Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 918 »
29-7-2014 07:25:58 (9 gelezen)
Op het Canadese CSI3* in Bromont kwam de nieuwbakken combinatie Candice King en Combina, in Nederland bekend als de KWPN-gekeurde hengst Utopie (v.Jacomar), met succes aan de start. Met twee uitstekende nulrondes werden ze gelijk tweede in de 1.60m Wereldbeker-grote prijs.

Utopie (Jacomar uit de Grand Prix-merrie Pherna keur sport-spr v.Calvados, fokker E. Regterschot uit Heerde) presteerde eerst onder Kirsten Coe en Nicole Bellissimo. Laatstgenoemde kwam in Bromont overigens succesvol aan de start met een andere KWPN-er, ze won namelijk het 1.50m op vrijdag met de achtjarige VDL Bellefleur prok sport-spr (Cardento uit Trojka DML elite prest v.Emilion, fokker D.M. Leistra uit Heerenveen). In de Grote Prijs wisten vijf combinaties door te dringen tot de barrage, en drie daarvan bleven in de jump-off opnieuw foutloos. Candice King deed goede zaken met Combina, door als tweede te eindigen achter Todd Minikus met Quality Girl. Vijfde in deze Grote Prijs werd Leslie Howard, die foutloos was in het basisparcours maar haar Utah (Andiamo uit Petit Pommes D v.Jus de Pomme, fokker H.K. van Doorn uit Lunteren) niet aan de start bracht in de barrage.

Bron: JS voor KWPN

Brinn Mansolein komt uit een Calvados moeder. Brinn is dit jaar voor het eerst drachtig. Zie de Hengstenkeuze pagina voor meer informatie.
28-7-2014 07:42:21 (9 gelezen)
In de Grote Prijs van Casas Novas in La Coruña stuurde Leopold van Asten VDL Groep Zidane naar de zege. Als een van de laatste starters in het tweede parcours waarin de beste twaalf uit de eerste ronde van start gingen, zette de stalruiter van Wim van der Leegte zijn tweede foutloze ronde én de snelste tijd op de chronometer. Een prachtige overwinning voor Van Asten met zijn tienjarige topper in dit CSI4* concours. Hij was met 41.24 sec. bijna een halve seconde sneller dan Karim Elzoghby (Egypte) met Amelia (KWPN, v. Cantos). Derde werd de Britse Laura Renwick met ook al een KWPN’er, de achtjarige Bintang II (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Zo bestond de complete top drie in de Spaanse stad volledig uit Nederlands gefokte paarden.

Op vier zien we Catherine Pasmore met Bonanza van Paemel (BWP, v. Darco). Op de vijfde plek de snelste barragist, Will David uit Duitsland met Mic Mac du Tillard (SF, v. Cruising). Hij zag echter een balk rollen. Argentijn Jose Maria Larocca met GDE Matrix (SWB, v. Cardento) werd zesde.

‘Toen ik voor de tweede manche binnenreed maakten Willem Greve en Leon Thijssen mij er op attent dat ik vanuit hun gezichtspunt gezien mogelijk voor een hindernis langs kon rijden op mijn weg van hindernis één naar hindernis twee. Ik ben daar gaan kijken en zag dat daar inderdaad een mogelijkheid lag om tijd te winnen. Die krappe wending lukte en vanaf dat moment lukte verder ook alles en was ik net een halve seconde sneller dan de Egyptische ruiter Karim Elzoghby met Amelia. Ik had Karim zien rijden en die reed gruwelijk hard, maar dankzij de tip van Willem en Leon kon ik nog net iets sneller zijn’, vertelde Leopold van Asten.

Leon Thijssen viel net buiten de prijzen. Hij kreeg een fout in het basisparcours met Heartthago (v. Heartbreaker), net als Willem Greve met de hengst Carambole (v. Cassini I).Bron:

De Hoefslag

Dorinthe Mansolein is een nakomeling van Tangelo van de Zuuthoeve.
27-7-2014 07:40:00 (11 gelezen)
Tijdens Jumpin’ De Weel in Nisse werd er naast diverse springrubrieken ook gestreden door Subtop dressuurruiters. De goedgeorganiseerde wedstrijd kende gisteren kleine Subtoprubrieken behalve, verrassend genoeg, in de Grand Prix. In deze rubriek reden twaalf combinaties, waarbij Anne van Olst debuteerde met De Chiroco (v. Dolany) en met het oranje lint huiswaarts keerde.

