Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 509 »
2-7-2015 17:02:17 (9 gelezen)
Foto Felice MansoleinOp 30 juni en 1 juli kwam Félice Mansolein Z (Flamenco de Semilly x Athlet Z x Lepanto) aan de start tijdens het concours in Les Mailys Frankrijk. Ook nu weer in de kwalificatie parcoursen van de Cycle Classic voor het Franse kampioenschap, gereden door Etienne Bouchet. Het lijkt erop dat Félice haar draai weer heeft gevonden, want op de eerste dag sprong ze met gemak en zeer veel kwaliteit een foutloze ronde in het 1m10 voor 4 jarige paarden. Met een eerste plaatst en maar liefst 104€ aan prijzengeld een goede dag voor Felice !
Ook de tweede dag op 1 juli, sprong de merrie weer een imposante ronde. Meerdere hindernissen sprong ze bijna hoger dan de staanders. "Félice is zo voorzichtig en gemotiveerd op de sprong, dat ze overal met veel marche springt" aldus Larisse. Ook nu weer was ze zonder moeite foutloos, met wederom een gedeelde eerste plaats als gevolg. "We zijn super trots op onze super merrie, en twijfelen er niet aan dat dit een paard is voor het grote werk! " aldus Team Mansolein.

2-7-2015 16:57:47 (9 gelezen)
Foto Felice MansoleinOp 22 en 23 juni kwam Félice Mansolein Z (Flamenco de Semilly x Athlet Z x Lepanto) uit tijdens het concours in Macon Frankrijk. Nu weer terug onder het zadel van Etienne Bouchet. Ditmaal kwam ze niet meer uit in de
Formation klasse, die als eerste opleiding van jonge paarden bedoeld is, maar in de kwalificatie van de Cycle Classic. Deze parcoursen tellen mee voor de selectie van de Franse kampioenschappen en zijn mede daarom ook een stuk zwaarder, zowel in het technische gedeelte als in hoogte.
Het parcours stond nu op 1m10 en was niet eenvoudig. Mede daardoor en de ruiterwissels van de afgelopen weken was Félice niet helemaal in haar eigen ritme. Dit resulteerde in één balk in beide parcoursen. Zeker geen ramp, maar dat zijn we niet gewend van onze Félice. De fout op beide dagen kwam meer doordat ze kijkerig was en daardoor af en toe uit balans, dan dat de hoogte voor een probleem zorgde, want ook nu sprong de merrie zeer inpossant rond. Op naar het volgende concours.
2-7-2015 16:55:10 (9 gelezen)
Foto Vitesse Mansolein ZOp 16 en 17 juni j.l. kwam Vitesse Mansolein Z (V Alba R x Alligator de Fontaine x Jalisco B) uit tijdens het concours van Bonvaux in Frankrijk. Helaas had haar ruiter Etienne Bouchet een paar weken eerder een breuk opgelopen in zijn sleutelbeen en stond zodoende gedwongen aan de kant. Gelegenheidsruiter Frederic Outrey nam de teugels van Vitesse over tijdens dit tweedaags concours. Vitesse kwam beide dagen uit in een Formation 2 proef die inmiddels was verhoogd naar 1m10. Best een opgave voor een jong paard met nog maar zeer weinig ervaring.
Vitesse liet een nette ronde zien en ook al is het niet een merrie die met lappen lucht springt, toch kwam ze simpel foutloos rond! Ook de tweede dag sprong Vitesse zeer economisch en keurig foutloos. Beide dagen was dit goed voor een gedeelde eerste plaats in het klassement!

Inmiddels hebben we haar weer naar huis gehaald, om hier de training zelf verder voort te zetten. Binnenkort zal de schimmelmerrie terug in de springring verschijnen met Camille Hasle.

2-7-2015 16:51:13 (9 gelezen)
Foto Felice MansoleinOok Félice Mansolein Z (Flamenco de Semilly x Athlet Z x Lepanto) kwam uit tijdens het concours in Bonvaux Frankrijk op 16 en 17 juni. Ook zij werd gereden door gelegenheidsruiter Frederic Outrey. Die combinatie
leek iets minder te klikken dan met Etienne Bouchet, maar toch liet Félice een net parcours zien. De eerste dag was ze nog zoekende met die
nieuwe ruiter, wat resulteerde in één balk in de Formation 1 ronde. De tweede dag ging beter en de vermogende merrie kwam keurig foutloos rond.
Met een gedeelde eerste plaats als resultaat.


30-6-2015 06:40:00 (13 gelezen)
In de derde week van het CSI3* in Tryon was er op zaterdag een fraaie overwinning voor David Blake met Binkie (v.Larino), die als enige de nul wisten vast te houden in de barrage. Ook Uitteraard, Venus en Rocky W sprongen op het Amerikaanse concours in de prijzen.

