Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 511 »
2-8-2015 18:46:45 (4 gelezen)
Inmiddels is het dekseizoen voor onze stoeterij afgerond, maar afgelopen week hadden we nog een laatste controle van de merries die op de valreep nog een keer geïnsemineerd waren.
Omdat Zonne Fleur pas laat haar veulen van Glamourdale kreeg dit jaar, wisten we niet zeker of we haar zouden insemineren dit seizoen. Maar op het laatste moment besloten we toch de gok te wagen en met succes. De dochter van Tango uit de Elite Sport merrie Kellyfleur van Flemmingh, werd in één keer drachtig van de jonge, zeer talentvolle KWPN hengst Guardian S. Deze zoon van Moorland's Bodyguard uit een Trento B x Juventus x Michelangelo moeder werd vorig jaar goedgekeurd en kende dit jaar zijn eerste dekseizoen.
Wij zijn uitermate gecharmeerd van deze jonge hengst, die reeds heeft laten zien over veel natuurlijke aanleg voor het sluitwerk te beschikken. Met zijn kracht en sterke bewegingen zal hij ongetwijfeld een bijzonder kwaliteitsvol veulen geven samen met onze Zonne Fleur. Zonne Fleur verwacht haar veulen op 7 mei 2016.

Foto hengst Guardian SFoto merrie Zonne Fleur


1-8-2015 07:10:28 (7 gelezen)
Carl Hester krijgt de beschikking over een neefje van Valegro. Sponsors Roly Luard en Anne Seifert-Cohn zijn vanaf heden mede-eigenaar van de hengst U-Genius, een zoon van Hesters’ topper Uthopia (v. Metall) uit Weidyfleur II (v. Heidelberg), de volle zus van Valegro. De knappe zwarte werd in 2011 geboren en zal aankomende herfst naar de stallen van Carl verhuizen. U-Genius werd gefokt door de stiefmoeder van Hester, die nooit van plan was om het dier te verkopen, maar wegens toenemende interesse op zoek ging naar geïnteresseerden voor een syndicaat. ‘Carl is ontzettend enthousiast over dit fijne paard en dit zou weleens het laatste paard kunnen zijn dat hij vanaf de basis tot Grand Prix gaat opleiden,’ aldus Claire.

Bron: Hoefslag/Horseandhound

Heidelberg vinden we terug in de afstamming van Bashira Mansolein.
1-8-2015 07:07:49 (9 gelezen)
Tijdens de KWPN Kampioenschappen kunt u niet alleen veel KWPN-hengsten zelf komen bekijken, het is ook heel interessant om de nakomelingen van hengsten te kunnen zien. Er zijn diverse hengsten die door meerdere nakomelingen worden vertegenwoordigd in de keuringsrubrieken.

Met kop en schouders steekt de eerste jaargang van Governor er bovenuit. De Totilas-zoon levert elf veulens voor de NVK. Ook de jonge hengsten Fairytale (4), Ferdeaux (4), Franklin (4), Ferdinand (3) en Galaxie (3) hebben het goed gedaan in de voorselecties op de Centrale Keuringen. De preferente Negro levert vier veulens en een merrie voor de rubriek vier- t/m zevenjarige keur- en elitemerries. Vorig jaar was hij topaanvoerder op de NVK, en ook dit jaar zien we veel nakomelingen van Charmeur tijdens de KWPN Kampioenschappen: vijf driejarige merries en drie veulens zijn hiervoor geselecteerd. Na Charmeur is het nog steeds Jazz die zijn rechtstreekse invloed blijft uitoefenen: zowel bij de driejarige merries (5) als bij de vier- t/m zevenjarige merries (2) kunnen we dochters van de levende legende zien. Apache (4 driejarigen, 1 vier- t/m zevenjarige merrie en 2 veulens) en Florencio (4 driejarigen en 1 veulen) zijn bij de driejarige merries hierna het meest vertegenwoordigd. Eveneens een sterke indruk maakte wederom Bordeaux (3 driejarige merries en 2 veulens), Johnson (2 driejarige merries en 1 veulen), Vivaldi (1 driejarige merrie, 2 vier- t/m zevenjarige merrie en 1 veulen) en Ampère (3 vier- t/m zevenjarige merries).

