Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 931 »
11-9-2014 07:31:33 (17 gelezen)
Het een na laatste WBFSH-overzicht (met FEI-resultaten tot en met 31 augustus 2014) van beste sportpaarden en stamboeken van de wereld is vandaag gepubliceerd. Met name de stamboeken volgen deze ranking met argusogen. Eén paard kan het verschil maken en de hele lijst beïnvloeden. Bij zowel de spring- als dressuurpaarden leidt het KWPN.

Springpaarden
Voor de tweede achtereenvolgende maand bestaat de top zes van beste springpaarden in de wereld uit Hello Sanctos (sBs, v. Quasimodo vd Molendreef), Cornado NRW (Westf., v. Cornet Obolensky) en Quickly de Kreiker (SF, v. Diamant de Semilly), Chiara (Host., v. Contender), Rothchild (sBs, v. Artos) en Cornet d’Amour (Westf., v. Cornet Obolensky).

Verdi beste KWPN’er
Vlaggendrager van het KWPN is VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v. Quidam de Revel). De hengst van Maikel van der Vleuten is het hoogst genoteerde KWPN-geregistreerde paard op de 7e plek. Chaman is de tweede KWPN’er, ook al een hengst: Chaman (v. Baloubet du Rouet). Daarmee staat Ludger Beerbaum met twee paarden in de hoogste regionen. Vindicat W (v. Guidam), Silvana HDC (v. Corland) en Voyeur zorgen ook voor punten voor het KWPN. Zij staan op 25, 26 en 28. Verder staan Plot Blue (v. Mr. Bleu) en Capetown (v. Oklund) en de top 30.

Stamboeken springpaarden
Wat de stamboeken betreft staat het KWPN dus aan kop, met dank aan de genoemde paarden. sBs (Naast Hello Sanctos en Rothchild scoren ook Utamaro d’Ecaussines, Barron, Citizenguard Toscan de Sainte Hermelle en Riesling du Monselet hoog) en het Holsteiner Stamboek (Chiara, Casall Ask, Carinjo HDC, Catwalk IV, Cristallo en Lacrimoso) wisselen van plek ten opzichte van de vorige maand. Op enige afstand volgen het Selle Français en het Westfaler Stamboek.

Bron: WBFSH/Hoefslag
11-9-2014 07:30:23 (16 gelezen)
Net als bij de springpaarden bezet het KWPN ook de koppositie bij de fokkerij van dressuurpaarden. Geen verrassing, aangezien elf van de beste 25 dressuurpaarden ter wereld KWPN-paarden zijn, met als koninklijke aanvoerder uiteraard Valegro (v. Negro), houder van alle wereldrecords en alle titels in de dressuur die je maar kunt verzinnen. Glock’s Undercover N.O.P. (v. Ferro) staat op 3, Gribaldi-zoon Totilas op 4 en Jerich Parzival N.O.P. op 5. Daarnaast droegen Kingsley Siro (v. Gribaldi, 11), Glock’s Johnson (v. Jazz, 17), Unee BB (v. Gribaldi, 19), Verdades (v. Florett As, 21), Watermill Scandic (v. Solos Carex, 22), Arlando NH N.O.P. (v. Paddox, 24) en Glock’s Voice (v. De Niro, 25).

D-hengsten
Het Hannover Stamboek staat op behoorlijke afstand op de tweede plek, met dank aan de indrukwekkende nafok van de D-hengsten. Desperados (v. De Niro, 7), Don Auriello (v. Don Davidoff, 8), Don Johnson FRH (v. Don Frederico, 13) en D’Agostino FRH (v. De Niro) in de top 25. Voor het Westfaalse Stamboek heeft Bella Rose (v. Belissimo M, 6) voor een opmars gezorgd. Damon Hill FRH (v. Donnerhall, 2) is al jaren de best presterende hengst van dit stamboek. Legolas (v. Laomedon, 15) doet ook goede zaken voor Westfalen. Het Deens Warmbloedpaarden Stamboek (DWB) staat vierde, met Digby (v. Donnerhall, 18) als hoogst genoteerde vertegenwoordiger. De Oldenburger hengst Augustin (v. August der Starke, 10) zorgde er met name voor dat zijn stamboek de vijfde plaats bezet.