De Tryon III Grand Prix Adequan (1.55m) telde drie barragekandidaten, waarin David Blake met Binkie (Larino uit Whisper B v.Hors la Loi II, fokker Hans Dings BV uit Heeze) een safe nulronde kon rijden nadat zijn twee tegenstanders de fout in waren gegaan in de jump-off. Deze zege leverde hem ruim 37.500 euro op. Als snelste vierfouter kwam Angel Karolyi op de vijfde plek met Venus elite IBOP-spr sport-spr (Tangelo van de Zuuthoeve uit Pascha W keur prest v.Julius, fokker Vincent te Poele uit Lievelde), met wie ze op woensdag al vijfde werd in het 1.50m direct op tijd. In de Grand Prix behoorde ook Kaitlin Dawn Campbell tot de vierfouters. Met Rocky W (aangewezen, Libero H uit Mona Liza ster pref v.Corofino, fokker Benny Wezenberg uit IJsselmuiden) kwam zij op de twaalfde plek terecht.

Winnaars David Blake en Binkie hadden op donderdag al een zevende plaats in het 1.45m bemachtigd. In deze rubriek reed Mark Bluman zijn Uitteraard (Numero Uno uit Natosca keur prest v.Burggraaf) naar de tweede plek. Deze dertienjarige Numero Uno-zoon is uiteraard gefokt door Greetje Folkerts uit Ter Aard.

JS voor KWPN

Dorinthe Mansolein stamt ook af van Tangelo van de Zuuthoeve.
30-6-2015 06:40:00 (14 gelezen)
Op het CSI3* in het Franse Canteleu reed Sanne Thijssen haar scherpe Baloubet du Rouet-dochter Ulena naar de zege in het 1.45m direct op tijd. Ook op zaterdagavond won een KWPN-er een belangrijke rubriek, de Verdi-zoon Colorado H zegevierde namelijk in de puissance.

De Grand Prix (1.50m) kende een gedeeld eerste plaats en een bijna volledige Franse top-tien. Bernard Briand Chevalier met Qadillac du Heup (v.Helios de la Cour II) en Nicolas Deseuzes met Quilana de Lezeaux (v.Grenat de Grez*HN) finishten beide in dezelfde tijd en deelden daarmee de winst. Met een strafpunt voor tijdsoverschrijding bleef Jamal Rahimov net buiten de barrage met Warrior (Tangelo van de Zuuthoeve uit Philliane A keur prest v.Heartbreaker, fokker Leo de Bruijn uit Liessel), met wie hij elfde werd.

Op vrijdag was er al een vierde plek voor Rahimov met Warrior in het 1.50m, welke stond uitgeschreven als GP-kwalificatie. Het 1.45m op zondag, direct op tijd verreden, werd prooi voor Sanne Thijssen met haar watervlugge Baloubet du Rouet-dochter Ulena ster prok sport-spr (uit Olena elite v.Indoctro, fokker J. Veltmans uit Meijel). In het 1.45m een dag eerder sprong Well Done II (Sheraton uit Givolda prest v.Zeus, fokker R. Beuving uit Nieuweroord) met Julien Gonin naar de derde plek. Voor Sanne Thijssen en Ulena was er op zaterdag nog een zevende plek in het 1.40m met accumulator, waarin Vincent Geerink met de twaalfjarige Torino (Indoctro uit Shariena keur v.Ahorn, fokker Henk Meerte uit Noordlaren) mooi derde werd. Dit Nederlandse duo was op vrijdag al derde in het 1.35m.

Letterlijk hoogtepunt op de zaterdag was de goed bezette puissancewedstrijd. Hierin wist de Belg Maxime Harmegnies het verst te komen met de kwaliteitsvolle Colorado H (Verdi uit Venetië H ster v.Oramé, fokker W. van Hedel uit Berlicum) en won de strijd.

Bron: JS voor KWPN

Dorinthe Mansolein stamt ook af van Tangelo van de Zuuthoeve.
26-6-2015 07:04:00 (19 gelezen)
Maikel van der Vleuten ging gisterenmiddag uitstekend van start in de internationale openingsrubriek van de vijfsterren Global Champions Tour wedstrijd in Monaco. Samen met de negenjarige ruin VDL Groep Quatro (v. Quaprice) kwam de Nederlands kampioen van 2014 tot een tweede plaats in de 1.45m rubriek over twee fasen. In 27.36 seconden moest ‘Vleut’ alleen de Zwitser Beat Mändli en de KWPN gefokte Zander (v. Cantos) voor zich dulden. Zij noteerden een snelle eindtijd van 26.89 seconden. Jessica Springsteen en Davendy S (v. Kashmir van Schuttershof) legden met 27.51 seconden beslag op de derde plaats, voor John Whitaker (Engeland) en zijn talentvolle Ornellaia (v. For Pleasure). Jane Richard Philips (Zwitserland) en Zekina Z (v. Zandor Z) maakten de top vijf compleet.

