Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 948 »
23-10-2014 08:40:00 (26 gelezen)
Photo Clinic van Imke Schellekens-Bartels bij Acadamy BartelsZondag 5 oktober was het zover. Die dag mocht ik een clinic rijden bij Imke. Dus Lorraine Mansolein Z (Lovefever III x uit Ulicator de Fauntane K van Alligator de Fontaine) netjes gepoetst, spullen ingeladen en op naar Hooge Mierde waar Academy Bartels zit.

Bij aankomst hebben we ons eerst gemeld in de kantine, waar Imke zichzelf even voorstelde. Wat een sympatiek persoon! Toen bleek dat we niet met 3 deelnemers, maar met 2 deelnemers de clinic van 45 minuten zouden rijden in verband met een blessure van een van de andere paarden.Na rustig aan opgezadeld te hebben, liepen we naar de binnenbaan. Daar heb ik Lorraine eerst rustig de omgeving laten verkennen, om vervolgens lekker aan het werk te gaan.

Heerlijk losgereden waar al snel bleek dat Lorraine er zin in had. Flink voorwaarts, goed reagerend op de hulpen om voorwaarts te gaan, maar de remhulp was ver te zoeken. Dus gelijk dat opgepakt in de clinic. Daarna het wijken meegenomen. Ik moet scherp blijven op de controle, dat Lorraine dit niet overneemt. Maar verder doet ze het goed! De galop is ook al heel mooi gesloten. Dikke complimenten van Imke dat Lorraine Mansolein met haar 5 jaar al zo mooi in balans loopt en een compliment voor mij dat ik een prachtige onafhankelijke zit heb.

Al met al een super geslaagde clinic met fijne tips om aan te werken en een hele goede bevestiging dat we op de juiste weg zitten. Wat hebben we genoten!

Artikel geschreven door: eigenaresse Christel Deugd
23-10-2014 08:30:00 (23 gelezen)
foto Shanti Mansolein debuteert in eventingShanti Mansolein en haar eigenaresse Jade zijn afgelopen weekend gedebuteerd in de eventingsport.
Als eerste werd er gestart in de dressuurproef. Hier scoorde ze een net puntentotaal van 139, waardoor ze op een voorlopige zesde plaats stonden in het klassement. Ook de springproef verliep goed. Met een mooie foutloze ronde binnen de tijd.
Daarna stond de cross op het programma. Helaas kregen ze één weigering voor de waterbak, waardoor ze in het eindklassement behoorlijk wat plaatsen verloren. Maar al met al was Jade super trots op Shanti die met veel inzet en plezier alle drie de proeven uitvoerde.
Binnenkort zullen ze weer aan de start komen in de eventing.23-10-2014 07:24:22 (6 gelezen)
Op maandag 20 oktober zijn de deelnemers aan het NRPS verrichtingsonderzoek weer actief geweest op het KNHS-Centrum. De hengsten toonden eerst hun vorderingen aan de commissies onder de eigen ruiter of amazone. Vervolgens nam een van de gastruiters plaats in het zadel om rijdbaarheid en atletisch vermogen te testen.

Ponyhengsten
De dag begon met de ponyhengsten, en de gastamazone hierbij was zoals gebruikelijk Alice Naber-Lozeman. Zij testte Zadar van de IJsseldijk (v. Zodiak), Kinetic Wizard (v. Klein Roderijs Cocktail), Don Bosco du Bois (v. Don Cremello du Bois) en Fergie (v. First Stayerhof’s Ramzi H). De vier hengsten lieten zich naar behoren zien en hebben progressie geboekt ten opzichte van de vorige keer. Met Alice in het zadel waardeerde vooral Don Bosco (foto) zich tijdens het springen enorm op. De palomino hengst blijkt zeer vlug in zijn reflexen te zijn, en over een mooie techniek te beschikken.

Rijpaardhengsten: Very Well Semilly
Het middagprogramma was voor de rijpaardhengsten, te beginnen met de veterinaire inspectie van Very Well Semilly (v. Mylord Carthago), die nog niet eerder voor de verrichtingscommissie is verschenen. Deze vijfjarige schimmelhengst had dispensatie gekregen voor de eerste beoordelingsdag omdat hij al in de sport loopt. Op de tweede dag kon hij niet meedoen vanwege een licht veterinair ongemak. Voor hem was dit dus de ‘tweede dag’ en zodoende hoefde hij alleen de drie basisgangen onder het zadel te tonen en het parcours en keer te springen; de testruiter zal pas bij de volgende beoordeling in zijn zadel plaatsnemen.

