Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 521 »
25-11-2015 08:10:00 (14 gelezen)
Vanmorgen begon in de Amalia-hal van het KNHS/KWPN Hippisch Centrum in Ermelo de Isah hengstencompetitie dressuur. Er werd reikhalzend uitgekeken naar de presentatie van de jonge, vorig jaar goedgekeurde hengsten. Zestien vierjarigen lieten een L-proef zien. Het was Marieke van der Putten die als winnaar uit de bus kwam. Zij reed de Totilas-zoon Glock’s Toto jr (foto, mv. Desperados). De sjieke combinatie overtuigde in alle gangen en toonde veel balans en kwaliteit. 89 punten was er voor hen. Ook op twee een zoon van de fameuze Grand Prix-hengst, Governor (uit de volle zus van Jerich Parzival), met Adelinde Cornelissen. 87 punten was er voor hen. Op drie met 84 punten Grand Galaxy Win (Apache x Jazz) met Severo Jurado Lopez en op vier met één puntje minder Daniëlle Heijkoop met de Breezer-zoon Gin Tonic (mv. Special D).

Maar liefst twee keer een 9,5 kreeg Totilas-zoon Glock’s Toto Jr.: voor de stap en de draf. Marieke van der Putten stelde de zwarte, ondanks dat hij wat last van spanning had wat zich uitte in een onrustige staart en wat storingen in het aanspringen in galop, professioneel voor. Jurylid Mariëtte Sanders, die de dressuurhengsten samen met Karin Retera beoordeelde: “Tjee, wat kan een paard er fantastisch uitzien! Met het talent voor de toekomst zit het wel goed! De stap is ontspannen, zuiver en met veel overstap en de overgang van het hals strekken naar verkorten was prachtig zuiver. In draf geeft de hengst een prachtig totaalbeeld, ondanks de wat onrustige staart. Als hij nog wat meer ontspant, kan hij achter nog meer gaan zitten.” In galop was het beeld wat gevarieerd maar wel kwaliteitsvol met veel kracht.

Adelinde Cornelissen stelde Governor heel netjes voor. De mooie jeugdige hengst viel op met zijn complete kwaliteit en kreeg 87 punten. “In draf heeft hij heel veel veer, een mooie takt en veel elasticiteit. De galop heeft veel zelfhouding ritme en balans. Een heel functioneel paard, alle beweging is er!”, vertelde Sanders.

De prachtige galoppade van Grand Galaxy Win leverde een 9 op. “De galop is lichtvoetig, met veel losheid en vrijheid en met nog meer natuurlijke balans dan in draf. In draf heeft hij veel veer, maar moet hij losser zijn in de aanleuning en meer op eigen benen lopen. Een hengst met veel expressie en bewegingstechniek”, aldus Sanders.

Breezer ontving 8,5’en voor de stap, galop en aanleg. Mariëtte Sanders: “De stap is zuiver, resoluut en krachtig met veel overstap. In galop heeft Gin Tonic veel allure en springt hij goed van de grond, maar hij zou iets meer naar boven kunnen blijven. Hij heeft een solide proef laten zien waarvan wij denken dat er nog heel veel meer ruimte zit, zo is de lichtheid in de aanleuning iets om aan te werken.”

Four Legends KS troeft Ferdeaux en Franklin af
De vijfjarige hengsten beten het spits af in de klasse M: de dit jaar aangewezen Four Legends KS (ex Fellini KS, Wynton x Ferro) met opnieuw Marieke van der Putten mocht de deken in ontvangst nemen. Met 86 punten bleef de combinatie ruim voor op de nummer twee, Kirsten Brouwer met Ferdeaux (Bordeaux x Ferro) met 82 punten. In de Pavo Cup dit jaar was de uitslag omgekeerd; Ferdeaux won zilver; Four Legends was goed voor brons. Op de derde plek eindigde Franklin, zoon van Ampère en opnieuw uit een moeder van Ferro. Hij werd voorgesteld door Severo Jurado Lopez en behaalde 78 punten.

Jury Mariëtte Sanders, die samen met Karin Retera de proeven beoordeelde: “In draf heeft Four Legends een mooie techniek en veel allure, maar zou hij wat meer met de neus naar voren voorgesteld kunnen worden. We geven een 9,5 voor de draf, echt top! Het is een paard dat alles mee heeft.” De galop is al heel gesloten, maar in het sluiten na het verruimen verliest de donkerbruine wat techniek en lichaamsgebruik. De stap begon wat gespannen, maar werd met veel overstap getoond.

