Mansolein aan het crossen in de weiOp 15 April is onze top merrie Zonne Fleur (Tango x Flemmingh x Purioso) bevallen van een zeer groot en imposant hengstveulen van de jonge hengst Deparon US (Derveraux x Londonderry). Het zwarte hengstveulen heeft de naam Othello Mansolein gekregen en behoort beslist tot één van de grootste veulens die tot nu toe bij ons geboren zijn.
We zijn uitermate nieuwsgierig naar de verdere ontwikkeling van dit veulen, die de halfbroer is van de succesvolle sportmerrie Ike Fleur Mansolein !

26-4-2019 07:07:25 (87 gelezen)
Foto Oshira Mansolein in de weiOok onze megagrote merrie Bashira Mansolein (Future x Juventus) is bevallen. Ruim twee weken eerder dan verwacht, op 13 April, verraste ze ons met een gezond merrieveulen van Just Wimphof. Het beeldschone en fijne merrieveulen heeft de naam Oshira Mansolein gekregen. We zijn heel blij dat Bashira nog een laatste merrieveulen heeft gebracht voordat ze nu met pension gaat.


26-4-2019 06:58:00 (93 gelezen)
Foto Othis Mansolein in de weiKyana (Fellini x Wynton x Glendale) begon het veulenseizoen goed. Ze zette gelijk een nieuw record neer, want ze was reeds 27 dagen overtijd toen ze eindelijk beviel van haar veulen. Op 11 April was het zover, Kyana schonk het leven aan een zeer aansprekend, klein hengstveulen die de naam Othis Mansolein heeft gekregen.
Ondanks dat Othis Mansoein niet erg groot van stuk is, is het een zeer chique veulen. Na wat kleine opstart moeilijkheden, maken moeder en zoon het nu goed. Othis Mansolein is een zoon van Fontaine TN (Finest x Samarant) die dit jaar zijn eerste jaargang veulens krijgt.26-4-2019 06:50:45 (76 gelezen)
Foto Larimar Mansolein en ruiter Lola DurandIn het weekend van 20 en 21 April zijn ook Larimar Mansolein (Leonardo Da Vinci x Balzflug) en zijn amzone Lola Durand weer aan start gekomen. Nu tijdens het mooie dressuurconcours de "Grand régional" de Privas !
Lola en Larimar Mansolein waren ingeschreven in twee ZZ-zwaar proeven, ofwel in de Amateur Elite Imposée B en Imposée A. Larimar bleek de eerste dag meer dan in vorm te zijn en Lola had haar handen vol om de energieke Larimar netjes door de proef heen te sturen. Toch behaalde ze een net resultaat van 62,4% en eindigde ze op een vijfde plaats in een deelnemersveld van achte starters.
Omdat Larimar de eerste dag zoveel energie had, dacht Lola hem de tweede dag op stang en trens te rijden, maar dat bleek tijdens het losrijden geen succes. Tijdens het losrijden besloot Lola toch maar van hoofdstel te wisselen en terug te gaan naar een gewoon trens hoofdstel, een goede keus want Larimar was hierdoor fijner te rijden.
Eenmaal in de proef, was Larimar super fijn aan de hulpen en kon de combinatie een mooie proef neerzetten, alleen de piroutte rechts mag nog wat beter, maar de juryleden beloonde haar proef met 64,2% en behaalde hiermee een mooie zesde plaats in het klassement van veertien starters.
26-4-2019 06:42:31 (59 gelezen)
Foto Kalypso MansoleinOnze bijna 4 jr. merrie Kalypso Mansolein (Everdale uit Lovely Romance Mansolein van Leonardo Da Vinci) is verkocht naar de stal van de Fam. Di Bella. Écurie du Erlen van de dressuuramazone Michèle Di Bella kocht eerder al Chicco Mansolein Z, waarmee zij zeer succesvol uitkomt in de jonge paarden competities dressuur. Kalypso Mansolein werd aangekocht voor dochter Sarah Di Bella, die eerder zeer succesvol presteerde voor het Franse internationale junioren team.
Sarah gaat Kalypso in alle rust opleiden en heeft hoge verwachtingen van de chique merrie. Voor nu nemen ze de tijd om rustig een combinatie te worden. Waarschijnlijk zullen ze volgend jaar voor het eerst uit gaan komen in de sport.
24-4-2019 06:38:50 (32 gelezen)
foto Ike Fleur Mansolein en LarisseDe successen blijven komen voor Ike Fleur Mansolein (Supério uit Zonne Fleur van Tango x Flemmingh) en Larisse. De combinatie was op 6 April ingeschreven voor het concours bij Omnisport in Besancon, in de klasse Cycle Libre 3ème année préliminaire. Als enige starters in deze proef was er geen sprake van concurrentie, maar natuurlijk wilde Larisse wel een goede proef neerzetten. En dat deed ze! Ike Fleur stond fijn aan de hulpen en liet een zeer mooie proef zien, met een expressieve draf tour en ook een zeer aansprekend galop gedeelte.
Met deze schitterend gereden proef wisten Larisse en Ike Fleur zich naar een nieuw persoonlijk record te rijden van maar liefst 80,4% !!


