Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 550 »
19-1-2017 14:05:06 (3 gelezen)
In het Zuid-Hollandse Den Hoorn wist Lord Leatherdale de jury te overtuigen in de Young Riders-rubrieken. De hengst wordt sinds enige tijd door de Britse Charlotte Fry uitgebracht bij de Young Riders en weet steeds meer te klimmen in de scores. De Lord Loxley-zoon (uit Fairless P van Ferragamo, fokker W. Pleines uit Uedem) scoorde 69% en volgens zijn amazone zit daar zeker nog rek in.

“Het ging heel goed”, vertelt Fry. “We blijven elke wedstrijd vooruit gaan en vandaag was hij erg relaxed. Alle oefeningen gingen goed, met in het bijzonder de uitgestrekte draf en de wisselseries, daar kregen we achten voor. Ik was blij met hem! Lord Leatherdale kan wel eens gespannen zijn, maar nu pakte hij goed aan.”

Rijdbaarheid
Sinds twee jaar werkt Charlotte Fry bij Gertjan en Anne van Olst waar ze dagelijks zo’n twaalf tot veertien paarden traint. “Ik krijg veel kansen hier. Voor Lord Leatherdale is het leuk dat hij meekan op dit niveau. In de toekomst wil ik ook internationaal met hem starten en zodra de mogelijkheid zich voordoet ook GP-U25.” De hengst doet alles voor de Grand Prix en volgens Fry heeft hij zeker de aanleg om goed mee te draaien op dat niveau. Ook over de rijdbaarheid van zijn nazaten is de amazone te spreken. “Het zijn allemaal trainbare paarden, zeker mijn WK-paard Graaf Leatherdale geeft een heel bijzonder gevoel, net als Lord Leatherdale zelf overigens.”

Bron: KWPN

Joyline Mansolein is een nakomeling van Lord Leatherdale.
16-1-2017 09:30:00 (2 gelezen)
Deze week maken Constant van Paesschen en Compadre van de Helle hun comeback in de 1* rubriek van CSI Oliva. Van Paesschen heeft de tienjarige hengst sinds juli niet meer meegenomen op wedstrijd, nadat hij de teugels overnam van eigenaar Paul Maïs van Stoeterij van de Helle. Maïs heeft enkele andere paarden bij de jonge ruiter ondergebracht.

Compadre van de Helle
De laatste keer dat Casall Ask-zoon in de ring verscheen was tijdens CSI3* in Lier. Afgelopen zomer won de combinatie daar de Grote Prijs en schreven ze enkele rubrieken op hun naam in Geesteren, Poznan Wola en Oliva, waar ze deze week hun comeback maken.
Goedgekeurde broers

De halfbroer van Compadre van de Helle, Ferron (v. For Pleasure), is goedgekeurd bij het Holstein en komt succevol uit onder Candice Kin in de 1.50m klassen. Compadres volle broer, Casquetto, is eveneens goedgekeurd bij het Holstein.Bron: Equnews
15-1-2017 12:30:00 (17 gelezen)
Foto Fedor MansoleinOp zaterdag 7 januari hebben Mike Ijfs en M&N's Fedor Mansolein (Leonardo Da Vinci x Balzflug) kringkampioenschappen gereden in Benningbroek... en jawel..... pas hun 2de Z2 wedstrijd en meteen een mooie 3de plek!!

Bron: M&N Horses

13-1-2017 10:12:40 (48 gelezen)
Leander Mansolein met nieuwe eigenaaresseLeander Mansolein (v. Leonardo Da Vinci x Balzflug x Pretendent) heeft enkele maanden geleden een nieuwe eigenaresse gekregen, Aurélie uit België. Ondanks het feit dat Aurélie en Leander nog niet zo lang een combinatie vormen, zijn ze al wel, als kleine test, op concours geweest. Leander Mansolein is thuis reeds hooggeschoold, maar kwam met zijn nieuwe amazone uit in een E proef, die ongeveer gelijk staat aan een B-klasse proef. Door een ongeval tijdens het concours van een andere deelnemer liep het concours helaas erg uit. Waardoor het losrijden erg langdurige werd. De proef was iets behouden, maar netjes. Ze eindigden op een 5e plaats in het klassement met 64%. Een mooie score voor een eerste test concours. Vanaf dit voorjaar zal de kersverse combinatie meer gaan starten en dan direct uitkomen in de klasse A ofwel L- dressuur.

