Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 543 »
26-8-2016 16:14:48 (11 gelezen)
Foto Lara MansoleinLara Mansolein, merrieveulen van Alexandro P uit onze Keur merrie Lovely Romance Mansolein van Leonardo Da Vinci is op 6 augustus overtuigend kampioen geworden bij de dressuurveulens tijdens de stamboekkeuring van France Dressage! Met een schitterend eind percentage van 73% met onder andere een 8 voor haar draf, marcheerde Lara Mansolein naar de kampioenstitel. Zelfs mededingers van oa. Don Juan de Hus, waren niet opgewassen tegen ons stoere en chique merrieveulen!

De jury beoordeelde haar als een correct gebouwd veulen met veel uitstraling die in beweging elke pas gelijk maakte, veel tact vertoonde en een krachtige beweging vanuit de achterhand met een mooie voorbeentechniek. Aan het einde van de dag werd Lara Mansolein zelf nog uitgeroepen als Vice-Kampioen van de hele keuringsdag! En werd ze direct geselecteerd voor de kampioenskeuring van "Le Grande Semaine de Saumur" ofwel de Nationale Franse keuring van France Dressage.

Wat een super resultaat voor dit bijzonder gefokte merrieveulen!23-8-2016 10:23:21 (92 gelezen)
Foto Jorinde MansoleinDe onlangs naar België verkochte schimmel merrie Jorinde Mansolein van Everdale uit onze Ster voorlopig keur Prok merrie Vérité deed op 6 augustus mee aan de stamboekkeuring van France Dressage in Quers Frankrijk. France Dressage is een aparte onderdeel van het Franse fokprogramma en is opgezet voor de dressuurpaarden en fokkers in Frankrijk. Jorinde Mansolein werd voorgesteld in de rubriek voor 2 jarige dressuurmerries en liet een zeer goede indruk achter. Ze scoorde hoge cijfers voor zowel haar exterieur als haar bewegingen. Haar eind percentage kwam uit uit ruim 76 % ! Hiermee won ze de rubriek en kwalificeerde ze zich direct voor de Franse kampioenschappen die medio september gehouden zullen worden in Saumur. Tijdens dit evenement zullen ruim 400 dressuurpaarden uit heel Frankrijk strijden om de nationale kampioenstitels ! We wensen Jorinde Mansolein en haar trotse nieuwe eigenaressen veel succes in Saumur.
23-8-2016 10:21:04 (147 gelezen)
Foto Larimar MansoleinOp 24 juli maakte Larimar Mansolein (Leonardo Da Vinci x Balzflug) zijn ZZ-Zwaar debuut met zijn amazone Lola. Na een lange tijd afwezig te zijn geweest op het concoursterrein, moest Larimar weer even in komen. Ze namen deel aan een Amateur 1 imposée 1 préparatoire proef. Deze proef staat gelijk aan ZZ-Zwaar niveau in Nederland. Ondanks dat dit de eerste keer was op dit niveau, wist de combinatie een nette proef neer te zetten die echter nog wat meer energie zou mogen uitstralen. Ze eindigden op een mooie tweede plaats in een deelnemersveld van 4 combinaties. Hun eindscore kwam uit op 62,273% wat toch een zeer net percentage is voor hun debuut!