De springgefokte merries en veulens kennen wat meer variatie in vaderdieren, toch zijn er ook hier een aantal hengsten sterk vertegenwoordigd. De vader van het kampioensveulen van vorig jaar, Etoulon VDL, heeft nu niet minder dan 7 veulens in de NVK. De jonge hengsten Freeman VDL (6), Grand Slam VDL (6), Connect (3) en F-One USA (3) hebben met hun eerste jaargangen eveneens al succes. Zirocco Blue VDL was vorig jaar topaanvoerder bij zowel de merries als de veulens, en ook nu doet hij het met drie merries en evenzoveel veulens erg goed. Ook Arezzo VDL kreeg vorig jaar veel veulens op het nationale podium. Ook nu zijn er veel uitgenodigd voor Ermelo (5) en uit zijn eerste jaargang merries mogen er twee naar de NMK. De meeste driejarige merries levert Cantos (4), gevolgd door Baltic VDL (3), die ook nog een veulen uitgenodigd kreeg. Numero Uno, op de CHK ook al topaanvoerder, heeft in alle categorieën representanten (3 driejarige merries, 3 vier- t/m zevenjarige merries, 1 veulen).

Bij de Gelderse paarden was het wederom Alexandro P die met zijn nafok de grootste aantallen voor de KWPN Kampioenschappen wist te genereren (6 veulens en 7 merries). Zijn vader Koss levert twee merries en ook van de jonge Floris BS zien we twee nakomelingen, maar dan in de veulenrubriek. Danser krijgt één veulen en één merrie op de nationale finale in Ermelo.

Op dit moment is de laatste Centrale Keuring voor de tuigpaarden bezig in Norg (regio Noord). Totale aantallen voor deze fokrichting zijn dus nog niet bekend.

Bron: kwpn

Voor 2016 hebben wij een merrie drachtig van Alexandro P.
30-7-2015 07:10:00 (8 gelezen)
Tijdens de KWPN Kampioenschappen, van 10 tot en met 15 augustus, komen er weer veel KWPN-goedgekeurde hengsten aan de start in de sportrubrieken. Een ideale gelegenheid dus voor de fokker om de vader van zijn toekomstige veulen in levenden lijve te komen bekijken tussen zijn leeftijdsgenoten.

Een unicum: de talentvolle Famous onder Alice Naber-Lozeman is de eerste KWPN-hengst die deelneemt aan het kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden sinds deze bestaat.

Voor de vierjarige KWPN-hengsten is het de eerste keer dat zij het in competitieverband tegen elkaar, maar ook tegen merries en ruinen van dezelfde leeftijd, gaan opnemen en wel in de Isah Cup. Al tijdens de eerste omloop, op dinsdag 11 augustus, kunnen we genieten van de KWPN-hengsten Apower, Gaspahr, Golden Dream, Connect, Great Blue, Golddigger, Grodino en Gino.

Maandag 10 augustus komen de vijfjarigen al voor het eerst aan de start in de Isah Cup. Vorig jaar was First Verdi de beste goedgekeurde hengst bij de vierjarigen op de zevende plek. Ook dit jaar doet hij een gooi naar de titel, net als For the Moment, Freestyle, Flying Dream, Floris TN, Fanlac, Forsyth, Fibonacci en Freedom.

Bij de vijf-, zes- en zevenjarige paarden gaat het niet alleen om de titel, maar ook om een startbewijs voor het WK jonge springpaarden in Lanaken. De KWPN-hengsten Starpower, Don Diablo HX, Don Sandrino, Dakar VDL, Durango VDL en Dantos HBC zullen dan ook zeker bij de beste negen willen eindigen bij de zevenjarigen om Nederland te vertegenwoordigen op het WK. De zevenjarigen hebben hun eerste omloop op maandag.

