Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 555 »
27-4-2017 11:20:00 (8 gelezen)
Op zondag 16 april hadden Larisse en Delios een concours in de mooie ambiance van Remiremont, met zijn grote bergen en vergezichten een prachtige, maar geen makkelijke locatie om te rijden.
Ze waren ingeschreven in twee proeven, een Amateur 3 préliminaire (M-2/ Z-1 dressuur niveau in Nederland) en een Amateur 2 préliminaire (Z-1 dres).
De eerste proef, de Amateur 3 préliminaire, liep Delios een beetje op de handrem voor het gevoel van Larisse, maar toch kon de combinatie nette onderdelen laten zien. Het leverde ze 66,499% op een een tweede plaats in het klassement van 6 starters.

In de Amateur 2 préliminaire was de concurrentie sterk, meerdere zeer ervaren combinaties van de negen starters. Voor Larisse en Delios was dit pas de vierde keer op dit niveau. De appyementen mochten nog iets meer stelling hebben, maar verder was het een nette proef die met 64,416% werd beloond. Dat leverde een een zesde plaats in het klassement op.
Een mooi en gezellig concours, met een Delios die veel progressie toonde, dik tevreden dus!

Tweede plaats voor Delios en LarisseTweede plaats voor Delios en Larisse

26-4-2017 11:10:00 (7 gelezen)
Larimar MansoleinLarimar Mansolein (Leonardo da Vinci x Balzlfug) en zijn amazone Lola Durand hebben op 16 april in Privas (Fr) hun debuut gemaakt in de ZZ-Zwaar dres. klasse. Hun eerste concours van dit seizoen en een heel pittige proef, maar Larimar had er veel zin in en zette zijn beste beentje voor. Er zaten nog wel wat onderdelen in die netter konden en wat beter afgewerkt, maar Lola was zeker tevreden over de inzet van Larimar en hun debuut op dit niveau. De jury beloonde hun optreden met 62,083%. Een veelbelovend begin in deze klasse!25-4-2017 11:02:33 (8 gelezen)
Felice Mansolein ZMedio februari vertrok onze toen bijna 6 jarige Felice Mansolein Z (Flamenco de Semilly x Athlet Z) naar haar nieuwe eigenaresse Nawel Labbaci. Sindsdien heeft de kersverse combinatie hard gewerkt naar hun concoursdebuut. En die is met succes gemaakt! Nawel en Félice Mansolein Z kwamen op 13 april uit in twee parcoursen op Cycle Classic Formation 1 niveau. Deze formation 1 is een verplicht debuut voor een jong paard om hem ervaring op te laten doen.
Ondanks dat ze nog maar kort een combinatie zijn, lijkt Nawel het vertrouwen van Félice al goed voor elkaar te hebben en stuurde ze Félice naar twee foutloze parcoursen! Een veelbelovend begin!25-4-2017 10:55:27 (10 gelezen)
Dorinthe MansoleinDorinthe Mansolein en Camille Hasle hebben onlangs een uitstapje gemaakt naar de eventing. Dorinthe Mansolein (Tangelo van de Zuuthoeve x Athlet Z) lijkt zich prima thuis te voelen in de cross en ook Camille beleefd daar veel plezier aan.
Daarom besloten ze om een uitstapje te wagen op Amateur 3 niveau (L klasse in NL). In Cuisery op 9 april kwamen ze aan start in een
deelnemersveld van 21 starters. Dorinthe zette een goede dressuurproef neer en ook het basisparcours werd goed afgelegd. Ook de cross verliep voorspoedig. Dit alles leverde een mooie negende plaats op in het klassement van 21 starters. Mooi gedaan voor een eerste keer!


24-4-2017 15:31:13 (9 gelezen)
Vivrre Mansolein ZVivre Mansolein Z (V Alba R uit Riannin Mansolein van Totoche du Banney) is terug in de eventingring met zijn amazone Artemisa. Ze kwamen op 16 april in Dol de Bretagne uit in een amateur 2 eventing concours (M/Z niv. in Nederland). Met een deelnemersveld van 48 starters een flink gevulde proef, maar Artemisa en Vivre Mansolein Z lieten zien in goede vorm te zijn. Een keurige dressuurporef legden ze af. Het standaard parcours werd goed afgelegd met slechts één balk. In de cross is Vivre echt op zijn plaats en daar kwam hij dan ook super doorheen. Na alle drie de onderdelen afgelegd te hebben bleek hun resultaat goed voor een zeer mooie twaalfde plaats in het eindklassement !
24-4-2017 12:53:30 (7 gelezen)
Op de helft van het verrichtingsonderzoek voor de rijpaardhengsten zijn er nog 22 driejarige springhengsten, 2 vierjarige springhengsten en 10 driejarige dressuurhengsten in de race voor goedkeuring.

