Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 553 »
5-2-2017 15:35:07 (27 gelezen)
Het Oldenburger Verband heeft het afgelopen najaar haar regelementen aangepast om Henkie te kunnen goedkeuren in Oldenburg. Omdat Henkie een Gelderse hengst is, kon hij vanwege de Oldenburger reglementen nog niet eerder worden erkend. Speciaal voor Henkie werden de reglementen aangepast en nu is Henkie ook goedgekeurd in Oldenburg.

Na de aanpassing van de reglementen kwam de Oldenburger keuringscommissie op stal bij Adelinde om Henkie te beoordelen. "Ze hebben hem bekeken op de straat en onder het zadel en waren er zeer van onder de indruk. Henkie was de Oldenburger keuringscommissie al eerder opgevallen en daarom hebben ze ook gestemd over de aanpassing van het reglement op de jaarvergadering", vertelt Adelinde.

"Volgens mij is het best speciaal dat er voor een individuele hengst regels worden aangepast. Dat geeft wel aan hoe graag ze hem wilden hebben!"

Bron: Adelinde Cornelissen

Onze Keur merrie Ulicator de Fauntane K is drachtig van Henkie en verwacht haar veulen eind april.
4-2-2017 07:40:00 (21 gelezen)
De Gelderse hengst Alexandro P kreeg vandaag in de Brabanthallen in Den Bosch een staande ovatie. Op de KWPN Hengstenkeuring werd hij als kersverse keurhengst gehuldigd. Dat een bijzondere prestatie, zeker omdat Alexandro P slechts 12 jaar oud is.

Alexandro P
Alexandro P kreeg dit predicaat toegekend vanwege zijn nakomelingen, die zich in grote getale positief onderscheiden op zowel het keuringsterrein als in de sport. Zo is de kersverse winnaar van de hengstencompetitie voor Gelderse paarden, namelijk Henkie onder Adelinde Cornelissen, een zoon van deze bewegingsgeweldenaar. Maar met name in de mensport zijn de nazaten van Alexandro P populair.

Lees ook: Henkie wint hengstencompetitie dressuur Gelderse paarden

Zelf wordt de bruine door amazone Gwen Brinksma uitgebracht in het ZZ-Zwaar dressuur. “Hoe trots en blij kan je zijn dat ik de net tot keur verklaarde hengst Alexandro P mag rijden! Joepie …’, is haar reactie op Facebook.

Familie Peters
De honneurs van de fokkers, de familie Peters werden tijdens de huldiging waargenomen door Ferdinand Peters. Tijdens de ereronde danste de kersverse keurhengst door de baan tot enthousiasme van het publiek.

Bron: Hoefslag

Wij hebben een schitterend merrieveulen van Alexandro P. Deze Lara Mansolein werd afgelopen zomer kampioen van de dressuurveulens op de stamboekkeuring van France Dressage!
4-2-2017 07:30:00 (20 gelezen)
Vandaag staat de tweede dag van de tweede bezichtiging van de dressuurhengsten op het programma. We gaan nafok van For Romance, Aqiedo, Sezuan, Johnson en nog vele anderen zien. Volg hier welke hengsten er doorverwezen worden naar de derde bezichtiging, die later vanmiddag plaatsvindt.
Groep 1

– 378 (Danciano x Diamond Hit)
– 427 (Easy Game x Summertime)
– 501 (For Romance x Don Crusador)
– 502 (Foreign Affair x Goodwill)
– 505 (Gandhi x Don Vino)
Groep 2

– 318 (Aqiedo x Jazz)
– 325 (Blue Hors Zack x Negro)
– 553 (Sezuan x Jazz)
– 554 (Sezuan x de Niro)
Groep 3

– 494 (Five Star x San Remo)
– 570 (Zhivago x Locato)
Groep 4

– 486 (Ferdinand x Santano)
– 518 (Johnson x Fidertanz)
Groep 5

– 428 (El Capone x Revenge W)
– 429 (El Capone x Krack C)
– 560 (United x Uphill)
Groep 6

– 301 (Ampère x Jazz)
– 526 (Negro x Johnson)
– 543 (Ravel x Krack C)

Bron: De Hoefslag
4-2-2017 07:30:00 (26 gelezen)
De derde bezichtiging van de dressuurhengsten op de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch vindt vanmiddag plaats. De commissie nodigde gisteren en vandaag in totaal 40 hengsten uit voor deze laatste bezichtigingsronde. Volg hier welke hengsten er vandaag worden aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.
Groep 1

In de eerste groep viel slechts 1 hengst af en werden dus negen aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. 325 Jameson RS2 (Blue Hors Zack x Negro) en 486 Jewel (Ferdinand x Santano) werden uitgenodigd voor de kampioenskeuring.