In de Isah Cup voor zesjarigen, voor wie de competitie op dinsdag begint, zien we een heel aantal hengsten terug die vorig jaar al hoog eindigden. Zo was Elton John in 2014 de beste goedgekeurde hengst op de elfde plaats, en ook zijn collega’s Envoy (20e), Extase (21e) en Emir R (finaleplaats) deden het al goed. Entertainer, Everto, Ever Blue, El Clarimo, Elvaro en tweevoudig Hengstencompetitiewinnaar Edinburgh zien we eveneens in de ring.

Ook de vierjarige dressuurpaarden zetten vanaf dinsdag hun beste beentje voor. Dressuurliefhebbers kunnen zich verheugen op veel deelname van jonge KWPN-hengsten, die net als de springhengsten van dezelfde leeftijd voor het eerst na hun goedkeuring aan een beoordeling worden onderworpen. Grand Galaxy Win, Galandro, Gunner KS, Glamourdale, Grenoble, Grappa, Guardian S, Glock’s Gironn, Ghandi, Giovanni, Gyon, George Clooney, Gotcha-Utopia, Ferguson, Governor en Geniaal, ze zijn allemaal te zien.

Een dag later komen de vijfjarigen voor het eerst in de baan. Onder andere hengstencompetitiewinnaar Franklin, die op het WK in Verden zal uitkomen voor Denemarken, gaan we zien. Ook Ferdeaux, vorig jaar de beste hengst in de Pavo Cup voor vierjarigen, en Five Star zijn afgevaardigd naar het WK. Maar ook For Gribaldi, Fashion Hill, Feel Good, Firestone, Foreign Affair, Ferdinand en Foundation zullen er met hun ruiters op gebrand zijn goed te presteren.

Bron: kwpn

Wij hebben voor 2016 twee merries drachtig van Guardian S.
25-7-2015 16:38:38 (21 gelezen)
Jonna Schelstraete en Cupido (v. Tuschinski) mochten vanochtend de winst in ontvangst nemen tijdens de internationale dressuurwedstrijd van Deauville. Samen met de achtjarige KWPN ruin kwam de Nederlandse amazone tot een percentage van 70.63% in de Prix St. Georges. Daarmee weerhielden ze Francoise Hologne-Joux (België) en Warhol (v. Warkant) van de overwinning. Met 70.42% was er voor hen een nipte tweede plaats. De Amerikaanse Jennifer Hoffmann stuurde haar Florentinus V met exact 70% naar de derde plaats, voor Henri Ruoste (Finland) en Simply Nymphenburg (v. Sir Donnerhall). Mara de Vries en Cuvanck PP, een KWPN gefokte ruin van Downtown, maakten de top vijf compleet (68.81%).

Jessica Leijser en Winando (v. Jetset-D) mochtende negende plaats innemen, terwijl Katharina Mulder en Wisky de tiende plek opeisten. Annemiek Vincourt en Jive (v. Jazz) sloten aan op de elfde plaats, gevolgd door Karen Nijvelt en Bite The Bullit (v. Showtime) op twaalf.

Bron: De Hoefslag

Bashira Mansolein is drachtig van een zoon van Sir Donnerhall, Sir Donovan.
25-7-2015 16:37:29 (19 gelezen)
Op 19 juli 2015 ondertekenden N.O.P.- en KNHS-bestuurslid Emile Hendrix en eigenaar en amazone Nicole den Dulk tijdens het NK Dressuur in Ermelo het contract waarin staat dat het dressuurpaard Wallace (v. Future) tot en met de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro 2016 is vastgelegd door de Stichting Nederlands Olympiade Paard (N.O.P.).

Wallace (Future uit Ogineke ster prok v.Rohdiamant, fokker A.W.M. Luyten uit Oirschot) is het succesvolle para-dressuurpaard van Nicole den Dulk. De combinatie won op het WK 2014 in Normandië tweemaal een individuele bronzen medaille in Grade 1B. Dit jaar werden ze tweede in de finale van de KNHS-Para Dressuur Trophy tijdens het CHIO Rotterdam en won ze de kleine finale op het NK in Ermelo.

Nicole den Dulk zit met Wallace N.O.P. in het Paralympisch kader. Met de twaalfjarige KWPN-ruin hoopt Den Dulk haar grote droom waar te maken en deel te nemen Paralympics in Rio 2016.

