Spring naar de inhoud

Nieuws


(1) 2 3 4 ... 516 »
5-10-2015 07:33:38 (4 gelezen)
Even leek het erop dat Scott Brash zijn zoveelste overwinning in een Grote Prijs mee naar huis zou nemen, maar Marco Kutscher zorgde gisteravond voor sensatie tijdens de slotrubriek van de vijfsterren Los Angeles Masters. Zeven combinaties mochten zich melden voor de barrage over het 1.60m parcours, waaronder grote namen als Kent Farrington, Patrice Delaveau en Olympisch kampioen Steve Guerdat. Scott Brash werd op voorhand al gezien als één van de topfavorieten. Deze rol maakte hij waar, want in het zadel van zijn negenjarige Indoctro-merrie Hello M’Lady, het paard waarmee hij onlangs nog de Global Champions Tour Grote Prijs van Monte Carlo op naam schreef, voltooide de Brit zijn ronde in een razendsnelle tijd van 37.93 seconden. Niemand leek meer in staat om deze prestatie te verbeteren, tot laatste starter Marco Kutscher en de dertienjarige KWPN gekeurde Van Gogh (v. Numero Uno) de ring betraden. De winnaars van de GCT Grote Prijs van Valkenswaard, waarbij het duo ook als laatste combinatie voor een verrassing zorgde, maakte opnieuw korte metten met het finaleparcours en doken met 37.04 seconden ruim onder de eindtijd van Brash en Hello M’Lady. Een prachtige overwinning voor Kutscher, die hiermee 148.500 harde Amerikaanse dollars mee naar huis mag nemen.

Kent Farrington en de eveneens KWPN gefokte Voyeur (v. Tolano van ‘t Riethof) waren voor eigen publiek goed voor de derde prijs, terwijl Guerdat en de negenjarige Kavalier (v. Kannan) aansloten op de vierde plaats. Sjeik Ali Bin Khalid Al Thani (Qatar) en First Devision (v. Andiamo) legden beslag op de vijfde plaats.

Harrie Smolders en Emerald (v. Diamant de Semilly) finishten met vier strafpunten in de basisronde. Dit leverde hen een uiteindelijke twaalfde plaats op.

Bron: Hoefslag

Onze Keur merrie Riannin Mansolein is drachtig van een Kannan-zoon, te weten George Z.


4-10-2015 12:00:00 (4 gelezen)
De driesterren Grote Prijs van Vilamoura (Portugal) is vanmiddag gewonnen door Laura Kraut. Samen met haar Cavalia (v. Vingino, voorheen onder het zadel bij Timothy Hendrix, kwam de Amerikaanse tot een eindtijd van 41.20 seconden in de tien deelnemers tellende barrage over 1.50m. René Tebbel en Air Chin Z (v. Air Jordan Z) volgden in 41.39 seconden op de tweede plaats, terwijl Braziliaan Bernardo Alves zijn sBs gefokte Vatson Sitte (v. Cardento) naar de derde plaats stuurde. Erika Lickhammer (Zweden) en Thriller P namen bezit van de vierde plaats, terwijl we Nick Skelton (Engeland) met Untouched (v. Untouchable) terug vinden op de vijfde plaats. Laatstgenoemde ruiter kwam tijdens dit concours tevens aan start met toppaard Big Star, die na langdurig blessureleed weer de nodige kilometers moet maken.

Frank Schuttert en Arc de Triomphe (v. Triomphe de Muze) waren met vier strafpunten goed voor de 25ste plaats en het beste Nederlandse resultaat.

Bron: Hoefslag

Untouched komt uit Holsteinerstam 4025, net als onze fokmerrie Attentia, die ons reeds tal van getalenteerde springpaarden heeft gebracht. Haar dochter Riannin Mansolein werd afgelopen jaar Keur op de Franse stamboekkeuring en is drachtig van de Kannan zoon George Z.
4-10-2015 07:30:00 (4 gelezen)
Big Star, het paard waarmee Nick Skelton een belangrijke bijdrage leverde aan het Olympisch teamgoud voor Engeland, maakte dit weekeinde zijn rentree in de sport. De zoon van Quick Star verscheen sinds de Global Champions Tour Grote Prijs van Estoril (2014) niet meer in de ring. De combinatie verscheen deze week echter op de startlijst voor de Champions Tour van Vilamoura, Portugal.