Overige rijpaardhengsten
Daarna volgden nog tien rijpaardhengsten. De dressuurhengsten Forty (v. UB40), Well Done (v. Wup), Jefferson (v. Johnson) en Crosby (v. Chippendale) werden getest door commissielid Hellen Rotteveel. Romanus (v. Rubiquil) werd wel voorgesteld door de eigen amazone, maar bleek niet helemaal rad en heeft de baan daarop weer verlaten. Voor het aanvoelen van de springhengsten had het NRPS Chantal Megchelenbrink gevraagd. Nadat ze door hun eigen ruiter waren voorgesteld, reed zij Carcassonne DN (v. Cardento), Zeppe Blue (v. Zirocco Blue VDL), Cormac Z (Caretano Z), Grenoble DN (v. Gaillard de la Pomme) en Hilton (v. Harmony) en stelde de commissie op de hoogte van haar bevindingen. For Your Pleasure (v. For Pleasure) bleef deze dag afwezig en behoort nu dus ook tot de hengsten die een dag voor het verrichtingsexamen hun gemiste beoordeling kunnen inhalen.

Omdat de terrein- en weersomstandigheden zich er prima voor leenden, hebben alle hengsten ook weer gegaloppeerd op het buitenterrein.

Bron: NRPS/Hoefslag
23-10-2014 07:22:56 (5 gelezen)
Abdullah Al Sharbatly heeft de elfjarige SWB-hengst Callahan (Contendro I x For Pleasure) verkocht aan de negentienjarige Syrische ruiter Ahmad Hamcho. Een maand geleden won Al Sharbatly nog goud op de Asian Games met de hengst, die voorheen als Eurocommerce Callahan gereden werd door Gerco Schröder. Hij was vooral succesvol op driesterren concoursen op 1.45-1.50m niveau en won bijvoorbeeld in Ebreichsdorf, Wettenhall en Choczewo (Baltic Tour).

Ook de ruin Coriander van ‘t Vennehof (BWP, Triomphe de Muze x Kannan) gaat van Al Sharbatly over in handen van de jonge Syriër. Met hem werd Al Sharbatly een maand geleden nog vierde in de openingsrubriek van het CSI5* in Wenen, ondanks dat hij hem toen slechts enkele weken reed. Daarvóór won de Canadese amazone Tatiana Dzavik met de twaalfjarige bruine de Grote Prijs van De Wolden.

De klik met Callahan heeft Hamcho in elk geval wel. In Tetouan loodste hij hem meteen foutloos en met slechts één tijdfout door het 1.60m parcours van de Grote Prijs van de Morrocco Royal Tour. Doel van de ambitieuze ruiter is kwalificatie voor de wereldbekerfinale in Las Vegas.

Bron: Horses (bewerkt door Hoefslag)
22-10-2014 08:28:44 (35 gelezen)
Photo Hera Mansolein Z
In het weekend van 4 en 5 oktober kwam Hera Mansolein Z (Haarlem x Centauer Z x Daimler) met amazone Merel Peper uit in een L-2 dressuurwedstrijd gehouden in Zevenaar. Met 20 deelnemers op de startlijst een goed gevulde proef. De jury was ditmaal behoorlijk streng in haar beoordeling, maar Hera en Merel lieten twee hele mooie proeven zien. Hera wist beide proeven op haar naam te schrijven met een punten totaal van 189 en 187 punten. Ondanks dat Hera Mansolein Z behoorlijk gespannen was kreeg ze toch een 7 voor haar middendraf. Voor de arbeidsstap scoorde ze ditmaal maar liefst een 8, net als voor de midden galop.
Deze week staan de kampioenschappen van de Zilveren Pauw te Ermelo op het programma ook op L-2 niveau. Hier zal een zeer sterk deelnemersveld aanwezig zijn. We zijn dan ook extra benieuwd naar de prestaties van Hera Mansolein Z ! Begin november zal ze vervolgens haar opwachting maken op M-1 niveau.


Copyright © 2004-2014 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.