18-8-2016 07:59:42 (82 gelezen)
Foto Dorinthe MansoleinDorinthe Mansolein , afstammend van Tangelo van de Zuuthoeve uit Attentia van Athlet Z maal Lepanto, heeft onlangs haar rentree gemaakt in de springsport. Na een kleine blessure was het tijd geworden om weer terug de ring in te rijden. Om opnieuw in het ritme te komen besloot haar eigenaresse Camille Hasle haar te starten in een eenvoudige 1m05 proef waar ze met een foutloze ronde eindige op een zesde plaats van de zeventig deelnemers. Diezelfde dag kwamen ze ook aan de start in een 1m15 proef. Ook hier bleven ze foutloos en eindigen op een achtste plaats van de vijftig deelnemers. Een net rentree voor de combinatie die later deze maand aan de start zal verschijnen in 1m20 en 1m25 proeven.
18-8-2016 07:53:44 (53 gelezen)
Foto Vivre MansoleinDe veelzijge ruin Vivre Mansolein Z, afstammend van V Alba R uit de Keur merrie Riannin Mansolein van Totoche Du Banney maal Athlet Z, heeft de smaak weer goed te pakken. Ondanks zijn volledige springgerichte afstamming wist de jonge ruin zich goed te presenteren tijdens een dressuurconcours in Lamballe Frankrijk. Met zijn amazone Artemisia kwam hij aan de start in een Amateur 2 B proef die gelijk staat aan M-1 dressuur in Nederland. Twaalf deelnemers totaal in deze proef. Vivre Mansolein Z eindigde met een minimaal verschil met nummers één en twee op een goede derde plek in het eindklassement, met een score van van 65,167% een mooie prestatie.
Twee weken later kwamen ze aan de start in een Amateur 2 eventingproef, gelijk aan M- eventing in Nederland. Hier zeventien deelnemers. Vivre Mansolein Z zette een mooie dressuurproef neer en een foutloze ronde in het basisi springparcours. Ook de cross werd foutloos en binnen de tijd afgelegd. Hierdoor kwamen ze uit op een vierde plaats in het klassement.
17-8-2016 07:18:02 (18 gelezen)
Komende vrijdag en zaterdag zijn de afstammelingenkeuringen op het KWPN-centrum in Ermelo. Op vrijdag 19 augustus worden de eerste collecties van de dressuur- en de Gelderse hengsten beoordeeld door de hengstenkeuringscommissies. De springveulens laten zaterdag 20 augustus hun eerste nakomelingen zien.

Professionele settingb
Nadat een hengst goedgekeurd wordt voor de dekdienst, zijn er bij het KWPN meerdere momenten waarop er een beoordeling plaatsvindt. De eerste beoordeling van de fokkerijresultaten zijn op de afstammelingenkeuringen, waar de veulens op het KWPN-centrum in een professionele setting worden voorgebracht.

Dressuurhengsten
Vrijdag begint de dag om 9 uur met de dressuurhengsten. Hermès (v. Easy Game), Guardian S (v.Bodyguard Moorland), Grand Galaxy Win (v.Apache), Gunner KS (v.Belissimo M), High Five U.S. (v.Charmeur) tonen achtereenvolgens hun veulens. Om 11.45 vervolgt het programma met de Gelderse hengsten Edmundo (v.Upperville) en Henkie (v.Alexandro P).

Springhengsten
Zaterdag volgt een dag met een indrukwekkende rij aan springhengsten. Om 9 uur starten de nakomelingen van Hermitage VDL (v.Zirocco Blue), Fly (v.Kashmir van Schuttershof), Golddigger (v.Querly-Elvis), Good Fellow VDL (v.Baloubet du Rouet), Heathrow (v.Der Senaat), Gerardus (v.Carambole), Hermantico (v.Comme Il Faut), George (v.Vitorrio) en Hampshire.

Na een pauze vervolgt het programma om 12.45 uur met High Shutterfly (v.Sir Shutterfly), Hotspot (v.Hors la Loi II), Gino (v.Biscayo), Gullit HBC (v.Cantos), Graziano (v. Baltic VDL), Homerun (v.Vivant vd Heffinck), Grandorado TN (v.Eldorado van de Zeshoek), Highlander (v.Numero Uno) en Gaspahr (v.Berlin) en Cohinoor VDL (v.Corent Obolensky).

Mis het niet!
Voor de fokkers zijn de afstammelingenkeuringen een belangrijk moment. Het is de perfecte omgeving om een indruk te krijgen van de nafok van de jongste hengsten. De afstammelingenkeuring helpt fokkers om een gefundeerde keuze te maken voor hun merries. Mis het daarom niet en bezoek komend weekend de afstammelingenkeuring op het KWPN-centrum in Ermelo.