In de training blijft rustig worden toegewerkt naar de eindpresentatie op zaterdag 20 mei. Dat houdt in dat naast de trainingen in de Willem-Alexanderhal onder het zadel ook met regelmaat wordt gewerkt aan de longe, maar ook op het buitenterrein. Hiernaast blijft ontspanning in de paddocks uiteraard van belang, om de hengsten fit en vrolijk naar de eindstreep te laten gaan. Elke dinsdag en woensdag staan respectievelijk beoordelingen voor de spring- en dressuurhengsten gepland, en nu er sinds vrijdag weer twee Gelderse hengsten op het KWPN-centrum aanwezig zijn voor hun verrichtingsonderzoek worden ook zij op de woensdagen beoordeeld.

Twee springhengsten werden doorverwezen naar het najaarsonderzoek. Het gaat om de driejarige cat.nr.12/147 (Farfan M x Calvin Z) en de vierjarige cat.nr.33/178 (Etoulon VDL x Coromino). De eigenaar van de vierjarige cat.nr. 31/130 (Diamant de Semilly x Darco) besloot de hengst terug te trekken.

Aankomdende dinsdag 25 april om 8.00 uur worden de springhengsten opnieuw beoordeeld. Aansluitend staat de aanlevering van de vijfjarige cat.nr. 37/110 Heineken VK (Zirocco Blue VDL x Rebel II Z) en de zesjarige cat.nr. 38/278 Spiros Z (Spartacus x Quaprice Z) op de planning.

Bron: KWPN
23-4-2017 09:40:59 (15 gelezen)
Heros MansoleinOp woensdagavond 20 apil is onze SF Keur merrie Brinn Mansolein bevallen van een groot stoer hengstveulen. Het veulen was amper geboren toen we al de indruk kregen dat dit wel een hengst moest zijn. Een imposant voorkomen heeft hij. Vandaar dat we hem de naam Heros Mansolein hebben gegeven.
De bevalling verliep verder prima, zonder al teveel hulp. Ondanks zijn grootte had Heros Mansolein er geen moeite mee om zonder hulp iin de benen te komen. Na amper een half uurtje stond hij al stevig en druk te zoeken naar de melkbron.
De vader van Heros Mansolein is de jonge, beloftevolle Selle Français hengst Captain Semilly , afstammend van Narthago x St. Brendan, oftewel uit de volle zus van Flamenco de Semilly. Het is de eerste jaargang van deze chique en hoog in het bloed staande schimmelhengst.
Heros Mansolein en zijn mama Brinn Mansolein (Kaloubet D'Tourelle x Calvados x Pion) maken het goed. En met zijn geboorte zijn nu alle springveulens van dit seizoen gezond en wel geboren!
21-4-2017 13:00:00 (8 gelezen)
Na de goedkeuring voor Oldenburg is de spraakmakende Iron Man (v. Ferro) nu ook goedgekeurd door het Hannoveraanse Verband. Opnieuw een mooie erkenning vanuit Duitsland voor één van de laatste zonen van Ferro.

Iron Man
De vierjarige hengst maakte vorig jaar tongen los bij de menigte nadat het KWPN de hengst er tijdens de tweede bezichtiging van de hengstenkeuring uitgooide en hem ook niet accepteerde tijdens de herkansing. Inmiddels heeft de hengst goede dingen laten zien op hengstenshows en de zadelpresentaties in Duitsland en zette hij onder Martine van Vliet vorig jaar de VWF Dresuur op zijn naam.

Moeder Anne
Het fokproduct van Yvonne Copal en Willem van Hoof slaagde eerder al voor zijn veertien daagse in Schlieckau (8,63 punten) en sporttest (7,88 punten). Copal debuteerde met de moeder van Iron Man, MacRider Anne (v. Tuschinski), recent nog succesvol in de Intermediaire II.

Om voorgoed goedgekeurd te blijven bij het Hannover en Oldenburg zal hij volgend jaar wederom een sporttest af moeten leggen.

Bron: Stal van Hoof/Hoefslag
18-4-2017 12:50:00 (7 gelezen)


Tijdens de onlangs op 14 april gehouden Van Olst Sales, heeft de tophengst Everdale (v.Lord Leatherdale) definitief zijn naam gevestigd als complete fokhengst. Uit zijn eerste jaargang nakomelingen zijn vorig jaar reeds zijn zonen Inclusive, Inverness, Inspire en Excellent goedgekeurd. Daarnaast zijn z’n dochters zeer succesvol op keuringen en/ of in de IBOP en EPTM testen en opvallend veel van zijn kinderen scoren hoog tijdens jonge paarden wedstrijden.