Ook aangewezen zijn:
301 Joyrider E.H. (Ampère x Jazz)
318 Jaquido (Aquido x Jazz)
378 Destino (Danciano x Diamond Hit)
427 (Easy Game x Summertime)
429 Jewel Star (El Capone x Krack C)
494 Jakarta L.E. (Five Star x San Remo)
501 Ferrero VDB ( For Romance x Don Crusador)
Groep 2

In de tweede groep viel ook 1 hengst af. 526 Jureno (Negro x Johnson) werd aangewezen en uitgenodigd voor de kampioenskeuring.

Ook aangewezen zijn:
505 (Gandhi x Don Vino)
518 Jackson STH (Johnson x Fidertanz)
543 Joop ! Tc (Ravel x Krack C)
553 Jazzuan SVN (Sezuan x Jazz)
554 Justum DBG (Sezuan x De Niro)
560 Jayden HB (United x Uphill)
570 Z (Zhivago x Locato)

De kampioenskeuring vindt aansluitend plaats.

Bron: Hoefslag
4-2-2017 07:10:00 (21 gelezen)
Het ochtendprogramma stond vandaag in ‘s-Hertogenbosch deels in het teken van de Gelderse paarden. De finale van de hengstencompetitie werd verreden en de tweede en derde bezichtiging vonden plaats.

Hengstencompetitie
De finale van de hengstencompetitie dressuur voor de Gelderse paarden was prooi voor Henkie, gereden door Adelinde Cornelissen.

De competitiewinst kon Henkie eigenlijk al niet meer ontgaan. In de tussenstand stond hij precies dertig punten voor op Edmundo, die gereden werd door Sabrina Melotti. Ook in de finalewedstrijd bleef Henkie Edmundo weer ruim voor met een score van 86,5 punten, wat hem op een totaal van 265,5 punten bracht. De proef van Edmundo werd beloond met 73,5 punten. De palomino werd in de galop wat ondeugend en loperig, wat de score voor die gang drukte. Het totaal voor Edmundo werd 222,5 punten.

Tweede bezichtiging
Slechts twee hengsten werden voorgesteld in de tweede bezichtiging. De nummer 601 (Charmeur x Jetset-D) werd doorverwezen naar de tweede bezichtiging. Nummer 604 (Parcival x Elegant) was volgens de commissie te neerwaarts gebouwd in de romprichting en is mede daarom niet doorverwezen.

Derde bezichtiging
Beide hengsten die deelnamen aan de derde bezichtiging werden aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Dit zijn de nummer 601 (Charmeur x Jetset-D) en de achtjarige 607 (Ginus x Zichem). Laatstgenoemde kan volstaan met het vijfdaagse verkorte verrichtingsonderzoek.

Jupiler S
De strijd om het keuringskampioenschap was niet spannend, aangezien er nog slechts een hengst voor over was. Deze prijs gaat naar de nummer 601, Jupiler S (Charmeur x Jetset-D) uit dezelfde moederlijn als Henkie.

Ulicator de Fauntane K is drachtig van Henkie. Ze verwacht eind april haar veulen!
3-2-2017 08:50:00 (12 gelezen)
Glock’s Toto Jr. zwaait zijn benen nog eens extra naar voren: ‘Zien jullie wel hoe goed ik ben?!’ Het publiek klapt enthousiast mee als de winnaar van de hengstencompetitie klasse M voorbij komt, onder Marieke van der Putten. Oren naar voren en gáán!

Na afloop stapt Edward Gal Toto uit, aan de hand. Even rustig worden voordat hij naar stal gaat. Groom Vanessa Ruiter strooit het stro in zijn stal nog eens op. ‘Wat een hengst hè, is zij ook trots op ‘haar’ Toto.’
Grand Prix

‘Hij lijkt echt als twee druppels water op Totilas. Die heb ik kende ik op m’n duimpje’, vertelt Vanessa. ‘Dat talent onder het zadel, ok, dat voel ik uiteraard niet. Maar ook qua karakter is Toto precies z’n vader. Hij weet wanneer het moet gebeuren, snapt wat de bedoeling is.’

Ze vervolgt: ‘Je moet het natuurlijk allemaal nog maar afwachten, maar het kan niet anders dan dat hij ook een Grand Prix-paard wordt, met Edward. Stiekem denk ik dat hij nog beter wordt dan Totilas…’

Bron: Christine Dijk voor Hoefslag

Vérité verwacht eind mei haar veulen van Glock's Toto jr. !
3-2-2017 08:40:00 (12 gelezen)
Totilas-zoon Governor won vanavond op de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch onder Adelinde Cornelissen overtuigend de finale van de Isah Hengstencompetitie klasse M. De Competitiewinst was voor halfbroer Glock’s Toto Jr met Marieke van der Putten.

