Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 878 »
24-4-2014 07:41:41 (5 gelezen)
Een leuk bericht uit Polen. Big Star Junior K Z is nu ook goedgekeurd voor de Poolse stamboeken! Vanaf dit seizoen kunnen veulens worden ingeschreven. Zowel het Wielkopolski Stamboek (wlkp) als het Polish Half-bred stamboek (sp) hebben dat bevestigd.

Big Star Jr K Z wordt met succes uitgebracht onder Michael Greeve. De hengst staat ter dekking bij Holstud te Lunteren.

Bron: Stal Klaver

Onze Holsteiner merrie Attentia bracht afgelopen week een zeer mooi merrieveulen van Big Star Junior!
24-4-2014 07:40:40 (6 gelezen)
Tripple X III, het paard waarmee Ben Maher (Engeland) Olympisch teamgoud wist te winnen tijdens de Olympische Spelen van 2012, is verkocht. De zoon van Namelus R maakte deel uit van een legaal dispuut tussen Maher en de eigenaren van het paard, sponsoren Emma en Mike Philips. Afgelopen week werd de twaalfjarige hengst vlak na een hoorzitting verkocht. Tijdens de rechtszaak kwamen beide partijen uiteindelijk toch overeen.

Hoewel Maher en de familie Phillips verder niet willen ingaan op de verkoop, laat groom Daley Fisher via facebook weten: ‘Het is een trieste dag vandaag omdat ik afscheid heb moeten nemen van Tripple X. We hebben samen vele Grote Prijzen en natuurlijk Olympisch goud gewonnen. Ik wens je veel geluk bij je nieuwe eigenaar.’
Via Twitter laat Maher dat de hengst verkocht is aan de Torrey Pines Stables. Achter deze naam schuilt niemand minder dan oud Olympisch kampioen Eric Lamaze.

De Britse nummer twee van de wereldranglijst heeft sinds eind 2012 een sponsor gevonden in de Amerikaanse Jane Foster Clark, eigenaresse van Cella en Urico.

Bron: Hoefslag/Horseandhound

Het bloed van Namelus R vinden we terug in de afstamming van onze jaarlinghengst Icoon Mansolein.
24-4-2014 07:39:50 (4 gelezen)
Totilas maakt binnen afzienbare tijd zijn rentree, maar deelname aan de Wereldruiterspelen lijkt uitgesloten. Daarvoor zou dressuurruiter Matthias Rath met Totilas half mei aan de Duitse kampioenschappen moeten deelnemen. ‘Dat kan niet. Het zou belachelijk zijn Totilas nu al drie proeven te laten uitvoeren’, meldde Paul Schockemöhle, sinds 2010 eigenaar van het toppaard, woensdag.

Totilas, het duurste dressuurpaard ter wereld, waarmee Edward Gal grote successen behaalde, is door blessureleed al 2 jaar niet meer in wedstrijden uitgekomen. De Duitse bondscoach Monica Theodorescu heeft deelname aan de nationale kampioenschappen als voorwaarde gesteld voor selectie voor de Wereldruiterspelen. ,,Eind mei, begin juni verwacht ik Totilas terug in de ring, als alles normaal verloopt”, aldus Schockemöhle.

Bron: Hoefslag/ANP
23-4-2014 07:22:09 (11 gelezen)
Vorige week is de Oldenburger hengst Heslegards Rubin overleden. De hengst werd in 1994 in Duitsland geboren. Vier jaar later werd hij bij het DWB goedgekeurd, waarna hij verkocht werd aan stoeterij Heslegard waar hij ruim tien jaar lang merries bediende.

Als vierjarige won Heslegards Rubin (Rubinstein x Inschallah AA) het Deense kampioenschap voor paarden met een 8 voor de stap, een 10 voor de draf en de galop, een 9,5 voor rijdbaarheid en een 10 voor aanleg. De schimmel maakte zijn Grand Prix-debuut toen hij acht jaar was, onder het zadel van Anne Grethe Törnblad. Op het Deens kampioenschap verscheen hij daarna met Joachim Thomsen onder het zadel. Een jaar later won hij met Patrik Kittel het Nordic Baltic kampioenschap. Daarna nam de Zweedse ruiter Gustaf Johansson hem over en dekte hij vanaf dat moment vooral in Zweden. Zijn meest bekende nakomeling is Heslegards Rolex, die in 2009 meedeed in Verden. Als zevenjarige werd hij als toekomstig Grand Prix-paard verkocht aan de Mexicaanse amazone Bernadette Pujals.

‘Afgelopen winter kreeg hij een ontsteking aan een van zijn achterbenen, waardoor hij zich niet meer lekker kon bewegen, maar hij voelde zich verder wel goed. Maar blijkbaar had hij nu zijn balans verloren toen hij opstond; we konden hem niet meer in de benen krijgen. Hij bleek zijn voet te hebben gebroken en moesten hem laten inslapen.

