Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 548 »
3-12-2016 11:00:00 (4 gelezen)
Uit een totaal van negen Ferdeaux-zonen kregen er vandaag vijf een uitnodiging voor de tweede bezichtiging. Na vier dagen selecteren is het voorlopige totaal op 92 dressuurhengsten gekomen.

Gebrek aan afdruk en lichaamsgebruik
Het was de dag van nakomelingen van zonen uit vooral de F- en de E-jaargangen, voor diverse hengsten de eerste jaargang.Zoals Expression, die hoge ogen gooit in de sport onder Diederik van Silfhout maar wiens zonen niet al te sterk voor de dag kwamen vandaag. Vooral in galop ontbrak nog wel eens aan afdruk en lichaamsgebruik.

Een positieve uitzondering daarop was onder meer de met veel houding, ruimte en afdruk bewegende Jack Sparrow (mv.Vivaldi) van fokker H. Veurink, Riekus en Ilonka Veninga en Matty Marissink. Deze sympathieke vos kreeg applaus maar het is gezien zijn pedigree, per abuis gefokt uit zowel een zoon als dochter afstammend van Vivaldi, nog maar de vraag hoe ver hij gaat komen.

Goede Ferdeaux-zonen
Ferdeaux wist de meeste indruk te maken als vaderdier vandaag. Bij zijn zonen was de galop vrijwel zonder uitzondering een sterk punt. Een blikvanger bleek Jumeaux S (mv.Jazz) van fokker Stal Van de Sande en H.P.M.L. Verspaardonk-van Zon, die met veel lichaamsgebruik galoppeert en in draf een goede houding met beentechniek combineert.

Ook de aansprekende Jackpot (Ferdeaux x Metall) van fokker M.A. van de Goor en Joop van Uytert liet zien over veel potentie te beschikken. Met afdruk, souplesse en houding sleepte hij zijn ticket voor Den Bosch met gemak binnen.

Ook minder ingezette hengsten uit de F-jaargang kregen zonen door, waaronder de Ampère-zoon Fellini die beide gepresenteerde zonen geselecteerd zag worden. Onder hen de scherp gemodelleerde, bergopwaarts bewegende Jetlag (mv.Florencio) van De Dalhoeve en Nico Witte.
Bloedspreiding

Apache leverde eveneens nog een overtuigende zoon vandaag. De interessant gefokte Joyfull-Els (mv.Hotline) van fokker A.J.M. aan de Stegge en mede-eigenaren Gerrit en Leontine ter Harmsel galoppeert met veel balans en beweegt met veel gedragenheid.

Van diverse buitenlandse hengsten konden, deels in het kader van de gewenste bloedspreiding, zonen uitgenodigd worden voor de volgende selectieronde. Onder hen de fijn galopperen en makkelijk changerende Fürstenball-zoon Johnny Walker (mv.Houston) van Resim Dressage.

Wellicht nog uitbreiding
‘We zijn blij van heel diverse hengsten zonen te kunnen hebben uitnodigen voor Den Bosch. Wellicht dat het aantal van 92 op de nakeuring nog kan worden uitgebreid maar met deze collectie zijn wij al heel tevreden’, sprak juryvoorzitter Bert Rutten na afloop van vier dagen selecteren.

Bron: Jenneke Smit voor Hoefslag
2-12-2016 11:00:00 (4 gelezen)
Op de dag van de Charmeurs en Desperado’s, was het de UB40-zoon El Capone die in de breedte de beste indruk wist te maken met zijn zonen uit zijn eerste jaargang. Vier van de zes kregen groen licht, naast 6 van de 24 Charmeurs en 5 van de 11 Desperado’s.

Tweederde ‘Nee’
In totaal gaf de hengstenkeuringscommissie aan 18 hengsten een uitnodiging voor de tweede bezichtiging. Op een volle dag met 64 hengsten kreeg daarmee ruim twee-derde ‘nee’ te horen. Te vaak moesten er opmerkingen op het exterieur, de bovenlijnen waren nogal eens aan de weke kant, of bewegingsvorm gemaakt worden.

