Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 927 »
19-8-2014 14:52:09 (10 gelezen)
De 24-jarige Selle Français-hengst Quattro B (v. Qredo de Paulstra) is ingeslapen. De voskleurige genoot zijn pensioen op stoeterij Böckmann in het Duitse Lastrup. Quattro B werd in 1990 bij Remi Feron in Frankrijk geboren. Het was een zeer veelzijdige hengst en gaf dit ook door aan zijn nakomelingen. Ze verschenen zowel in de top van de springpaarden als in de top van de dressuurpaarden. Quattro B won met zijn ruiter Gilbert Böckmann meerdere internationale springwedstrijden en de combinatie kwam in de dressuur uit op M-niveau.

Eén van Quattro’s meest bekende dressuurnakomelingen is Quando Quando. De lijst met succesvolle spring-nakomelingen is bijna eindeloos: Qualite S, Quanta Costa, Valhalla, Loro Piana Quinta Roo, Suzie Quattro, Queeno, Indiana, Quattrina R en Quinaro.

Bron: Hoefslag / st-georg
19-8-2014 07:27:51 (30 gelezen)
Op de schitterende accommodatie van familie Schuttert is afgelopen week voor het eerst een driesterrenconcours gehouden. In de Grote Prijs (1.55m) bezette Willem Greve met de overtuigend springende KWPN-goedgekeurde hengst Carambole (v.Cassini I) de vierde plek.

Talent Jesper Romp was met Balouska (v.Stakkato Gold) iedereen te snel af in de twaalfkoppige barrage. Zeven combinaties bleven dubbel nul, waarvan Romp met Balouska de snelste was. Willem Greve leek als laatste starter goed op weg met de KWPN-hengst Carambole (Cassini I uit Normandie VI v.Concerto II, fokker Jens Ritters uit Krumsteds) maar kwam qua tijd toch te kort. Ook twee mooie nulrondes werden neergezet door Nathalie van der Mei met de Guidam-dochter Africa ster sport-spr (uit Prestige v.Voltaire, fokker Geert Weggemans uit Hooghalen), die daarmee op de vijfde plek eindigden. In de snelste tijd finishte Jos Lansink met Zerlin M (aangewezen, Berlin uit Tatjana Bo ster v.Concorde, fokker A. de Jong uit Wouwse Plantage) met een springfoutje op de achtste plek. Jeroen Dubbeldam maakte twee week voor de WEG ook een springfoutje in de barrage van deze Grote Prijs en werd elfde met Zenith SFN (2e bez., Rash R uit Sascha keur prest v.Fuego du Prelet, fokker H. Voort uit Den Ham).

Pim Mulder reed een thuiswedstrijd in Stegeren en begon direct sterk met een overwinning in het 1.40m direct op tijd met Blizzerd (Upgrade uit Orient Express ster v.Ahorn, fokker J. Janse) en op zaterdag een vijfde plek in het 1.40m. Sjaak Sleiderink werd tweede met Avalon ster prok sport-spr (Nassau uit Killer Queen v.E.Ramano, fokker L. Franken uit Nunspeet), terwijl Pilar Lucrecia Cordon de Lovis Corinth-zoon Barnaby (uit Lucy elite prest sport-dres v.Concorde, fokker H.M. Gooskens uit Hoogeloon) naar de derde plek reed. Annet Willems bleef eveneens foutloze en finishte als vijfde met Armagedon (Solitair uit Ulana II prok v.Cavalier, fokker F. Bolscher uit Nutter). In de tweede 1.40m rubriek direct op tijd op donderdag werd Wout-Jan van der Schans vijfde met Zorro (Numero Uno uit C.Cordalme v.Cordalmé Z, fokker A. Spikker uit Haaksbergen).
De KWPN-goedgekeurde hengst Falaise de Muze (Wandor van de Mispelaere uit Walnut de Muze v.Nabab de Rêve, fokker Joris de Brabander uit Sint Niklaas) bezette onder Annelies Vorsselmans de negende plek in het 1.45m.