De draf en galop van nummer twee Ferdeaux waren een 8,5 waard. In de proef traden door spanning wat storingen in de overgangen en de aanleuning op, waarbij de neus wat meer eruit mocht zijn, belemmeringen voor een nog hogere score. “In draf toont Ferdeaux veel veer en elasticiteit, maar zou hij soms wat meer mogen ondertreden. Wel zien we een verschil tussen de draf links- en rechtsom. De galop geeft een mooi gezet en compact beeld. Het is een hengst met een goed bewegingsmechanisme en veel werkwilligheid”, aldus Sanders.

In de klasse Z was er één deelnemer: Electron met Annemarie Brouwer. De zoon van Ampère werd beloond met 70 punten.

Uitslagen hengstencompetitie dressuur.

Bron: KWPN/Hoefslag
25-11-2015 08:10:00 (14 gelezen)
Anderhalve week het KWPN-dekbrevet op zak bevestigde Isah Cup-winnaar Florian (Zirocco Blue VDL x Cardento) zijn goede naam door in Ermelo de eerste wedstrijd van de Blom Hengstencompetitie te winnen. “Hij bevestigt zich keer op keer”, reageert Albert Zoer na zijn winnende rit in de klasse M. Anderhalve week geleden werd hij goedgekeurd met 84 punten en nu liet hij zich wederom goed zien. “Hij gaf me weer een heel goed gevoel en springt rond alsof hij vorige week nog mee is geweest op concours, terwijl dat vanwege het verrichtingsonderzoek natuurlijk niet het geval was. Het is een geweldige meewerker!” De tweede plaats werd ingenomen door de eveneens overtuigend springende KWPN-goedgekeurde hengst Floris TN (Quality Time x Vancouver) onder Zoï Snels. Hij toonde vermogen, reflexen en een goede instelling. Ook de als derde geëindigde KWPN-goedgekeurde hengst Fibonacci (Carambole x Pythagoras) liet onder Maud Roosendaal veel kwaliteit zien. Hij beschikt over snelle reflexen en springt goed met de schoft omhoog. Dezelfde amazone mocht zich opstellen als vierde, ditmaal met de Quintender-zoon Quint met wie ze eveneens dubbel nul bleef.

Greve vooraan met Grandorado en Gringo
Met driemaal een 8,5 en een 9 was Grandorado TN (Eldorado van de Zeshoek x Carolus II) de lieveling van juryleden Roelof Bril en Peter Geerink vandaag in de Blom Hengstencompetitie klasse L. Willem Greve reed ook de nummer twee, Isah Cup-kampioen Gringo (Catoki). Roelof Bril: “Grandorado TN sprong fantastisch. Hij begon wat fris maar toonde onbeperkt vermogen, veel afdruk en heel goede manieren.” De onlangs goedgekeurde Isah Cup-kampioen Gringo (Catoki x Tolan R) is ook voor de helft in eigendom van ruiter Willem Greve, die zich daarmee terecht gelukkig prijsde in Ermelo. “Het was echt genieten. Ze deden het beide heel goed. In de eerste ronde sprong Gringo nog iets naar voren maar in de tweede ronde was hij er weer helemaal.” Gringo ontving tweemaal een 8 in de eerste ronde, en een 9 en een 8 in de tweede omloop. Op de derde plaats eindigde de goed rijdbare, vermogende Calvaro Z-zoon Global Champion TN (mv. Heartbreaker) onder Zoï Snels. Net achter de aangewezen hengst Glorieus EB (Lucky Boy x Corland) onder Vincent Geerink eindigde de KWPN-goedgekeurde hengst Graziano (Baltic VDL x Great Pleasure) met Lennard de Boer op de vijfde plaats. Deze goed springende hengst verdiende in beide rondes een 7,5 voor het springen en een 8 voor het gaan tussen de hindernissen.

Blom’s Ever Blue snelste in Z/ZZ
Mitchel Sonneveld bezorgde de eigenaar van Blom’s Ever Blue (v. VDL Zirocco Blue N.O.P.) en tevens sponsor van de Blom Hengstencompetitie een mooie begin van de avond. Hij won het Z/ZZ.

