Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 875 »
19-4-2014 07:44:46 (5 gelezen)
Albert en Arend Zoer hebben de vijftienjarige ruin Sam verkocht. De winnaar van de Grote Prijs van Aken (2009) vertrekt naar dezelfde mensen uit Italië die al eerder oudgedienden Lincoln en Lowina overnamen. Zoer en Sam (v. Calvados) waren al enige tijd niet meer in de ring verschenen. Het laatste opvallende resultaat betreft de zege in de Grote Prijs van Birmingham (2012). Daarnaast was er in het verleden al winst in de Grote Prijs van Antwerpen en de Grote Prijs van Den Bosch (2009).

‘Deze mensen hadden al vaker gevraagd of we Sam misschien wilden verkopen. We hebben in het verleden ook Lincoln en Lowina aan hen verkocht, waarvoor ze een super plek hebben geboden en die van hun oude dag mogen genieten. De nieuwe eigenaren hebben er zelfs nog wat fijne jaren mee gereden. Omdat we Sam ook een fijn pensioen gunnen hebben we toch besloten nu door te pakken en hem ook aan hen te verkopen,’ aldus Albert.

Zoer heeft met onder andere Wollie Bollie (v. Cantos) en Abra Kadabra (v. Vancouver) nog zeer talentvolle paarden op stal. Met deze laatste stond hij begin maart nog bovenaan in de Grote Prijs van Dortmund en de Grote Prijs van Veendam. Twee weken geleden werd de Grote Prijs van Lanaken op de erelijst bijgeschreven. Voor het Nederlands kampioenschap springen (24 t/m 27 april) zal hij echter Wollie Bollie zadelen.

Bron: Hoefslag

Brinn Mansolein is een kleindochter van Calvados.
19-4-2014 07:43:48 (5 gelezen)
De eerste selectiewedstrijd voor Belgische paarden voor de wereldkampioenschappen voor jonge paarden vond afgelopen week plaats in Zandhoven. 55 combinaties verschenen aan start bij de divisies voor vijf- en zesjarige paarden. Bij de vierjarigen kwamen vijftien combinaties opdraven.

Bij de vierjarigen was het de Nederlands gefokte First Lady (Sir Donnerhall x Johnson) die het beste resultaat behaalde. Met 89 punten stuurde Julie Dossin de merrie naar de eerste plaats. Veronique Swagemaekers en Sixth Sense (Sir Donnerhall x Florencio I) waren met 87.6 punten goed voor de tweede plaats.

Tijdens de strijd bij de vijfjarigen was het de ervaren FEI amazone Dominique Mohimont die met de KWPN gefokte El Corona Texel (Wynton x Goodtimes) zegevierde. Voor hen prijkte er na afloop 82.20 punten op het scorebord. Tom Franckx en de eveneens Nederlands gefokte Evento D (v. Rubiquil) noteerde met 82 punten de tweede plaats.

Laurens Vanderbeken en All Inclusive Pia (Abanos x Sir Lui) eindigden bij de zesjarigen bovenaan (82.40 punten). Nick van Laer en de KWPN gefokte Double Dutch (Jazz x Wisconsin) eisten met 80.80 de tweede plaats op.

Bron: Hoefslag/Eurodressage

Zonne Fleur voert het bloed van Jazz. Ze is hoogdrachtig van Everdale.
19-4-2014 07:41:48 (3 gelezen)
De hengstenkeuringscommissie springen heeft onlangs het Algemeen Bestuur geadviseerd om de Selle Francais-hengst Jaguar Mail te erkennen voor de KWPN-fokkerij. De voordracht is inmiddels door het Algemeen Bestuur gehonoreerd.

De 17-jarige Jaguar Mail is een zoon van de Engels volbloed Hand in Glove xx. Zijn moeder Elvira Mail is een dochter van de Engels volbloed Laudanum xx. De volle broer van Elvira Mail is Fergar Mail ook bekend onder de naam Chapultepec la Silla en op zijn beurt vader van de Grand Prix springhengst Lamm de Fetan. Grootmoeder Adoret Z is een dochter van de invloedrijke springvererver Almé, zij bracht in combinatie met Hand in Glove xx ook de Grand Prix hengst Hoggar Mail. Overgrootmoeder Goldret is een dochter van de Hannoveraanse stempelhengst Gotthard. Jaguar Mail voert ruim 80% Engels volbloed en dat maakt hem foktechnisch zeer interessant bij merries die ‘bloed’ nodig hebben.

Het fokproduct van het Franse Haras de Brullemail wist als jong paard al te overtuigen. Als vijfjarige was hij zevende in het Frans kampioenschap en als zesjarige klasseerde hij zich als tiende op het WK voor jonge springpaarden in Lanaken. Nadien liep hij vele jaren op het hoogste niveau met Patrice Delaveau en de Zweed Peter Eriksson. Met laatstgenoemde nam hij o.a. deel aan de Olympische Spelen in Hong Kong in 2008.
Uit zijn eerste dekjaren lopen in Frankrijk diverse succesvolle jonge springpaarden en eventers waaronder Tenareze, winnaar bij de zesjarigen tijdens het WK jonge eventingpaarden in Lion d’Angers in 2013.

Bron: KNHS/Hoefslag
19-4-2014 07:41:23 (4 gelezen)
Afgelopen weekend sprong de KWPN-goedgekeurde hengst Dortmund HS (foto, Vigaro uit Iresfee ster v.Triton, fokker Unicorn Intern. Trading BVBA uit Meerle) van Houwen Sporthorses zich in de kijker op het CSI Young Horses tijdens de Z-Tour in Zangersheide.

Onder Kristian Houwen sprong de razendsnelle Dortmund HS overtuigend naar de winst in de internationale rubriek voor zesjarigen op zaterdagmiddag. Daarmee gaf het duo ruim 70 andere combinaties het nakijken. Vierde in deze tweefasenproef werd de in topvorm verkerende Doerak (Zento uit Rataplan M sport-spr v.Concorde) onder Frank van Helmond. Op zondagochtend was Doerak winnaar van de direct op tijd-rubriek op 1.30m-niveau, nadat hij eerder al een tweede plek in zijn leeftijdsklasse veroverde op vrijdag.

Bron: JS voor KWPN

Gem Mansolein is een nakomeling van Vigaro. De merrie werd verkocht als veulen en is inmiddels zadelmak gemaakt.
19-4-2014 07:38:11 (4 gelezen)
De Holsteiner hengst Clintissimo Z (Clinton I x Carthago), ook goedgekeurd voor Zangersheide en Oldenburg Internationaal, keert terug naar Duitsland. Hij staat nu op stal bij Gerd Sosath, naast gerenommeerde hengsten als Landor S en Lordanos. De negenjarige hengst uit de stam van Carolus I en II werd succesvol uitgebracht door Judy Ann Melchior. Hij doet al van zich spreken via zijn nafok, met drie goedgekeurde hengsten Calais Z (mv. Kannan), Clintrexo (mv. Rex Z) voor Zangersheide en Captain van Overis Z (mv. Amadeus Z) voor het BWP.

Bron: Studforlife/Hoefslag
Copyright © 2004-2014 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.