Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 950 »
30-10-2014 07:29:50 (7 gelezen)
Kirsten Brouwer is de nieuwe amazone van Five Star. De Oldenburg en KWPN gekeurde zoon van Amazing Star werd voorheen gereden door Michelle van Lanen, die onlangs, net als Tommie Visser en Robin Beekink, vertrok bij het gloednieuwe complex in Riel. Eigenaressen Shirley en Chris Wilaras moesten daarom op zoek naar een nieuwe ruiter, die zij vonden in Kirsten Brouwer, die voor Platinum Stable ook al Ferguson (v. Floriscount) en (gedeeltelijk in eigendom) Eye Catcher (v. Vivaldi) onder het zadel heeft. Met laatstgenoemde won Brouwer dit jaar de Pavo Cup en brons op het WK voor jonge dressuurpaarden in Verden.

Bron: Hoefslag/Stal Brouwer
30-10-2014 06:51:09 (9 gelezen)
"Afgelopen zondag zijn wij voor het eerst in de klasse M1 gestart. Het doel: ontspanning en tempocontrole. De eerste proef verliep redelijk goed. Er ontstonden wel verschillende communicatie foutjes (aanspringen in galop tijdens een 10m volte in draf en tijdens de middendraf) en wat slordigheidsfoutjes van mijn kant, maar Lorraine liep fijn en ontspannen.
De tweede proef was puur genieten! Een paard die zo ontspannen maar toch netjes aan de hulpen stond. En daarbij bleef ze goed lopen. Het was zitten en genieten. Wat was ik blij met deze proef.
De punten maakte mij al niet meer uit. Maar met de prijsuitreiking bleek ik met de tweede proef ook nog eens 2e met 197 punten (eerste proef 177 punten). Dus gewoon twee dikke winstpunten in de 2e proef. Dus nu officieel M1 geklasseerd. Op naar november waar wij nog twee keer zullen starten."

Geschreven door C. Deugd eigenares Lorraine Mansolein Z
29-10-2014 07:14:02 (8 gelezen)
Sport Nieuws
Vandaag was de aanlevering van vijf oudere spring- en dressuurhengsten, die afgelopen zomer zijn geselecteerd in de Isah en Pavo Cup. Het betreft de vierjarige Fanlac (Arizona x Libero H), gefokt door commissievoorzitter Daan Nanning. Om deze reden wordt gedurende het verrichtingsonderzoek van deze hengst het voorzitterschap overgenomen door Arie Hamoen. Verder werd aangeleverd de vierjarige For the Moment, een bruine zoon van Mr. Blue uit de Grand Prix-merrie Domina (v.Don Juan). Ook aangeleverd werd de vijfjarige zoon van Harley VDL (mv.Candillo), die zich ook onlangs tijdens het wereldkampioenschap voor jonge springpaarden in Lanaken positief wist te onderscheiden. De zevenjarige Copain, zoon van Tangelo van de Zuuthoeve (mv.Lupicor) heeft ook een stal betrokken op het KWPN-centrum. Deze hengst springt inmiddels met Gerco Schröder op 1.40m-niveau. Leeftijdsgenoot Capri Sonne Jr. (Rhodium x San Remo), die succesvol is met Dinja van Liere, is ook aangeleverd.

Aansluitend op de aanlevering was er een beoordeling van de driejarige springhengsten, waarna de hengstenkeuringscommissie het reguliere overleg had met de betreffende eigenaren. Dit heeft geresulteerd dat Egbert Schep zijn hengst Galileo (Falaise de Muze x Calvino Z) terugtrekt uit het onderzoek.

Morgen vanaf 8.00 uur is er een beoordeling van de dressuurhengsten.

Bron: KWPN
29-10-2014 07:13:37 (11 gelezen)
Andreas Helgstrand en Paul Schockemöhle hebben hun vierjarige hengst Danciano (Hann., Dancier x Rotspon) verkocht. De nieuwe eigenaren zijn Bertrand Du Vivier de Fay Solignac en zijn echtgenote, de markiezin Du Vivier. Zij hebben bij hun kasteel vlakbij Bordeaux net een gloednieuw paardensportcentrum laten bouwen, Haras de Malleret.

De in 2012 goedgekeurde en geprimeerde Danciano bracht dat jaar een recordprijs op in Verden, 320.000 euro. Vorig jaar legde de hengst de 30-dagentest in Schlieckau af met een gemiddelde dressuurscore van 8,91. Voor zijn draf kreeg hij een 10; de Rittigkeit leverde een 9,75 op. Dit jaar won hij het Hannoveraanse kampioenschap jonge paarden in Verden met amazone Anja Engelbart.

Bron: Eurodressage/Hoefslag
27-10-2014 13:57:39 (15 gelezen)
Balko d’Elle werd zaterdagavond uitgeroepen tot kampioen van de driejarige Selle Francais hengsten. De zoon van Diamant de Semilly uit Kachemire d’Elle, een Allegreto-dochter en halfzus van het fenomeen Flipper d’Elle. Daarnaast is Balko d’Elle zeer nauw verwant aan Urano de Cartigny, in 2013 uitgeroepen tot de kampioen bij de vijfjarigen. Beide dieren hebben dezelfde vader en grootmoeder, Pavlova des Malais. De, in Pignolet geboren hengst werd door de hengstencommissie geroemd om zijn krachtig springen, een ware persoonlijkheid en krachtige energie die niemand onverschillig laat.

Het reservekampioenschap was voor Brillanturo Ixe (For Pleasure x Canturo), gevolgd door Bolat St. Hermelle (Vargas de St. Hermelle x Glaneur). Brantzau (Baloubet du Rouet x Carthago) ontving met achten en negens de hoogste cijfers voor het vrijspringen.

Bron: Hoefslag/Grand Prix Replay
Copyright © 2004-2014 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.