Eerder werden ook de dressuurpaarden Vedet PB N.O.P. van Sanne Voets, Alphaville N.O.P. van Frank Hosmar, Uniek N.O.P. van Rabo Talent Rixt van der Horst al vastgelegd door de stichting. “Met de toevoeging van Wallace worden de kansen om in Rio met een absoluut top para-dressuurteam aan start te komen aanzienlijk vergroot,” zegt Emile Hendrix.

KNHS-hoofdsponsor Rabobank en NOC*NSF leveren beiden een financiële bijdrage aan het N.O.P..

In totaal zijn nu zestien paarden vastgelegd door het N.O.P.:

Springen

Glock’s London N.O.P. (Gerco Schröder), VDL Zirocco Blue N.O.P. (Jur Vrieling), Carambole N.O.P. (Willem Greve), VDL Groep Verdi TN N.O.P. (Maikel van der Vleuten) en SFN Zenith N.O.P.(Jeroen Dubbeldam).

Dressuur
Arlando NH N.O.P. (Diederik van Silfhout), Siro N.O.P. (Danielle Heijkoop), Glock’s Undercover N.O.P. (Edward Gal), en Jerich Parzival N.O.P. (Adelinde Cornelissen);

Eventing
Keyflow N.O.P. (Tim Lips), Rumor Has It N.O.P. (Merel Blom), Vira N.O.P. (Elaine Pen).

Para-dressuur
Vedet PB N.O.P. (Sanne Voets), Alphaville N.O.P. (Frank Hosmar), Wallace N.O.P. (Nicole den Dulk) en Uniek N.O.P. (Rixt van der Horst).

Bron: Persbericht KNHS/ Stichting het Nederlands Olympiade paard/ bewerkt KWPN

Onze merrie Bashira Mansolein is een nakomeling van Future.
25-7-2015 13:16:17 (19 gelezen)
De Hannoveraner hengst Alabaster is overleden. Dit laat de staatsstoeterij Celle vandaag middels een persbericht weten. Als vijfjarige werd de zoon van Akzent II uit een Wendepunkt moeder gekroond tot winnaar van het bundeschampionat voor vijfjarige dressuurpaarden. De hengst werd verder opgeleid tot S-niveau, waarbij diverse successen werden behaald.

Maar Alabaster genereerde vooral bekendheid via zijn nakomelingen. Een dozijn aan zonen ontvingen goedkeuring bij diverde stamboeken. Dertig dochters werden uitgeroepen tot staatspremiemerries. Zijn meest bekende nakomeling is Apache OLD, die onder de Duitse topamazone Isabell Werth op Grand Prix niveau werd uitgebracht.

Alabaster was tot het einde zeer populair onder de fokkers. De vos dekte nog altijd natuurlijk. De afgelopen tijd kreeg de hengst te maken met een tandinfectie, waarna zijn gezondheid hard achteruit ging. Zijn eigenaren besloten hem dan ook verder lijden te besparen.

Alabaster is 26 jaar oud geworden.

Bron: De Hoefslag
25-7-2015 13:14:30 (18 gelezen)
Stal Hendrix heeft de KWPN-hengst Bustique (Indoctro x Grannus) verkocht. Hij zal zijn carrière voortzetten in Amerika onder zijn nieuwe amazone Kelly Tropin.

De afgelopen vijf jaar heeft Michel Hendrix de hengst opgeleid tot Grand Prix-niveau. De Indoctro-zoon heeft een aantal zeer fraaie successen geboekt. Zo won hij de reservetitel op de KWPN-hengstenkeuring, werd hij goedgekeurd met 81 punten en won hij de eerste hengstencompetitie waaraan hij deelnam. In 2014 werd Bustique tweede tijdens de VHO trofee en behaalde hij een reeks van internationale klasseringen op 1.50m niveau. In februari van dit jaar liet de hengst zich wederom goed zien. Hij werd vierde in de Grote Prijs tijdens de KWPN Hengstenkeuring.