De geroutineerde Grand Prix amazone is zeer te spreken over haar tienjarige bij het Holstein goedgekeurde hengst die 66,35% scoorde. ‘Het is een heel fijn paard. Ik heb echt een goed klik met hem, elke keer weer is het een genot om hem te rijden. Dit was de eerst keer dat hij op dit niveau reed en er zaten nog best wel wat foutjes in de proef. Maar fouten maken mag van mij. Hij pakte namelijk verder goed aan en zo’n onervaren paard moet dat gewoon de tijd krijgen om ervaring op te doen. De Chiroco en ook mijn andere Grand Prix paarden zijn op dit moment nog te onervaren om mee te doen aan de veeleisende selectiewedstrijden voor het WK. Ik wil mijn paarden graag gelukkig en gezond houden en niet ten kosten van hen rijden. Ik richt mij nu echt volledig op Rio, waar in 2016 de Olympische Spelen worden gehouden. Of dit uiteindelijk gaat lukken en met welk paard dit zal zijn, durf ik nog niet te zeggen.’ De nummer twee (66,25%) en drie (65,50%) zaten Anne op de hielen. Tweede werd Chantal Nijpjes met U’ve Got It (v. Democraat). Janneke van Riet werd derde met San Remo-nakomeling Ziroco. In de rubriek op Zware Tour niveau voor ruiters onder de 25 jaar werd Sanne van Grotel eerste (65,06%) met haar Melvin V (v. Flemmingh). In de Midden Tour was Christianne Goes met Accountancy Ultimo (v. Welt Hit II) de beste (65,66%).

Mooie percentages in Lichte Tour
Zowel Carola Kulik-Paauwe als Ivanka Nuyten behaalde in de Lichte Tour rubrieken mooie scores boven de 65%, die goed waren voor de eerste plaats. Carola zadelde haar Gribaldi-nakomeling Remito’s Picasso en reed naar 65,86% in de Prix st. George. Ivanka behaalde met Mister Zeb (v. Jazz) 66,64% in de Intermediaire I-proef.

Hoogste score voor De Frel
Veronique van der Panne en Stephanie de Frel wonnen ieder een ZZ-Zwaar rubriek. Met Truppa-nakomeling Whatever behaalde Veronique 66,29%. Stephanie de Frel behaalde met VMF Zanyo (v. Turbo Magic) de hoogste dagscore van 68,14%.

Bron: CdB De Hoefslag

Onze Ster Voorlopig Keur Prok merrie Vérité is een dochter van Democraat. Ze is drachtig van Johnson en heeft een veulen aan de voet van Everdale.
27-7-2014 06:30:00 (11 gelezen)
De NRPS-afdelingsbesturen van drie noordelijke provincies hadden de handen weer ineen geslagen om een voortreffelijke afsluitende keuring te organiseren en kregen het weer dat ze verdienden: terwijl het in de rest van Nederland regende, verliep de Noordelijke NRPS-keuring bij een aangename temperatuur onder een droge hemel. In de twee ringen presenteerden zich aansprekende veulens, paarden en pony’s aan de juryleden, en het merendeel van de deelnemers was goed voor een eerste premie.

Het aantal rijpaarden was zoals gebruikelijk in Tolbert groter dan dat van de pony’s en bracht veel kwaliteit aan het licht. Zowel bij de driejarigen als in de rubriek vierjarige en oudere voor stamboekopname bestond de kopgroep uit vier aansprekende en goede bewegende merries. Maar geen van deze merries kon ditmaal de kwaliteit overtreffen van de zesjarige stermerrie Belana (Sidney x Houston x Burggraaf x Porter) van Marije Heuvel uit Losdorp, en zij werd dan ook tot kampioen uitgeroepen. Belana is een heel mooi, compleet paard met veel uitstraling, dat super kan bewegen. Zowel op stand als in beweging een echte aandachttrekker, waar je nog eens voor om kijkt. Het voorbeengebruik is zeer aansprekend en het achterbeen treedt telkens vanaf de eerste pas goed onder de massa. De eigenaresse brengt Belana uit in de M2 dressuur en is van plan binnenkort Z met haar te starten. De combinatie won in Tolbert ook de Bestgaand rubriek.

