Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 917 »
22-7-2014 07:30:00 (5 gelezen)
De Hannoveraanse hengst Grosso Z is afgelopen vrijdag overleden. De door Leon Melchior gefokte hengst deed het goed in het springen én de dressuur. Hij werd geboren in 1983 op Zangersheide en won de Verrichtingstest in Warendorf met 150 punten. De hengst stond op verschillende dekstations en diende de fokkerij tot 2004, toen hij werd teruggetrokken vanwege een bekkenbreuk. Daarna mocht hij van zijn pensioen genieten bij Beate Conle-Hüttner op Gestüt Wiesenhof.

De hengst presteerde zelf in de spring- en dressuursport en ook zijn nakomelingen deden van zich spreken in beide disciplines. Hij bracht meer dan dertig staatspremiemerries en vijftien goedgekeurde zonen, waaronder Galippo, Gallarius, Gaudino K, Gullit, General Dancer, Griseldi, Gambi, Goethe en Zorro Z. Zijn meest bekende zoon is natuurlijk Goldfever Z (zeer succesvol onder Ludger Beerbaum) en Goldfever II.

Wat de dressuur betreft, deden bijvoorbeeld Grandioso (Cesar Parra en Marcel Schoenmakers), Gina Royal OLD (Ellen Schulten-Baumer) en Zorro Z (Beatriz Ferrer-Salat) van zich spreken.

Bron: Eurodressage/Hoefslag
20-7-2014 07:00:00 (5 gelezen)
In het Oostenrijkse Wiener Neustadt eindigde Jurgen Stenfert vanmiddag in de CSI2* Grote Prijs als zesde, waarin 24.000 euro te verdelen viel. Slechts vier van de 48 deelnemers drongen door tot de barrage van het 1.45m hoge parcours , waarvan Sencer Can uit Turkije de snelste was in 40,47. Hij bereed de 11-jarige hengst Chepetto (v. Cento). Ivaylo Bonev uit Bulgarije werd tweede met KWPN’er Amazing (v. Padinus) in 41,58. Jurgen Stenfert liep met zijn toppaard Zabor (v. Regino) tegen twee tijdstrafpunten aan in het basisparcours.

Verderop in de uitslag komen we VDL Fakir tegen, de negenjarige Indorado-zoon van Ales Opatrny uit Tsjechië die voorheen door Suzanne Tepper succesvol uitgebracht werd. De combinatie werd elfde met vier strafpunten. Amber Fijen, gisteren nog in de prijzen, zag nu twee balken rollen met Beaujana en kwam daardoor niet in het verhaal voor.

Bron: De Hoefslag

Icoon Mansolein voert het bloed van Padinus.
20-7-2014 06:40:00 (5 gelezen)
De prijs voor het best presterende paard op het CHIO Aken is een KWPN’er. Voyeur sprokkelde de meeste punten bij elkaar in de ‘klassieke’ proeven. Hans Günter Winkler – berijder van de succesvolle merrie naar wie de Halla Wanderpreis genoemd is – reikte de trofee zelf uit aan ruiter Kent Farrington (USA). Voyeur verzamelde 30 punten. Hij werd gevolgd door Barron, van landgenote Lucy Davis, met 28 punten. Op plek drie weer een KWPN-paard: de hengst Plot Blue (v. Mr. Blue), die met zijn zeventien jaar een puike verrichting liet zien met als kroon op het werk een derde klassering in de Rolex Grand Prix. Beste paard van een Nederlandse ruiter was Winchester HS, de wispelturige ruin van Numero Uno die velen graag in de barrage van de Grote Prijs hadden gezien, maar daarin vijf strafpunten noteerde. Het springveertje van Frank Schuttert kwam in het klassement om de Halla Prijs op een totaal van 21 punten, wat een gedeelde achtste plek opleverde. Zenith (v. Rash R) van Jeroen Dubbeldam werd met 17 punten twaalfde.