Topaanvoerder Charmeur toonde een wisselende collectie, waarbij de gedragenheid nogal eens miste maar er toch een aantal hele fijne zonen in de baan verschenen. Zes daarvan zijn een ronde verder, waaronder de goed gemodelleerde en met veel houding bewegende J (mv.Rousseau) van M.A. van de Goor, die wel wat frans in de voorstand is.

Desperado’s en Dream Boys
Van de elf gepresenteerde Desperado’s konden er vijf genoeg overtuigen voor een ticket voor Den Bosch. De qua type wisselende hengsten vielen over het algemeen op met hun goede galop en grootramige modellen. De Desperado-zoon James Bond O (mv.Hemmingway) van Vincent Wouters en A.J.C. Drost toonde naast een goede galop ook een lichtvoetige draf met daarin ruim voldoende houding.

Afgelopen zomer maakte Desperado’s jaargenoot Dream Boy een bijzondere indruk op de merriekeuringen, wat hij in de breedte nu niet helemaal wist door te trekken naar de eerste bezichtiging. Uit een aanbod van tien zonen konden twee goed gemodelleerde en met een goed lichaamsgebruik bewegende zonen worden geselecteerd.

Lichtvoetige El Capone’s
In de laatste drie groepen werden zes zonen uit de eerste jaargang van El Capone (v.UB40) gepresenteerd, waarvan er vier groen licht kregen. Zijn zonen vielen stuk voor stuk op met goed ontwikkelde modellen en een lichtvoetige bewegingsvorm. Meest opvallend was de met veel beentechniek, souplesse en houding bewegende Jewel Star (El Capone x Krack C), uit de bekende Landsvrouwe-stam.

Bron: Jenneke Smit voor Hoefslag
1-12-2016 08:00:00 (4 gelezen)
Op de Duitse keuringen is Eugène Reesink geen vreemde. Vooral bij het Westfaler Verband is hij al ruim twintig jaar te vinden met zijn jonge hengstn. Zijn zelf gefokte hengst Valverde werd afgelopen weekend kampioen.

‘Jaarlijks hebben wij wel één of meerdere goedgekeurde hengsten. Het wordt met de jaren door leuker, omdat er selectiever gekeurd wordt en de kwaliteit erg omhoog is gegaan,’ vertelt Reesink. Het succes van Reesink is terug te zien in onder andere de imponerende All At Once, de Verden-toppers Don Juan de Hus en Florencio, de Westfaler kampioen Dubrovnik NRW (v. Diamond Hit), de Grand Prix-hengst Florenciano en de twee kanshebbers voor het Burg-Pokal (Vitalis en Franziskus), die van zijn stal af komen.

Kampioen Valverde
Dit jaar was een uniek moment voor Reesink. Zijn eigen fokproduct werd kampioen op de hengstenkeuring in Westfalen. Dat is op zich natuurlijk al zeer bijzonder, maar zowel vader (Vitalis) als moeders vader (Ampère) stonden ook nog eens in hun jonge jaren op stal bij Reesink. ‘Ik kocht de grootmoeder van Valverde en dekte haar met Ampère,’ legt de hengstenhouder uit. ‘De Ampère-merrie heb ik op haar beurt weer in mede-eigendom met Rob van Puijenbroek, daarom is hij mede-fokker van Valverde.’

‘Valverde is altijd een goed bewegend paard geweest, maar in mijn ogen kwam hij net als ieder ander jong paard uit de weide: dik en met lange manen,’ grapt Reesink. ‘Hij is goed opgedroogd en wat hem zo bijzonder maakt is dat hij één van de meest complete paarden is die ik ooit heb gehad. Hij heeft een goede afstamming, is zeer gezond, heeft een fijn en relaxt karakter en uiteraard ook goede gangen.’

‘Nu gaat het geld kosten’
‘Heel wat jaren terug werden er zes van mijn hengsten aangewezen voor het verrichtngsonderzoek van het KWPN. Ik was heel blij met het grote aantal, maar mijn vrouw was daar iets sceptischer over en zei cynisch: “En nu gaat het geld kosten!”, daar had ze ook zeker gelijk in!’ zegt Reesink lachend. ‘Met zo veel hengsten kunnen het niet allemaal uitschieters zijn. De aantallen zijn inmiddels niet meer belangrijk voor mij. Van de acht hengsten zijn er dit jaar vijf goedgekeurd in Duitsland. Dat aantal is natuurlijk leuk, maar dat het hengsten zijn ‘waar het om gaat’ is nog leuker. Dat maakt deze jaargang goed, de kwaliteit en niet zo zeer het aantal. Ik heb liever een paar aparte en opvallende hengsten dan veel hengsten die weinig dekken en uiteindelijk in de middenmoot terecht komen.’