24-4-2019 06:33:57 (28 gelezen)
foto Camille Mansolein ZEind 2018 verkochten wij de toen 3,5 jarige Camille Mansolein Z (Comilfo Plus Z uit onze keur merrie Ulicator de Fauntane K van Alligator de Fontaine x Jalisco B) hier in onze regio, om een toekomst tegemoet te gaan in de springsport. Ze was toen nog niet onder het zadel. Inmiddels is de charmte merrie beleerd en voorbereid op haar carrière in de springsport. En niet zonder succes! Slechts amper 4 maand zadelmak, mocht Camille Mansolein Z aantreden op haar eerste springconcours, in de Cycle Classic formations 1 voor 4 jarige springpaarden, gehouden in Rahon Frankrijk.
Dit concours werd verreden over twee dagen. De eerste dag stonden er twee parcoursen op het programma. Gereden door Melanie Colau, wist Camille beide parcoursen keurig foutloos rond te komen.
Ook de tweede dag wist Camille simpel foutloos te blijven, ook al kwam ze meermalen niet helemaal netjes voor de hindernis uit. Het mag direct blijken dat ze er alles voor over heeft om foutloos rond te komen. Een super instelling van de beloftevolle jonge springmerrie! En een geweldige start in haar carrière.


24-4-2019 06:27:38 (33 gelezen)
foto Riannin Mansolein en haar veulen van Karmann 2000 ZOp 27 maart is onze keur merrie Riannin Mansolein bevallen van een groot merrieveulen van de hengst Karmann 2000 Z (Kannan uit de moeder van Dominator Z). Moeder en dochter maken het goed. Het veulen heeft de naam Karinne Mansolein Z gekregen. Het veulen lijkt een kopie te zijn van haar moeder, groot, statig, maar met een zachte uitstraling. We zijn heel blij met dit mooie veulen en kijken uit naar haar verdere ontwikkeling.
10-4-2019 07:58:48 (104 gelezen)
foto Ulicator brengt merrieveulen van ImposantosOp 25 maart is onze Keur merrie Ulicator de Fauntane K (Alligator de Fontaine uit de sport(sp) merrie Diana D'Anjou van Jalisco B), moeder geworden van een groot merrieveulen van de KWPN dressuurhengst Imposantos (Wynton x Krack C). Het merrieveulen, dat de naam Oliza Mansolein heeft gekregen, was zo groot dat ze duidelijk "uit" haar moeder was gegroeid. Een week later is Olize Mansolein netjes uitgevouwen en is er een chique veulen tevoorschijn gekomen. Dit donkerbruine veulen beweegt met zeer veel afdruk en souplesse.
Ulicator mag weer trots zijn, net als wij, met dit prachtige veulen!Copyright © 2004-2018 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.