Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 945 »
20-10-2014 12:36:55 (4 gelezen)
foto Shanti Mansolein naar winst in Poney 2 VitesseOp zondag 12 oktober kwam D-pony merrie Shanti Mansolein (v. Savoij van de Krommehoek x Carlo) uit in een springconcours met zijn amazone Jade. Er werd gestart in een 65 cm klasse en een 75 cm klasse. Het was al een tijdje terug dat de combinatie aan de start kwam, maar Shanti deed zoals vanouds haar best. Helaas kregen ze in de 75 cm. klasse, Poney 1 Vitesse) één balk naar beneden wat ze bracht tot een vijfde plaats van de elf staters. In de pony 2 Vitesse ofwel 65 cm. ging het beter. Hier wisten ze foutloos te blijven in een snelle tijd. Door deze prestatie mochten Shanti Mansolein en Jade naar huis met de overwinning !


19-10-2014 07:50:28 (8 gelezen)
Zestien van de 31 voorgestelde hengsten ontvingen vanmiddag groen licht voor de dekdienst tijdens de 52ste hengstenkeuring van het Trakehner Verband. Hieronder ook de eerste goedkeuring via de zadeltest, voor de drie jaar oude Tudor (Iskander x Sixtus). Van deze zestien heren maken er vijf kans op een premie. De kampioen en reservekampioen zullen morgenochtend bekend worden gemaakt.

De vijf hengsten voor de kampioenskeuring:
Davidas (Horalas x Abdullah)
Niagara (Kentucky x Wiec)
Octavian (Millenium x Hohenstein)
High Motion (Saintt Syr x Summertime)
Sir Sansibar (Millenium x Cadeau)

Elf andere hengsten ontvingen eveneens een licentie voor de dekdienst. Daaruit bleek dat Millenium, de reservekampioen van de hengstenkeuring van 2010, topleverancier is van deze editie. Drie zonen werden goedgekeurd, waarvan twee nog eens aanspraak maken op de kampioenstitel. De keuringscommissie gaf ook twee halfbloeden groen licht. Het gaat hierbij om Le Chevalier (Cavallieri xx x Vespucci) en Orlow (Favoritas xx x Heops).

De hengsten die geen aanspraak maken op primering:
Donauabend (Abendtanz x Lauries Crusador xx)
Timberland (All Inclusive x Schwadroneur)
Alborolo (Herbstkönig x Kasparow)
Donauherbst (Herbstkönig x Kasparow)
Vapiano (Kentucky x Easy Game)
Ivanhoe (Millenium x Hohenstein)
Sir Oliver (Oliver Twist x Biotop)
Greenwich Park (Saint Cyr x Alter Fritz
Tudor (Iskander x Sixtus)
Le Chevalier (Cavallieri xx x Vespucci)
Orlow (Favoritas xx x Heops)

Bron: Hoefslag/Trakehner Verband

Delios stamt ook af van Favoritas xx.
19-10-2014 07:49:36 (9 gelezen)
Op de subtop wedstrijd van Heinkenszand leverde Lynne Maas een geweldige prestatie door in de gecombineerde Intermediaire II/Grand Prix-rubriek de eerste én derde plaats op te eisen. Met Uranium (v. Metall) won ze met de hoogste dagscore, 70,66%, met haar Inter II-proef. Thamar Zweistra werd tweede met de de blonde Rubiquill-vos Whoopy. De score voor haar GP-proef bedroeg 69,50%. Maas mocht het witte lint ophalen met Zamora (GP, 69,35%). In het ZZ-Zwaar was Dinja van Liere heer en meester. Met debutant in deze klasse, Denzel (v. Zidane), won ze twee proeven met 70,14 en 70,71%. Bij de Junioren won Veronique van der Panne met Whatever (v. Truppa) met 67,09%. In de Prix St. Georges was Marrigje van Baalen de beste met Chigali DVB (v. Kigali) met 69,47%, terwijl in de Inter I Stephanie de Frel Castenwaard naar 67,89% en de winst stuurde.

‘Simpel rijden met Uranium’
Ruim een week geleden reed Lynne Maas op Geldrop Hippique met haar twee paarden. ‘Voor Uranium was het toen de eerste keer in de Inter II. Hij was ontzettend heet en dat was geweldig voor de piaffe –daar kregen we negens voor- maar ik kon het niet laten afvloeien en dus ging het op andere onderdelen heel slecht. Met Zamora was ik zelf heel gehaast. Ik had geen wedstrijd gepland zo pas na Geldrop, maar omdat ik daar niet tevreden over was, zocht ik naar een mogelijkheid om op korte termijn te starten. En laat dat nu net vlakbij ons zijn, in Heinkenszand! Gelukkig kon ik er nog bij.’ Het doel van Lynne was dus duidelijk: Uranium simpel proberen te rijden, met zo weinig mogelijk spanning, en met Zamora rustig de proef van onderdeel naar onderdeel doorrijden. ‘In het begin kneep ik hem wel een beetje; Uranium begon wat stoer te lopen en te hinniken, ik dacht “Rustig blijven!” en gelukkig bleef hij met zijn aandacht bij mij en kon ik spanning voorkomen. Hij kan de piaffe echt zó mooi, het is dan net een springveer. Maar ik liet het hem een beetje uitzoeken zonder zelf teveel te regelen, waardoor hij even moest zoeken maar mooi zijn ritme vond en relaxt bleef. We reden een foutloze proef, dus ik was heel erg tevreden. Ik weet dat hij veel beter kan, maar dat komt wel.’