Skelton en Big Star deden het rustig aan in de 1.30m rubrieken, waarbij het duo weliswaar geen springfouten maakte, maar wel tijdstrafpunten noteerde. Het duo behaalde dan ook geen klasseringen, maar Skelton vertelde eerder al dat hij zijn paard wat rustige kilometers wil laten maken.

De twaalfjarige tophengst is nog altijd in eigendom van Beverley Widdowson. Naast Olympisch teamgoud in 2012 sprong Big Star in 2013 naar winst in de Grote Prijs van Aken. In september van hetzelfde jaar raakte de bruine echter negen maanden uit de roulatie wegens een beenblessure. Ondanks een voorzichtige herintroductie in de sport, viel het paard korte tijd later opnieuw uit omdat de blessure nog onvoldoende was hersteld. Dit betekende dat Skelton twee zomers lang aan de kant stond tijdens grote kampioenschappen, waaronder de wereldruiterspelen van 2014 en de Europese kampioenschappen van dit jaar.

Bron: Hoefslag

Wij hebben diverse nakomelingen van Big Star Junior, één van de weinige goedgekeurde zonen van Big Star. Zie Brianne Mansolein Z en Bravo Mansolein Z.
4-10-2015 07:30:00 (4 gelezen)
Joyce Lenaerts is de nieuwe amazone van de KWPN gekeurde Fellini. De zoon van Ampère uit een Jazz-moeder werd werd in 2010 geboren in de stallen van fokker A. Snikkers uit Molenaarsgraaf. Tijdens de KWPN hengstenkeuring van 2013 was de zwarte hengst al één van de blikvangers in de kampioenskeuring, waarbij hij als vierde eindigde. In hetzelfde jaar kreeg hij het kampioenslint omgehangen tijdens de AES keuring in Schijndel. In 2014 werd Fellini aangeboden tijdens de eerste editie van de Excellent Dressage Sales, waarbij hij met 380.000 euro goed was voor de klapper van de avond. Nico Witte verkocht zijn aandeel aan zijn Amerikaanse mede-eigenaar Tim Collins, wiens echtgenote Leida Collins-Strijk de hengst met succes uitbracht in de PAVO Cup en de Isah KNHS/KWPN hengstencompetitie.

Sinds een aantal weken zit dus Joyce Lenaerts in het zadel van de zwarte schone. Gisteren maakte de kersverse combinatie haar debuut in de klasse M, waarbij een tweede plaats werd behaald. ‘Ik ben super blij dat ik de nieuwe amazone mag zijn van de gave Fellini. Wat een talent!’ aldus een enthousiaste Lenaerts via Facebook. ‘We moeten uiteraard nog veel dingetjes afstemmen, maar ik ben zo ongelooflijk blij met hem!’

Bron: Hoefslag/Facebook
3-10-2015 07:30:00 (4 gelezen)
Het verrichtingsonderzoek is weer van start gegaan. De komende 50 dagen staat alles op het KWPN-centrum in het teken van deze aanlegtest voor hengsten. Alleen de hengsten waarvan de hengstenkeuringscommissies dressuur en springen denken dat zij een waardevolle bijdrage aan de fokkerij kunnen leveren, krijgen aan het eind van deze periode hun goedkeuring.

Vanmorgen werd gestart met de aanlevering van de springhengsten, waarbij zij door hun eigen ruiter worden voorgereden voor de commissie. De hengsten moesten daarbij ook onder het zadel enkele sprongen maken. In totaal achttien hengsten, waarvan er één in het vrijwillig onderzoek zal starten, kwamen in groepjes in de baan. Vijftien konden er nadat zij groen licht kregen van de commissie én van de veterinairen op stal worden gezet.

De andere drie hengsten kunnen volgende week dinsdag, tijdens de nalevering instromen. Het betreft cat.nr. 12 (Numero Uno x Voltaire), cat.nr. 13 (Quasimodo van de Molendreef x Indoctro) en cat.nr. 17 (Tangelo van de Zuuthoeve x Damiro)

Ook de dressuurhengsten werden nog een keer door hun eigen ruiter voorgesteld. Hierbij kan de hengstenkeuringscommissie zich een eerste oordeel vormen over de trainbaarheid en de bewegingen van de hengsten. Elf hengsten starten aan het onderzoek. Twee hengsten bleven afwezig, cat.nr. 35 (Dream Boy x Polansky) en cat.nr. 40 (Charmeur x Flemmingh). Zij kunnen komend voorjaar nog worden aangeboden voor het verrichtingsonderzoek. De eigenaren van cat 34 (Charmeur x Havidoff) besloten om de hengst na de zadelpresentatie terug te trekken uit het onderzoek.

