Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 553 »
22-3-2017 15:57:36 (4 gelezen)
Vanmorgen werden dertien dressuurhengsten voorgereden door hun eigen ruiter in het kader van de aanlevering voor het voorjaarsonderzoek. Een hengst werd doorverwezen naar het najaarsonderzoek, en een hengst kan volgende week reglementair via de nalevering nog worden aangeleverd.

De hengstenkeuringscommissie dressuur beoordeelde de dertien hengsten vanmorgen op trainbaarheid, dit is uiteraard een basisvoorwaarde om aan het verrichtingsonderzoek te kunnen starten. De hengsten werden door hun eigen ruiter voorgesteld in groepjes van twee waarbij zij een eerste indruk van de drie basisgangen onder het zadel konden krijgen. Vervolgens werden de hengsten aangeboden bij de veterinair voor het klinisch onderzoek. Als ook hier groen licht werd gegeven, dan kregen de hengsten hun stal voor de komende 70 dagen toegewezen.
De hengst met cat.nr. 42 (HK ’17 340) Bordeaux x Painted Black werd doorverwezen naar het najaarsonderzoek. De Uthopia-zoon met cat.nr. 52 (HK ’17 562) mv.UB 40 kreeg bij de veterinair een bemerking. Hij kan reglementair zeven dagen later starten aan zijn verrichtingsonderzoek. De voorzitter van de hengstenkeuringscommissie dressuur, Bert Rutten, is positief over de elf hengsten die vandaag een box betrokken op het KWPN-centrum. “We hebben een paar hele fijne hengsten gezien, en uiteraard ook een aantal die nog zullen moeten verbeteren. Maar over het algemeen zijn het paarden die zich voor hun leeftijd al heel netjes lieten rondrijden en we beginnen met een positief gevoel.”

Hiernaast werden ook vijf vierjarige dressuurhengsten voorgereden door hun eigen ruiter in het kader van de zadelpresentatie die behoort bij het verrichtingsonderzoek van 50 dagen. Na afloop heeft de hengstenkeuringscommissie overleg gehad met de eigenaren van deze hengsten. Op woensdag 29 maart kunnen de hengsten worden aangeleverd voor hun vijftig dagen onderzoek, op deze dag worden zij nog een keer voorgesteld onder de eigen ruiter.

De volgende hengsten zijn vandaag aan hun onderzoek gestart:
Cat.nr. 40 (Aqiedo x Jazz)
Cat.nr. 41 (Bon Bravour x Flemmingh)
Cat.nr. 43 (Danciano x Diamond Hit)
Cat.nr. 44 (De Niro x Riccione)
Cat.nr. 45 (Desperado x Wynton)
Cat.nr. 46 (Desperado x Fidertanz)
Cat.nr. 47 (Ferdeaux x Jazz)
Cat.nr. 48 (Ferdinand x Santano)
Cat.nr. 49 (Johnson x Fidertanz)
Cat.nr. 50 (Ravel x Krack C)
Cat.nr. 51 (United x Uphill)

Morgen, dinsdag 14 maart, starten de driejarige springhengsten aan hun verrichtingsonderzoek. De eerste hengsten komen om 11.30 uur op de straat in het kader van hun vrijwillige verrichtingsonderzoek, waarna om 12.00 uur de presentatie onder het zadel start. U bent uiteraard van harte welkom om de aanlevering in Ermelo bij te komen wonen.

Bron: KWPN
22-3-2017 15:56:15 (5 gelezen)
Nadat gisteren de dressuurhengsten met hun verrichtingsonderzoek startten, konden vandaag de driejarige springhengsten aan hun aanlegtest van 70 dagen beginnen. Drieëntwintig hengsten gaan een gooi doen naar inschrijving in het stamboek de komende tien weken.