Van de twintig deelnemende hengsten plaatsten zich elf voor de barrage; acht op 1.30m-niveau en drie in het 1.35m. Zeven produceerden in de barrage opnieuw een foutloze ronde. De goed meewerkende Ever Blue sprong met veel gemak en inzet. De tweede plaats ging naar Rob Heijligers met de valkkleurige Concorde-zoon Cream On Top (mv. Roven xx) van fokker Hans Dings. De derde plaats werd opgeëist door Kristian Houwen, die liet zien de KWPN-goedgekeurde hengst Edinburgh alweer in vorm te hebben. De voorzichtige Vleut x Darco-zoon bleef in een mooie tijd opnieuw foutloos. De KWPN-goedgekeurde hengst Everto (Harley VDL x Candillo) werd onder James Gilmartin derde, net voor Bart van der Maat met El Greco (Diarado x Heartbreaker) die beiden ook foutloos bleven.

Bron: KWPN
25-11-2015 08:00:00 (12 gelezen)
Niet de kampioen, maar de tweede reservekampioen van de Westfaler hengstenkeuring bracht de hoogste prijs op bij de springpaarden. Als eerste kwam de kampioen, de fraai gemodelleerde nr 52 Arpeggio x Cornet Obolensky onder de hamer. De bruine overtuigde zowel in beweging als over het hout, waarbij hij veel overzicht had en zich telkens in de manieren liet zien. ‘Elke sprong is raak’, aldus de jury. Paul Schockemöhle telde 70.000 euro voor hem neer. Bijna twee keer zoveel bedroeg de prijs voor de reservekampioen, die naar Alexander Onyschenko ging, voor 135.000 euro.

De uit KWPN-ouders gefokte, maar Westfaals geregistreerde, hengst stamt van Dantos HBC, uit een moeder van Tangelo van de Zuuthoeve. Een zeer complete bruinbles, met een prachtige sprongafloop en veel overzicht op de sprong. Hij heeft een goede hengstuitdrukking en is ook zeer interessant vanwege zijn bloedvoering, aldus de jury. De hengst werd gefokt door E. Vriend uit Ruinen.

155.000 euro voor Stakkato Gold-zoon
Een nog hoger bedrag bracht de tweede reservekampioen op, de Stakkato Gold x Cornet Obolensky (nr. 79) van fokker Jan Sprehe. De complete bruine vertrekt voor 155.000 euro naar Rusland. De jury roemde de kwaliteit van de hengst op de sprong. Ook nog geprimeerd werd de nr. 70 (Firth of Lorne x Coronas) en de nr. 61 (Comme il Faut x Quinta Real).

Bron: Hoefslag
25-11-2015 07:50:00 (11 gelezen)
De kersverse kampioen bij de dressuurhengsten op de Westfaler hengstenkeuring, een zoon van Don Juan de Hus, bracht zojuist op de veiling 620.000 euro op. Het geduld van de ‘witzige’ veilingmeester werd beloond. Twee keer was zijn timing om nét niet af te slaan perfect en wrong hij de likkebaardende kopers de laatste euro uit de portemonnee. Gestüt Bonhomme trok aan het langste eind. De bijzonder sjieke cat.nummer 17, de zwartbruine Don Juan de Hus x Stedinger x Rohdiamant had een uur daarvoor het kampioenslint omgehangen gekregen. De hengst viel op door zijn charme en zijn sterke en expressieve bewegingen. ‘Een hengst met alle potentie’, aldus de jury.

De nummer 14 (Dimaggio x Brentano II) werd eerste reservekampioen. Een kwaliteitsvolle vos met een sterk achterbeen en een mooie bewegingsafloop, die telkens een goed lichaamsgebruik liet zien. In de veiling telde Elisabeth ‘Sissy’ Max-Theurer 430.000 euro voor hem neer.

Tweede reservekampioen werd de nummer 21 van Gestüt Lodbergen, een zoon van For Romance x De Niro. Een hengst met een zeer charmant en sympathiek type, die telkens mooi bergop beweegt. De hamer kwam voor hem neer op 250.000 euro. Ook de nr. 4 Benicio x Hochadel werd uitgenodigd voor de kampioensring. Hij bracht 180.000 euro op.

In totaal werden tien dressuurhengsten geprimeerd. Naast de kampioenen waren dat nog de door Van der Linde op Texel gefokte nr. 44 (Sorento x Jazz) en de nr. 50 (Wynton x Laudabilis) die bij Nel van den Heuvel uit Fluitenberg geboren werd. Daarnaast ontvingen nr 1 (Ampère x Diamond Hit), nr. 9 (Dante Weltino x Lauries Crusador xx), nr. 31 (Fürstenball x Sandro Hit), nr. 39 (Rohjuwel x Don Bedo I) een premie.