Bron: KWPN

Wij hebben dit jaar twee veulens van Guradian S, Lady Mansolein uit Zonne Fleur van Tango en Liora Mansolein uit Vérité.
10-8-2016 10:20:00 (30 gelezen)
De halve finale van de Pavo Cup voor vijfjarigen kende een sterke kopgroep, maar twee paarden staken er duidelijk boven uit: Glock’s Toto Jr. en Guadeloupe-Beau.

Glock’s Toto Jr. aan kop
De KWPN-goedgekeurde hengst vertoonde veel macht vandaag onder zijn amazone Marieke van der Putten. De jury beloonde hun proef met maar liefst 94 punten. Gert van den Hoorn licht toe: “Dit paard heeft van nature veel balans en een prachtige dressuurhouding. Daarbij werd hij top voorgesteld.” Glock’s Toto Jr. (v.Totilas uit Desperada, f:Schmidt uit Naumburg), gereden door Marieke van der Putten, bleef hiermee de winnares van de bronzen medaille op het WK Jonge Dressuurpaarden Guadeloupe-Beau nipt voor. Guadeloupe-Beau (v.Bordeaux uit Beau-Verina elite IBOP-dr, f:P.Rulkens uit Biest Houtakker) met Kim van der Velden ontving 92 punten voor haar verrichting. “Dit paard heeft een fantastisch bewegingsmechanisme, eigenlijk heeft dit paard geen noemenswaardige minpunten. Kim van der Velden stelde haar daarbij heel fijn voor.” Op de derde plek met een score van 86 punten vinden we Great Lady TC (v.Bretton Woods uit Tiffany’s Monday pref, f/g:T.J.M. Coomans uit Oud-Beijerland) en Jeanine Nieuwenhuis. In totaal hebben 22 paarden zich kunnen plaatsen voor de finale, deze groep paarden scoorden allemaal meer dan 79 punten.

Stap aandachtspunt
Gert van den Hoorn sprak namens de jury: “We hebben vandaag een groep van goede kwaliteit gezien. Met name de kopgroep is sterk, maar ook de middenmoot is goed. De kopgroep bevat heel complete paarden met veel techniek en kwaliteit die daarbij bijzonder netjes werd voorgesteld. Helaas hebben we ook enkele paarden niet mee kunnen nemen naar de finale, terwijl wij die daar graag hadden gezien. Dit betrof kwaliteitsvolle paarden met goede modellen die hun punten lieten liggen in de stap. Dit is natuurlijk al een aandachtspunt in de fokkerij en dit moet zeker blijven, maar ook de ruiters zouden hier wellicht meer aandacht aan kunnen besteden in de training. Hier valt namelijk nog veel winst te behalen.”

De finale van de Pavo Cup voor vijfjarigen vindt aanstaande donderdagmiddag plaats. Bezoek de KWPN Kampioenschappen of beleef het mee op KWPN.tv of volg het KWPN voor het laatste nieuws op Facebook.

Bron: AW voor KWPN

Vérité is drachtig van Glock's Toto jr. voor 2017.
10-8-2016 09:00:00 (29 gelezen)
Juryleden Daan van Geel en Daan Nanning plaatsten vanochtend twee vierjarige springpaarden aan kop in het eerste onderdeel van de Isah Cup in Ermelo. Met 25,10 punten gaan zowel de Zambesi-zoon Hertog II S en de Tangelo van de Zuuthoeve-nakomeling Haufóm als nummers één de finaledag in aanstaande donderdag.

