Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 545 »
20-10-2016 18:22:34 (5 gelezen)
Het Deens kampioenschap jonge dressuurpaarden kende vandaag bij de tweede kwalificatiewedstrijd bij de vierjarigen als winnaar Tanja Rusovic met Carlos (v. Blue Hors Romanov) met een score van 8.28, op de hielen gevolgd door Daniel Bachman Andersen, met Sarcander (v. St. Moritz jr) met een 8.24. De Feedback-zoon Francis werd onder Henriette Boe Mortensen derde met een een 8.14 als resultaat.

Bij de vijfjarigen kwam met Anne-Marie Hosbond de Totilas-nakomeling Straight Horse Don Tamino op de eerste plek met 8.92. Carina Cassøe Krüth werd met haar merrie Heiline’s Danciera (v. Fürstenball) tweede met een score van 8.66. De derde plaats met 8,66 was voor Emma Ahlberg met Jazz-dochter Grandine.

Bij de zesjarigen behaalde Vincent Maranello (v. Zack) met Thomas Sigtenbjerggaard de eerste plek met een 8.96. Silje Bakken volgde met de hengst Bøgegårdens Santiago (v. Soliman de Hus) met 8.78 punten. Daniel Bachman Andersen en de hengst Blue Hors Veneziano (v. Vivaldi) eindigden als derde met 8.62.

De hengsten doen het goed in Odense. Kijk hier voor de uitslagen.

Bron: onlineEquipe

Vérité is drachtig van de Totilas zoon Glock's Toto jr.
20-10-2016 18:20:26 (4 gelezen)
Gisteren kreeg een aantal hengsten, die vorige week tijdens de aanlevering van het verrichtingsonderzoek vanwege veterinaire redenen niet konden starten, de kans om via de nalevering alsnog in te stromen in de aanlegtest. Voor twee dressuurhengsten pakte deze optie positief uit en zij staan inmiddels op stal op het KWPN-centrum.

De hengsten die via de nalevering alsnog aan dit najaarsverrichtingsonderzoek zijn gestart, zijn:
– Cat.nr. 34/428 (Davino V.O.D. x Vivaldi x Houston)
– Cat.nr. 40/561 (Negro x Jazz x Ulft)

Hiernaast heeft de hengstenkeuringscommissie dressuur besloten twee hengsten door te verwijzen naar het voorjaarsonderzoek van 2017. Dit zijn catalogusnummer 32 (Charmeur x Gribaldi x Clavecimbel) en catalogusnummer 38 (Hofrat x Zhivago x Ferro).

Bron: KWPN
17-10-2016 18:30:00 (3 gelezen)
Het verrichtingsonderzoek voor de driejarige hengsten, die sinds maandag 10 oktober op het KWPN-centrum in Ermelo staan voor hun verrichtingsonderzoek van 50 dagen, is inmiddels begonnen.

De hengsten zijn inmiddels volop in training en laten zich over het algemeen goed rijden. Daarnaast ontwikkelen meerdere hengsten zich bijzonder positief. De eerste beoordeling voor de springhengsten zal plaats vinden op dinsdag 25 oktober, aanvang 8.00 uur. De enige Gelderse hengst en de dressuurhengsten zullen 26 oktober om 8.00 uur voor het eerst beoordeeld worden door de hengstenkeuringscommissie dressuur en Gelders paard.

Daarnaast zal op 1 november 8.00 uur de aanlevering van de 4- en 5-jarige springhengsten plaatsvinden die vorig jaar of in 2014, zijn aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

Bron: kwpn
3-10-2016 06:20:32 (70 gelezen)
Foto Delios en Larisse MansoleinHet was een beetje een gok om zo voor het eerst te starten in de Z-1 dressuur, maar het pakte goed uit voor Delios en Larisse! " We hebben geen kans gehad de proef thuis te oefenen ivm de te kleine buitenpiste, maar om Delios bezig te houden op concours wilde ik toch de gok wagen om eens in het Z-1 te starten" aldus Larisse. Met negen starters, waarvan de meesten allang op dit niveau uitkomen, was de concurrentie sterk te noemen. Delios had dit concours veel last van spanning, wat zich ook uitte in de proef, toch wisten ze een nette proef neer te zetten. Helaas maakte Larisse één fout in haar proef (valt niet mee om 4 verschillende proeven achter elkaar uit het hoofd te moeten rijden), hierdoor werd de combinatie gestraft met 1 % aftrek. Toch kwamen ze uit op 60,278 %. "Mijn draf appyementen hadden wat strakker gereden mogen worden en ook de eenvoudige galopwissel mocht iets vloeiender" aldus Larisse die toch uitermate tevreden was met het resultaat! Haar eerste proef, in de M-2 klasse, kende wat foutjes omdat Delios bang was in een hoek. Hierdoor sprong hij een keer opzij en maakte hij een fout in de galop. Hier werden ze achtste met 63,500%.
Twee weken later kwamen ze aan de start in Aspach le Haute. Hier scoorden ze 64,084% in de M-2, goed voor een derde plaats. "Dit was echt niet ons concours. Delios was, net als alle anderen paarden die deelnamen aan dit concours uiterst gespannen. Ik heb er aan gereden wat ik kon, maar had het gevoel dat Delios mij dit keer een beetje in de steek liet, jammer, maar volgend concours beter !" aldus Larisse.
3-10-2016 06:20:00 (83 gelezen)
Foto Hera MansoleinNa blessureleed is Hera Mansolein Z terug in de dressuurring. Met haar amazone Tootje Molenaar kwam ze aan de start in de klasse L begin september. Het was het eerste concours sinds lange tijd, maar de combinatie was het nog niet verleerd! In de eerste proef reden ze 200 punten bij elkaar wat goed was voor de eerste plaats. In de tweede proef kregen ze 188,5 punten. Deze score was goed voor een derde plaats in het eind klassement.2-10-2016 07:46:11 (32 gelezen)
Michael Greeve reed op fenomenale wijze zijn hengst Big Star Jr K Z naar de overwinning voor de Young Horses rubriek 6/7 jarigen.
Krista