Bron: Hoefslag

Lauries Crusador xx vinden we terug in de afstamming van onze fokmerrie Lovely Romance Mansolein .
25-11-2015 07:40:00 (13 gelezen)
Van de dertig gepresenteerde 2,5-jarige springhengsten van het Westfaler Verband werden er twintig gekeurd. Net als bij de dressuurhengsten waren ook hier de keurmeesters gecharmeerd van enkele hengsten met een KWPN’er als vader: de Dantos HBC x Tangelo van de Zuuthoeve uit de beroemde Driomf-stam die terugvoert op de Amor-merrie Lollipop, kreeg groen licht, evenals een zoon van Van Gogh, die onder Marco Kutscher momenteel hoge ogen gooit in de Zware Tour. De hengst die nu nog de naam Iron S heeft, komt uit een Kroongraaf x E-Pilot-merrie. Ook de Darco x Voltaire heeft een KWPN-papier; hij kreeg ook groen licht.

De nafok van Cornet Obolensky was ook dit jaar weer opvallend, al werden er geen directe zonen aangeboden. In de moederlijn kwam de fameuze schimmel meermalen voor, zoals bij de Arpaggio en de Stakkato Gold. Ook in de vaderlijn zien we Cornet terug. Grand Prix-hengst Comme Il Faut (foto, vader Cornet, moeder Ratina Z) van Marcus Ehning was van grote klasse. Hij kreeg als enige meerdere zonen aangewezen. Maar liefst vier van de vijf aangeboden zonen vonden genade in de ogen van de jury.

Bron: Hoefslag

Comme Il Faut vinden we terug in de afstamming van ons merrieveulen Camille Mansolein Z.
25-11-2015 07:30:00 (9 gelezen)
De volle broer van KWPN-hengst Krack C, Baton Rouge C, heeft afgelopen weekend zijn debuut gemaakt in de zware tour. Met zijn Spaanse ruiter Jordi Domingo Col behaalde hij een score van bijna 69%. De negenjarige zoon van Flemmingh uit de merrie Gicara II stamt uit de Lady Cara-stam van Stoeterij ‘t Centrum van de familie Vlaar in Wijdenes.

Krack C kennen we naast zeer succesvolle dressuurpaardenleverancieir natuurlijk in combinatie met Anky van Grunsven. Met de nu 23-jarige sjieke bruine behaalde Van Grunsven van 2002 t/m 2007 overwinningen in de Grand Prix’s in ’s-Hertogenbosch, Rotterdam, Helsinki, Oslo, Wiesbaden, Moskou, Norten Hardenberg, Mechelen en Aken. Het duo nam onder andere deel aan de wereldruiterspelen in Jerez de la Frontera in 2002, waar ze als elfde eindigden. Op het NK in 2006 behaalde Van Grunsven brons met Krack C.

Op de foto Krack C met eigenaar Ad Valk aan de lange leidsels op de HK2010.

Bron: Facebook Stoeterij ‘t Centrum/Hoefslag
24-11-2015 08:00:00 (9 gelezen)
Op de hengstenparade van het Oldenburger Verband in Vechta presenteerde Edward Gal de hengst Glock’s Zonik (Blue Hors Zack x Glock’s Romanov). Moeiteloos voerde de zevenjarige hengst de Lichte Tour-oefeningen uit: ruim scharende appuyementen, groot gesprongen wissels om de twee en om de pas, pirouettes… en alles met een prachtige expressie. Opvallend zijn het sterke achterbeengebruik en de mooie stille aanleuning. Gal liet de donkerbruine hengst ook wat passage en piaffe uitvoeren en ook daarvoor toonde Zonik veel talent. De commentator noemde hem ‘een tweede Totilas’.

