Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 1007 »
24-4-2015 06:31:30 (23 gelezen)
Afgelopen weekend 18 en 19 april kwamen Larisse en Delios uit tijdens
twee verschillende dressuurcompetities. De voorbereiding was helaas niet optimaal, omdat Delios de week daarvoor andere, speciale, ijzers had gekregen en daarom minder intensief mocht werken. Larisse had zich al ingeschreven voor de beide competities en besloot toch gewoon te starten.
Zaterdag reden ze een Amateur 3 Imposée B proef, B/ L klasse in Nederland, met vier deelnemers, gehouden in Remiremont. Delios liep best fijn tijdens het losrijden, maar eenmaal in de baan werd hij zeer gespannen. Hij sloot zich af voor alle hulpen en kreeg veel spanning in zijn rug en hals.
"Een proef die alles behalve fijn verliep. Maar het is weer een ervaring erbij" aldus Larisse. Per toeval was Larisse haar coach Ron Bekink ook aanwezig op dit concours, omdat één van zijn jonge paarden aan de start kwam. Hij gaf Larisse nog wat extra tips en huiswerk voor het concours van de volgende dag. " Ik rekende uiteraard niet op een klassering van deze proef, want voor mijn gevoel was het de slechtste proef die we tot nu toe gereden hebben, daarom was ik aangenaam verrast dat we toch nog tweede werden in het eindklassement met een gemiddeld percentage van 64,750%
Zondag was het concours in Valentin bij Besançon. Hier konden Larisse en Delios twee proeven starten. De eerste proef was wederom de Amateur 3 Imposée B proef, B/ L klasse in Nederland. Met slechts twee deelnemers waaronder Larisse, weinig concurrentie. " Ik heb de tips van mijn coach uiteraard ter harte genomen en heb Delios met losrijden laag en rond over de rug gereden. Dit pakte hij deze keer fijn op en hij kon zich echt ontspannen. Eemaal in de baan bleef
hij goed bij de les en liet zijn rug gelukkig los. "We konden een hele fijne proef rijden. Voor mijn gevoel de beste die we tot op dat moment hadden gereden. Ik was super trots op Delios, hij was zo fijn aan de hulpen en de overgangen van draf naar galop en visa versa deed hij echt super" aldus Larisse. De jury deelde die mening en gaf Larisse nog een extra compliment over de mooi gereden proef, die beoordeeld werd met een mooie 66,500 %, goed voor de overwinning!
In de middag was het tijd voor de Amateur 3 Imposée A proef, L-2 / M-1 klasse in Nederland, met vijf deelnemers totaal. Larisse kwam als tweede aan de start en ook nu liep Delios een super proef. "Wauw" dacht ik onderweg in mijn proef, "wat loopt hij fijn! Mooi aan de hulpen naar voren en over zijn rug, alleen de gebroken lijn in contra-galop linksom ging niet helemaal goed omdat hij bij X terugviel in draf, maar verder een foutloze proef. Ik heb echt zo genoten van dit moment" aldus Larisse. Toen de uitslagen bekend werden gemaakt was Larisse dolblij, hun beste proef ooit werd beloond met een gemiddeld percentage van 69,500% wederom een overwinning! En ruim 3% boven de nummer twee. Een succesvol weekend dus voor de combinatie die op zaterdag met de tweede prijs naar huis mocht en op zondag dubbel de winst pakte!
21-4-2015 18:00:12 (11 gelezen)
Op de hengstenshow van het AES (Anglo European Studbook) in Schijndel is de hengst Marome NW uitgeroepen tot AES Hengst van het Jaar. De 21-jarige hengst werd gefokt door Willy Sidorak en is in eigendom van de familie Bruggink. In het verleden presteerde Marome NW op het hoogste niveau onder Gert-Jan Bruggink. Het duo won onder andere het NK Young Riders en het Open Benelux Kampioenschap in Den Haag in 2005. Daarnaast werd Marome geplaatst in wedstrijden in Zwolle, Aarhus, Madrid, Mannheim, La Baule, Rotterdam, Den Bosch en Geesteren.