De driejarige hengsten kwamen zoveel mogelijk in groepjes van twee voor de jury, waarbij zij werden voorgesteld in stap, draf en galop door de eigen ruiter. Vandaag was van belang dat zij voldoende trainbaar zijn om met het onderzoek te starten. Elke hengst die trainbaar was bevonden door de hengstenkeuringscommissie, bestaande uit voorzitter Cor Loeffen, Wout-Jan van der Schans en Hester Klompmaker, kon voor zijn klinische onderzoek naar de veterinair. Bij een positief advies van de veterinair konden de hengsten op stal worden gezet. Cat.nr. 13 (Flying Dream x Indorado) is vanwege een veterinaire bemerking doorverwezen naar het najaarsonderzoek. De 23 driejarige springhengsten maken de groep op het KWPN-centrum aanwezige jonge beloften voor de fokkerij voorlopig compleet: de aanlevering van de oudere hengsten en de Gelderse hengsten staat nog op het programma. Cor Loeffen: “Een hoopgevende collectie jonge hengsten, die over het algemeen al netjes te rijden zijn. Ze waren vandaag in positieve zin fris bij de presentatie en dat geeft vertrouwen in het vervolg van het onderzoek.”

Kampioenskeuring
Onder de vandaag aangeleverde hengsten vinden we ook de top 4 van de kampioenskeuring van de afgelopen editie van de KWPN Stallion Show in ’s-Hertogenbosch. De kampioen was begin februari de Kannan-zoon cat.nr. 17/185 Juventus V G (mv.Indoctro), tweede werd daar cat.nr. 12/147 Jonkheer de Span uit de eerste jaargang van Farfan M (mv.Calvin Z). Als derde kon worden opgesteld cat.nr. 27/574 (Zapatero VDL x Mermus R) en vandaag startte dus eveneens de als vierde geplaatste cat.nr. 20/218 (Padock du Plessis x Vainqueur).

Zadelpresentatie
Naast de driejarige hengsten was vandaag ook de zadelpresentatie van zeven vierjarige hengsten, die vorig jaar zijn aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Zij sprongen onder hun eigen ruiter een klein parcoursje. Zij kunnen op dinsdag 28 maart worden aangeleverd voor hun onderzoek van 50 dagen. De vierjarige dressuurhengsten kunnen op woensdag 29 maart instromen in het onderzoek, dat voor hen eveneens circa 50 dagen duurt.

De volgende hengsten zijn vandaag aan hun onderzoek gestart:
Cat.nr. 1 (Action Breaker x Diamant de Semilly)
Cat.nr. 2 (Arezzo VDL x Arizona)
Cat.nr. 3 (Baloubet du Rouet x Heartbreaker)
Cat.nr. 4 (Cascadello x Lordanos)
Cat.nr. 5 (Casimo x Corofino)
Cat.nr. 6 (Charisma x Cantos)
Cat.nr. 8 (Cosun x Quintero)
Cat.nr. 9 (Dakar VDL x Ultimo)
Cat.nr. 10 (Diamant de Semilly x For Pleasure)
Cat.nr. 11 (El Clarimo x Indoctro)
Cat.nr. 12 (Farfan M x Calvin Z)
Cat.nr. 14 (Harley VDL x Zirocco Blue VDL)
Cat.nr. 15 (Harley VDL x Epilot)
Cat.nr. 17 (Kannan x Indoctro)
Cat.nr. 18 (Kannan x Coriander)
Cat.nr. 19 (L’Arc de Triomphe x Dollar de la Pierre)
Cat.nr. 20 (Padock du Plessis x Vainqueur)
Cat.nr. 21 (Qlassic Bois Margot x Quaprice du Boimargot Quincy)
Cat.nr. 23 (Untouchable x Burggraaf)
Cat.nr. 24 (Verdi x Fuego du Prelet)
Cat.nr. 25 (Verdi x Baloubet du Rouet)
Cat.nr. 26 (Zapatero VDL x Indoctro)
Cat.nr. 27 (Zapatero VDL x Mermus R)

In IDS 5, die vrijdag bij u op de mat ligt, leest u meer over de aanlevering van de tuigpaard- en dressuurhengsten. Deze uitgave van IDS was al naar de drukker ten tijde van de aanlevering vandaag. U vindt in deze IDS een overzicht van de beoordelingsdata van dit verrichtingsonderzoek voor alle fokrichtingen.