Zo werd er naast Valverde een Vivaldi uit een Donnerschwee-moeder geprimeerd en werd de De Niro x Sandro Hit verkocht aan de sponsor van Isabell Werth. ‘Het is veel leuker om te werken met kwaliteit, daar doe je het allemaal voor!’

Valverde naar HK KWPN
Ook op de KWPN hengstenkeuring lopen er dit jaar weer hengsten mee uit de stallen van Reesink. Van de vijf aangemelde hengsten is de Gandhi x Don Vino gisteren al doorverwezen naar de tweede bezichtiging in Den Bosch. Van de hengsten die in het buitenland zijn voorgesteld is kampioen Valverde het enige paard dat ook meedoet bij het KWPN, hij verschijnt zaterdag in de baan.

Altijd blijven selecteren!
Vanaf de inkoop, of zelfs geboorte, begint het selecteren al voor Reesink. Hij kijkt niet naar één specifiek punt waar de hengst aan moet voldoen maar hij zoekt naar het complete plaatje, waarbij de afstamming, het goede model en de beweging bovenop staan. De gezondheid van de paarden wordt vanaf tweejarige leeftijd bekeken en de normale bewegers zullen simpelweg niet mee gaan.

Voor beginnende fokkers die hun hengst willen aanbieden op een keuring, heeft Reesink het volgende advies: Laat je bijstaan door iemand die het vaak gedaan heeft! Goede begeleiding is heel belangrijk. ‘Het aller moeilijkste is vaak het thuis selecteren van je hengst. Je moet kritisch zijn op je eigen paard, vaak zijn het wel leuke paarden maar ontbreekt net de wow-factor. Zo zie je kleinere fokkers naar de hengstenkeuringen gaan met te hoge verwachtingen, dus laat je altijd goed begeleiden,’ vertelt de inmiddels ervaren hengstenhouder. ‘Ervaren hengstenhouders denken vaak dat ze ook met ‘wel leuke’ hengsten naar de keuring gaan, pas als ze hun hengsten kunnen vergelijken met die van anderen blijkt het dat ze kwalitatief hoogwaardige paarden bij zich hebben. Dit komt doordat ze steeds zo kritisch selecteren en niet ‘bedrijfsblind’ zijn.’

Bron: Timo Martis voor Hoefslag
30-11-2016 10:50:00 (4 gelezen)
Op de eerste dag van de eerste bezichtiging zijn 31 van de 59 gepresenteerde dressuurhengsten geselecteerd voor de tweede selectieronde in Den Bosch. Een royale oogst waarbij zonen van bewezen hengsten positief opvielen.

Bewezen verervers
Topvererver Negro kreeg vier van de zeven gepresenteerde zonen door naar de tweede bezichtiging. Zij vielen op met hun sterke bewegingsvorm en werden stuk voor stuk mooier in beweging. Rijk gemodelleerd is de interessant gefokte Joshua (Negro x Jazz), een kleinzoon van de bekende Flemmingh-dochter Rilena. Hij beweegt met kracht en houding. Met die eigenschappen maakten ook de zonen van Johnson een goede indruk. Van hem mogen eveneens vier zonen door. Eén daarvan is Justus de Jeu (Johnson x Florencio) van Emmy de Jeu en Wendy McAuliffe, een volle broer van de KWPN-hengst Firestone, die lossigheid en expressie liet zien in beweging.

Tevreden commissie
‘We zijn de eerste bezichtiging goed begonnen vandaag. Op het straatje hoefden we weinig opmerkingen over het fundament te maken en ook de grootramige modellen vielen over het algemeen positief op. Daar hebben we vanmiddag bij het vrij bewegen goed op kunnen selecteren, langgelijnde modellen met daarbij een goede bergopwaartse bewegingsvorm’, sprak juryvoorzitter Bert Rutten.