In de Big Tour (1.50m) op vrijdag pakte Sjaak Sleiderink de derde positie met W Zarah (Rubert R uit T Zarah 18 v.Germus R, fokker Stal Roelofs uit Den Ham). In zijn eerste 1.50m greep de achtjarige VDL Chin Quidam (Chin Chin uit Thianula-N keur sport-spr v.Quidam de Revel) onder Darragh Kenny onder toeziend oog van fokker Wim van Nispen gelijk de overwinning. Daarmee verwees hij Karim El Zoghby naar de tweede plek met Amelia elite IBOP-spr sport-spr (Cantos uit Uretta keur pref prest v.Numero Uno, fokker Jaap Bosman uit Heerde). Frank Schuttert reed op eigen terrein naar de vierde plek met Arc de Triomphe HS (Triomphe de Muze uit Una Bella S elite sport-spr prest v.Calvados, fokker Familie Van Straaten uit Den Ham). In het 1.45m werd Pim Mulder tweede met Amigo (Casco uit Payute v.Concorde, fokker J.W.F. Hekking uit Mariënheem).

James Billington reed op zaterdag VDL Bowmore (Chin Chin uit Liancara keur v.Cantus, fokker VDL Stud uit Bears) naar de vierde plek in het 1.40m. Deze rubriek leverde een glansrijke overwinning op voor Wout-Jan van der Schans met Zlatan (Indorado uit Marella keur sport-spr v.Haarlem, fokker J. de Boer uit Nijeberkoop). In het 1.40m op zondag werd Suus Kuyten derde met Viking (Indoctro uit Sarnike v.Salamon, fokker Kuiper uit Enschede), net voor Timothy Hendrix met Athena keur sport-spr (Namelus R uit V.Adermie 13 v.Rash R, fokker Stal Hendrix uit Kessel) en Mathijs van Asten met Aysatti (No Limit uit Ulla v.Creool, fokker P. Verheul uit Vlaardingen).

Bron: JS voor KWPN

Het bloed van Rubert R vinden we terug in de lijn van Vitesse Mansolein Z .
19-8-2014 07:25:20 (9 gelezen)
Zojuist stond Robert Vos opnieuw op het podium tijdens Jumping de Driehoek. Vanochtend zegevierde Vos al met Uptown Girl in de Small Tour rubriek over 1.40m. Nu was het raak in de Big Tour finale over 1.35m. In het zadel van Wakiekie (KWPN, v. Animo) scoorde Vos een eindtijd van 29.74 seconden, waarmee hij te snel bleek voor Jesper Romp en AD A Big Boy (v. Kannan). Zij waren in 30.57 seconden goed voor de tweede plaats. Michiel Brusse en Santana (v. Nintender) eisten de derde plaats op.
Daphne van der Schaar en Atureusa VDS (KWPN, v. Padinus) volgden op de vijfde plaats achter Nicola Philippaerts (België) en Harley van den Bisschop (v. Dulf van den Bisschop). Maaike Koopmans en Soraya (KWPN, v. Karadansj) finishten op de zesde plaats. Suus Kuyten en Dallas du Domaine Z (v. Darco) noteerden de achtste plaats. Caroline Poels en Curoos (KWPN, v. Ukato) vinden we terug op de tiende plaats.

Bron: De Hoefslag

Padinus vinden we terug in de lijn van Icoon Mansolein.
18-8-2014 07:30:00 (11 gelezen)
De driesterren Grote Prijs van Polen was zondag een prooi voor Abdullah al Sharbatly. In het zadel van Callahan (v. Contendro I), die voorheen successen boekte onder Gerco Schröder voor hij op de executieveiling van Stal Eurocommerce aan Al Sharbatly werd verkocht, kwam de ruiter uit Saoedie-Arabië tot een razendsnelle eindtijd van 44.45 seconden. Daarmee bleef deze combinatie maar liefst zes seconden voor op Italiaan Piergiorgio Bucco, die zijn Renata du Theil (v. Quidam de Revel) in 50.54 seconden naar de tweede plaats stuurde. Mariano Maggi (Zweden) en Easy Contact Human (v. Quite Easy) waren goed voor de derde plaats, voor Jaroslaw Skrzyczynski (Polen) en Crazy Quick (v. Chacco-Blue). Pieter Kenis (België) en de KWPN gefokte Royal Vinckenburgh of Heritage (v. Bruggraaf) maakten de top vijf compleet.

Jody van Gerwen en Dynamite van het Hazelarenhoekje (v. Heartbreaker) waren met een achttiende plaats goed voor het beste Nederlandse resultaat. Wesley Mulder en A Kind of Magic WM eisten de 31ste plaats op.
1.45m

In de rubriek over 1.45m eiste Van Gerwen met Tantalus (v. Namelus R) de derde plaats op. De winst in deze wedstrijd was voor Kenis en Gines van de Klunderd (v. Chatman).