Bron: KWPN
22-3-2017 15:54:46 (4 gelezen)
De 6-jarige Kashmir van Schuttershof- zoon Fly is in het bezit gekomen van Écurie du Herrin in het Franse Pompogne. De door H. van Kessel uit Heeswijk Dinther gefokte hengst zal hier ook ter dekking komen staan.
De bij het KWPN-goedgekeurde Fly zal zijn sportcarrière voortzetten onder de Franse ruiter Aldrick Cheronnet.
Fly blijft via Stal Hendrix beschikbaar voor de Nederlands fokkerij middels diepvriessperma.

Bron: KWPN
22-3-2017 15:53:24 (5 gelezen)
Maakte VDL Stud twee dagen geleden nog bekend dat de hengst Carrera VDL afgelopen zaterdag geblesseerd raakte, moesten zij vandaag op hun website melden dat zij gisteravond in Bears afscheid hebben genomen van de fantastische hengst Corland. Hij mocht de respectabele leeftijd van 28 jaar bereiken.

Carrière
Hij heeft niet alleen veel voor VLD Stud maar ook voor de springsport en de fokkerij wereldwijd betekend. Corland had een indrukwekkende sportcarrière onder Wout Jan van der Schans. Op het EK in Arnhem bewees Corland bij de top van de wereld te behoren. Hij won beide kwalificaties met het beste landenwedstrijdresultaat, had de snelste foutloze ronde in het jachtparcours en in de finale werd hij negende. Hij was hooggeplaatst in meerdere Grote Prijzen, werd Benelux kampioen in Den Haag, was zevende in de WB van Verona en tweede in de Sires of the World in Lanaken.

Nakomelingen
Als fokhengst heeft Corland vele Grand Prix springpaarden gebracht als Silvana, Apardi, VDL Torlando en California. Daarnaast was hij invloedrijk door zijn best fokkende preferente en prestatie merries.

Nakomelingen presteren met succes op het hoogste niveau zoals bijvoorbeeld Silvana (foto met Kevin Staut). Zij was jarenlang een vaste waarde voor het Franse team en won Zilver op het WK in Kentucky en op het EK in Madrid. Zoon Apardi nam deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en werd derde in de Global Champions Tour van Chantilly. Corland werd met twee nakomelingen vertegenwoordigd op het WK 2014 in Normandië: Fardon en California.

Corland bewees met zijn eigen prestaties en met die van zijn nakomelingen een steunpilaar voor de fokkerij te zijn. Hij blijft nog beschikbaar voor de fokkerij middels diepvriessperma.

Bron: VDL Stud
22-3-2017 15:46:37 (5 gelezen)
Ook zijn tweede wedstrijd op Prix St. Georges niveau wist Everdale (v. Lord Leatherdale), met Charlotte Fry in het zadel, gisteren tijdens de subtopwedstrijd in Den Dungen overtuigend te winnen met een prachtige score van 69,28%. De tweede plek was voor wederom een combinatie van Van Olst Horses, Suzanne Glas met Amazing R (v. Negro) scoorde 67,11%.

In de klasse ZZ-zwaar en Young Riders was Charlotte Fry ook goed op dreef. Met de pas zesjarige NRPS-gekeurde Crosby (v. Chippendale), werd ze de eerste proef tweede met een score van 63,71%. Voor de hengst was dit tevens zijn debuut op dit niveau. In de tweede proef eindigde Charlotte bovenaan met Dark Legend (v. Zucchero) met ruim 68,29%.

