Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 558 »
21-6-2017 08:06:55 (19 gelezen)
Onze Keur merrie Brinn Mansolein (v. Kaloubet D'Tourelle uit Silexa van Calvados) is wederom drachtig van de Zangersheide hengst Casual Chic Z (Castino). In 2016 kreeg Brinn ook al een veulen van Casual Chic Z. Deze Cara Mansolein Z werd dit jaar verkocht naar Nederland. Ze behaalde hoge cijfers tijdens het Z-Festival in België en kon uitzonderlijk goed bewegen. Ook op een paar kleine grondbalkjes toonde dit veulen al extreem veel springkwaliteit !
We zijn dan ook super blij dat we volgend jaar een volle broer of zus mogen verwachten van Cara Mansolein Z!
Brinn Mansolein verwacht medio april 2018 haar veulen.

Hengst Casual Chic ZCara Mansolein nakomeling van Casual Chic Z

17-6-2017 07:08:23 (218 gelezen)
Met groot verdriet hebben we woensdag 14 juni moeten besluiten om onze stammerrie Attentia in te laten slapen. De imposante Holsteinermerrie die dit jaar 23 jaar was geworden en sinds enkele jaren van haar pensioen genoot, werd s' ochtends vroeg in de wei aangetroffen met een zware koliek. Ondanks alle inspanningen werd al snel duidelijk dat de merrie niet te redden zou zijn, en werd er , in het belang van Attentia, besloten haar uit haar lijden te verlossen. In haar vertrouwde omgeving op eigen erf en omringd door ons is zij heengegaan.
Ontdaan blijven wij achter, want Attentia heeft altijd een hoofdrol gespeeld in onze stal en fokkerij.
Bijna 14 jaar lang mochten wij van Attentia genieten. Ze was de " grote moeder " van de kudde. Jong en oud voelde zich veilig bij haar. Ze gaf rust en stabiliteit aan de kudde en voedde de jonge paarden op. Ze was een wijze merrie met een groot hart en een gouden karakter. Een paard uit duizenden, zo bijzonder en speciaal.
Ze laat een gat achter diat moeilijk op te vullen zal zijn.
Attentia blijft voor altijd in onze gedachten en in ons hart. We danken haar voor alle mooie jaren en de prachtige nakomelingen die ze ons bracht. Haar dochter Riannin Mansolein en Brianne Mansolein Z zullen in haar voetsporen treden en de herinneringen aan hun moeder levend houden.

AttentiaAttentiaAttentiaAttentia17-6-2017 06:57:38 (27 gelezen)
Hengst Obama COnze Keur merrie Cristal Mansolein (Kaloubet D'Tourelle uit Wendela A van Manhattan) is ook definitief drachtig bevonden. Ze verwacht eind maart 2018 haar veulen van de jonge hengst Obama C. We zagen deze hengst toen hij ter goedkeuring werd aangeboden bij Zangersheide afgelopen hengstenkeuring maart. Hij kwam binnen en Larisse zei meteen "die moeten we hebben!". Een hengst met zeer veel uitstraling, ras en zeer veel kwalitet in beweging. Daarnaast toonde Obama C beide dagen zeer veel reflexen en vermogen tijdens het vrijspringen. Hij werd met vlag en wimpel goedgekeurd door de hengstenkeuringscommissie.
We verwachten uit deze combinatie een zeer chique en rassig veulen met veel gummie en souplesse, die als een ware sportatleet zal opvallen op de sprong. We hopen op een hengstveulen.


16-6-2017 13:33:49 (28 gelezen)
Brianne Mansolein Z drachtig van Brunetti ZOnze 3 jr. merrie Brianne Mansolein Z (Big Star jr. uit Attentia van Athlet Z) is dit seizoen voor het eerst ingezet voor onze fokkerij, om samen met haar halfzus Riannin Mansolein (Totoche du banney uit Attentia van Athlet Z), de lijn voort te zetten van onze Holsteiner stammerrie Attentia.
Brianne Mansolein Z is een sterk gebouwde, aansprekende jonge merrie die vanaf veulen af aan zeer veel techniek en vermogen liet zien op de sprong. Haar bloedlijn bestaat daarnaast uit louter toppaarden.
We zijn dan ook trots dat zij drachtig is geworden van de veelbelovende nieuwe ster van Zangersheide, Brunetti Z (Balou's Bellini x Arpeggio)! Brianne verwacht medio maart 2018 haar eerste veulen.


