Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 967 »
27-11-2014 10:00:00 (2 gelezen)
De jongste generatie in de Blom KNHS/KWPN hengstencompetitie gaven blijk van hun kwaliteiten in de klasse L. Onder Bart Bles sprong de patente Cantos-zoon Farfan M naar de hoogste beoordeling, gevolgd door onder meer de KWPN-hengst Forsyth (v.Carambole).

Het in grote getale aanwezige publiek zag 24 vierjarige hengsten aan het werk in de klasse L, die in twee rondes werden beoordeeld door Johan Hamminga en Marc Houtzager. Zij gaven in de eerste ronde een 9 voor het springen en een 9,5 voor de rijderij aan Farfan M (Cantos uit Nikita ster pref prest v.Lux, fokker J.C. Mailly uit Boijl) onder Bart Bles. “In de eerste omloop sprong hij extreem goed, met een lichtvoetige galop, veel lichaamsgebruik en bascule op de sprong”, sprak Hamminga. Drie hengsten deelden de tweede plaats. Naast de Catoki-zoon Catoki Boy en de Clinton-zoon Focus (uit Whisper GLN elite IBOP-spr pref v.Burggraaf, fokker G.A.E.M. van der Linden uit Vlierden) was dat de KWPN-gekeurde hengst Forsyth (Carambole uit Tyraja J keur v.Voltaire, fokker A. de Jong uit Chaam). Onder Richard Kapteijn viel de hengst op met zijn voorzichtigheid en efficiënte springmanieren.

Vijfde werd de goed springende kampioenshengst Freeman VDL (Emmerton uit Be Helena keur IBOP-spr v.Chin Chin, fokker VDL Stud uit Bears) onder Jur Vrieling, gevolgd door twee hengsten op de zesde plek: F-One USA (Toulon uit Beat Me ster sport-spr v.Tangelo van de Zuuthoeve, fokkers Th.H.W. ten Brinke uit Varsseveld en Roelof Bril uit Westendorp), die goed naar boven sprong, en de gemakkelijk springende Fabriano VDL (Casall uit Bleu-Chin v.Chin Chin, fokker J.C.H. Nuyens uit Limmen) onder James Billington.

Bron: JS voor KWPN

Attentia was dit jaar drachtig van Farfan M, maar verwierp haar vruchtje helaas.

27-11-2014 09:50:00 (3 gelezen)
De klasse M van de Blom KNHS/KWPN hengstencompetitie leverde mooie sport op in de Amaliahal in Ermelo. De Diarado-zoon El Greco finishte onder Bart van der Maat nipt sneller dan smaakmaker Etoulon VDL (v.Toulon) onder Jur Vrieling en streek daarmee de hoogste eer op.

Met veertien barragekandidaten moest er flink doorgereden worden in het parcours van Louis Konickx. Als eerste starter zette Bart van der Maat met de AES-gekeurde El Greco (Diarado uit Uluciene keur sport-spr v.Heartbreaker, fokker Cees van der Maat uit Houten) gelijk de snelste tijd neer. Bij het KWPN kwam de hengst destijds tot de derde bezichtiging. De meest spraakmakende rit kwam van Jur Vrieling met Etoulon VDL (Toulon uit Utareusa elite pref v.Calvados, fokker Piet Sleutels uit Roggel), die op 1/100e afstand van de winnaars finishten. Met veel afdruk, bascule, vermogen en instelling pakte Etoulon VDL daarmee de tweede plek. “Etoulon VDL geeft echt een abnormaal gevoel! Ik heb er pas een paar keer opgezeten, en Jules de Bruijn traint hem bij de VDL Stud. Dus alle credits gaan naar hem, en naar de hengst zelf natuurlijk!”, reageerde Jur enthousiast. Ook goede zaken deed Etoulon’s stalgenoot Everglade VDL (Kashmir van ‘t Schuttershof uit Adea elite sport-spr v.Indoctro, fokker Joop Luimstra uit Surhuizum) onder Lennard de Boer. De goed te rijden hengst sprong met veel gemak en een goede techniek naar de derde plek, dankzij een overtuigende nulrit in de barrage.

Bron: JS voor KWPN
27-11-2014 09:40:00 (3 gelezen)
De hengsten in de klasse Z/ZZ beten vanavond het spits af in de Blom KNHS/KWPN hengstencompetitie in Ermelo. In een barrage van negen, bleek Jur Vrieling de beste met de Douglas-zoon Dallas VDL, die een halfbroer is van de KWPN-gekeurde hengst Grand Slam VDL.