Beste ruiter: Daniel Deusser
De extra prijs voor de beste ruiter op het CHIO Aken ging naar Daniel Deusser, die over dezelfde, dus ‘klassieke’ proeven, de meeste punten (37) bij elkaar reed. Kent Farrington en Marcus Ehning volgden met 35 en 34 punten. Daar achter de winnaar van de Rolex Grand Prix, Christian Ahlmann. Frank Schuttert is de beste Nederlandse deelnemer, met 31 punten en een vijfde klassering. Luciana Diniz en Lucy Davis staan op de zesde en zevende stek en zijn daarmee de best presterende amazones van het toernooi. Maikel van der Vleuten werd achtste, ondanks het feit dat hij zich niet kon kwalificeren voor de GP.

Bron: De Hoefslag

Icarus Mansolein voert het bloed van Numero Uno.
20-7-2014 06:30:00 (5 gelezen)
Beezie Madden kwam niet voor niets helemaal naar Drenthe met een handvol paarden. In de CSI2* Grote Prijs op CH De Wolden greep ze vandaag de overwinning met Cortes C (v. Randel Z). Haar tijd van 37.84 was duidelijk sneller dan die van Jur Vrieling met de KWPN-hengst Zavall VDL (v. Casall), die de chronometer deed stilstaan op 40.12. De Belgische ruiter Kevin Gielen met Fariska (v. Nonstop) was ook foutloos in de barrage: 43,84. Mareille van Geel-Schröder met Brayn (v. Orlando) werd vierde. Zowel Pim Mulder met Zo Special (v. Lupicor), Karel Cox met Gentleman (v. Couleur Rubin) en Matthijs van Asten met Artistic (v. Chin Chin) waren sneller dan Vrieling, maar aan de tijd van Madden konden ze niet tippen. Mulder mocht zich als vijfde opstellen met één balk in de barrage. Cox en Van Asten zagen hun dappere poging beloond met een zesde en zevende stek.

Daan van Geel met Zoe (v. Heartbreaker) en Julia Kayser met Sterrehof’s Ushi (v. Vigo d’Arsouilles) liepen in het basisparcours een tijdfout op en mochten hun paarden als achtste en negende opstellen.
Publieksfavoriet Albert Zoer met Abra Kadabra (v. Vancouver) kreeg een balkje in het 1.45m parcours en werd twaalfde.

Bron: De Hoefslag

Casall vinden we terug in de lijn van het hengstveulen Chicco Mansolein Z.
20-7-2014 06:20:00 (4 gelezen)
Christian Ahlmann heeft een absolute hoofdprijs aan zijn al rijke palmares toegevoegd. De Duitser won met een in bloedvorm verkerende Codex One (v. Contendro I) de Grote Prijs van Aken, goed voor 330.000 euro. Hij hield in een barrage zijn vier overgebleven concurrenten achter zich door als enige de nul te houden. Plek twee ging naar Amerikaan Kent Farrington met Voyeur (v. Tolano van ‘t Riethof), derde werd Marcus Ehning met de eveneens in Nederland gefokte Plot Blue (v. Mr. Blue). Beste Nederlander was Jeroen Dubbeldam. Hij reed Zenith SFN (v. Rash R) bij diens Aken-debuut naar een verdienstelijke negende plaats.

In de eerste manche bleven liefst vijftien combinaties foutloos in wat toch een serieuze proef was. Het zei alles over de aanwezige kwaliteit in Aken. De schifting in de Nederlandse afvaardiging was direct serieus. Maikel van der Vleuten had zich op voorhand al niet weten te plaatsen bij de beste veertig voor de Grote Prijs en voor drie van de vier hield het avontuur op na de eerste omloop. Marc Houtzager kreeg dertien strafpunten in wat de afsluiter was van het achtste(!) Aken-optreden van de achttienjarige Sterrehof’s Opium (v. Polydor). Aken-debutant Frank Schuttert kreeg een vroege springfout plus tijdsoverschrijding met Winchester HS (v. Numero Uno), de grootste teleurstelling was er bij Gerco Schröder. Een van de favorieten op voorhand zag zijn in vorm verkerende Glock’s London N.O.P. de laatste eraf springen.

