Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 939 »
1-10-2014 18:22:59 (5 gelezen)
Nadat dit voorjaar een grote groep hengsten op het centrum verbleef, beginnen vandaag twaalf spring- en elf dressuurhengsten aan het 50 dagen durende najaarsonderzoek.

Vanmorgen om 8.00 uur stond de hengstenkeuringscommissie springen paraat in de Willem Alexander-hal om de springhengsten te verwelkomen. Na de zadelpresentatie op 8 september beoordeelden zij de hengsten vandaag nog een keer onder de eigen ruiter. In totaal beginnen twaalf springhengsten aan het verrichtingsonderzoek. Dit is inclusief Gaspahr (Berlin x Tangelo van de Zuuthoeve) van Stal Hendrix uit Kessel. Deze tweede bezichtigingshengst is aangeleverd in het kader van het vrijwillige verrichtingsonderzoek. Cat.nr.6/101 (Casall x Carthago) werd vandaag vanwege een huidinfectie niet in de baan gepresenteerd en alleen door de veterinair bekeken. Hij kan, mits hersteld, volgende week instromen in het onderzoek. Daan Nanning, die is begonnen aan zijn laatste verrichtingsonderzoek als voorzitter van de hengstenkeuringscommissie: ‘We gaan met volle moed aan de gang met de hengsten, die allemaal goed trainbaar lijken. Meer kun je bij aanvang van het onderzoek niet zeggen.’

Gelderse hengst
Na de springhengsten werd de driejarige Gelderse hengst Gamble (Charmeur x Flemmingh), die in de KWPN Select Sale werd verkocht aan L. Hogervorst uit Molenschot, voorgesteld. Hij werd doorverwezen naar het voorjaarsonderzoek van 2015. Op dit moment komt de hengst nog wat kracht tekort.

Dressuurhengsten
Aan het eind van de ochtend kon de hengstenkeuringscommissie dressuur met haar werk beginnen. In totaal werden elf dressuurhengsten aangeleverd, nadat ook zij eerst door hun eigen ruiter aan de commissie waren voorgesteld. Ook voor hen was dit de tweede keer na de zadelpresentatie begin september. Cat.nr.36/504 (Fidertanz x Special D) bleef afwezig vanwege een huidinfectie, en kan in het voorjaarsonderzoek van 2015 worden aangeleverd. Wel voorgesteld, maar doorverwezen naar het voorjaarsonderzoek in overleg met de eigenaren, werden cat.nrs 27/399 (Apache x Uphill) en 31/444 (Bon Bravour x Krack C). Eventueel kan de hengst 28/400 (Apache x Lupicor) volgende week nog worden nageleverd. Vandaag was de hengst niet helemaal regelmatig bij de veterinaire keuring. Wim Ernes, voorzitter van de hengstenkeuringscommissie dressuur: ‘Het lijkt wederom een interessant onderzoek te worden met hengsten die qua prestaties en bloedopbouw interessant zijn.’

De eindpresentatie van dit najaarsonderzoek is op zaterdag 15 november.

Driejarige springhengsten
Cat.nr. test/Cat.nr.HK 2013
1/001 A’Lee Spring Power x Lux x Nimmerdor
2/021 Bacardi VDL x Corrado I x Nimmerdor
3/027 Baloubet du Rouet x Jalosco B x Uriel
4/053 Biscayo x Burggraaf x Le Mexico
5/084 Cantos x Namelus R x Nimmerdor
7/105 Catoki x Tolan R x Germus R
8/114 Connor x Contender x Lord (foto)
9/134 Eldorado van de Zeshoek x Carolus II x Baloubet du Rouet
10/153 Falaise de Muze x Calvino Z x L’Amour Z
11/199 Mylord Carthago xMajor de la Vour x Tapalque xx
12/274 Street Hassle x Le Tot de Semilly x Foudre de Guerre

Springhengst vrijwillig onderzoek
Cat.nr. test/Cat.nr.HK 2013
14/038 Berlin x Tangelo van de Zuuthoeve x Ragazzo

Driejarige dressuurhengsten
Cat.nr. test/Cat.nr.HK 2014
29/412 Apache x Jazz x Zeoliet
30/433 Bodyguard Moorland x Trento B x Juventus
32/448 Bordeaux x Johnson x Kommandeur
33/463 Bretton Woods x Scandic x Papillion
34/486 Charmeur x Jetset-D x G.Ramiro Z
35/501 Ferro x Farmer x G.Ramiro Z
37/520 Jazz x Lingh x Ferro
38/525 Jazz x Silvano N x Concorde
41/577 Totilas x Jazz x Ulft
46/650 Apache x Donnerhall x Akzent II
47/428 Belissimo x Vincent x Donnerhall

