Hengstenkeuze

For Romance I x Don Crusador x Wolkenstein II

-
2014
1.67 m
Stutenstamm 1190816, Schridde 350
Hannover

Uitgerekende datum 07-03-2019

Ze is bevallen!   klik hier

Verwachting uit deze combinatie:

Uit de combinatie van Karita met de hengst For Ferrero verwachten wij een iets kleiner veulen. Dit veulen zal in het begin wellicht wat terughoudend overkomen, maar zal zich daarna snel doorontwikkelen naar een onderzoekend veulen. In het exterieur zal dit veulen iets beknopter zijn dan zijn moeder en beschikken over een snelle beentechniek. Een veulen met veel bloed, en reflexen in de drie basisgangen. We hopen op een merrieveulen.


For Ferrero:

Afstamming:
De vader van For Ferrero is de tweevoudig Oldenburger kampioenshengst For Romance die met Kira Wulferding actief is in het Inter I. Zijn dochter Florentina won onder Eva Möller dit jaar het Westfaalse kampioenschap. De moeder van For Ferrero is Dubai Mllenium, een dochter van Don Crusador die in 2000 kampioen was van de Hannoveraner hengstenkeuring en in de Zware Tour actief was. De moederlijn vervolgt met een dochter van Wolkenstein II, een zoon van de legendarische Weltmeyer. Vervolgens vinden we de Calypso II-dochter Caprice, die van Landadel de in Hannover en Oldenburg goedgekeurde hengst Lambourghini Diablo en Limitless Girl bracht, die beide op 1.40m-niveau zijn geklasseerd. Hun volle broer Lomitas is eveneens bij Hannover goedgekeurd en sprong onder Toni Hassmann Grand Prix. Een halfbroer, Schwarzenegger (v.Sion) verdiende eveneens zijn goedkeuring bij Hannover en is in de Middentour geklasseerd. Een vierde zoon van Caprice, Sir Calypso (v.Sandro Hit) werd ook goedgekeurd en haar zoon Wisconti (v.Wolkenstein II) is in de Lichte Tour geklasseerd. Daarnaast is ze de grootmoeder van de in Hannover goedgekeurde hengsten Five Star (v.Florestan I), Florian (v.Florestan I), Westernhagen (v.Weltmeyer) en Floratio (v.Florencio I, Lichte Tour-dressuur) en het Middentour-paard Ferrari (v.Florestan I).

Onderzoekrapport:
For Ferrero is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, actief en goed van ruimte met een goede buiging van de gewrichten. In draf heeft de hengst veel activiteit, een goed gebruik van het achterbeen, ruim voldoende ruimte en veel gedragenheid. De galop is krachtig, bergop, gedragen, ruim voldoende van ruimte met veel schakelvermogen. For Ferrero beweegt met veel tot zeer veel souplesse, veel houding en een goede tot zeer goede balans en toont aanleg tot sluiten te hebben. Als dressuurpaard heeft For Ferrero veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel.
Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
For Ferrero kan bijdragen aan de bloedspreiding, beentechniek, rijdbaarheid en het vermogen tot sluiten aan de dressuurpaardenfokkerij toevoegen.
Finest x Samarant x Ginsberg I

-
2015
1.75 m
Stutenstamm 1188507, Schridde 696
Hannover

Uitgerekende datum 15-03-2019

Ze is bevallen!   klik hier

Verwachting uit deze combinatie:

Uit de combinatie van Kyana en de hengst Fontaine TN verwachten wij een sprankelend veulen. Niet groot van stuk, maar zeer compleet in het exterieur. Dit veulen zal een spring in 't veld zijn. Uitbundig in karakter, nieuwsgierigheid en beweging! Dit veulen lijkt zowat van elastiek te zijn, wendbaar, snel en behendig. In beweging zal het veulen spetteren, de elasticiteit komt van pas en tot uitdrukking door enorme kwaliteit. We hopen op een merrieveulen.


Fontaine TN:

Al jarenlang wordt er gezocht naar verervers met ‘vrije’ bloedvoering voor de dressuurpaardenfokkerij. Niet alleen in dat kader is deze excellente Fontaine TN een aanwinst, ook met zijn kwaliteiten en gezondheid maakt hij veel indruk. Deze Hannoveraans gefokte blikvanger is goedgekeurd voor Westfalen en Oldenburg en voldoet ruimschoots aan de genoom-eis van het KWPN dankzij een zeer hoge score van 105.

Zijn vader Finest werd uitgeroepen tot premiehengst en heeft al opvallende zaken gedaan in de jonge paardenwedstrijden. Ook als vererver timmert deze Fürstenball-zoon hard aan de weg, getuige de vele successen van zijn nakomelingen op keuringen, veilingen en onder het zadel. Finest blijkt een kampioenenmaker en ook van moederszijde heeft Fontaine TN waardevolle genen meegekregen. Zowel zijn moeder Sky als grootmoeder Gilette zijn onderscheiden als Staatspremiemerrie en Sky is een halfzus van het internationale Lichte Tour-dressuurpaard Raptor 3 (v.Rubin Royal) van Karen Böckmann.