Duitsland versus USA
Beter verging het Dubbeldam. De scherp en fris ogende Zenith sprong ogenschijnlijk probleemloos foutloos en verdiende zijn ticket voor de tweede omloop. In deze manche leek bouwer Rothenberger er nog een schepje bovenop te hebben gegooid. Hij had gehoopt op twaalf foutlozen in de eerste ronde, kreeg er dus teveel, maar zou aan het eind van de rit toch op het gewenste aantal dubbel foutlozen uitkomen. Een scherprechter vormde direct de dubbelsprong hindernis 3. Een aantal paarden gooide hier zelfs het anker uit, maar niet Zenith SFN. De tienjarige Rash R-zoon imponeerde opnieuw, al hield hij met een fout in de driesprong de lei niet schoon.

Dit gold wel voor drie Duitsers en twee Amerikanen. Ahlmann had de primeur met een okselfris ogende Codex One en werd gevolgd door landgenoten Ehning met de zeventienjarige Plot Blue en Daniel Deusser met Cornet d’Amour (v. Cornet Obolensky). Enkel Farrington met Voyeur en Lauren Hough met de Zweeds gefokte, tienjarige Ohlala (v. Orlando) konden roet in het Duitse eten gooien.
Ahlmann opende het bal in de barrage en zette een strakke nulrit neer met zijn Hannoveraanse hengst in 46,59 seconden. Ehning dook onder deze tijd door, maar zag de droom op een nieuwe Aken-zege uiteenspatten op de DHL-steil. Dat de tijd van Ahlmann voor verbetering vatbaar was, werd helemaal duidelijk in de rit van Farrington. Hij galoppeerde vol gas door de lange lijnen in de barrage, maar deed dit te enthousiast naar de laatste hindernis die Voyeur genadeloos naar beneden tikte. Ook de overige kandidaten beten zich stuk op de rit van Ahlmann. Hij gaf als eerste barragestarter de rest daarmee het nakijken en ligt nu in pole position voor de extra bonus van 1 miljoen euro in de Rolex Grand Slam.

Open sollicitatie
Ahlmann gaf in zijn dankwoord in het bomvolle stadion aan dat een jeugddroom was uitgekomen. Lange tijd dacht hij dat winnen voor hem in Aken niet weggelegd was, maar vandaag viel alles op zijn plek. Ahlmann: ‘Ik koos ervoor om ergens tussen safe en snel in te gaan. Door foutloos te blijven hoopte ik druk te zetten op mijn collega’s en dat pakte super uit.’
De Duitser heeft zijn Codex One op het juiste moment in vorm nadat deze lang uit de running was. ‘Hij raakte vorig jaar geblesseerd. Wat er precies was, weet ik nog altijd niet. Hij voelde gewoon niet goed aan en heeft zeker een half jaar rust gehad. Ik heb hem bewust heel rustig opgebouwd. Ik kon daarom ook goed begrijpen dat de bondscoach ons niet selecteerde voor de landenwedstrijd. Er waren anderen al langer goed in vorm. Nu zijn we met dit resultaat wel een stap dichter bij het WK gekomen. We zijn klaar om te gaan’, aldus Ahlmann in een openlijke sollicitatie richting bondscoach Otto Becker.
Kent Farrington had veel redenen om tevreden te zijn. Hij imponeerde zelf en ook zijn landgenoten lijken klaar voor de klus in Frankrijk. ‘Mijn paard is de hele week super geweest op wat de mooiste wedstrijd van de wereld is.’ Alleen die ene balk bleef voor het gevoel knagen. ‘Dat was een dure fout van mij’, aldus de Amerikaan, refererend aan het verlies in prijzengeld van 130.000 euro.
Ehning reageerde gevat op zijn kostbare springfout en deed alsof hij een officiële persmededeling ging maken. ‘Vanaf vandaag heb ik besloten nooit meer pakketjes via DHL te verzenden.’

Bron: De Hoefslag

Icarus Mansolein voert het bloed van Numero Uno.
Copyright © 2004-2014 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.