Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 1002 »
28-3-2015 18:02:43 (8 gelezen)
De Hannoveraner hengst Londontime heeft de Grande Prize gewonnen, een award voor de fokker van een populaire Hannoveraanse hengst. De Grande Prize wordt jaarlijks uitgereikt aan een tien tot twaalfjarige hengst die zich als vaderdier bewezen heeft. Londontime (Londonderry x Walt Disney) werd door Christina Hellwege-Tiedemann uit Duitsland gefokt. Zij nam de trofee vandaag in ontvangst tijdens de veiling in Verden.

Londontime werd in 2004 gekeurd en vervolgens verkocht aan de Amerikaan Bertrand Page. Na zijn verrichtingstest bracht de vos 510.000 euro op tijdens de Verden Eliteveiling en kwam op stal bij Gabriele Berner. Londontime stond via staatsstoeterij Celle ter dekking. Volgens het Hannoveraner Verband blinken de nakomelingen van Londontime uit in type en elegantie en goede beweging, zeker wanneer zij worden gekruist met Lauries Crusador xx bloed. De hengst zelf loopt op S-niveau dressuur en heeft acht gekeurde zonen en 14 staatspremiemerries gebracht.

Bron: Hoefslag/Zuechterforum
28-3-2015 11:12:39 (24 gelezen)
Foto Larimar Mansolein in vormOp 1 maart j.l. kwamen Lola en Larimar Mansolein (Leonardo Da Vinci x Balzflug) aan de start in het Franse Livron Sur Drome tijdens twee proeven. De eerste proef was een Amateur 2 Imposée A Préparatoire (een proef gelijk aan M-2 en Z-1 dressuur in Nederland). Larimar was tijdens het losrijden extreem gespannen en ook stout. Lola had haar handen vol om enige controle te behouden, maar dat viel niet mee. Helaas ging de proef niet veel beter dan het losrijden.... Maar ze konden revanche nemen en dat deden ze ook, want in de tweede proef op Amateur 2 préliminaire niveau (Z-1 dres. in NL), had Lola Larimar weer "teruggevonden". Ze reden een zeer nette proef die beloond werd met 65,165%. Dit percentage bleek ruimschoots goed te zijn voor de overwinning, want dat was ruim 3% meer dan de nummer twee!

Foto Larimar Mansolein in vorm


27-3-2015 07:32:41 (10 gelezen)
Marc Houtzager en Sterrehof’s Bylou (v. Phin Phin) finishten zojuist op de eerste plaats in de 1.45m kwalificatie voor de Grote Prijs van Oliva. Houtzager stuurde de Phin Phin-nazaat in exact 31 seconden naar winst in het tweefasen parcours. Daarmee bleef hij voor op Maurice Tebbel en Chacco’s Son (v. Chacco-Blue). Holger Wulschner en BSC Skipper (v. Stolzenberg) vormden de derde plaats, voor de Rus Vladimir Tuganov en Sinfonie (v. Satisfaction). Markus Kölz en Etiche de Fribois (v. Fetiche du Pas) maakten de top vijf compleet.

Dominique Roelofsen, eerder op de dag al goed voor winst in het 1.40m, eiste nu met Alonso (v. Casco) de negende plaats op. Stefanie van den Brink en Baronescha (v. Verdi) waren goed voor de 29ste plaats.

Bron: Hoefslag

Phin Phin is de vader van Fleury Mansolein. En Casco zien we terug als de vader van de moeder van Delios.
26-3-2015 07:34:43 (10 gelezen)
Op dinsdag 17 maart startten al zeventien dressuurhengsten, twintig springhengsten en een Gelderse hengst aan hun verrichtingsonderzoek van zeventig dagen.