Als vaderdier laat Bustique ook van zich horen. Zijn nakomelingen zijn in trek, want in 2011 was zijn zoon Game Boy K (Bustique x G. Ramiro Z) met 19.000 euro het duurst verkochte veulen tijdens de Limburgse Veulenveiling in Weert. In 2013 werd zijn dochter Footloose (Bustique x Concorde) kampioen bij de 3-jarige springmerries.

Bron: Stal Hendrix/Hoefslag
15-7-2015 06:51:17 (39 gelezen)
Ook Riannin Mansolein werd voorgesteld op de Selle Français stamboekkeuring gehouden in Lure op 6 juli. Riannin Mansolein is een dochter van Totoche Du Banney (Grand Veneur) uit onze Holsteiner fokmerrie Attentia van Athlet Z Lepanto Farnese.
Ook voor de 10 jr. Riannin was het de eerste keer dat ze het erf verliet. Samen met haar hengstveulen Bravo Mansolein Z, van Big Star jr, werd ze door ons zelf voorgesteld in de speciaal voor ons aangemaakte Buitenlandse fokmerrie rubriek. Riannin Mansolein trok alle ogen naar zich toe, al vanaf het moment dat ze op het voorterrein verscheen waren de ogen van zowel de jury als het publiek gericht op de imposante en bloedmooie merrie!
Het was dan ook niet vreemd dat Riannin hoge cijfers toegekend kreeg voor haar exterieur. Ze scoorde meerdere malen 85 % voor haar exterieur! Voor haar bewegingen kreeg ze 83% toegekend. Haar totaal score kwam uit op 82%. Hiermee behaalde ze het voorlopige predicaat "Excellente". Als ze een half procent meer had behaald was ze zelfs "Elite" geweest, wat het hoogst haalbare predicaat is. Eerst zal Riannin nu officieel opgenomen worden in het stamboek, waarna ze haar predicaten definitief in ontvangst mag nemen.

Daarnaast meldde de jury ons, dat ze niet vaak een merrie van deze kwaliteit te keuren kregen en haar veulen Bravo Mansolein Z viel erg in de smaak bij de jury, maar ook hij mocht, net als Daloubet Mansolein Z, niet officieel gekeurd worden omdat hij bij Zangersheide ingeschreven staat. Ook al deden we voor het eindklassement buiten mededinging mee, omdat het merries betreft die uit een buitenlandse moeder komen, was het meer dan duidelijk dat onze twee merries en hun hengstveulens de kampioenen waren van de dag!

Foto Riannin Mansolein op de keuringFoto Riannin Mansolein op de keuring
15-7-2015 06:24:23 (38 gelezen)
Foto Brinn MansoleinOp maandag 6 juli j.l. stelden wij de door ons gefokte merrie Brinn Mansolein voor op de stamboekkeuring van het Selle Français gehouden in Lure. Brinn Mansolein is een dochter van de Galoubet A-zoon Kaloubet D'Tourelle, uit de KWPN merrie Silexa afstammend van Calvados uit een Pion Premier moeder.
De pas vierjarige Brinn Mansolein werd door ons zelf voorgesteld, samen met haar eerste veulen, Daloubet Mansolein Z, een zoon van De Flor 111 Z.
Omdat Brinn Mansolein afkomstig is van een KWPN moeder, moest ze voorgesteld worden in de rubriek voor Buitenlandse fokmerries, een rubriek die speciaal voor ons was toegevoegd tijdens deze keuring. Brinn Mansolein presenteerde zich goed. Ook al was dit haar allereerste keer dat ze mee van huis was. Ze scoorde goed op zowel haar exterieur als op haar beweging. Op de meeste onderdelen van het exterieur kreeg ze een waardering van 75 %. Op de beweging aan de hand scoorde ze ook een nette 70 %. Ook de afgehele score kwam op bijna 75 % uit. Dit in samenwerking met haar uitmuntende moederlijn, behaalde Brinn Mansolein hiermee het predicaat "Excellente". Dit is het één na hoogste predicaat wat te behalen valt op de keuringen in Frankrijk!
We zijn uiteraard heel trots op onze merrie. Ook was de jury zeer gecharmeerd van haar veulen, maar die mocht helaas niet officieel gekeurd worden, omdat deze inschreven staat bij Zangersheide.
Copyright © 2004-2014 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.