Twee keer applaus
Van Vivaldi mogen drie zonen door, waaronder de goed gemodelleerde Jaguar VDP (Vivaldi x Olivi) van Arend en Arend-Jan van de Pol. Ook Zhivago presenteerde goede zonen, waaronder de met veel lichaamsgebruik bewegende eyecatcher Z (Zhivago x Locato) die terecht applaus kreeg van het publiek. Dat gebeurde ook bij de stoere, sterk bewegende Ravel-zoon Joop! TC (mv.Krack C) van Tim Coomans die veel houding maakt en een krachtige galop heeft. Ook de Olympische hengst Uthopia (v.Metall) presenteerde een aansprekende, lichtvoetige zoon die door mag naar Den Bosch. Deze Jonkheer ter Kwincke (mv.UB40) komt uit een halfzus van Johnson en toonde veel houding in beweging. Van Lord Leatherdale, die twee zonen door kreeg, maakte de expressieve Jordy HBC (mv.Metall) van HBC Stal en Van Olst een goede indruk met zijn gebalanceerde galop.

Bron: Jenneke Smit voor Hoefslag
30-11-2016 09:50:00 (4 gelezen)
Naar aanleiding van het bericht over de hengst Invershin (Charmeur x Balzflug), die tijdens een tussenbeoordeling steigerend vastgelegd werd waarna de kritiek op zijn 9 voor rijdbaarheid en instelling niet van de lucht was, licht Marian Dorresteijn, lid van de hengstenkeuringscommissie, dit cijfer nog eens toe.

‘Invershin maakte gedurende het hele onderzoek een zeer positieve indruk’, vertelt zij. ‘Hij werd vrij groen aangeleverd en maakte heel veel progressie, dankzij zijn intelligentie en wil om mee te werken. Hij was een heel prettig paard om mee te werken; de ruiters waren ook erg enthousiast over hem.’

Zere plek in de rug
Dorresteijn vervolgt: ‘Eén dag vormde de spreekwoordelijke uitzondering. Invershin kwam omhoog toen zijn amazone nog maar net in het zadel zat en ook toen ze voorwaarts wilde rijden, steigerde hij. Dat was nu net de dag van een tussenbeoordeling, waarop er meer mensen kwamen kijken dan normaal en dat er dus blijkbaar ook foto’s genomen zijn. Invershin is meegenomen naar de kleine baan en daar gelongeerd en was daarna braaf, maar we merkten dat hij niet zo fijn bewoog dan anders. De veterinair heeft hem direct onderzocht, waarna de fysiotherapeut een zere plek in zijn rug behandeld heeft. De hengst was daarna weer zoals we van hem gewend waren.’

Fokdoel
‘Een paard met een wisselend karakter krijgt van ons geen 9 en eentje met een verkeerd karakter wordt echt niet goedgekeurd. Ons fokdoel is paarden met een bruikbaar karakter te fokken, paarden die bewerkbaar zijn en eerlijk. Gevaarlijke paarden willen we bij het KWPN niet hebben’, besluit ze.

Social media
Dorresteijn vindt het bijzonder jammer dat door de berichtgeving de indruk is gewekt dat de hengst niet goed tussen de oren zou zijn, want het tegendeel is waar. ‘Social media kunnen wat dat betreft veel teweegbrengen. De mensen die daar het hoogste woord voeren zijn helaas vaak niet degenen met de meeste kennis en zeker niet degenen die de hengsten dagelijks hebben meegemaakt.’

Bron: Hoefslag
24-11-2016 07:24:28 (22 gelezen)
De Isah Hengstencompetitiewedstrijd in Ermelo is vandaag van start gegaan met de gecombineerde klasse L/Z voor de Gelderse hengsten. Topfavoriet Henkie (v.Alexandro P) liep onder Adelinde Cornelissen met twee vingers in de neus naar de zege dankzij een mooie score van 87 punten.

