Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 545 »
21-9-2016 15:00:00 (15 gelezen)
Tijdens de gisteren gehouden zadelpresentaties werden er 11 dit voorjaar aangewezen springhengsten en 18 aangewezen dressuurhengsten aangeboden voor de eerste beoordeling onder het zadel. De Hengstenkeuringscommissie kon de graag van africhting en de doorgemaakte ontwikkeling van de hengsten vanaf de afgelopen hengstenkeuring tot nu in alle rust beoordelen waarbij de springhengsten ook hebben gesprongen.

Herkansing onder het zadel
Tijdens de herkansing onder het zadel die voorbehouden is voor driejarige hengsten die in de afgelopen eerste, tweede- of derde bezichtiging zijn afgewezen of nog niet eerder zijn aangeboden, werden zes springhengsten en 12 dressuurhengsten gepresenteerd. Na de beoordeling op de straat en onder het zadel besloot de hengstenkeuringscommissie om de volgende hengsten uit te nodigen voor het komende najaarsonderzoek dat op maandag 10 oktober a.s. begint.

Springhengsten:
Cat. 18. Van Gogh x Contendro I x Last Liberty

Dressuurhengsten:
Cat 53. Winningmood x Oscar x Saros xx

Bron: KWPN persbericht
21-9-2016 14:55:03 (13 gelezen)
De eerder door Harrie Smolders gereden Up to Date-zoon Bokai kan ook met amazone Catherine Nicole Tyree uitstekend uit de voeten. Op het viersterrenconcours van North Salem won het duo het 1.50m op zaterdag.

Slechts twee combinaties bereikten de barrage van het 1.50m. Beiden maakten een fout, waardoor enkel de tijd bepalend was en de wedstrijd in het voordeel van Catherine Nicole Tyree met Bokai (Up to Date uit Lucky Girl stb v.Ferro, fokker D. Tump uit Nieuw Balinge) beslist werd. Laura Kraut liep in het basisparcours tegen een foutje aan met Andretti S (Corland uit Tabelle S ster EPTM prest v.Animo, fokker Familie Van Straaten uit Den Ham) en pakte zo de vierde prijs.

Georgina Bloomberg won de 1.60m-Wereldbeker van CSI4*-W North Salem met de Calido Ass-zoon Caleno 3. Snelste vierfouter in de barrage was Pablo Barrios met Antares (Manhattan uit Ukendy stb sport-spr v.Cavalier, fokker T.G.M. Krone uit Geesteren). Ook Jonathan McCrea kreeg met Aristoteles V (aangewezen prok, Padinus uit Tableau-Vivant elite v.Lux, fokker Sjraar Vullers uit Nunhem) een foutje in de jump-off en werd negende.

Woensdags schreef Andrew Kocher met ruime voorsprong op de concurrentie het 1.40m op zijn naam met Zantos II (Solitair uit Supreme v.Mermus R, fokker J.G. Fokke uit Vriezenveen). Ook Catherine Nicole Tyree bleef met Corleone (aangewezen prok, Vincenzo uit Sereuza elite sport-spr prest v.Heartbreaker, fokkers Jan Lamers en Struis Beheer) in een vlotte tijd foutloos en pakte zo de vierde envelop. Een dag later sprong Kocher met Zantos II naar de zesde plaats in het 1.45m direct op tijd.

Bron: JS voor KWPN

Wendela A is een dochter van Manhattan. Ze is drachtig van Chapeau TN voor 2017. Haar dochter Cristal Mansolein werd dit jaar KEUR verklaard en is drachtig van Asca Z.
20-9-2016 15:00:00 (11 gelezen)
Mikhail Safronov boekte met Diarado (v.Vigaro) een mooie overwinning in de 1.40m-GP van CSI2* Moscow. In de 2*-GP van Wenen reed Wesley Newlands de Cardento-dochter Wieminka B (v.Cardento) naar de tweede plek.

Met de Vigaro-zoon Diarado (uit Idola ster prest v.Voltaire, fokkers A.H.W. en M.B.H. Nieuwenhuis uit Keijenborg) zette de Russische Mikhail Safronov de beste prestatie neer in de 1.40m-Grand Prix van CSI2*-W Moscow. Dmitriy Berstov kwam met Cupido (Whistler uit Verra v.Olivier, fokker K. Pen uit Nijeholtpade) foutloos op de zesde plek.