Onder het zadel van Bart Bles sprong Hertog II S (Zambesi uit Bijdehandje S II ster sport(spr) v. Burggraaf, fokker Spexgoor Stables, Gaanderen) naar een score van 8,3 voor het springen en 8,5 voor het gaan tussen de hindernissen. Haufóm (Tangelo van de Zuuthoeve uit Utopia sport(spr) v. Hamlet, fokker H.J.M. Knops, Oirsbeek) scoorde onder Tim van den Oetelaar dezelfde punten, maar toch vonden Daan van Geel en Daan Nanning de twee talenten heel verschillend. “Bart had een heel mooie ronde waarbij het paard iedere sprong heel mooi in de manieren sprong met een goede achterhandtechniek. De Tangelo van de Zuuthoeve van Tim sprong misschien met een iets langer voorbeen, maar maakt een heel mooie sprong. Zijn lossigheid en gemak op de sprong vallen op”, licht de jury toe. “De Tangelo heeft echt een lap erin”, benadrukt Daan van Geel nog eens extra.

Zoï Snels sprong met de KWPN-goedgekeurde hengsten van Team Nijhof naar een mooie derde en vierde plaats in het tussenklassement. De aansprekende Chapeau TN (Clearway uit Vuttion VA v.Quintero, fokker Manfred von Allwoerden, Seedorf, Duitsland) ging met een mooie 8,2 voor het springen en 8,5 voor het gaan tussen de hindernissen naar een score van 24,9 punten. De machtige Hernandez TN (Kannan uit Bea-Leva elite IBOP(spr) sport(spr) v.Numero Uno, fokker Willem Dekker, Benningbroek) sprong naar de vierde plek met een totaal van 24,7 punten. Voor het springen ontving de Kannan-zoon een 8,1 en de wijze van rijden werd met een 8,5 becijferd. Michael Grijmans sloot met Hermès (Ukato uit Tiara keur sport(dres) sport(spr) v.Lester, fokker A.J.F.M. Van Schijndel, Berlicum) de top vijf af met 24,5 punten.

Daan van Geel en Daan Nanning waren gematigd enthousiast over de groep vierjarige springpaarden. “Een heel wisselende groep. Je merkt toch dat hier geen voorselectie is, waardoor er toch wel combinaties de nodige problemen in het parcours kregen”, licht Daan van Geel. “Uiteraard zaten in de kopgroep een stel goede paarden. Hoe de top gerangschikt is, is natuurlijk afhankelijk van de vorm van de dag, maar toch proberen we er zoveel mogelijk doorheen te kijken en ook de potentie van de paarden te beoordelen.”
“Als ik terug kijk naar een paar jaar geleden, dan durf ik wel te zeggen dat we vandaag in het algemeen minder kwaliteit hadden”, stelt Daan Nanning. “Er deden ook slechts 96 paarden mee. Waar het aan ligt, is lastig te zeggen. Misschien dat mensen toch hun vierjarige paarden eerder weer in de wei doen of er later mee beginnen.” Daan van Geel voegt toe: “De handel in vierjarige paarden is natuurlijk ook iets minder dan tien jaar geleden. Maar toch vind ik dit soort wedstrijden wel heel waardevol.”

De vierjarige paarden met een score van 21,5 of meer mogen aanstaande donderdag terugkomen voor de finale van de Isah Cup. In totaal zijn dertig vierjarigen uitgenodigd voor dit laatste onderdeel.

Bron: PW voor KWPN

Wendela A is drachtig van Chapeau TN.
10-8-2016 08:30:00 (25 gelezen)
Een enorme teleurstelling voor Adelinde Cornelissen vandaag. De Olympische Spelen hadden het sportieve afscheid van haar 19-jarige routinier Jerich Parzival (Jazz uit Fidora ster pref prest v.Ulft, fokker J.M. Beijer-de Kleijn uit Puiflijk) moeten worden, maar het liep heel anders. Ze was haar proef nog maar net begonnen of Parzival gooide zijn tong uit zijn mond, was niet voorwaarts in de passage en Adelinde groette af. “Parzival had een insectenbeet in zijn wang en had gisterochtend 40.2 graden koorts. Ik kwam om zes uur op stal en heel zijn gezicht was dik, dus hij heeft tot vier uur aan het infuus gestaan en ik heb er de hele dag bijgezeten. Vanochtend leek hij beter, maar bij het losrijden merkte ik wel dat hij minder power had. Ik heb het vandaag toch geprobeerd voor het team, hij liep de afgelopen week echt super goed! Maar hij voelde vanaf het begin van de proef niet fit en ik wilde er niet alles uitpersen. Dus besloot ik af te groeten. Ik had dit olympisch optreden iets anders voorgesteld, dit heeft hij niet verdiend.”