De eerste officiële beoordeling door de hengstenkeuruingscommissie van de springhengsten is op dinsdag 13 oktober vanaf 8.00 uur en voor de dressuurhengsten is dit woensdag 14 oktober vanaf 9.00 uur Uiteraard bent u dan, maar ook tijdens doordeweekse dagen vanaf 8.00 uur, van harte welkom om de voortgang tijdens de training te volgen. De eindpresentatie vindt plaats op zaterdag 14 november.

Aangeleverde springhengsten:
Cat.nr. 1 Arezzo VDL x Indoctro
Cat.nr. 2 Carambole x Stakkato
Cat.nr. 3 Catoki x Landor S
Cat.nr. 4 Cornet Obolensky x Collin
Cat.nr. 5 Durrant x Lux
Cat.nr. 6 Eldorado vd Zeshoek x Chellano Z
Cat.nr. 7 Hors la Loi II x Nabab de Rêve
Cat.nr. 8 Kannan x Numero Uno
Cat.nr. 9 Lux x Libero H
Cat.nr. 10 Mr. Blue x Hors la Loi II
Cat.nr. 11 Numero Uno x Ahorn
Cat.nr. 14 Tornesch x Cornet Obolensky
Cat.nr. 15 Untouched x Vingino
Cat.nr. 16 Zirocco Blue VDL x Triomphe

Vrijwillig onderzoek springhengsten:
Cat.nr. 18 Clinton x Corofino

Aangeleverde dressuurhengsten:
Cat.nr. 30 Amazing Star x San Remo
Cat.nr. 31 Apache x Jazz
Cat.nr. 32 Apache x Ferro
Cat.nr. 33 Charmeur x Sir Sinclair
Cat.nr. 36 Totilas x Lord Loxley
Cat.nr. 37 Totilas x Sir Donnerhall
Cat.nr. 38 Westpoint x Farrington
Cat.nr. 39 Wynton x Cabochon
Cat.nr. 41 Daily Deal x Fürst Heinrich
Cat.nr. 42 Fürstenball x Rosenkavalier
Cat.nr. 43 Vivaldo x Van Gogh

Bron: KWPN
30-9-2015 07:40:00 (14 gelezen)
Massimo Grossato behaalde in het Italiaanse Gorla Minore een mooie overwinning in de 1.45m-Grand Prix met Carrussa (v.Cardento). In Vilamoura deed de voormalige KWPN-goedgekeurde hengst Zélote VDL (v.Chin Chin) van zich spreken door op dit niveau tweede te worden met Tina di Landri.

In de tweesterren-Grand Prix van Gorla Minore was Massimo Grossate veruit de snelste foutloze met Carrusa keur sport-spr (Cardento uit Parusa ster pref v.Corland). De fokker van dit paard, Arend van Ittersum uit Winsum, kwam onlangs nog uitgebreid aan bod in In de Strengen. Met een barragefoutje eindigde Eleonora Zorzetto als twaalfde met Villeneuve D (Heartbreaker uit Kavera ster prest v.Goodwill, fokker J.C.M. Derikx uit Veghel). In de 2*-Grand Prix van Biblis, Duitsland, was er dankzij een dubbele nulrit een mooie derde plek voor Günter Treiber met Buddy Holly (Verdi uit Vurosa ster v.Voltaire, fokkers W.A.J. en K.M.E. Winnen uit Venray).

Darragh Kenny won de 1.45m-Grand Prix van Vilamoura, waarin zes combinaties dubbel foutloos bleven. Net een fractie langzamer was Tina di Landri met de voorheen KWPN-goedgekeurde hengst (nu ruin) Zélote VDL (Chin Chin uit Paola W ster pref prok v.Libero H, fokker Benny Wezenberg uit IJsselmuiden). Ook Nick Benterman bleef dubbel nul met Zorland D (Corland uit Top-Chic D v.Indoctro, fokker W. de Dalie uit Cadzand), evenals Martin Dinesen Neergaard met Woulon L (Toulon uit Laronia-L keur prest v.G.Ramiro Z, fokker They Lemmers uit Baexem). Zij eindigden als vierde en vijfde. Met twee barragefouten bezette Carlos Eduardo Mota Ribas de negende plek met Brilexo (Phin Phin uit Trilexa stb v.Lux, fokker E.J.M. Bleekman uit Devon).