16-6-2017 07:03:45 (28 gelezen)
Ike Fleur Mansolein behaald 67 procent in 4 jr. competitieOp zaterdag 10 juni kwam Ike Fleur Mansolein (v. Supério uit Zonne Fleur van Tango x Flemmingh) aan de start met Larisse tijdens "De Grande National de Rosières aux Salines". Op dit grote nationale 3 daagse dressuurconcours was een groot deel van de Franse topruiters en amazones aanwezig met hun beste paarden.
Een imposant concours met een internationaal tintje. Indrukkend dus ook voor jonge paarden zoals Ike Fleur Mansolein, die hier aan haar pas tweede concours deelnam. Met veel paarden, van alle niveaus denkbaar, samen in een de losrij piste een drukte vanjewelste. Ike Fleur was dus ook erg onder de indruk, maar deed ondanks haar terechte spanning haar best op de hulpen van haar amazone te blijven.
Helaas sloop deze spanning ook wat mee in de wedstrijdpiste. Ondanks dat Larisse er een stuk meer aan moest rijden ditmaal, zette de combinatie toch een nette proef neer, die beslist wat minder was afgewerkt dan hun debuut in Cernay drie weken daarvoor.
Toch was de jury te spreken over de pas 4 jarige merrie en beloonde haar met een percentage van 67% en een tweede premie. Een goede leerschool, met toch een mooi resultaat.
Over twee weken komen ze nog één keer uit in deze Cycle Libre 4 jarige dressuurpaarden competitie, en daarna krijgt Ike Fleur Mansolein een welverdiende vakantie!

15-6-2017 07:30:58 (21 gelezen)
De negen jarige zwarte NRPS merrie Nisha Mansolein (v. Bazra van Wehl) heeft onlangs haar debuut gemaakt in de endurance sport, met haar eigenaresse Christine Parisot. Op 11 juni kwamen ze aan start in een Club 2 (20 km.) wedstrijd gehouden in het Franse Recologne-lès-Rioz. In totaal kwamen er 28 deelnemers aan start. Nisha Mansolein en haar amazone finishten goed en bemachtigden een mooie 6e plaats in het eindklassement.
Nisha MansoleinNisha Mansolein14-6-2017 07:37:23 (18 gelezen)
Lorraine Mansolein Z nu Z-2 dressuur startgerechtigdChristel en haar merrie Lorraine Mansolein Z (Lovefever III uit de Keur merrie Ulicator de Fauntane K van Alligator de Fontaine) gaan als een speer in de dressuurring. De combinatie maakt niet lang geleden pas hun overstap naar de klasse Z-1 dressuur, maar zijn nu al weer gerechtigd om Z-2 te starten!
Zo wonnen ze onlangs een Z-1 proef met 61,47% en werden ze tijdens datzelfde concours nog tweede met 62,79%
En tijdens het concours in Hulten op 21 mei ging de combinatie ook zeer goed van start. Hier wonnen ze beide Z-1 proeven met percentages van 65,44% en 63,68% ! Nu zijn alle 14 winstpunten binnen en zijn ze officieel Z-2 dressuur gerechtigd.
Van harte gefeliciteerd met deze mooie resultaten Christel, Lorraine Mansolein en haar team!14-6-2017 07:22:52 (15 gelezen)
Vivre Mansolein Z zestiende in het Z-eventingOp 4 juni verscheen Vivre Mansolein Z (V Alba R uit Riannin Mansolein van Totoche du Banney) aan de start op een Amateur 1 eventingconcours (vergelijkbaar tussen Z-eventing en 1* niv. in NL). Het was de eerste keer voor Vivre Mansolein Z en zijn amazone Artemisia op dit niveau en dus best een beetje spannend. Maar ze zetten een mooi resultaat neer. Met 53,60 punten voor de dressuur en helaas één balk in het springparcours. De cross echtet verliep super, daar is Vivre Mansolein Z echt in zijn element. Uiteindelijk verdiende n ze een mooie 16de plaats in het klassement met 31 deelnemers. Bravo aan Vivre et Artemisia !
13-6-2017 07:36:45 (41 gelezen)
Dorinthe Mansolein foutloos in het 1m20Op 26 mei in het Franse Rahon verschenen Dorinthe Mansolein (Tangelo van de Zuuthoeve uit Attentia van Athlet Z) en haar eigenaresse Camille Hasle aan de start in een 1m10 en 1m20 parcours. En niet zonder succes, want de combinatie wist zowel het opwarmrondje in het 1m10 als het parcours op 1m20 niveau op hun naam te schrijven door beide malen foutloos te blijven!
Op korte termijn zullen ze de overstap maken naar 1m30!

12-6-2017 06:36:38 (46 gelezen)
Onze dressuur fokmerrie Zonne Fleur (Glock's Tango x Flemmingh x Purioso) is onlangs definitief drachtig gescand van de tophengst Ferdeaux (Bordeaux x Ferro). We zijn ontzettend blij met deze dracht. Zonne Fleur heeft ons reeds meerdere extreem fijne dressuurpaarden gebracht en lijkt zich zeer sterk te vererven in zowel karakter, exterieur als in beweging.
We verwachten een spectaculair veulen met veel ras uitstraling en elegantie. Een veulen wat straalt en over een luxe en correct exterieur zal beschikken en zal uitblinken in beweging.
Nu is het afwachten tot en met maart 2018, hopend op een voorspoedige dracht.

hengst Fedeauxhengst FedeauxCopyright © 2004-2016 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.