Bron: Van Olst

We hebben diverse nakomelingen van Everdale. Zoals de 3 jarige merrie Jovanna Mansolein en de 2 jarige merrie Kalypso Mansolein. En de vorige jaar verkochte Jorinde Mansolein, werd afgelopen seizoen kampioen van België in de dressuur rubriek! Daarnaast hebben we ook nog een 3 jarige nakomeling van Lord Leatherdale namelijk Joyline Mansolein.


18-3-2017 15:50:00 (2 gelezen)
Afgelopen zondag was Charlotte Fry wederom met vader en zoon tijdens de subtopwedstrijd te Nieuw en Sint Joosland niet te kloppen.

Met Lord Leatherdale (v. Lord Loxley) en Everdale (v. Lord Leatherdale) bezette ze de eerste en de tweede plaats bij de Young Riders! Met Lord Leatherdale behaalde ze een mooie score van 72,76%, zoon Everdale was goed voor ruim 72,57%. Ook Suzanne Glas reed een mooie score van 67,83% bij elkaar met Amazing R (v. Negro) en behaalde een 5e plaats.

Ook met Dark Legend (v. Zucchero) won Charlotte de individuele Young riders-proef met een score van 69,41%.

Bron: Van Olst

We hebben diverse nakomelingen van Everdale. Zoals de 3 jarige merrie Jovanna Mansolein en de 2 jarige merrie Kalypso Mansolein. En de vorige jaar verkochte Jorinde Mansolein, werd afgelopen seizoen kampioen van België in de dressuur rubriek! Daarnaast hebben we ook nog een 3 jarige nakomeling van Lord Leatherdale namelijk Joyline Mansolein.
26-2-2017 18:10:00 (41 gelezen)
De KWPN-hengst Everdale (Lord Leatherdale uit Aliska elite EPTM-dres van Negro, fokker P. Kluytmans uit Tilburg) maakte met de stalamazone van Van Olst Horses, de Britse Charlotte Fry, zijn debuut in de Prix st. Georges en won ondanks een fors juryverschil met 71,12%. “Hij geeft een ongelooflijk gevoel”, vertelt Fry na afloop.

“Everdale ging echt heel erg goed. Helemaal als je bedenkt dat het de eerste keer was dat wij op wedstrijd gingen. Het drafwerk ging heel makkelijk, daar scoorden we meerdere achten. De galoptour gaat hem ook makkelijk af, al mogen zijn wissels nog wel wat gecontroleerder”, lacht zijn amazone. “Net als zijn vader Lord Leatherdale houdt ook Everdale van het werk. Hij doet altijd zijn best en het werk gaat hem makkelijk af. De komende periode wil ik hem een aantal keer op dit niveau starten en wellicht ook bij de Young Riders, al zijn er nog geen concrete plannen.”

66,97% voor Lord Leatherdale
Everdale’s vader Lord Leatherdale (Lord Loxley uit Fairless P van Ferragamo, fokker W. Pleines uit Uedem) liep mee in dezelfde rubriek en kwam tot net geen 67%. “Ik was wat teleurgesteld over de score”, vertelt Fry. “Lord Leatherdale heeft drie goede gangen en liep, op een foutje in de wissels na, een van zijn betere proeven. Het drafwerk ging heel vloeiend en de galoptour voelde ook makkelijk aan.”

Bron: SR voor KWPN

We hebben diverse nakomelingen van Everdale. Zoals de 3 jarige merrie Jovanna Mansolein en de 2 jarige merrie Kalypso Mansolein. En de vorige jaar verkochte Jorinde Mansolein, werd afgelopen seizoen kampioen van België in de dressuur rubriek! Daarnaast hebben we ook nog een 3 jarige nakomeling van Lord Leatherdale namelijk Joyline Mansolein.
5-2-2017 15:35:07 (76 gelezen)
Het Oldenburger Verband heeft het afgelopen najaar haar regelementen aangepast om Henkie te kunnen goedkeuren in Oldenburg. Omdat Henkie een Gelderse hengst is, kon hij vanwege de Oldenburger reglementen nog niet eerder worden erkend. Speciaal voor Henkie werden de reglementen aangepast en nu is Henkie ook goedgekeurd in Oldenburg.