Ook in het Canadese Caledon stond een 2*-Grand Prix op het programma. Hierin werd Leslie Howard vijfde met Utah (Andiamo uit Petit Pommes D stb prest v.Jus de Pomme, fokker H.K. van Doorn uit Lunteren) net voor Isabelle Lapierre met Cescha M (Diamant de Semilly uit Hera XXIV v.Calando IV, fokker Veehandel Musterd BV uit Hooge Zwaluwe). Johathon Millar bracht zijn vaders Olympische crack Star Power (Quick Star uit Maxim keur v.Calvados, fokker A.J. Mulderije uit Vorden) aan de start en werd hiermee negende. Tot slot bereikte Elissa Reisman de twaalfde plaats met Venadium R (Calvados uit Repper stb v.Heartbreaker, fokker J.H. Reisig uit Oostwoud).

Een dag eerder werd de KWPN ruin Wilexo, een volle broer van Brilexo, nog 17de in een 1m45 proef. De ruin sprong een foutloos basisparcours en eindigde in de barrage als snelste vier fouter.

Bron: JS voor KWPN bewerkt door Mansolein

Brilexo en Wilexo zijn broers van Silexa. Deze Calvados merrie was enkele jaren in ons bezit en heeft ons de "Excellente (Keur)" merrie Brinn Mansolein gegeven. Brinn Mansolein heeft dit jaar haar eerste veulen gegeven, Daloubet Mansolein Z (De Flor 111 Z) en is nu drachtig van Casual Chic Z.
26-9-2015 07:56:42 (18 gelezen)
Foto Gem Mansolein terug in de ringOok Gem Mansolein (v. Vigaro uit Wendela A ) doet het goed in de springring. De nog maar vierjarige merrie werd op 7 augustus uitgebracht in een préparatoire 0,90 cm. proef in Mont De L'If. In totaal kwamen er 26 combinaties in de ring, waarvan 12 er foutloos wisten te blijven. Zo ook Gem Mansolein met gelegenheidsruiter Clothilde Loncke. Met deze mooie foutloze ronde wist Gem Mansolein op een gedeelde eerste plaats te eindigen.


26-9-2015 07:51:48 (30 gelezen)
Foto Atlantis Mansolein Z naar winst in jonge paarden proefAtlantis Mansolein (v. Amiro Z uit Carmen-Ikaria) werd op 8 augustus uitgebracht in een Cycle Libre proef, een proef voor jonge springpaarden, met zijn amazone Mathilde Cordier. De combinatie sprong netjes naar een foutloos resultaat en behaalde de daarmee een gedeelde eerste plaats.26-9-2015 07:48:10 (33 gelezen)
Foto Evander Mansolein foutloos in springparcoursEvander Mansolein (v. Leonardo Da Vinci) blijkt een veelzijdig paard te zijn. De dressuurgefokte ruin doet het namelijk ook prima in de springring. Zo kwam hij uit in een 1mtr. proef gehouden in Le Maillys op
21 augustus. Met maar liefst 90 deelnemers een drukke proef. Evander Mansolein sprong goed en kwam nergens in de buurt van het hout. Met een
foutloze ronde eindigde bij op een gedeelde eerste plaats.

26-9-2015 07:43:30 (27 gelezen)
Foto Fleury Mansolein springt naar winstFleury Mansolein (v. Phin Phin uit Riannin Mansolein ) nam deel aan een springconcours in Brest (Fr.) gehouden op 13 september. Ze kwam uit in een 0,95 cm proef. met maar liefst 80 deelnemers. Fleury Mansolein sprong met haar amazone Julie gemakkelijk foutloos rond en behaalde zo een mooie gedeelde eerste plaats.Copyright © 2004-2014 By Haras Mansolein, stoeterij in dressuur en springpaarden
All trademarks used are properties of their respective owners. All rights reserved.