Twee springhengsten werden vandaag nageleverd. Hieronder cat.nr. 15/219 Sir Shutterfly x Chin Chin, die tijdens de KWPN hengstenkeuring onder de naam Horido de reservekampioen werd. Naast de donkerbruine zoon van Sir Shutterfly werd er ook een stal vrijgemaakt voor cat.nr. 6/086 Comme Il Faut x Colbert. De hengsten werden voorgereden en veterinair gekeurd, waarna beide alsnog aan hun onderzoek konden beginnen en het totaal aantal springhengsten op 22 uitkomt.

Bron: KWPN/Hoefslag

25-3-2015 07:40:00 (11 gelezen)
Het zag er naar uit dat niemand sneller zou zijn in de barrage van de Great American $ 1 Million Grand Prix op de HITS in Ocala dan McLain Ward op zijn WK-paard Rothchild (sBs, v. Artos). De ruiter liet zijn vosruin draaien op een dubbeltje en het paard sprintte naar de nieuwe leidende tijd op dat moment, met een enthousiaste bok na de finish. Maar Charlie Jayne ging de uitdaging aan. Hij moedigde zijn twaalfjarige hengst Chill R Z aan tot een zinderend parcours om Ward en ‘Bongo’naar de tweede plek te verwijzen. 350.000 dollar leverde het op voor de winnaar. Callan Solem en de minder ervaren VDL Wizard (Gentleman x Ahorn) was eveneens foutloos en mochten als derde opstellen in dit top deelnemersveld, met paarden als Simon, Imothep, Zerly, Flexible en Contanga. Ohlala (SWB, v. Orlando) maakte één fout, goed voor plaats vier onder Lauren Hough. De BWP-merrie Baronez (v. Skippy II), vorig jaar derde in deze proef, werd nu vijfde na vier punten in de barrage met Kirsten Coe. Ook een balk in de barrage kreeg Jonathan McCrea met de KWPN-ruin Aristoteles V (Padinus x Lux).

Het winnende paard Chill R Z is gefokt door Ludo Tielen, opgeleid door Sven Van Dijck en verkocht via Axel Verlooy. De nummer twee Rothchild is een sBs’er geboren in de Waalse fokkerij de Bosquetiau. Hij werd als driejarige goedgekeurd als dekhengst voor sBs, werd nadien gecastreerd en verhandeld via Ecurie Mathy.

Jayne noteerde eerder al een derde plaats in de AIG $ Million rubriek op de HITS in Thermal en een vierde in de Zoetis $ Million vorig jaar september op de HITS Saugerties (New York): $ 570.000 in drie grote rubrieken, niet slecht! Voor de ruiter die de miljoenen Grand Prix’s van Thermal, Ocala en Saugerties wint, is er een dikke bonus en Jayne neemt zijn tophengst mee van Chellano x A Lucky One naar Suagerties, dus het kan nog mooier worden. De ruiter rijdt zijn Zangersheide-geregistreerde hengst vanaf zijn achtste, en volgens hem wordt hij steeds beter.

Voor Ward restte een nog altijd interessant prijzengeld van 200.000 dollar. ‘Het had beter gekund, maar is nog steeds een mooie prijs en zo is de sport. Rothchild deed het de hele week al geweldig. Hij is meer dan een partner voor me, hij is echt mijn vriend. Het is ongelooflijk waar dit kleine beestje toe in staat is; hij heeft al zoveel gewonnen!’ De volgende wedstrijd voor Ward is de Global Champions Tour in Miami begin april, daarna staat de wereldbekerfinale in Las Vegas op het programma.

Ward is net voor het eerst vader geworden van Lilly. ‘Ze wordt elke nacht om een uur of drie wakker, maar het is niet te geloven hoe fijn het is om vader te zijn.’ Samen met mama Lauren Ward was de kleine meid getuige van de prestaties van haar vader. ‘Ik heb haar verteld dat we over achttien jaar samen in het landenteam rijden en daarna ben ik klaar’, aldus de trotse ruiter.

Bron: Chronofhorse/Hoefslag

Padinus vinden we terug in de afstamming van onze hengst Icoon Mansolein.
Copyright © 2004-2014 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.