9-1-2017 15:07:52 (21 gelezen)
n Holstein is de voorbije week de BWP hengst Oxford Quality goedgekeurd. Oxford Quality werd gefokt door Quality Stud in Middelkerke en werd verkocht voor 15.000 euro tijdens de Flanders Foal Auction in Bonheiden. Het was de Duitse hengstenhouder Kai Gerken die toen het veulen kocht en nu ook de hengst in Holstein voorstelde. De nu driejarige Oxford Quality is de halfbroer van Mr. Quality, de 6 jarige Z-gekeurde zoon van Mr Blue waarmee Lieven Devos zich telkens weet in de kijker te rijden. Diezelfde Mr Quality Z werd ook al verkocht op de Flanders Foal Auction (2011) en die eindigde in 2016 als tweede beste 5-jarige op de Zangersheide Rankings. Beide gekeurde hengsten komen uit U-Charme ( Casall x Cantus). U-Charme is nu drachtig van Canturano I.

Bron: Galop.be
9-1-2017 13:08:40 (23 gelezen)
De hengstenkeuringscommissie dressuur heeft besloten de succesvolle sport- en fokhengsten Cennin, Vitalis en Blue Hors Zack te erkennen voor de KWPN-fokkerij. Dit houdt in dat de hengsten dezelfde status krijgen als hengsten die KWPN-goedgekeurd zijn. Nakomelingen van deze hengsten worden vanaf nu dus geregistreerd in het veulenboek en niet meer in het register A.

Blue Hors Zack
Blue Hors Zack werd als driejarige aangewezen voor het KWPN verrichtingsonderzoek en werd als overtuigende kampioen gehuldigd. Hij was de derde HK-kampioen op rij van de keurhengst Rousseau en komt uit de ster preferente prestatiemerrie Orona van Jazz uit Karona (ster) van Belisar. Als fokker staat B. Wilschut uit Bosschenhoofd te boek. In de KWPN Select Sale werd de hengst verkocht aan Stoeterij Blue Hors in Denemarken en nadien in Denemarken goedgekeurd. De 13-jarige hengst drukt een duidelijke stempel op de dressuurpaardenfokkerij.

In Denemarken en ook in andere Europese landen, waaronder Nederland in het bijzonder, is hij veelvuldig door de fokkers gebruikt. Blue Hors Zack heeft al diverse goedgekeurde zonen waarvan meervoudig Wereldkampioen Sezuan wel de bekendste is. De hengst loopt zelf momenteel succesvol in de Grand Prix met Daniel Bachmann Anderssen. Blue Hors Zack voldoet aan de röntgenologische- en cornage eisen van het KWPN. De fokwaarde sport van Blue Hors Zack is 164 (65%). Zijn stokmaat is 1.71 (als driejarige gemeten).

Vitalis
Vitalis is een tienjarige zoon van de keurhengst Vivaldi uit de elite preferente sport (dr) merrie Tolivia van D-Day uit Nalivia (ster) van Argus. De hengst is gefokt bij A. de Crom uit Weert en W. Verbakel uit Heusden en staat geregistreerd op naam van Paul Schockemöhle uit het Duitse Muhlen. Vitalis zelf is uiterst succesvol onder Isabel Freese in de Prix St George/Intermediaire I.