In de 1.45m-Grand Prix van CSI2* Wenen was het Wesley Newslands met de Cardento-dochter Wieminka B sport-spr (uit Taminka B Z prest v.Topas, fokker L.C.J. Berben uit Meijel) die zich als tweede konden opstellen na twee foutloze ritten. Ook Christian Schranz bleef met V.I.P. 2 (2e bez., Krunch de Brêve uit Soloterma sport-spr v.Lux, fokker S. Nieuwenhuijsen uit Nederhorst den Berg) zonder fouten, goed voor de vierde prijs, terwijl Nicola Pohl als snelste vierfouter van de barrage op de zesde plek kwam met Walona 15 (Quasimodo Z uit Orette ster v.Silvio II, fokker P.W.A.M. van Beers uit Oost West en Middelbeers). Net buiten de barrage wegens tijdsoverschrijding bleef Sarah Hubbard op de tiende stek met Coline stb EPTM-spr sport-spr (Vittorio uit Udine ster prest v.Voltaire, fokker Familie Breukink uit Doesburg).

Bron: JS voor KWPN

Gem Mansolein stamt ook af van Vigaro.
19-9-2016 15:00:00 (11 gelezen)
In de door het Nederlandse toptalent Lisa Nooren gewonnen 1.60m-Grand Prix van CSI3* Donaueschingen was Cameron Hanley de goede tweede met zijn kwaliteitsvolle Indoctro-zoon Cas 2. De Armitage-zoon Classic sprong met Anna Kellnerová naar de derde prijs in het 1.50m.

Met VDL Groep Sabech d’Ha (v.Qredo de Paulstra) won Lisa Nooren een gloednieuwe auto in het Duitse Donaueschingen. Ze was ruim een seconde sneller in de barrage dan de Ierse Cameron Hanley, die deze prestatie leverde met de Indoctro-zoon Cas 2 (uit Wish elite EPTM-spr sport-spr prest v.Numero Uno, fokker Th. Tax uit Blitterswijck). Ook Ramiro Quintana hield de score twee maal op nul met Appy Cara (Guidam uit Vera Cara sport-spr v.Casco, fokker H.W.M. Hekking uit Raalte) en eindigde als vijfde.

Op zaterdag reed Gerrit Nieberg de Oklund-nazaat Olivia la Sweet sport-spr (uit Uschi prest v.Ircolando, fokker C. Wouters uit Erp) naar de tweede plaats in het 1.45m met accumulator. Diezelfde dag boekten Anna Kellnerová met Classic (Armitage uit Caprice van de Windeweg Z v.Chin Chin, fokker Mario Everse uit Waddinxveen) en Sanne Thijssen met Captain Cooper (Namelus R uit V.Zarah 17 stb prest v.Corland, fokker Haras Cooper uit Sao Paulo) een dubbel foutloos resultaat in het klassieke 1.50m, wat hen de derde respectievelijk vierde prijs opleverde. In het 1.45m op zondag eindigde Jan Wernke met de Quidam’s Rubin-dochter Queen Rubin 5 sport-spr (stb.naam Bodette S, uit Nicolette S ster prok prest v.Pilot, fokker Ed Schroembges uit Wellerlooi) als derde.

Bron: JS voor KWPN

Delios komt uit een Casco moeder.
18-9-2016 16:00:00 (12 gelezen)
De kersverse vice-wereldkampioen stond vanochtend al op de vrachtwagen om terug te gaan naar het Overijsselse Nieuwleusen. Vlak voor vertrek kreeg Julian de Boer met de mededeling dat hij tóch mocht starten. Paard afgeladen, veterinair gekeurd en de focus op de finale van de zesjarigen. De snelle, gretige Fernando V (Zapatero VDL uit Victorine ster v.Larino, fokker R. Vrieling uit Coevorden) sprong met gemak naar de negenkoppige barrage. Daarin werden, net als in het basisparcours, heel wat fouten gemaakt. Alleen Wereldkampioen Gerard O’Niell en Killossery Kaiden (v.Lux Z) hielden de lei schoon. Met een razendsnelle rit waarin één balkje viel, pakte Julian de Boer met Fernando V het zilver. In een tijd, acht seconden sneller dan de winnaars van het goud. De fokker was helaas niet aanwezig, waardoor hij de cheque van 3.000 euro misliep. Als laatste starter in de barrage maakte Willem Greve kans op zijn twee gouden plak vandaag met de top voorzichtige en vlugge Carambole-dochter Formidable sport-spr (uit Rebecca II ster prest v.Calvados, fokker H. Zagers uit Koekange), maar een foutje op de lastige tweede oxer bracht hen nét buiten het podium. Zij werden vierde, achter Kannabis van de Bucxtale (v.Contact van de Heffinck) en Thierry Goffinet. Ook Victoria Gulliksen kreeg met Firefly H (Douglas uit Besmerle H v.Tenerife VDL, fokker J. Hogewind uit Sint Jansklooster) een ongelukkig foutje in de barrage, waarmee zij vijfde werden op dit Wereldkampioenschap.