Edward reed met zijn goedgekeurde De Niro-zoon Voice (KWPN-hengst, De Niro uit Rohbria stb prest v.Rohdiamant, fokker W. & I. I.G.M. van Gisbergen-Sponselee uit Hooge Mierde) naar de voorlopig 4de plaats. Het goed doorgesprongen pirouettes en een krachtige passage was hun proef goed voor 75.271%. “Ik wilde zo goed mogelijk rijden en, na het uitvallen van Adelinde, geen fouten maken. Daarom reed ik het eerste gedeelte wat voorzichtig omdat ik voelde dat Voice iets weg wilde lopen. Maar gaandeweg kreeg ik meer controle en kon ik er meer aan rijden. In zoverre ben ik nu tevreden, het is gelukt om geen fouten te maken. Ik was heel blij met de appuyementen en de pirouettes. De piaffe kon beter, bij de tweede voelde ik dat hij iets naar achter neigde dus ga ik iets been, waardoor hij dacht dat hij eruit moest, dus dat zijn dure punten. Maar de laatste was goed.”

Edward gaf aan dat het hele team meeleeft met Adelinde. “Het is ontzettend zuur voor haar. Vanochtend voelde Parzival fit maar met het losrijden leek hij toch wat vermoeid. Het was natuurlijk mooi geweest als hij hier in Rio zijn laatste optreden had kunnen geven, dus ik denk dat het voor haar een hele moeilijke keuze is geweest om die proef niet uit te rijden. Maar wel een hele verstandige, het welzijn van het paard staat dan toch voorop.” De mannen zullen dus met hun KWPN-hengsten het teamresultaat voor Nederland moeten neerzetten. “We moeten nog de tweede helft in dus er kan nog van alles gebeuren. Arlando en Johnson zullen het gemiddelde nog wat omhoog moeten trekken morgen.”

“Gourmet Cosmo”
Sonke Rothenberger reed direct na het uitvallen van Parzival zijn proef met Cosmo (Van Gogh uit Lady ster v.Frühling, fokker S. Serrarens uit Stramproy). “Dat was heel sneu en dan ben je toch even afgeleid. Maar ik heb me daarna weer op mijn eigen proef geconcentreerd en ik moet zeggen dat ik heel blij ben met Cosmo: hij voelde heel erg safe en op zijn gemak in deze arena. We hadden een hakkeltje in de eerste uitgestrekte draf, maar de tweede ging heel goed, we hadden een mooie passage en ook de galop voelde super.” Cosmo moest na zijn aankomst in Rio even acclimatiseren en vooral het Braziliaanse water smaakte hem niet “Dus sindsdien staat hij op drinkwater, dat speciaal vanuit de medewerkersruimte is aangevoerd in flessen. Hij heeft nu dus de bijnaam ‘Gourmet Cosmo’. Maar ik vergelijk het maar dat sommige mensen ook liever Pepsie dan Coca Cola drinken. Hij loopt hier wel op de Spelen dus hij verdient het beste!”, aldus de Duitse ruiter die met 77.329% voorlopig 2de staat.