Bron: WBFSH/Hoefslag
11-9-2014 07:29:28 (15 gelezen)
Het Selle Français staat op de eerste plaats van de WBFSH-ranking van stamboeken voor eventingpaarden. Dankzij met name Opgun Lovo (v. Shogoun II) en Qalado des Mers (v. Iolisco de Quinhon) is het Irish Sport Horse van de toppositie verdrongen. Het ISH nu dus op plek twee, met Kilronan (v. Ghareeb) en Paulank Brockagh (v. Touchdown) als belangrijkste vertegenwoordigers. Het Holsteiner Verband staat derde, met Horseware’s Barny (v. Barnaul xx), CP Qualified (v. Quite Capitol) en Under Suspection (v. Contender) bij de top van de eventingpaarden.
Vierde plaats voor KWPN

Het KWPN staat net als vorige keer op een mooie vierde plek. Vira (v. Jazz) heeft de hoogste klassering (6) van de Nederlands gefokte eventingpaarden, gevolgd door Wesko (v. Karandasj). Het Hannoveraner Verband is het stamboek dat als vijfde genoteerd staat. Shamwari (v. Star Regent xx) en FRH Escada JS (v. Embassy) zorgden voor een groot deel van de punten.

Bron: WBFSH/Hoefslag
9-9-2014 12:27:03 (16 gelezen)
De legendarische Ierse springhengst Cruising (Sea Crest x Nordlys xx) is overleden. Eigenaren Hartwell Stud Farm en de familie McCann hebben dat gisteren meegedeeld. Een maand geleden werd de schimmel nog gepresenteerd op de Dublin Horse Show, waar hij geëerd werd om zijn geweldige prestaties in de sport en fokkerij.

Cruising maakte internationaal furore in de Grand Prix-springsport onder Trevor Coyle (Ierland). Hij won onder andere de Grote Prijs van Dortmund (1998) en Aken (1999) en schreef de wereldbekerkwalificaties van Millstreet en Genève op zijn naam (1998). In 1999 werd hij tweede in de wereldbekerfinale van Gothenburg.

Zijn nakomelingen vergaren roem in diverse disciplines. In de springsport waren dat vooral Flexible (Rich Fellers), die de wereldbekerfinale van 2012 won in Den Bosch), Mo Chroi (Gerry Flynn), World Cruise (Shane Breen), Larkhill Cruiser (Cian O’Connor) en Mic Mac du Tillard (Angelica Augustsson en David Will). De afgelopen vijf jaar stond hij steeds in de top vijf van de WBFSH-ranglijst van eventing vererverers. Mr. Medicott (Philip Dutton), Harbour Pilot (Hannah Sue Burnett), Mr. Cruise Control (Andrew Nicholson) en Electric Cruise (Joseph Murphy) zijn actief op het hoogste niveau in de eventingsport.

Tot op de dag van zijn dood was Cruising gezond en fit. Hij is rustig overleden in de stal waar hij ook werd geboren. Hij zal op Hartwell Stud worden begraven. Cruising werd 29 jaar.

Bron: Eventing Nation/Hoefslag
9-9-2014 08:04:09 (19 gelezen)
Vanmorgen vroeg begon de zadelpresentatie van de aangewezen springhengsten onder hun eigen ruiter. Twaalf werden er voorgereden voor de hengstenkeuringscommissie, zij worden op 30 september verwacht voor de aanlevering van het verrichtingsonderzoek.

Aansluitend werden vijf springhengsten aangeboden voor de herkansing onder het zadel. Cat.nr. 16/144 HK 2013 (Eldorado vd Zeshoek x Odermus R) was afgemeld. De hengstenkeuringscommissie besloot geen van deze hengsten aan te wijzen voor het verrichtingsonderzoek.

Zadelpresentatie
Aan het eind van de ochtend werd gestart met de zadelpresentatie van de dressuurhengsten. Zestien hengsten werden er gepresenteerd. Eén hiervan, cat.nr. 26/391 HK 2013 (Andretti x Krack C) is in overleg met de eigenaar door de hengstenkeuringscommissie doorverwezen naar het voorjaarsonderzoek van 2015. Cat.nr. 42/480 HK 2013 (Charmeur x Special D) zou worden aangeleverd voor het vrijwillig onderzoek, maar heeft volgens de hengstenkeuringscommissie niet voldaan aan de criteria om in te stromen. De overige hengsten worden, net als de springhengsten, verwacht bij de aanlevering op 30 september.

Eén hengst stond aanvankelijk op de lijst om in te stromen in het vrijwillig onderzoek, maar de eigenaar besloot toch te kiezen voor de herkansing onder het zadel. Dit was cat.nr. 43/639 HK 2013 (Belissimo x Sandro Hit). In totaal werden in dit kader twaalf dressuurhengsten voorgesteld. Ook hier bleef één hengst afwezig, cat.nr. 52/513 HK 2013 (Fürstenball x Balzflug). Twee hiervan zijn, onder voorbehoud dat zij voldoen aan alle veterinaire criteria, aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en kunnen op 30 september worden aangeleverd. Dit zijn 46/650 HK 2013 (Apache x Donnerhall) en 47/428 HK 2013 (Belissimo x Vincent).

Bron: KWPN

Copyright © 2004-2014 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.