Bron: KWPN/Hoefslag
30-9-2014 13:36:00 (12 gelezen)
De hengst Quaterdance (Quaterback) heeft in Saumur de finale van de vierjarigen in de Cycle Classique gewonnen met 91%. Het leverde de hengst van de Belgische stal Bagoniebos de status Elite en de titel Kampioen van Frankrijk op. Bovendien werd de hengst gekeurd voor de dekdienst door France-Dressage. Dat Quarterdance de revelatie van het kampioenschap zou worden, bleek al vroeg donderdagochtend. Hij moest al om 9u als eerste de ring in. Niettemin scoorde hij meteen 86%, waarbij scores als 9,4 voor galop en 9,2 voor de draf behaald werden. Hij kon standhouden en werd winnaar van de 39 deelnemers. Onder hen ook toppers als de fantastische Oldenburgse merrie Biscaya onder Benadette Brune en Fusion de Hus onder Jessica Michel.

Bron: Galop.be
29-9-2014 07:33:06 (12 gelezen)
De toekomst van de Franse staatsstoeterijen ligt onder vuur, en dat zorgt voor grote bezorgdheid onder professionele paardenmensen. Fokkers, hengstenhouders en ruiters vragen zich af hoe het verder gaat met alle paarden die deel uitmaken van het Franse hippische erfgoed. Paarden als Padock du Plessis en Mylord Carthago staan nog bij hun ruiters Timothée Anciaume en Pénélope Leprévost, maar voor hoe lang nog? Volgens de laatste berichten zouden ze te huur zijn.

Ook een van de grootste beroemdheden van de Franse springsport, Flipper d’Elle (Double Espoir x Jalisco B), is een van de hengsten wiens lot onbekend is. De hengst is 21 jaar en kende een succesvolle carrière onder het zadel van Laurent Goffinet. Daarna werd hij voor de fokkerij ingezet en produceerde hij vele bekende nakomelingen, zoals Mediator (SF), Napoleon Z (Z en SF), Natif D’or (SF), Nelson des Forrêts (SF), Orient D’elle (SF), de bij het KWPN goedgekeurde hengst Ol Metta en de door Emanuele Goudiano gereden SF-hengst Otello de Villeneuve. In het dekseizoen werd Flipper verhuurd, waarna hij soms in erbarmelijke staat terugkwam. Ook volgend jaar moet hij weer ergens bij een Frans dekstation zijn diensten verlenen en alleen maar sperma afgeven. Tenminste… als er niet iets gebeurt!

Elise Goffinet, echtgenote van Laurent, trekt zich het lot van Flipper aan. Ze wil iets doen aan deze situatie en stelt voor dat de nationale staatsfokkerij de hengst aan hen verkoopt. Op die manier kan stal Goffinet zorgdragen voor de toekomst van Flipper. ‘Hij verdient het om bij degenen te zijn die altijd van hem hebben gehouden en die hem met de grootst mogelijke zorg zullen omringen.’

Ze doet een oproep via haar sociale netwerk om druk op het ministerie van Landbouw uit te oefenen. ‘Kom in beweging!’ .

Bron: De Hoefslag

Jalisco B is ook de vader van de moeder van onze fokmerrie Ulicator de Fauntane K.
28-9-2014 07:34:12 (10 gelezen)
Zes hengsten doen op 29 september verrichtingsexamen bij het Deens Warmbloedpaarden Stamboek (DWB) in Herning. Ze hebben hun 35-dagen test er dan op zitten. De zes hengsten zijn:

Dressuur:
Dad’s Hope (Blue Horse Don Schufro x Regazzoni)
Goldfinger VDT (Jazz x Ferro, gefokt door A. van der Tillaart uit Zijtaart)
Dressuur of Springen:
Blue Hors St.Schufro (St.Moritz Junior x Blue Hors Don Schufro)

Springen:
Kjaer’s Cajsar (Cajus x Carano)
Diadon (Diarado x Dorpas x)
First Choice (Favorit Ask x Contendro I)

Bron: Varmblod.dk/Hoefslag
28-9-2014 06:40:00 (53 gelezen)
Photo Hera MansoleinOp vrijdag 26 september, tijdens een concours in Lunteren, kwam Hera Mansolein Z (Haarlem x Centauer Z) aan de start in twee L-2 proeven met de amazone Merel Peper. En niet onverdienstelijk, want de combinatie liet twee hele mooie proeven zien. Ondanks dat Hera tijdens het losrijden wat kijkerig was, stond ze fijn aan de hulpen. Eenmaal in de ring liet de merrie zich voorbeeldig rijden en toonde een zeer mooie en stabiele aanleuning. Haar eerste proef werd dan ook beloond met 201 punten, waarmee ze de overwinning pakte. De tweede proef ging nog beter. Met mooie vloeiende overgangen en een prachtige aanleuning. Zo kreeg ze voor het halsstrekken op de volte zelf een 9 en onder andere meerdere 8en voor de voltes. Het resultaat in deze tweede proef was maar liefst 208 punten en wederom een dikke overwinning!
Copyright © 2004-2014 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.