Dat overkwam ook James Billington met Farrel VDL (Cardento uit Becherry ster v.Stakkato, fokker VDL Stud uit Bears), die daarmee de vierde KWPN’er in de top-zes werd. Als snelste vierfouter in het basisparcours eindigde Faroso W (Zapatero VDL uit Barbarosa W stb v.Tenerife VDL, fokker H.J. Wagter uit Wolvega) met Felix Schneider als elfde.

Bron: Jenneke Smit voor KWPN

Zie onze Calvados KEUR merrie Brinn Mansolein. Zij is voor 2017 drachtig van de jonge Franse tophengst Captain Semilly.
18-9-2016 14:50:00 (6 gelezen)
Wát een rit en wát een mooi resultaat! Willem Greve reed de buitengewoon getalenteerde Garant (v.Warrant) als laatste starter in de barrage overtuigend naar de Wereldtitel. Een prachtig succes voor het fokproduct van Gebroeders Bosch uit Luttenberg.

De eerste twee dagen maakte Garant (Warrant uit C’Est La Vie elite IBOP-spr v.Verdi) al een overweldigende indruk. Vier maanden geleden wist Willem Greve het talent aan te schaffen en via een wildcard kwam hij naar Lanaken. Een kans op succes die de spectaculair springende vos met Willem Greve met twee hoeven aangreep. Ook in de finale sprong de Warrant-zoon met veel vermogen, voorzichtigheid en inzet. Een ware Wereldkampioen! “Dit is geweldig, Garant sprong hier de twee rondes al heel goed en in de finale pakte hij opnieuw fantastisch aan. Hij heeft alles in zich om uit te groeien tot de topspringpaard. Hij is voorzichtig, kan goed in de lucht door naar voren schakelen en werkt geweldig. Ik had niet durven hier vandaag met hem Wereldkampioen te worden maar verdiend heeft hij de titel dubbel en dwars!”, reageert Willem Greve enthousiast. Hij kwam in de finale ook aan de start met de getalenteerde KWPN-goedgekeurde hengst Grandorado TN (Eldorado van de Zeshoek uit Charmieque elite IBOP-spr sport-spr EPTM-spr v.Carolus II, fokkers M. Rietberg en D.J. Verhoeven), die eveneens spraakmakende sprongen liet zien maar iets teveel onder de indruk was van het scherm in de hoofdring, waar de vijfjarigen voor het eerst sprongen.

De 16-jarige Ierse ruiter pakte met Z Seven Caretina (v.Coltaire Z) en Z Seven Canya Dance (v.Can Ya Makan) op geweldige wijze zilver en brons. Voor Nederland deed de 18-jarige Jil Verheij fantastische zaken door met Agana van het Gerendal Z (v.Aganix du Seigneur) vierde te worden.

Bekijk hier de volledige uitslagen

Een uitgebreid verslag van de Wereldkampioenschappen volgt in de komende editie van In de Strengen.

Bron: Jenneke Smit voor KWPN

Onze ruin Icarus Mansolein is ook een nakomeling van Warrant.
13-9-2016 14:50:00 (5 gelezen)
Jérome Guery liet met de KWPN-goedgekeurde hengst Alicante (v.Casall) net als gister in de warming-up proef alle hengsten achter zich in de FEI Sires of the World. Een prachtige zege met vele enthousiaste fokkers op de tribunes.

De door Ronald Nowee gefokte Alicante (Casall uit Texas M v.Indoctro) toonde veel inzet, vermogen en snelle reflexen in het technische 1.50m-parcours in de hoofdring in Lanaken. In relatief korte tijd heeft hij zich ontwikkeld tot één van de toppaarden van Jérôme Guery, die zelf groot fan van de hengst is. “Ik heb al mijn merries, dat zijn er vier, van Alicante laten dekken. Het is een fantastisch sportpaard en ook als hengst heb ik daarom grote verwachtingen van hem. Hier in Lanaken heb ik ook een goede nakomeling van hem zien springen, die mag zondag meedoen in de finale van de zesjarigen”, vertelde Guery, daarmee doelend op Faldo van Vicky van de Poel. “Gister sprong Alicante al geweldig en ik wilde maar wat graag dat resultaat herhalen. Het is goed dat hij zich voor het oog van zoveel fokkers in the picture springt. En volgens mij is dat helemaal gelukt vandaag!”