De zevenjarige zoon van Big Star, gefokt door -hoe kan het ook anders- Cees Klaver uit Schoorl was foutloos en bijna vier seconden sneller dan de nummer twee. Dat deze Big Star Jr K Z zo getalenteerd is, komt niet zomaar uit de lucht vallen. Vader Olympisch kampioen Big Star hoeft geen nadere uitleg. Maar als we de naam van moeder Krista (v. Polydor) noemen dan gaat er een belletje rinkelen bij de echte springpaardenkenner. Want deze Krista is ook moeder van ondermeer Christian Ahlmann’s absolute wereldpaard Taloubet Z.

Elien
Hessel Hoekstra pakte de tweede plaats met de eveneens zevenjarige Elien (Carambole x Mermus), gefokt door Jan Greve uit Haaksbergen. Ook Elien komt uit een stam waar al vele goede springpaarden uit voort zijn gekomen.

Deen
De beste zesjarige eindigde op plek drie. Martin Dinesen Neergaard reed de Mecklenburger geregistreerde Chaccolie (Chacco-Blue x Cellestial) netjes rond, maar moest het qua tijd afleggen tegen de nummers één en twee. De combinatie debuteerde internationaal tijdens dit CSI.

Bron: Hoefslag

Onze toekomstige fokmerrie Brianne Mansolein Z is een dochter van Big Star Junior. Net als onze jaarlinghengst Bravo Mansolein Z!
21-9-2016 15:00:00 (51 gelezen)
Tijdens de gisteren gehouden zadelpresentaties werden er 11 dit voorjaar aangewezen springhengsten en 18 aangewezen dressuurhengsten aangeboden voor de eerste beoordeling onder het zadel. De Hengstenkeuringscommissie kon de graad van africhting en de doorgemaakte ontwikkeling van de hengsten vanaf de afgelopen hengstenkeuring tot nu in alle rust beoordelen waarbij de springhengsten ook hebben gesprongen.

Herkansing onder het zadel
Tijdens de herkansing onder het zadel die voorbehouden is voor driejarige hengsten die in de afgelopen eerste, tweede- of derde bezichtiging zijn afgewezen of nog niet eerder zijn aangeboden, werden zes springhengsten en 12 dressuurhengsten gepresenteerd. Na de beoordeling op de straat en onder het zadel besloot de hengstenkeuringscommissie om de volgende hengsten uit te nodigen voor het komende najaarsonderzoek dat op maandag 10 oktober a.s. begint.

Springhengsten:
Cat. 18. Van Gogh x Contendro I x Last Liberty

Dressuurhengsten:
Cat 53. Winningmood x Oscar x Saros xx

Bron: KWPN persbericht
21-9-2016 14:55:03 (54 gelezen)
De eerder door Harrie Smolders gereden Up to Date-zoon Bokai kan ook met amazone Catherine Nicole Tyree uitstekend uit de voeten. Op het viersterrenconcours van North Salem won het duo het 1.50m op zaterdag.

Slechts twee combinaties bereikten de barrage van het 1.50m. Beiden maakten een fout, waardoor enkel de tijd bepalend was en de wedstrijd in het voordeel van Catherine Nicole Tyree met Bokai (Up to Date uit Lucky Girl stb v.Ferro, fokker D. Tump uit Nieuw Balinge) beslist werd. Laura Kraut liep in het basisparcours tegen een foutje aan met Andretti S (Corland uit Tabelle S ster EPTM prest v.Animo, fokker Familie Van Straaten uit Den Ham) en pakte zo de vierde prijs.

Georgina Bloomberg won de 1.60m-Wereldbeker van CSI4*-W North Salem met de Calido Ass-zoon Caleno 3. Snelste vierfouter in de barrage was Pablo Barrios met Antares (Manhattan uit Ukendy stb sport-spr v.Cavalier, fokker T.G.M. Krone uit Geesteren). Ook Jonathan McCrea kreeg met Aristoteles V (aangewezen prok, Padinus uit Tableau-Vivant elite v.Lux, fokker Sjraar Vullers uit Nunhem) een foutje in de jump-off en werd negende.