Bron: De Hoefslag

Burggraaf vinden we terug in de lijn van Wendela A. Ze is voor 2015 drachtig van de dressuurhengst Everdale.
17-8-2014 07:30:00 (9 gelezen)
In Velsen-Zuid werd de Subtopwedstrijd van de week verreden tot en met Lichte Tour niveau. Wijnanda van Brenk en debuterende Melanie Woutersen reden beiden naar een eerste plaats in respectievelijk de Intermediaire I en Prix st, George. In de ZZ-Zwaar waren Marie-José Calis en Yessin Rahmouni de besten.

Glunderend vertelt Wijnanda, die 68,03% scoorde: ‘Ik heb vandaag heel fijn gereden. Het drafgedeelte was veel meer van mij. Alleen de pirouettes konden wat meer doorgesprongen. Met Vladimir (v. Karck C red.) ben ik al bezig met de oefeningen van de Grand Prix en dat pakt hij al aardig op. Naast Vladimir rijd ik Urbanes (v. Gribaldi) in de Grand Prix en op dit moment ben ik ook druk met jonge paarden, die ik rijd voor Veebedrijf Kat. Dit zijn naast dressuur- ook springpaarden. Met die jonge paarden spring ik ook, alleen niet heel hoog en ben ik meer bezig om ze dressuurmatig tussen de sprongen goed te rijden. Ik ben echt helemaal gek van de dressuursport en er de hele week mee bezig. Maar ook het kijken naar springen of eventing vind ik heel leuk.’ Hoofdjury tijdens de Intermediaire I Willemien Blanken was enthousiast over de combinatie: ‘Wijnanda had haar paard mooi voor zich en reed met veel takt en ritme vloeiend door de proef. Voor de verzamelde stap kon ik zelfs een acht kwijt. Ik heb echt genoten van de proef. Waar Wijnanda wel op moet letten is dat ze haar handen niet te hoog gaat houden.’

Sympathiek beeld
Voor Melanie Woutersen en haar Adelheid (v. Flemmingh) was het pas de eerste keer dat ze Prix st. George startte. Ze reed meteen naar een net percentage van 66,05%. ‘Ik ben heel tevreden, al kan het allemaal nog iets flitsender. Ik weet dat er nog veel meer in zit. Adelheid heb ik als driejarige gekocht en hij was toe net zadelmak. Voor hem is alles nieuw, maar voor mij ook want ik heb niet eerder op dit niveau gereden. Adelheid doet altijd zijn best en is niet kijkerig. Ik heb niet echt een doel, we kijken wel hoever we komen’, aldus de stalamazone van Patrick van der Meer. Hoofdjury in deze proef Patricia Wolters beaamde dat de amazone met nog iets meer allure mocht rijden, maar vond de proef verder heel mooi: ‘Het was een fijne foutloze proef, die een sympathiek beeld gaf met een mooie aanleuning.’

Geen eeuwige tweede
In de klasse ZZ-Zwaar werd de eerste proef (36) gewonnen door Marie-José Calis die haar zevenjarige Cristal (v. Uphill) zadelde. De juryleden beoordeelden haar proef met 62,86%. ‘Eindelijk een keer eerste’, verzuchte Calis. ‘Het leek even of ik de eeuwige tweede zou blijven! Cristal liep fijn en al meer met de schoft omhoog, maar mag met nog wat meer power lopen. De merrie heeft al twee veulens gehad, een van Apache en een van Bretton Woods. Dit jaar is ze niet gedekt en kan ik dus lekker doorrijden en ik merk dat ze steeds sterker wordt. Ze heeft al de punten voor de Lichte Tour, maar ik wil haar eerst doortrainen zodat ze in de Prix st. George er echt klaar voor is. Samen met mijn instructeurs Marije Tromp en Aat van Essen werken we hier aan. Cristal heeft mijn moeder met haar vriend als driejarige gekocht en is een heel fijne en werkwillige merrie. Hoe meer de baan is aangekleed, hoe meer ze zich laat zien.’
San Remo-nakomeling Wiolita werd in de tweede proef (35) eerste. Ruiter Yessin Rahmouni debuteerde met deze merrie. Hij reed met haar naar de beste score over beide ZZ-Zwaar rubrieken, namelijk 65,43%.

Bron: De Hoefslag CdB

Zonne Fleur komt uit een Elite moeder afstammend van Flemmingh. Zonne Fleur is drachtig van Glamourdale voor 2015.
Copyright © 2004-2014 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.