Komende week zal Alicante in actie komen in Barcelona, waar Guery hem wil starten in de Grand Prix en zijn andere paard Grand Cru in de Nations Cup zal rijden. “Deze zomer debuteerde Alicante in Aken in de Nations Cup en dat pakte hij ook goed op. De eerste ronde sprong hij geweldig, toen kregen we één pechfoutje. De tweede ronde was hij wat onder de indruk van het kunstlicht maar al met al was het een goed debuut. Alicante is veel sensibeler dan de meeste mensen denken en daardoor merkte ik gelijk zijn reactie op de veranderde omstandigheden vanwege het licht in Aken. Ik verwacht nog mooie dingen met hem te beleven”, aldus de Belgische ruiter.

Bron: JS voor KWPN

Casall vinden we terug in de lijn van onze hengst Chicco Mansolein Z.
7-9-2016 06:45:58 (62 gelezen)
Foto Atlantis MansoleinAtlantis Mansolein liep afgelopen week op de Franse kampioenschappen in Fontainebleau. Hij had zich gekwalificeerd met zijn amazone Mathilde voor dit prestigieuze kampioenschap!
Op zaterdag 27 augustus kwamen ze aan de start in de Cycle Libre voor 6 jarige springpaarden in de laatste kwalificatie proef voor de grote finale. Helaas kregen ze in dit hoge en technische parcours één balk uit de klepels, maar door hun snelle tijd eindigden ze toch nog op de 61ste plaats in het klassement van 135 deelnemers!
Hierdoor mochten ze door naar de kleine finale de volgende dag. In een sterk deelnemersveld van maar liefst 87 deelnemers wist Mathilda haar hoofd koel te houden en samen met Atlantis Mansolein Z een prachtige foutloze ronde neer te zetten in een tijd van 75,280 seconde. Deze foutloze rit leverde ze een 14de plaats op in deze finale. Een prachtig en sterk resultaat voor deze beloftevolle combinatie! Zoveel combinaties die in heel Frankrijk strijden voor dit concours, en dan zo'n resultaat behalen, proficiat aan Mathilda en Atlantis Mansolein Z !

3-9-2016 08:30:00 (92 gelezen)
Foto prijzenNadat Jorinde Mansolein (Everdale uit de Ster voorlopig Keur Prok merrie Vérité van Democraat x Whinny Jackson) een aantal weken geleden al kampioen werd tijdens de stamboekkeuring van France Dressage in de Haute-Saône en zich kwalificeerde voor het nationale kampioenschap in Saumur, deed de aansprekende schimmelmerrie alles nog eens dunnetjes over in België !
Ze was ingeschreven voor het Belgische kampioenschap in Ghlin op zaterdag 27 augustus. Jorinde Mansolein presenteerde zich heel goed en toonde haar grote bewegingspotentie. In totaal kwamen er 17 tweejarige deelnemers voor de jury, zowel spring- als dressuurpaarden. Maar Jorinde Mansolein ging alle concurrentie voorbij! De jury was zeer gecharmeerd van de chique schimmelmerrie en beloonde zowel haar exterieur als haar basisgangen met hoge punten. Haar eind resultaat kwam hierdoor uit op een schitterende 80% !! Met deze score won ze met gemak het kampioenschap en mocht huiswaarts keren met mooie prijzen!
Op 22 september staat het kampioenschap voor Frankrijk op het programma. Daar zal Jorinde strijden om de Nationale titel van Frankrijk...3-9-2016 08:20:00 (84 gelezen)
Foto Larisse Stark en Gazal GolyoLarisse en Delios hebben tijdens het concours in Cernay op 20 augustus een mooie tweede plaats behaald in de Amateur 3 préliminaire proef ofwel een M-2 proef. Het jury verschil was groot te noemen voor de proef van Larisse en Delios, (bijna 6%) maar het gemiddelde van haar proef van 67,415% was ruimschoots voldoende voor een tweede plaats in het klassement! In de Amaueur 2 imposée B proef die gelijk staat aan het Nederlandse niveau M-1/ M-2 kreeg de combinatie twee dure fouten. Hierdoor zakten ze weg in het klassement naar een vijfde plaats met 63,080%.Copyright © 2004-2016 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.