Juryvoorzitter Johan Hamminga sprak enthousiast over de verrichting van de vierjarige KWPN-goedgekeurde hengst Henkie (Alexandro P uit Beaujamanda ster van Upperville, fokkers G. Hekkert uit Wijhe). “We hebben hier te maken met een bijzondere hengst, die over drie zeer goede basisgangen te beschikt. De stap is heel zuiver, met goede tact en hij stapt goed van achter naar voren. De draf is expressief en met goede tact en afdruk, en ook in galop weet Henkie te overtuigen met zijn gedragenheid, zuiverheid en balans. In het geheel zou de aanleuning nog iets smakelijker mogen maar het was een heel goede verrichting van Henkie en Adelinde Cornelissen.”

Edmundo tweede
De vierjarige Henkie deed vanzelfsprekend zijn verrichting op L-niveau. Zijn enige concurrent, de KWPN-goedgekeurde Edmundo (Upperville uit Satricia ster van Modern, fokker H.J. Schrieven Jr. uit Toldijk) onder Sabrina Melotti, liet een proef op Z-niveau zien. Met een totaalscore van 87 punten sloeg Henkie een duidelijk gat naar zijn palominokleurige concurrent, die uit kwam op 71 punten. Hij scoorde goed met zijn galop, waarbij hij beter op het achterbeen bleef dan in draf, en het ritme bleef goed behouden in de oefeningen zoals schouderbinnenwaarts.

De Isah Hengstencompetitie is live te volgen op KWPN.tv.

Bron: JS voor KWPN

Onze "spring" Keur merrie Ulicator de Fauntane K is drachtig van Henkie!
24-11-2016 07:22:17 (17 gelezen)
Wie anders dan Glock’s Toto Jr. kon naar voren treden als winnaar van de Isah Hengstencompetitie klasse M. Het ijverige bewegingstalent kwam onder Marieke van der Putten uit op een score van 89 punten.

De KWPN-goedgekeurde hengst Glock’s Toto Jr. (Totilas uit Desperada van Desperados, fokker Schmidt uit Naumburg) weet wat winnen is en dat leverde vandaag iets spanning op. Bij sommige onderdelen werd het toptalent haast té ijverig maar het talent is ongekend. “Het was weer een fantastisch optreden van Glock’s Toto Jr. en Marieke van der Putten. Hij heeft bijzonder veel aanleg en hij stapt opvallend goed. De draf heeft zeer veel expressie, waarbij hij af en toe iets té enthousiast werd. Ook de galop kenmerkt zich door pure kwaliteit, waarbij hij ook laat zien heel veel talent voor het verzamelen te hebben”, lichtte juryvoorzitter Gert van den Hoorn toe. Met een 9,5 voor de stap, een 9 voor de draf en aanleg, en 8.5-en voor de overige onderdelen kwam Glock’s Toto Jr. tot de winnende score van 89 punten.

Gedeelde tweede plaats
Met 84 punten deelden de KWPN-goedgekeurde hengsten Guardian S (Bodyguard Moorland uit Amadin S elite sport-dres IBOP-dres pref van Trento B, fokker Stal Van de Sande uit Liempde) onder Kirsten Brouwer en Governor (Totilas uit Orleans elite pref prest van Jazz, fokker J.B.J.M. Streppel uit Wilp) onder Adelinde Cornelissen de tweede plaats. Eerstgenoemde maakte een goede indruk dankzij zijn drie goede basisgangen met daarin veel swung, terwijl Governor punten scoorde met zijn zuivere bewegingsvorm, ontspannen verrichting en goede balans. Met 82 punten volgden de KWPN-goedgekeurde hengsten Geniaal (Vivaldi uit Wocky elite IBOP-dres van Biotop, fokker Fam. Traa uit Maren-Kessel), die opviel met lossigheid en fijne voorstelling, en de goed galopperende Galaxie (Jazz uit Zon Terra elite EPTM-dres pref van Future, fokker P. Bregman uit Benningbroek) de vierde plaats.

De Isah Hengstencompetitie is live te volgen op KWPN.tv. Lees meer in de komende editie van In de Strengen.