Barrage rijden hoeft niemand Vrieling meer te leren en dat bleek vandaag wel weer in de klasse Z/ZZ. Met de Douglas-zoon Dallas VDL (uit Wonder A.S. v.Heartbreaker, fokker Frans Kenis uit Brecht), goedgekeurd bij Zangersheide, ging hij als eerste deelnemer voortvarend van start in de barrage. Zijn acht concurrenten konden niet aan de razendsnelle tijd tippen. Duitser Otmar Eckermann finishte als tweede met de Rheinlandse hengst Coco Bongo Boy (v.Cassino Boy Junior). Lennard de Boer deed een goede poging maar moest met de derde plek genoegen nemen met de KWPN-goedgekeurde hengst Durango VDL (Zirocco Blue VDL uit Narona ster pref prest v.Lux, fokker N.H.G. Broeders uit Hooge Zwaluwe), die beide rondes met goede reflexen sprong. Ook de KWPN-goedgekeurde hengst Don Sandrino (Sandro Boy uit Meilientje V keur sport-spr v.Concorde, fokker T.H.J.M. van Delft uit Oud-Turnhout) bleek onder Leon Kuypers dubbel foutloos en werd vijfde. Met datzelfde foutloze resultaat bezette S.L.I. Chacco Boy (Chacco Blue uit Orlana ster pref v.Ircolando, fokker Q. van Erp uit Boekel) onder zijn nieuwe ruiter Vincent Voorn na een safe rit de zesde plek.

Bron: JS voor KWPN
27-11-2014 09:30:00 (2 gelezen)
De Isah KNHS/KWPN Hengstencompetitie Dressuur is afgesloten met de klasse L, waar een royale groep hengsten aan de start kwam. De hoogste punten gingen naar de Westfaals gekeurde Ampere-zoon All At Once onder Vai Bruntink, die 88 punten behaalde. De KWPN-goedgekeurde hengsten For Gribaldi (v.Gribaldi) en Ferdeaux (v.Bordeaux) deelden de derde plek, achter de Vivaldi-zoon Fallatijn.

Veertien deelnemers verschenen aan de start in de klasse L. Verschillende vierjarige talenten maakten indruk in deze eerste selectiewedstrijd van de hengstencompetitie. Vai Bruntink reed de Westfaalse reservekampioen All At Once (Ampère uit Wynona RB keur sport-dres v.Gribaldi, fokker Stal 104 BV uit Wijdewormer), die bij het KWPN was aangewezen, naar de hoogste score. Niet alleen het publiek maar ook de jury was enthousiast en gaf 88 punten voor deze verrichting. Met 85 punten bezette de lichtvoetig bewegende Vivaldi-zoon Fallatijn (uit Utraginia van Kairos keur pref v.Cabochon, fokker J.G. Damen uit Liessel) onder eigenaar Theo Hanzon de tweede plek.

De KWPN-goedgekeurde hengsten For Gribaldi (Gribaldi uit Kladaula keur pref v.Michelangelo, fokkers Joop van Uytert en Ab van Barneveld) onder Dinja van Liere en Ferdeaux (Bordeaux uit Part Two ster pref prest v.Ferro, fokker G. van Esterik uit Ochten) onder Kirsten Brouwer behaalden beide 82 punten en deelden daarmee de derde plek. De lichtvoetig bewegende For Gribaldi behaalde een 9 voor zijn stap en viel op met een gedragen draf. Ferdeaux viel op met zijn goede bewegingstechniek en schakelvermogen.

Bron: JS voor KWPN
27-11-2014 07:28:22 (5 gelezen)
De gecombineerde klasse Z, ZZ-Licht en ZZ-Zwaar van de Isah KNHS/KWPN Hengstencompetitie Dressuur is zojuist op naam gekomen van blikvanger Desperado (v.Vivaldi) onder Emmelie Scholtens. Hij maakte zijn favorietenrol waar met een score van 90,5 punten en bleef daarmee onder meer voor op Dark Pleasure en Charmeur.

Deze gecombineerde klasse telde vijf deelnemers in de klasse Z, één in het ZZ-Licht en één in het ZZ-Zwaar. Onder Emmelie Scholtens liep Desperado (Vivaldi uit Sarita keur pref v.Havidoff, fokker Familie Andeweg uit Randwijk) met overmacht naar de overwinning. Juryvoorzitter Ton de Kok beoordeelde de hengsten samen met Jeroen Hulsman en Toine Hoefs: “We hebben genoten van Desperado, met zijn mooie voorkomen en ruime bewegingsvorm. Hij stapt mooi zuiver en door het lichaam, goed voor een 9. Zijn draf is goed gedragen en hij loopt duidelijk bergopwaarts, daar hebben we een 9,5 voor kunnen geven. Ook de galop is mooi gedragen en goed doorgesprongen, een 9.”
Twee hengsten deelden de tweede plek dankzij een score van 85,5 punten: Charmeur (Florencio uit Trendy elite pref v.Jazz, fokker Huub van Helvoirt uit Rosmalen) onder Madeleine Witte-Vrees en Dark Pleasure (Ufo uit Wild Pleasure elite IBOP-dres pref v.Jazz, fokker W.L. Plaizier uit Heerjansdam). Charmeur kon ondanks wat spanning overtuigen met zijn kwaliteiten en kreeg een 9,5 voor zijn bergopwaartse draf. De werkwillige en mooi van de grond bewegende Dark Pleasure liet goede changementen en basisgangen zien.

Bron: JS voor KWPN
Copyright © 2004-2014 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.