Net als in de klasse L, stonden er in de klasse M twee Totilas-zonen bovenaan. Governor scoorde 86 punten en Glock’s Toto Jr. 84. Laatstgenomende ging voor de finale al aan de leiding en won de competitie met 351 punten.

Derde in competitie
Guardian S (v. Bodyguard Moorland) werd in de finale gedeeld vijfde, maar wist in de competitie de tweede plaats te behouden. Governor werd derde in de competitie.

Bron: Hoefslag

Vérité verwacht eind mei haar veulen van Glock's Toto jr. Van Guardian S hebben we afgelopen seizoen twee merrieveulens gehad, Liora Mansolein en Lady Mansolein.
3-2-2017 08:20:00 (12 gelezen)
Wynton-zoon Four Legends KS won vanavond op de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch niet alleen de finale, maar stond ook aan kop in de eindstand van de Isah Hengstencompetitie in de klasse Z. De zwartbruine liet onder Stephanie Kooijman 86 punten noteren en dat maakte een totaal van 334.

Foundation (v. United) werd met Franka Loos zowel tweede in de finale met 85 punten, als tweede in de competitie met 331.

Feel Good (v. Contango) werd met Marlou de Ruijter derde met 76 punten en Electron (v. Ampère) werd met Annemarie Brouwer vierde met 71 punten. In de eindstand was Electron derde en Feel Good vierde.

Bron: Hoefslag
3-2-2017 08:10:00 (13 gelezen)
‘Hij liep super’, aldus een opgetogen Marieke van der Putten. Ze heeft het over de Totilas-zoon Trafalgar, winnaar van de hengstencompetitie klasse L. Met de genen van sjieke gitzwarte hengst zit het wel goed; oma Poetin II is -zoals de naam al zegt- een volle zus van miljoenenmerrie Poetin.

Bij de les
Maar goed, dat wil niet zeggen dat ze het ook nog fijn doen onder het zadel. Niks mis met de rijdbaarheid en instelling van Trafalgar, die tot uitdrukking komen in het cijfer voor harmonie: een 8,5. ‘Bij het losrijden was hij al mooi bij de les’, aldus Marieke. ‘En in de ring doet hij er nog een schepje bovenop en wil hij geen fouten maken. Het is echt een superpaard!’

Hoewel de finale in deze wedstrijd naar een andere zoon van Totilas ging –Total U.S. met Dinja van Liere– kon de competitiewinst zijn halfbroer niet meer ontgaan. 83 punten was er voor het optreden in Den Bosch.

Drukte
De amazone neemt nog een slok water. Om haar heen worden de hengsten die ze in de klasse M gaat rijden, klaargemaakt. Van de een moet de voorpluk nog gevlochten worden; een ander wordt uit zijn strakke pak gehesen. Klassementsaanvoerder Glock’s Toto Jr. vindt al het gedoe prima en maakt zich niet druk. Straks is het zijn beurt.

Bron: Christine Dijk voor Hoefslag

Bashira Mansolein verwacht eind april haar veulen van Trafalgar!
3-2-2017 08:00:00 (13 gelezen)
Winnaar van de finalewedstrijd van de Isah Hengstencompetitie vandaag op de KWPN Hengstenkeuring werd Total U.S. (v. Totilas). De competitiewinst was voor Trafalgar, eveneens een zoon van de spraakmakende Totilas.

Total U.S.
Total U.S., die vorige week nog de finale van de Subli Cub won, was met Dinja van Liere vandaag met 87 punten de beste in de laatste competitiewedstrijd en klom in de eindstand op van de vierde naar de tweede plaats met 333 punten.

Trafalgar en zijn amazone Marieke van der Putten kregen vandaag 83 punten, waren in de eindstand niet meer in te halen. Ze wonnen de competitie met 337 punten.

Daily Diamond
Ex aequo derde met in de finale werden Daily Diamond (v. Daily Deal) met Dana van Lierop en Hummer (v. Westpoint) met Kirsten Brouwer. Daily Diamond werd ook derde in de competitie met 332 punten.

Hometown (v. Apache), die met Diederik van Silfhout voor de finale samen met Trafalgar aan de leiding ging in de competitie, had nu teveel spanning. Met de 78 punten die hij vandaag verdiende scoorde hij uiteindelijk 330 punten en de vierde plek.

Bron: Hoefslag

Bashira Mansolein is drachtig van Trafalgar. Ze verwacht eind april haar veulen!
Copyright © 2004-2016 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.