Bron: Hoefslag
24-11-2015 07:50:00 (9 gelezen)
Na het vrij bewegen en vrij springen heeft de jury van het Westfaler Verband 24 van de vijftig getoonde 2,5-jarige hengsten goedgekeurd. Van de afstammelingen van KWPN-gefokte hengsten zijn beide Ampère-zonen goedgekeurd (mv. Diamond Hit en Don Corazon). Een Dream Boy x Sandro Hit kreeg eveneens groen licht, net als de Johnson x Scandic van de familie Wijnveen uit Winterswijk en een Don Juan de Hus x Stedinger. De KWPN-geregisreerde Sorento x Jazz uit de Texel-fokkerij van Wim van der Linde gooide eveneens hoge ogen. Een zoon van Wynton uit een Laudabilis-moeder vond ook genade bij de jury. Een zoon van de populaire Rock Forever (mv. Sir Donnerhall) van Eugène Reesink zat ook bij de 24 gekeurde hengsten. Minder goed verging het de nafok van de leverancier van de meeste zonen, Vitalis. Niet één van de vier gepresenteerde zonen werd genomen. Van Franziskus werden drie hengsten aangeboden, waarvan slechts de kleinzoon van Rapallo goedgekeurd werd. Uit de B-lijn werd een zoon van Benicio en een van Belissimo M genomen. De altijd goed vertegenwoordigde D-lijn van Donnerhall leverde goedkeuringen op voor zonen van Damsey, Dante Weltino en twee van Dimaggio. Ook een directe nakomeling van De Niro zat er bij. Uit de Florestan I-nafok was er een ‘go’ voor twee zonen van Fürstenball en een zoon van For Romance, Foundation en de eerdergenoemde Franziskus. Westfalen-goedgekeurde 2,5-jarige dressuurhengsten.

Bron: Westfalenpferde/Hoefslag

[b]Bashira Mansolein is drachtig van de Sir Donnerhall zoon Sir Donovan.[/n]
24-11-2015 07:40:00 (9 gelezen)
Veertien jonge DWB-hengsten rondden vandaag hun 35-dagentest af. Twee van de vier vierjarige dressuurhengsten slaagden. Van hen was Blue Hors Farrel (Fürstenball x Dacaprio) de beste, met 856,5 punten. Twee zonen van Ampère redden het niet. Bij de driejarigen slaagden vijf van de zes met een score van 800 punten of meer. Hesselhøj Donkey Boy (Dancing Hit x Milan) behaalde maar liefst 889,50 punten. Ook Blue Hors Alabaster, een zoon van de KWPN-gefokte Blue Hors Zack (foto, v. Rousseau), scoorde hoog, met 876 punten. Verder werden goedgekeurd Feel Good (v. Fürstenball) en Blue Hors Dreamline (v. Don Olymbrio).

Vier driejarige springhengsten legden examen af. Van de drie geslaagde hengsten verdiende Frodo Ash (Favorit Ask x Coronado) de meeste punten: 822. Dat was een half puntje meer dan Bogegardens Gladiola (Graf’s Stakkato x Bogegardens Apollo). Een tweede zoon van Favorit Ask, Aagaardens Chico Ask, zette een nette verrichting neer en kon zijn dekbrevet afhalen.

Ridehesten.com/Hoefslag
24-11-2015 07:30:00 (9 gelezen)
Morgen gaan de hengstencompetities weer van start in Ermelo. Er zal met veel interesse uitgekeken worden naar de presentaties van de jonge goedgekeurde KWPN-hengsten.

Om 10.13 uur gaat in de Amaliahal de Isah Hengstencompetitie Dressuur van start. De deelnemers aan de klasse M komen als eerste in de baan, gevolgd door de Z-combinaties. Tot slot wordt de L-rubriek verreden.

De Blom Hengstencompetitie Springen vindt plaats in de avond (vanaf ca. 17.50 uur) en de rubrieken worden verreden in de volgorde Z/ZZ, M, L. De springhengsten die van start gaan in de klasse L worden door Peter Geerink en Roelof Bril beoordeeld op hun springtechniek en het gaan tussen de hindernissen.

De wedstrijd in Ermelo is de eerste uit een serie van drie wedstrijden om de winst in de Isah Hengstencompetitie Dressuur en de Blom Hengstencompetitie. Op 15 december is de competitie in Roosendaal, waarna op 5 januari Zuidbroek het decor vormt voor de hc’s. De finales worden verreden tijdens de KWPN Hengstenkeuring, van 3 t/m 6 februari in de Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch. Afgelopen editie werden Franklin (klasse L, foto), El Capone (M) en Desperado (Z) gehuldigd als de winnaars bij de dressuurhengsten. Bij hun springgefokte collega’s was de winst voor Freeman VDL (L), Edinburgh (M) en Dakar VDL (Z).

Bron: KWPN
Copyright © 2004-2014 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.