Bron: JS voor KWPN

Onze Ster Voorlopig Keur Prok merrie Vérité is drachtig van Glock's Toto jr! Daarnaast hebben wij dit jaar twee prachtige merrieveulens gekregen van Guardian S!
24-11-2016 07:19:47 (17 gelezen)
In het verrichtingsonderzoek liet de KWPN-goedgekeurde hengst Daily Diamond (v.Daily Deal) al geen enkele twijfel bestaan over zijn kwaliteiten. Onder Dana van Lierop pakte hij zojuist de eerste overwinning in de klasse L van de Isah Hengstencompetitie.

Met een totaalscore van 84 punten greep de KWPN-goedgekeurde hengst Daily Diamond (Daily Deal uit Fairy Tale van Fürst Heinrich, fokker J.H. Hormann uit Landesbergen) onder Dana van Lierop de overwinning in de klasse L. Hij liet een hele goede verrichting zien met veel swung, gemak en balans in beweging. “Het beeld is de gehele proef mooi bergopwaarts, hij stapt met een heel goed lichaamsgebruik en heeft veel balans en houding in beweging. De galop is lichtvoetig en daarin heeft hij ook veel techniek. Absoluut een heel compleet dressuurpaard met veel potentie”, sprak juryvoorzitter Gert van den Hoorn.

Opnieuw opvallende Totilas
Twee hengsten kwamen uit op een totaal van 83 punten. Vanwege hogere cijfers voor de basisgangen kon de KWPN-goedgekeurde hengst Trafalgar (Totilas uit Paola van Lord Loxley, fokker Haupt- und Landgestüt Stiftung Brandenburgisches uit Neustadt) met Marieke van der Putten als tweede opstellen. Opnieuw een opvallende zoon van Totilas. “Met name in de draf laat de hengst veel techniek, expressie, balans en atletisch vermogen zien. Als de werkwilligheid een apart onderdeel zou zijn, zouden we hem hiervoor een 10 hebben gegeven want daarmee blinkt hij zichtbaar uit. Ook de galop is mooi bergop en met veel balans.” De NRPS-gekeurde Don Joe (v.Diëgo) kwam onder Charlotte Fry op de derde plaats, na een correcte proef met goede galoponderdelen.

Lees meer in de komende editie van In de Strengen.

Bron: JS voor KWPN

Bashira Mansolein is drachtig van Trafalgar!
23-11-2016 07:53:43 (20 gelezen)
Zoï Snels en de vierjarige Chapeau TN wonnen afgelopen zomer al de Isah Cup en zetten vanavond hun succesreeks voort met een overwinning in de eerste wedstrijd van de Blom Hengstencompetitie in Ermelo. Met een eindscore van 51 punten, beoordeeld door Pieter Kersten en de Duitser Peter Teeuwen, was de Clearway-zoon de overtuigende winnaar.

“Chapeau TN laat zich opvallend makkelijk door het parcours leiden en doet steeds hetzelfde. Hij doet iedere keer precies wat hij moet doen. Echt een paard dat zijn job doet”, lichtte Pieter Kersten de beoordeling toe. Ruiter Zoï Snels straalde na afloop. “Je gaat toch als de winnaar van de Isah Cup hier naar toe, dus de verwachtingen zijn hoog. Chapeau was vandaag nog lang niet op zijn top, maar is een echte puntenspringer. Maar er zit nog veel meer in!”, verzekert Zoï Snels. Met zowel in de eerste als in de tweede ronde een 8,5 voor springen en 8,5 voor gaan tussen de hindernissen stond Chapeau TN (Clearway uit Vuttion Va v. Quintero, fokker Manfred von Allwoerden, Seedorf) fier bovenaan.

De tweede plaats was voor Hotspot (Hors la Loi II uit Hermione de la Pomme v. Nabab de Rêve, fokker Fam. Dingen, Sint-Oedenrode), die uitmuntend werd voorgesteld door Mathijs van Asten. In de eerste ronde liet de lichtvoetige vos al opvallende dingen zien met een 8 voor springen en 8,5 voor gaan tussen de hindernissen; in het tweede parcours was Hotspot met tweemaal een 8,5 zo mogelijk nog beter. “Een paard dat zich heel gemakkelijk laat rijden met veel balans in galop. Daarbij stelt Mathijs dit paard ook heel goed voor. Hotspot is zeer lichtvoetig en springt met een fijn lichaamsgebruik”, aldus de jury.