Belana’s dochter Dibilana (v. Diamo Gold) liep vooraan bij de driejarigen en is volgens de jury een mooi rondgedraaid en redelijk ontwikkeld paard met een mooi front. De vosmerrie bewoog heel netjes. De rug mocht iets meer lengte hebben en op de lendenen is ze wat strak. Bij de vierjarige en oudere stond Diadeem aan de kop, een zesjarige dochter van Diamond Hit uit de elitemerrie Valentine (Welt Hit II x Ulft x Able Albert xx) van mw. A.T. Elema uit Marum. Deze mooie en langgelijnde merrie toonde een goede stap, en kan heel goed draven met een mooi voorbeengebruik. Het beenwerk doet iets fijn aan en de hals mocht bovenop nog wat rijker bespierd zijn. Verder was er een kopplaats voor de stamboekmerrie Moonlight (Bright Speed x Romantico x Eduard) van E. Bus uit Ten Boer. Een goed ontwikkelde merrie met een redelijk goed type en een aansprekend front. Stappen en draven deed ze goed, maar met een iets gespannen voorbeen. De rug is enigszins gezonken.

Veulens
Kampioen van de rijpaardveulens was Jonge Dame, een geweldig bespierde en opvallend harde dochter van Ibiza uit de stermerrie Zandria (Wolfgang x Furore x Topas) van mw. A.S. Okkema-Koopmans uit Vrouwenparochie. Jonge Dame beschikt over veel bloeduitdrukking en een mooi type. Stap en draf zijn goed, maar zouden nog wat meer bergopwaarts uitgevoerd mogen worden. De als tweede geplaatste Bianca (Bright Speed x Rockefeller x Ed King Hill) van P. Bos uit Noordhorn heeft een wat arm bespierde hals en de rug mocht wat sterker zijn, maar zij waardeerde zich duidelijk op in de beweging. Vooral in draf bewoog ze met heel veel veer. Op de derde plaats weer een dochter van Ibiza van Anna Sjouk Okkema, maar nu uit de Freiminka stam (mv. Ukato x Ramiro x Pericles xx). Van Ibiza worden dit jaar de eerste veulens geïnspecteerd en deze lieten een goede indruk achter.

Ook alle aangeboden Register A veulens kregen een eerste premie en de kampioen was Love Leatherdale (Love for You x Universeel x Gershwin) van G.A. Post uit Groningen. Een hengstveulen met een enorm sprekend hoofdje en veel bot, dat goed kan stappen en uitstekend draven, waarbij het heel mooie voorbeengebruik en de goede zelfhouding opvalt. De hals doet wat beknopt aan.

Bron: NRPS

Onze Ster Voorlopig Keur Prok merrie Vérité voert het bloed van Wolfgang. Ze is drachtig van Johnson en heeft een veulen aan de voet van Everdale.
26-7-2014 07:50:00 (11 gelezen)
Nadat Quality Time TN ruim een maand geleden zijn comeback maakte in de internationale sport met Jeroen Dubbeldam, verschijnt nu ook Team Nijhofs hengst Spartacus TN (v. Stakkato) weer in de wedstrijdring. Spartacus brak door in 2012 toen hij in Genève foutloos sprong in de wereldbeker. Ruim een jaar geleden liep hij zijn laatste wedstrijd onder Marco Kutscher in Londen. Een blessure legde zijn opmars stil. Komend weekend springt de 11-jarige hengst in Treffen op het Glock-concours, nu met Hanno Ellermann (Estland), die de paarden ook thuis in Geesteren voor Nijhof rijdt, in het zadel.

Bron: Galop/Hoefslag
Copyright © 2004-2014 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.