Vincent Voorn en Grupo Prom Chacco Boy (v. Chacco-Blue) kwamen eveneens aan start in deze rubriek. Met vier strafpunten in de tweede fase was er voor hen een 23ste plaats.
Opnieuw top vijf

Ook in de hoofdrubriek van de dag over 1.50/1.55m met barrage, presteerde Van der Vleuten goed. In 32.07 seconden stuurde Maikel zijn tienjarige VDL Groep Arera C (v. Indoctro) naar de vierde plaats. Deze combinatie presteerde de afgelopen tijd constant, waardoor het duo eerder deze week werd opgenomen in het Olympisch kader. De overwinning in deze wedstrijd was voor Italiaan Emanuele Gaudiano en zijn sterk springende Admara (v. Padinus). Scott Brash (Engeland) en Hello Annie (v. Contendro I) boekten de tweede plaats, voor Edwina Tops-Alexander en Heidi du Ruisseau Z (v. Heartbreaker). Hans-Dieter Dreher en Embassy II (v. Escudo I) finishten op de vijfde plaats in de zestien deelnemers tellende barrage.

Bron: Hoefslag

Padinus vinden we terug in de bloedlijn van onze hengst Icoon Mansolein.
21-6-2015 06:19:31 (46 gelezen)
De inmiddels zeer populaire Gelderse hengst Alexandro P staat al op ons lijstje sinds zijn goedkeuring bij het KWPN. En nu is het dan eindelijk zover! Lovely Romance Mansolein (Leonardo da Vinci x Ti King xx) is geïnsemineerd van deze bewegings-geweldenaar en drachtig bevonden! Een uiterst bijzondere mix van bloedlijnen. Want waar vind je nog de combinatie tussen Gelders bloed direct gecombineerd met een Engels volbloed moederlijn? Nergens, en dat maakt Mansolein wederom uniek in haar keuze.
We hebben hoge verwachtingen van dit veulen. Misschien zal dit veulen qua karakter niet voor iedereen weggelegd zijn, maar het zal beslist een bijzonder veulen worden voor een handige, getalenteerde en zelfbewuste ruiter. We kijken vol ongeduld uit naar deze bijzondere combinatie ! Lovely Romance Mansolein is uitgerekend op 17 april 2015.

Foto dressuur dekhengst Alexadro PFoto Lovely Romance Mansolein
21-6-2015 06:07:13 (44 gelezen)
Na de succesvolle combinatie van De Flor 111 Z met Brinn Mansolein, was het direct voor ons duidelijk dat we De Flor 111 Z nogmaals wilden inzetten voor onze fokkerij. En nu aangepaard met Ulicator de Fauntane K , de dochter van Alligator de Fontaine uit de Sport prestatie merrie Diana D'Anjou van Jalisco B. De dracht begon niet erg makkelijk, want Ullie was dragend van een tweeling. Gelukkig kon onze gespecialiseerde paardenarts succesvol één vruchtje verwijderen. Na extra controle blijkt Ullie nu drachtig te zijn van één veulen, zoals het hoort.
Met de snelle reflexen en het vermogen van De Flor 111 Z en zijn sterke bloedopbouw zal dit beslist weer een goed veulen opleveren, want ook Ullie komt uit een zeer sterke lijn. Ze is de driekwartzus van Jalisca Solier, deze merrie was uiterst succesvol onder het zadel van Steve Guerdat. Ullie is uitgerekend op 19 april 2016.

Foto dressuur dekhengst GlamourdaleFoto Ulicator de Fauntane A
21-6-2015 05:49:27 (35 gelezen)
Onze zwarte, eigenlijk springgericht gefokte merrie Wendela A van Manhattan uit een Pele Nimmerdor moeder, verwacht volgend jaar een veulen van de KWPN kampioenshengst Glamourdale (Lord Leatherdale x Negro x Ahorn). Dit jaar bracht ze een merrieveulen van Everdale, een heel mooi groot veulen met veel kracht en houding. Omdat dit veulen zo'n succes was besloten we haar dit jaar nog één keertje bij een dressuurhengst te doen. Tot nu toe brengt Wendela ons steevast kwaliteitsvolle nakomelingen die over veel gummie en beweginskwaliteit beschikken, maar ook opvallen door het naar buiten toe gerichte en gemakkelijke karakter. Paarden die willen werken en meedenken.
We zijn trots op Wendela dat ze wederom drachtig wilde worden en kijken uit naar haar veulen van Glamourdale volgend jaar. Ze is uitgerekend op 17 april 2016.

Foto dressuur dekhengst GlamourdaleFoto Wendela A
Copyright © 2004-2014 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.