Woensdags schreef Andrew Kocher met ruime voorsprong op de concurrentie het 1.40m op zijn naam met Zantos II (Solitair uit Supreme v.Mermus R, fokker J.G. Fokke uit Vriezenveen). Ook Catherine Nicole Tyree bleef met Corleone (aangewezen prok, Vincenzo uit Sereuza elite sport-spr prest v.Heartbreaker, fokkers Jan Lamers en Struis Beheer) in een vlotte tijd foutloos en pakte zo de vierde envelop. Een dag later sprong Kocher met Zantos II naar de zesde plaats in het 1.45m direct op tijd.

Bron: JS voor KWPN

Wendela A is een dochter van Manhattan. Ze is drachtig van Chapeau TN voor 2017. Haar dochter Cristal Mansolein werd dit jaar KEUR verklaard en is drachtig van Asca Z.
20-9-2016 15:00:00 (45 gelezen)
Mikhail Safronov boekte met Diarado (v.Vigaro) een mooie overwinning in de 1.40m-GP van CSI2* Moscow. In de 2*-GP van Wenen reed Wesley Newlands de Cardento-dochter Wieminka B (v.Cardento) naar de tweede plek.

Met de Vigaro-zoon Diarado (uit Idola ster prest v.Voltaire, fokkers A.H.W. en M.B.H. Nieuwenhuis uit Keijenborg) zette de Russische Mikhail Safronov de beste prestatie neer in de 1.40m-Grand Prix van CSI2*-W Moscow. Dmitriy Berstov kwam met Cupido (Whistler uit Verra v.Olivier, fokker K. Pen uit Nijeholtpade) foutloos op de zesde plek.

In de 1.45m-Grand Prix van CSI2* Wenen was het Wesley Newslands met de Cardento-dochter Wieminka B sport-spr (uit Taminka B Z prest v.Topas, fokker L.C.J. Berben uit Meijel) die zich als tweede konden opstellen na twee foutloze ritten. Ook Christian Schranz bleef met V.I.P. 2 (2e bez., Krunch de Brêve uit Soloterma sport-spr v.Lux, fokker S. Nieuwenhuijsen uit Nederhorst den Berg) zonder fouten, goed voor de vierde prijs, terwijl Nicola Pohl als snelste vierfouter van de barrage op de zesde plek kwam met Walona 15 (Quasimodo Z uit Orette ster v.Silvio II, fokker P.W.A.M. van Beers uit Oost West en Middelbeers). Net buiten de barrage wegens tijdsoverschrijding bleef Sarah Hubbard op de tiende stek met Coline stb EPTM-spr sport-spr (Vittorio uit Udine ster prest v.Voltaire, fokker Familie Breukink uit Doesburg).

Bron: JS voor KWPN

Gem Mansolein stamt ook af van Vigaro.
19-9-2016 15:00:00 (44 gelezen)
In de door het Nederlandse toptalent Lisa Nooren gewonnen 1.60m-Grand Prix van CSI3* Donaueschingen was Cameron Hanley de goede tweede met zijn kwaliteitsvolle Indoctro-zoon Cas 2. De Armitage-zoon Classic sprong met Anna Kellnerová naar de derde prijs in het 1.50m.

Met VDL Groep Sabech d’Ha (v.Qredo de Paulstra) won Lisa Nooren een gloednieuwe auto in het Duitse Donaueschingen. Ze was ruim een seconde sneller in de barrage dan de Ierse Cameron Hanley, die deze prestatie leverde met de Indoctro-zoon Cas 2 (uit Wish elite EPTM-spr sport-spr prest v.Numero Uno, fokker Th. Tax uit Blitterswijck). Ook Ramiro Quintana hield de score twee maal op nul met Appy Cara (Guidam uit Vera Cara sport-spr v.Casco, fokker H.W.M. Hekking uit Raalte) en eindigde als vijfde.

Op zaterdag reed Gerrit Nieberg de Oklund-nazaat Olivia la Sweet sport-spr (uit Uschi prest v.Ircolando, fokker C. Wouters uit Erp) naar de tweede plaats in het 1.45m met accumulator. Diezelfde dag boekten Anna Kellnerová met Classic (Armitage uit Caprice van de Windeweg Z v.Chin Chin, fokker Mario Everse uit Waddinxveen) en Sanne Thijssen met Captain Cooper (Namelus R uit V.Zarah 17 stb prest v.Corland, fokker Haras Cooper uit Sao Paulo) een dubbel foutloos resultaat in het klassieke 1.50m, wat hen de derde respectievelijk vierde prijs opleverde. In het 1.45m op zondag eindigde Jan Wernke met de Quidam’s Rubin-dochter Queen Rubin 5 sport-spr (stb.naam Bodette S, uit Nicolette S ster prok prest v.Pilot, fokker Ed Schroembges uit Wellerlooi) als derde.

Bron: JS voor KWPN

Delios komt uit een Casco moeder.
Copyright © 2004-2016 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.