Ook in de fokkerij weet de hengst opvallend te scoren waarvan de kampioen van de vijfjarigen op het WK in Ermelo, Victoria Secret (uit een dochter van Fidermark I) wel het aansprekendste resultaat heeft behaald. Ook de kampioen van de laatste Westfaalse hengstenkeuring is een zoon van Vitalis. Vitalis voldoet aan de röntgenologische- en cornage eisen van het KWPN. De fokwaarde sport van Vitalis is 159 (54%). Zijn stokmaat is 1.72 (als vierjarige gemeten).

Cennin
Cennin is ook een tienjarige zoon van de keurhengst Vivaldi uit de Grand Prix, elite sport (dr) merrie Vitana V van Donnerhall uit Lantana V (ster, preferent) van Hemmingway. De hengst is gefokt door J.E.J. Cuppen uit Someren op wiens naam de hengst nog steeds is geregistreerd in combinatie met Nico Witte uit Schijndel. Cennin is als driejarige aangewezen voor het KWPN verrichtingsonderzoek. De hengst is de laatste jaren getraind en uitgebracht door Madeleine Witte-Vrees en momenteel is de combinatie opgenomen in het Olympisch kader.

Afgelopen jaar stond Cennin als reserve opgesteld voor de Olympische Spelen in Rio; hij won dit najaar de 5* Grand Prix op Mallorca en behaalde goede klasseringen tijdens de wereldbeker wedstrijden in Stuttgart en Salzburg. De fokwaarde sport van Cennin is 177 (48%). Cennin voldoet aan de röntgenologische- en cornage eisen van het KWPN en heeft een genoomfokwaarde van 103 (39%). Zijn stokmaat is 1.71 (als driejarige gemeten).

Bron: KWPN
9-1-2017 13:05:44 (26 gelezen)
Het Holsteiner Verband heeft de 7-jarige hengst For Romance I (Fürst Romancier x Sir Donnerhall I) erkend. Hij is met afstand de jongste ‘vreemdbloedige’ hengst die bij het stamboek wordt toegelaten.

Lodbergen
De hengst was al goedgekeurd bij onder meer het Oldenburger Verband en het Hannoveraanse stamboek. Volgens het Dressurpferde Leistungszentrum Lodbergen heeft For Romance I de erkenning verdiend op basis van zowel zijn sportieve prestaties als met zijn afstammelingen.

Kira Wulferding
De tweevoudige Oldenburger kampioenhengst kwalificeerde zich met amazone Kira Wulferding voor het Duitse nationale kampioenschap en schaarde zich in 2016 bij de hengsten met de beste nafok. Meer dan tien For Romance-zonen uit de eerste jaargangen kregen een deklicentie, waaronder de reservekampioen Federico Fellini en de premiehengsten For Final, For Dance en Fortunatus.

Westfaalse veulenveiling
Onder zijn nakomelingen bevindt zich ook de Belgische kampioene bij de merries Freya de Mars. Voor de merrie Florentina werd met 200.000 euro de hoogste prijs geboden tijdens de Westfaalse veulenveiling.

Urs Schweizer
“We zijn er trots op dat For Romance I nu, net zoals zijn stalgenoten Dante Weltino OLD en Rubin Royal OLD, bij het Holsteiner Verband is goedgekeurd,” aldus Urs Schweizer van het Dressurpferde Leistungszentrum. Op zondag 19 februari, om 14.00 uur, zijn de DLZ hengsten te zien op de hengstenkeuring in Vechta (Duitsland).

Bron: Dressurleistungszentrum
9-1-2017 13:04:13 (22 gelezen)
Op de oefenwedstrijd in Uden waren naast John Tijssen en Broere Argentino andere combinaties die hun paarden lieten debuteren in de Zware Tour, of die na een lange periode weer een wedstrijd meepakten. Eén van hen was Madeleine Witte-Vrees met Wynton.