Juliette Ramel reed haar Buriel K.H. (Osmium uit Ronja K.H. ster pref prest v.Krack C, fokker P. Bakker uit Oterleek) naar 74.943%. Met pirouettes op een dubbeltje gedraaid en een mooi actieve en verheven passage het zesde resultaat. “Het is een delicaat paard, maar met zo’n ongelooflijke aanleg voor de verzameling. Ik rijd hem nu vier jaar en in het begin was hij erg sterk, maar samen met mijn trainster Nicole Werner heb ik er in alle rust aan gewerkt om hem meer op achter te krijgen en zo ook meer controle. En dat werkt heel goed. Maar hij is nog jong, dus ik hoop dat we er de volgende Spelen ook bij zijn.

Dorothee Schneider gaat met haar Showtime aan de leiding, met onder meer een 9.5 voor de passage swingde het duo naar 80.986%.

Bron: KWPN
10-8-2016 07:50:00 (27 gelezen)
De ervaren springruiter Steven Veldhuis en de Ultimo-dochter Gratia Viola RS lieten zich vanochtend van hun beste kant zien in het tweede onderdeel van de Isah Cup voor vijfjarige springpaarden in Ermelo. In een pittig parcours over twee fasen versloeg de elite merrie Gratia Viola RS de KWPN-goedgekeurde hengst Global Express onder Lennard de Boer.

Steven Veldhuis staat bekend als een snelle ruiter en hij hield zijn reputatie hoog met een snelle rit in 24,28 seconden met Gratia Viola RS (Ultimo uit Saskia elite pref prest v. Corland, fokker Redmill Stables, Enschede). Daarmee verbeterden Veldhuis en Gratia Viola RS het resultaat van de razendsnelle KWPN-goedgekeurde hengst Global Express (Orient Express HDC uit Dame Ricard v. Laudanum xx, fokker Haras de la Gisloterie, Basse Normandie) en Lennard de Boer. In 25,16 seconden tekenden Global Express en Lennard de Boer uiteindelijk voor de tweede plaats en dus tevens de tweede plek in het tussenklassement.

In een tijd van 26,02 seconden kwam amazone Hanneke Mulderij met Gallardo CSI (Ustinov uit Ureka G v. Ahorn, fokker Ch. Schilder, Zuidschermer) op een derde plaats in zoweel het dagklassement als de tussenstand. Frederique Lebon staat Gradetty (Crespo VDL uit Radetty v. Silvio II, fokker J.E. Wolters, Feerwerd & S. Wolters, Feerwerd) op de vierde plek, gevolgd door Geert Jan Boer met Go Eldor (Eldorado van de Zeshoek uit Cherie v. Verdi, fokker Mario Everse, Waddinxveen).

Mooie prestaties KWPN-hengsten
Willem Greve en Grandorado TN (Eldorado van de Zeshoek uit Charmieque elite EPTM(spr) IBOP(spr) sport(spr) v. Carolus II, fokker D.J. Verhoeven, Holten & M. Rietberg, Holten) bewezen hun klasse met wederom een dubbel foutloos resultaat. Bianca Schoenmakers en Gladstone HDH (Capistrano uit Fly v. Ferragamo, fokker A. Dahl, Sprockhövel) herpakten zich na een foutje op maandag met een mooie foutloze rit in een snelle tijd van 26,93 seconden – goed voor een zevende plaats in de dagprijs. Jammer genoeg niet goed genoeg voor een kwalificatie voor de finale, maar Gladstone HDH mag als KWPN-goedgekeurde hengst uiteraard wel HC terugkomen. Gino (Biscayo uit Vrouwe Bureveld elite pref IBOP(spr) v. Burggraaf, fokker N.W.J. Duineveld, Hem) en Grodino (Eldorado van de Zeshoek uit Sorina prok v. Celano, fokker J. van Loon, Valkenswaard) plaatsten zich ondanks een tijdfout in de tweede fase wel allebei voor de finale van de Isah Cup morgen. In totaal verschijnen 25 paarden aan de start in de finale voor de vijfjarigen morgenochtend.

Bron: PW voor KWPN
Copyright © 2004-2016 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.