Na de aanpassing van de reglementen kwam de Oldenburger keuringscommissie op stal bij Adelinde om Henkie te beoordelen. "Ze hebben hem bekeken op de straat en onder het zadel en waren er zeer van onder de indruk. Henkie was de Oldenburger keuringscommissie al eerder opgevallen en daarom hebben ze ook gestemd over de aanpassing van het reglement op de jaarvergadering", vertelt Adelinde.

"Volgens mij is het best speciaal dat er voor een individuele hengst regels worden aangepast. Dat geeft wel aan hoe graag ze hem wilden hebben!"

Bron: Adelinde Cornelissen

Onze Keur merrie Ulicator de Fauntane K is drachtig van Henkie en verwacht haar veulen eind april.
4-2-2017 07:40:00 (60 gelezen)
De Gelderse hengst Alexandro P kreeg vandaag in de Brabanthallen in Den Bosch een staande ovatie. Op de KWPN Hengstenkeuring werd hij als kersverse keurhengst gehuldigd. Dat een bijzondere prestatie, zeker omdat Alexandro P slechts 12 jaar oud is.

Alexandro P
Alexandro P kreeg dit predicaat toegekend vanwege zijn nakomelingen, die zich in grote getale positief onderscheiden op zowel het keuringsterrein als in de sport. Zo is de kersverse winnaar van de hengstencompetitie voor Gelderse paarden, namelijk Henkie onder Adelinde Cornelissen, een zoon van deze bewegingsgeweldenaar. Maar met name in de mensport zijn de nazaten van Alexandro P populair.

Lees ook: Henkie wint hengstencompetitie dressuur Gelderse paarden

Zelf wordt de bruine door amazone Gwen Brinksma uitgebracht in het ZZ-Zwaar dressuur. “Hoe trots en blij kan je zijn dat ik de net tot keur verklaarde hengst Alexandro P mag rijden! Joepie …’, is haar reactie op Facebook.

Familie Peters
De honneurs van de fokkers, de familie Peters werden tijdens de huldiging waargenomen door Ferdinand Peters. Tijdens de ereronde danste de kersverse keurhengst door de baan tot enthousiasme van het publiek.

Bron: Hoefslag

Wij hebben een schitterend merrieveulen van Alexandro P. Deze Lara Mansolein werd afgelopen zomer kampioen van de dressuurveulens op de stamboekkeuring van France Dressage!
4-2-2017 07:30:00 (63 gelezen)
Vandaag staat de tweede dag van de tweede bezichtiging van de dressuurhengsten op het programma. We gaan nafok van For Romance, Aqiedo, Sezuan, Johnson en nog vele anderen zien. Volg hier welke hengsten er doorverwezen worden naar de derde bezichtiging, die later vanmiddag plaatsvindt.
Groep 1

– 378 (Danciano x Diamond Hit)
– 427 (Easy Game x Summertime)
– 501 (For Romance x Don Crusador)
– 502 (Foreign Affair x Goodwill)
– 505 (Gandhi x Don Vino)
Groep 2

– 318 (Aqiedo x Jazz)
– 325 (Blue Hors Zack x Negro)
– 553 (Sezuan x Jazz)
– 554 (Sezuan x de Niro)
Groep 3

– 494 (Five Star x San Remo)
– 570 (Zhivago x Locato)
Groep 4

– 486 (Ferdinand x Santano)
– 518 (Johnson x Fidertanz)
Groep 5

– 428 (El Capone x Revenge W)
– 429 (El Capone x Krack C)
– 560 (United x Uphill)
Groep 6

– 301 (Ampère x Jazz)
– 526 (Negro x Johnson)
– 543 (Ravel x Krack C)

Bron: De Hoefslag
Copyright © 2004-2016 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.