De hoogste punten voor het gaan tussen de hindernissen waren vanavond voor Hanley (Tornesch uit Charisma elite EPTM(spr) v. Cornet Obolensky, fokker M.C.G. van den Oetelaar, De Moer) en de Duitse amazone Caroline Müller. Zowel in de eerste als in de tweede ronde verdiende de Tornesch-zoon een 9 voor de rijderij, terwijl het springen in de eerste ronde een 7 waard was en in de tweede maar liefst een 8. “Hanley laat zich voorbeeldig door het parcours leiden. Een prachtige stille aanleuning en een paard met een heel mooie techniek. In de toekomst mag Hanley aan kracht nog wat winnen”, vond Pieter Kersten. Met 48 punten eindigden Hanley en Caroline Müller op de derde plek.

Robin Bril en de machtig springende Homerun (Vivant van de Heffinck uit Double-Quick ster sport(spr) v. Tangelo van de Zuuthoeve, fokker R. Bril, Westendorp) kwamen met 47,5 punten op de vierde plaats. Heathrow (Der Senaat III uit Zuhr v. Dollar dela Pierre, fokker J. Timmer Zweeloo) waardeerde zich onder Bart Bles in de tweede ronde duidelijk op en sprong voor een 8,5. Met 46,5 punten completeerde Heathrow de top vijf.

PW voor KWPN

Wendela A is drachtig van Chapeau TN! Een andere merrie bleef dit jaar helaas gust van Hanley, maar volgend seizoen zullen we opnieuw voor Hanley kiezen.
22-11-2016 06:58:36 (20 gelezen)
De nummer één van de wereld, Christian Ahlmann, voegde gisteren een overwinning in de wereldbekercyclus aan zijn palmares toe. Zijn partner was opnieuw de geweldige hengst Taloubet Z, die hem eerder al de wereldbeker bezorgde in 2011. Daarnaast maakte Taloubet deel uit van het zilveren EK-team vorig jaar en was er goud dit jaar in Rio met de Duitse ploeg.

Tien dingen die je niet wist over Taloubet:

1. In de ring is hij bloederig en knalt hij over het hout; daarbuiten is hij heel rustig. ‘Bijna té rustig’, aldus zijn ruiter.

2. Ooit was hij bang om over water te springen.

3. Deze weten we in ons land natuurlijk allemaal: hij werd gefokt door Cees Klaver uit Schoorl, ook de fokker van gouden Big Star.

4. Taloubet werd eerst door Christian’s echtgenote Judy-Ann Melchior gereden. Dat klikte niet, en dus nam hij in 2009 de teugels over.

5. Zijn ruiter zegt over hem: ‘Hij is ongelooflijk sterk, maar heeft een wat vlakke galop. Maar hij kan ontzettend goed schakelen. Een voordeel als je een extra pasje wilt maken tussen de hindernissen, of er juist een wilt weglaten.’

6. Zijn springvermogen en scope staan buiten kijf. ‘Ik hoef me nooit zorgen te maken of hij er niet over komt, of dat hij een afstand niet redt.’

7. In de training focust Christian op de dressuur. De nadruk voor de hengst met zijn lange lijf ligt op verzamelde oefeningen.

8. De vader van Taloubet is Galoubet A, een van de meest invloedrijke hengsten in de fokkerij van springpaarden. Ook Baloubet du Rouet en Quick Star (de vader van Big Star) stammen van hem.

9. ‘In de ring voelt hij niet alleen fysiek, maar ook mentaal aan als een jong paard, ook al is hij zestien jaar. Het is makkelijk om hem te trainen en fit te houden’, vertelt Ahlmann.

10. In Groot-Brittannië scoorde zijn zoon Premier Titanium 96,3 punten (van de max 100) in de finale voor vierjarigen.

Bron: Noellefloyd

De grootvererver Galoubet A is bij ons vertegenwoordigd in onze fokmerries Brinn Mansolein en Cristal Mansolein. Beide merries zijn dragend voor 2017. Brinn Mansolein van de SF hengst Captain Semilly en Cristal Mansolein van de GP hengst Asca Z. Beide merries zijn trouwens zelf gefokte door Haras Mansolein!
Copyright © 2004-2016 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.