De bekendste nakomelingen van de hengst zijn volle broer en zus Vampire en Andrea, die beiden met Gert-Jan in het zadel op het hoogste niveau lopen en liepen. Andrea werd in 2013 verkocht aan Al Sharbatly (foto). Met name aan deze twee toppers heeft het AES haar zesde plek op de WBFSH-ranking springpaarden in 2014 te danken. Ook zoon Anton viert de laatste tijd successen; hij won onder andere maar liefst vier ton op het prestigieuze Spruce Meadows en ruim 3,5 ton in Thermal vorige maand. Hij wordt uitgebracht door Jaime Azcarraga.

Marome staat ter dekking op de Dinkelhoeve in Denemarken.

AES/Hoefslag
21-4-2015 17:59:24 (12 gelezen)
Vorige week overleed de Trakehner hengst Showmaster (Kostolany x Ibikus). In de dressuursport werd hij in de Zware Tour uitgebracht door Christian Pläge en Petra Siebert. Daarvoor was hij als jong paard reservekampioen van het Trakehner Verband. Ondanks zijn sportieve sccesssen was de halfbroer van Gribaldi nauwelijks populair bij de fokkers. Veertien dochters werden ingeschreven bij Duitse stamboeken; tien van zijn nakomelingen waren succesvol in de sport, zoals zijn zoon Showtime.

De hengst stond ter dekking op Gestüt Hämelschenburg, waar hij ook geboren werd. Showmaster werd 25 jaar oud.

Zuechterforum/Hoefslag
21-4-2015 17:58:10 (11 gelezen)
n een interview met de Duitse krant Welt am Sonntag noemt paardenmagnaat Paul Schockemöhle het topdressuurpaard Totilas een slechte investering. De 70-jarige Schockemöhle heeft de zwarte Gribaldi-zoon in mede-eigendom met Ann-Kathrin Linsenhoff en Klaus-Martin Rath. Volgens geruchten zou er zo’n 9 miljoen euro zijn neergelegd voor de hengst. Na aankoop nam Matthias Alexander Rath plaats in het zadel van Totilas, die voorheen onder Edward Gal aan de lopende band wereldrecords en wereldtitels binnen sleepte. De verwachtingen voor de nieuw gevormde combinatie waren hooggespannen, maar het succes viel tegen.

‘Alles wat maar mis kon gaan, ging ook daadwerkelijk fout. Voor aankoop was Totilas nog het beste dressuurpaard ter wereld. Linsenhoff kocht de sportrechten, terwijl Schockemöhle zich hoofdzakelijk met het dekken bemoeide.

De inmiddels vijftienjarige hengst zou geplaagd worden door blessureleed en het is nog maar de vraag of hij ooit terugkeert in de sport. Volgens Schockemöhle zal de hengst dit jaar zijn rentree maken in de sport. Lukt dit niet, dan is hij volgend jaar weer beschikbaar voor de dekdienst. ‘Ja, ik durf het nu wel toe te geven. Totilas was een slechte investering, maar ik heb er geen grijze haren van gekregen. Die had ik voor de aankoop ook al.’

Bron: Hoefslag/Ludwigs Reitwelten
20-4-2015 20:55:48 (10 gelezen)
George, de publiekslieveling van de laatste hengstenkeuringen bij het BWP en Zangersheide, verhuist naar Stoeterij Zangersheide in Lanaken. Een samenwerking tussen de Stephex Stables, Haras de la Pomme en Stoeterij Zangersheide maakt het voor fokkers wereldwijd mogelijk om deze jonge hengst vast te leggen in de fokkerij.

Judy Ann Melchior: “Voor onze fokkers zijn we steeds op zoek naar aparte jonge hengsten. We kochten de laatste jaren enkele fantastische paarden aan op keuringen in binnen- en buitenland. Een zoon van Kannan hadden we tot voor kort niet in de collectie maar met George Z halen we meteen het beste Kannan-bloed in huis dat op de markt te vinden is.”

Bron: Zangersheide
Copyright © 2004-2014 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.