‘Druktemaker’
De moeder van Brent en partner van Laurens van Lieren heeft de 13-jarige zwarte hengst van Metall x Wolfgang al vanaf dat hij 2,5 jaar is en begon met hem in de L. ‘In alle klassen deden we vooraan mee op kampioenschappen. In 2011 werden we KNHS-kampioen Lichte Tour en het jaar daarop werden we tweede. Daarna kreeg Uranium een liesbreuk, die hij kantje boord overleefde en waardoor hij er uiteindelijk bijna twee jaar uit geweest is. Hij heeft ontzettend veel talent en kan alle oefeningen voor een negen, maar hij maakt zich heel snel druk. Als ik een kür voor hem ga laten maken, moet dat er echt eentje zijn met rustige pianomuziek. En dan nog met het volume op zacht!’ Ook de vos Zamora (Krack C x Farrington) rijdt Lynne al vanaf dat hij drie is. ‘Hij is een heel ander soort paard. Heel nuchter juist. Maar hij is nog maar tien en moet nog aan kracht winnen. Ook Zammie is echter een paard met alles erin. Het is mijn allereerste Grand Prix-paard. We moeten alles samen nog leren.’ De amazone is blij met de hulp die ze heeft, niet alleen van trainer Hans Peter Minderhoud, maar ook van Laurens. ‘Hij is meteen nadat hij een clinic gegeven had vandaag naar Heinkenszand gekomen om mij te helpen. Het is zó belangrijk dat er iemand meekijkt vanaf de grond. Dat is echt nodig op dit niveau.’

Bron: De Hoefslag

Wolfgang vinden we terug in de afstamming van onze fokmerrie Vérité. Ze is voor 2015 drachtig van Johnson. Zie de Hengstenkeuze.
19-10-2014 07:48:43 (8 gelezen)
Met een prachtig nieuw persoonlijk record van 84.08% heeft Edward Gal de Grand Prix kwalificatie voor de wereldbeker Kür in Odense (Denemarken) gewonnen. In het zadel van zijn toppaard Glock’s Undercover N.O.P (v. Ferro), wegens een kleine blessure één van de grote afwezigen tijdens de wereldruiterspelen van deze zomer, ontving de ruiter negens en tienen voor de appuyementen, passage, piaffe en pirouettes. Ook de changementenseries werden met achten en negens beloond. Alleen in de changementen om de pas was een enkele hakkel te bespeuren. Daarmee werden zij door de jury unaniem op de eerste plek gezet, voor Adelinde Cornelissen en de zeventienjarige Jerich Parzival N.O.P (v. Jazz). Met 80.54%, waarbij diverse negens werden gegeven voor de piaffe, maar ook zessen voor het achterwaarts, kwamen zij tot de tweede plaats. Ulla Salzgeber (Duitsland) en Herzruf’s Erbe (v. Herzruf) finishten met 75.72% op de derde plaats, voor landgenoten Isabell Werth en Don Johnson FRH (v. Don Frederico). Hans Peter Minderhoud en Glock’s Flirt (v. Florestan) maakten met 73.92% de top vijf compleet. Zij ontvingen achten en negens voor de appuyementen, maar lieten op de piaffe en overgangen nog punten liggen.

Ook Patrick van der Meer kwam aan start met zijn Uzzo (v. Lancet). Voor hen was er met 71.22% een achtste plaats. Morgen volgt om 14:15 uur de wereldbeker Kür.

Bron: De Hoefslag

Ferro vinden we terug in de afstamming van onze fokmerrie Vérité. Ze is voor 2015 drachtig van Johnson. Zie de Hengstenkeuze.
18-10-2014 07:50:00 (7 gelezen)
Laurens Meynaerts van Stal Artemis heeft samen met Thiago Ribas da Costa zijn WK finalist Captain van Overis Z naar Amerika verkocht. De vijfjarige bij BWP goedgekeurde dekhengst is een zoon van Clintissimo (v. Clinton) en haalde vorige maand nog de finale op het Wereldkampioenschap voor jonge paarden in Lanaken. In april werd het duo tijdens de twee weken durende tour van Ebreichsdorf telkens tweede in de finale voor jonge paarden.

Bron: De Hoefslag
Copyright © 2004-2014 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.