Na de afgelopen editie van de Van Olst Sales blijkt ook dat zijn kinderen zeer gevraagde en waardevolle sportpaarden zijn. De driejarige ruin Joint Venture VE (v.Everdale x Tenerife, gefokt door R. Van Erp te Oss) werd verkocht voor €96.000,-. De vierjarige ‘’Elite IBOP 84’’ merrie Icacia-Peternella (v.Everdale x Vivaldi, gefokt door J. Boele de Haan te Bleskensgraaf) werd verkocht voor €66.000,-. De driejarige ruin O’neill-H (v.Everdale x Donnerhall, gefokt door L. Hendrix te Peer) bracht €36.000 op. Jeno-Rijk (v.Everdale x Tolando, gefokt door W. Meijerink te Stieltjeskanaal ), eveneens een driejarige ruin werd voor €40.000 verkocht naar Rusland.

De driejarige hengst Extra (v.Everdale x Havidoff, gefokt door I. Schel-Schippers te Linden) veranderde voor €40.000,- van eigenaar.

De driejarige Ster IBOP 81 prok D-OC merrie Just Me (v.Everdale x Riverman, gefokt door H. v/d Bogaard te Aarle Rixtel) werd voor €36.000,- afgeslagen. Naast de goede prijzen voor de Everdale-kinderen, waren er goede prijzen voor Fireball (v.Fürstenball x San Remo x Negro, gefokt door H. Kolen te Berken Enschot) en Jason (v.Johnson x Negro, gefokt door W. Verschuren te Heukelom) . Deze twee hengsten werden voor respectievelijk €155.000,- en €110.000,- verkocht aan een buitenlandse investeerder, die van plan is de hengsten in Nederland te laten opleiden bij Van Olst Horses.

De afgelopen editie van de Van Olst Sales was een bijzondere succes, waarbij paarden voor goede prijzen deels in Nederland blijven, maar ook deels naar het buitenland verkocht zijn. Inmiddels is de datum voor de komende Van Olst Sales ook weer vastgesteld en deze zal zoals gebruikelijk plaatsvinden in het paasweekeinde van 2018 op vrijdag 30 maart.

Bron: KWPN

Wij hebben nog twee nakomelingen van Everdale staan. De 3 jarige merrie Jovanna Mansolein en de 2 jarige merrie Kalypso Mansolein.
17-4-2017 07:08:29 (24 gelezen)
Wendela AOnze gitzwarte Wendela A (Manhattan x Pele x Nimmerdor x Marco Polo) is vanaf dit seizoen met pensioen. Het merrieveulen wat ze op 30 maart dit jaar heeft gekregen zal haar laatste zijn. Wendela is voor ons een bijzondere merrie. Met haar uitbundige karakter, intelligentie en super instelling is deze merrie een echte aanwinst geweest voor ons en ons bedrijf.
We kochten Wendela eind 2009 aan voor onze fokkerij. In 2010 werd ze voor het eerst geïnsemineerd. Ze is altijd een zeer vruchtbare merrie gebleken, want zelden of nooit was een tweede inseminatie in één seizoen nodig om haar dragend te krijgen. Vanaf 2010 tot dit jaar 2017 bracht ze ons 6 prachtige veulens. Slechts één hengstveulen kreeg ze, de rest waren dus allemaal merrieveulens. Maar ze hadden veel meer dan dat gemeen: allemaal zwart of in elk geval zeer donker van kleur, allen sterk gespierd, uiterst gezond, veel tot zeer veel bewegingskwaliteiten en ook allemaal het lieve, open en zotte karakter van hun moeder. Paarden die willen leren, die willen werken, uitbundig zijn in hun uiting, maar altijd met respect.

De Wendela kinderen zijn paarden om van te houden en die hun moeder eer hebben aangedaan. En die zo langzaamaan ook hun sporen beginnen te verdienen in de wedstrijdsport. Vier van haar kinderen zijn gefokt in de spring-richting en twee in de richting van de dressuur. Een bewuste keuze, omdat Wendela tekens weer paarden geeft met een imposante manier van draven en galopperen. Haar eerste dochter, Gem Mansolein ( Vigaro), kwam reeds succesvol uit in de jonge paarden spring-competities in Frankrijk. Haar tweede dochter Cristal Mansolein (Kaloubet D'Tourelle), werd op 4 jr. leeftijd reeds Keur verklaard en dient de fokkerij van ons bedrijf. Haar stoere zoon Chicco Mansolein (Cascor Z) wordt nu 3 jaar en toont zeer veel vermogen en techniek op de sprong. Haar dressuur-dochter Kyra Mansolein (Everdale), staat in opfok in Bretagne in Frankrijk, en haar tweede dressuurdochter Lotus Mansolein (Glamourdale), houden wij zelf aan voor de opfok. Nu dit jaar dus haar laatste veulen Circe Mansolein (Chapeau), die ook weer een evenbeeld is van haar moeder. We zijn trots op de mooie nakomelingen die Wendela ons gegeven heeft en gunnen haar nu de rust. Geen veulens meer, alleen nog genieten van een goed, liefdevol en rustig leven op onze stoeterij. Wendela: bedankt!

Wendela AWendela ACopyright © 2004-2016 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.