De zwarte beauty van Jazz is klaar voor zijn officiële wedstrijdcomeback, vertelt amazone Madeleine Witte-Vrees. In het najaar van 2014 was de KWPN-hengst voor het laatst mee op wedstrijd, nadat hij er toen ook een jaar lang uit geweest was. Voor zijn Grand Prix-proef tijdens een subtopwedstrijd in Ermelo behaalde hij op een haar na 72%, hoewel Madeleine op safe reed. Na die wedstrijd sloeg het noodlot opnieuw toe.

Pi-pa-tour scoort

‘Het was enorm gaaf om hem weer mee te hebben’, laat Madeleine weten. ‘Hij kan best veel hengst zijn, maar was ook met losrijden heel goed te rijden en hij bleef mooi met zijn aandacht bij mij. De oefeningen is hij niet verleerd natuurlijk.

Het was wel echt een wedstrijd waarin ik dingen uitgeprobeerd heb; duidelijk nog niet ‘voor het echie’. Zo heb ik een keer een volte gemaakt om hem te laten wachten. Maar er waren alweer hele hoge cijfers voor zijn piaffe en passage bijvoorbeeld. Ook zijn stap is altijd goed voor mooie scores.’

De eerste officiële wedstrijd voor Wynton wordt nu die in Nieuw en Sint Joosland over twee weken; dat is dan meteen een kadervormingswedstrijd.

Bron: Hoefslag
8-1-2017 09:44:35 (51 gelezen)
Fedor Mansolein op muziek kur z2 dressuurWoensdagavond 28 december 2016, hadden Mike Ijfs van Stal M&N en zijn zwarte ruin M&N's Fedor Mansolein (Leonarda Da Vinci x Balzflug) hun Z2 debuut en wel meteen kür op muziek op de mooie accommodatie van Manege Beukers! Wat een goede ervaring! Ze hebben het super gedaan en gingen met dikke winst naar huis!

8-1-2017 09:37:19 (60 gelezen)
Wishfull Thinking en Larrise StarkJa, met een kleine traan, hebben we gedag gezegd aan onze "Sterre", stamboeknaam Wishfull Thinking . De 13 jarige merrie was in ons bezit vanaf dat ze 10 maanden oud was. Ze was het grote geluk van Larisse, die de merrie met zeer veel plezier beleerde en opleidde om haar belangrijkste wedstrijdpaard te worden.
Maar helaas besloot het lot anders. In 2014 kreeg Sterre een ongeval op de wei waarbij ze een kleine heupfractuur opliep aan haar rechterzijde. Ondanks alle pogingen lukte het niet om Sterre weer helemaal goed te krijgen onder het zadel. " Ondanks dat ze niet kreupel was onder het zadel, zag en voelde je wel dat de laatste fase van haar stap rechtsachter niet geheel zo was als links. Dit zal een jury ook kunnen zien en dus heeft een rentree in de sport geen enkele zin.

Ik vind dat echt ontzettend jammer, want Sterre was mijn grote liefde onder het zadel. Ondanks dat de merrie niet de meest bijzondere basisgangen had, had ze een onbeteugelde werklust en drang naar voren. Het maakte niet uit wat je vroeg want Sterre trok er altijd aan en gaf zich ieder keer weer voor de volle 100 procent. Zo'n paard vind je niet snel weer. Ik denk dat ze, ook puur op karakter, heel ver had kunnen komen in de sport." Aldus Larisse.

Maar de tijd was aangebroken om het hoofdstuk af te sluiten. Sterre blijft in Frankrijk, niet ver bij ons vandaan en heeft in Mevrouw Campenet een bijzonder goede eigenaresse gevonden. Zij zal de merrie licht recreatief gaan rijden en haar inzetten als fokmerrie. Ze komt bij haar aan huis te staan waar ze in gezelschap van een aantal andere paarden lekker op de wei kan staan. Mevrouw Campenet heeft alle tijd om Sterre die aandacht te geven die ze verdiend. Daarom zijn we blij met deze oplossing. We wensen Mevrouw Campenet en Sterre veel plezier en geluk toe samen.
Copyright © 2004-2016 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.