Bron: Eurodressage/Hoefslag

23-4-2014 07:21:48 (6 gelezen)
Op de Subtop wedstrijd in Veendam won Benjamin Bakker gisteren met Ulissa (v. Olivi) zowel de ZZ-Zwaar proef 38 (66,0%) als de gecombineerde ZZ-Z proef 37/Intermediair I (70,43%). Laura Quint stond bovenaan bij de Junioren. Met Velazquez (v. Krack C) behaalde ze 66, 01% en met Winnetou Q (v. Rodium) 64,32%. In de Prix St.Georges waren Trea Mulder-Dolsma en haar Brinkhof’s Zaira (v. Don Romantic) de besten met 66.91%.

Mooie proef van Bakker
Benjamin Bakker reed een geweldige ZZ-Z proef 37 met Olivi-dochter Ulissa, die hij eind vorig jaar overnam van Adelinde Cornelissen. In de winter startte hij de merrie met succes in het ZZ-Licht en werd daarin indoor kampioen van Friesland. Nu laat de combinatie zien ook in het ZZ Zwaar prima uit de voeten te kunnen: 70,43% is een prachtige score. Tweede werd Trea Mulder Dolsma; zij reed een Inter I-proef. ‘Zaartje, zoals we haar noemen, was met losrijden heel fijn. In de proef ging het niet slecht, maar toch was ik niet helemaal tevreden. Ik kwam niet lekker in de eerste pirouette en toen ging de tweede ook niet mooi. Het lag niet aan Zaira hoor, ik reed zelf gewoon niet goed.’ De score voor deze proef was 65,66% en een uiteindelijke tweede plaats. Derde met haar ZZ-Z proef werd Annet Koning met Sebastiaan R (v. Flemmingh) met 63,71%, gevolgd door Corrie Rave met Aragon W (LT v, Weltino) met 6,283% en Stephanie Berends met Sipko’s Armani (ZZ-Z v. Tchaikovsky) met 62,29%.

Proef 38 werd eveneens op naam geschreven door Benjamin Bakker, deze keer met een score van 66%. Stephanie Berends kon zich nu als tweede opstellen (64%). De Fries Petrus PJ (v. Heinse) werd derde met amazone Harmina Holwerda. Zijn score bedroeg 61,86%. Het blauwe lint was voor Nynke Tilma met V8 RW (v. Polansky) met 60,57%.

’Niets wat Zaira niet kan’
In de Prix St.Georges stond Zaira van Trea Mulder-Dolsma er net even scherper aan dan in de Inter, waardoor het resultaat hoger uitviel: 66,91%. ‘Elke maand rij ik 2,5 uur naar Schijndel om les te krijgen van Madeleine Witte. Zij zegt dat er niets is wat Zaira niet kan, alles moet alleen nog mooi op z’n plek vallen. Zaartje is van mezelf, er staat geen druk achter van een eigenaar of zo. Ze is pas tien, dus we nemen de tijd voordat we naar de Grand Prix gaan. Passage doet ze al met twee vingers in de neus en ook de piaffe zit er al in.’ Mulder heeft de merrie al vanaf dat ze 4,5 is. ‘Ze was zadelmak, maar je moest heel vlug zijn met opstijgen. Onze stalamazone Marrit Reusien heeft er eerst een tijdje mee gereden en haar in de L1 uitgebracht. Daarna heb ik haar overgenomen en ben ik haar gaan starten vanaf de L2.’ Zaira is van Don Romantic uit een Contango x Jetset D-keurmerrie uit de fokkerij van Emmy de Jeu. Zaartje zou dus ook maar zo een hele leuke moeder kunnen zijn. ‘Ja hoor, dat is ze al! We hebben hier een vierjarige dochter van Andretti staan: Faira. Die is op haar beurt drachtig van Fellini. Zaira wordt dus zelfs al oma! Nu ze zo lekker loopt laten we haar niet dekken. Dat kan altijd nog een keer.’

Tweede in deze proef werd Ykje Baron met Maiko-zoon De Mersken Wybren met 64,54%, waarmee ze nipt voorbleef op Franka Loos met GG Famous Dancer (v. Florencio I). Rolf Snijders werd derde met 63,22%. Hij reed op Dts Wonder (Sir Sinclair).

Quint en nog eens Quint!
Bij de Junioren won Laura Quint met de KWPN-hengst Velazquez. De twee vormen steeds meer een combinatie en de laatste tijd worden continu scores hoger dan 65% gehaald. Nu toverden juryleden Cor Jager en Hanneke Gerritsen 66,01% uit de hoed. Ook de tweede plek was voor de zestienjarige amazone uit Arnhem. 64,43% was er voor Winnetou Q (v. Rhodium), die ze pas enkele maanden rijdt. Dominique Filion had de ruin eerst onder het zadel. Zij begeleidt de combinatie dan ook.

Bron: De Hoefslag cd

Grace Mansolein is een dochter van Rhodium.
Copyright © 2004-2014 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.