Grootmoeder Gilette bracht daarnaast nog twee Z-dressuurpaarden. Moedersvader Samarant liet zelf zijn kwaliteiten in de Lichte Tour zien onder Andreas Helgstrand en heeft zich sterk weten te profileren als vererver. Van deze Sandro Hit-zoon presteren de oudste nakomelingen op Grand Prix-niveau, zoals Salenga (Sarah Waldsperger), Sam Donnerhall (Anthony Astier) en Sir Simon 12 (Ulla Salzgeber). In de derde generatie treffen we de Graf Grannus-zoon Ginsberg, die naast een stel internationaal springende nakomelingen onder meer ook het Grand Prix-dressuurpaard Gringo van Sirpa Degerth-Kaldi bracht. Uit deze directe familie komen ook gekeurde hengsten als Lividon GPF (v.Livaldon) en premiehengst Dream Maker (v.Damsey FRH). De getalenteerde Fontaine TN is vrij van grootheden als Jazz, Flemmingh, Gribaldi en is voor zowel sport als fokkerij een ware belofte.
Wynton x Krack C x Sultan

-
2013
1.74 m
-
KWPN

Uitgerekende datum 04-03-2019

Ze is bevallen!   klik hier

Verwachting uit deze combinatie:

Uit de combinatie van Ulicator de Fauntane en de hengst Imposantos verwachten wij een een sterk gebouwd royaal veulen. Opvallend aan dit veulen zal zijn het exterieur, met veel front en een prachtige hals. Een veulen met veel gummie dat graag op onderzoek uit gaat. De bewegingen van dit veulen zullen zich kenmerken door kracht en lossigheid, waarbij de schouder veel vrijheid vertoond en de achterhand makkelijk onder de massa zal komen.


Imposantos:

* Winnaar Anemone Hengstencompetitie
* Verrichtingstopper met 89 Punten
* Winnaar VSN Trofee, brons Pavo Cup finale 2017
* Gefokt uit de topstam van Barina en Ideaal

Deze zeer werkwillige hengst wist als drie jarige de VSN trofee te winnen onder zijn vaste ruiter Bart Veeze. Een half jaar later in de zomer van 2017 behaalden ze een derde plaats tijdens de PAVO-cup voor vier jarige dressuurpaarden. In het najaar van 2017 werd deze opvallende verschijning na het zeer goed afleggen van de verrichtingstest bij KWPN goedgekeurd met niet minder dan 89 punten en mocht zicht daarmee de verrichtingskampioen noemen. Alle onderdelen werden beloond met een 9. Met uitzondering van de galop waar hij een 8.5 voor kreeg.

Het KWPN verrichtingsrapportage is zeer lovend:
“Imposantos is een eerlijke, betrouwbare en ongecompliceerde hengst. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, actief en zeer goed van ruimte. De draf is expressief, goed van ruimte met een actief en krachtig ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop is krachtig bergop met zeer veel gedragenheid en ruimte. Imposantos beweegt met een zeer goede houding met zeer veel balans en lichaamsgebruik. Als dressuurpaard heeft Imosantos zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel”.
Vader Wynton wordt door Madeleine Witte-Vrees uitgebracht op Grand Prix niveau. De moeder van Imposantos is een Elite dochter van Krack C die meerdere achten behaalde tijdens de merrietest. Verder komen uit deze merrielijn de KWPN gekeurde hengsten Landeur en Tolando.
Imposantos heeft zijn eerste KWPN hengstencompetitie gelopen.
Deveraux x Londonderry x Rotspon

-
2014
1.70 m
Stutenstamm 2191506 Schridde 35
KWPN

Uitgerekende datum 28-03-2019

Ze is bevallen!   klik hier

Verwachting uit deze combinatie:

Uit de combinatie van Zonne Fleur en de hengst Deparon US verwachten wij een stoer veulen, met veel front en een royale opdruk. Dit veulen zal zich fier presenteren, zeker van zichzelf, en niet snel onder de indruk zijn. In beweging zullen we hetzelfde zien. Dit veulen zal sterk van de grond af bewegen, met een zekere pas, mooie knieactie en een sterke achterhand. We hopen op een hengstveulen.


Deparon US:

Deparon U.S. heeft een prachtige bloedvoering, via vaderskant dubbel Donnerhall gecombineerd met veel Engels-volbloed aan moederszijde.

Deveraux x Londonderry x Rotspon x World Cup I x Bleep XX x Gotthard

Deparon U.S. kwam voor het eerst ten tonele, tijdens de kwalificatie voor 3-jarige hengsten voor het Hannoveraner Bundeschgampionat in Verden 2017. Hier liep hij onder Julia Watzek naar een 2e plaats. Score; stap 8.0, draf 9.0, galop 8.5, 'ausbildung' 9.0 en lichaamsbouw 8.0, totaalscore 8.5. Tijdens de finale op het Bundeschampionat voor alle 3-jarige hengsten van geheel Duitsland eindigde Deparon U.S. op een hele mooie 4e plaats. Hij kreeg net als de hengst Secret een 8.5 voor zijn draf. Secret draaft meer spectaculair maar Deparon U.S. draaft met een techniek van verzameling en kracht vanuit het achterbeen. Dit is ook niet verwonderlijk omdat zijn vader, de Grand Prix-hengst Devereaux dubbel ingeteeld is op Donnerhall. Via moederszijde de Hannoveraner tophengsten Londonderry x Rotspon x World Cup I, maakt Deparon U.S. tot een zeer interessante gefokte hengst. Zijn overgrootmoeder Walencia, Kampioen op de DLG-Show Hannover 1986 is ook de moeder van het Grand prix-paard Camaran.

Deparon heeft een echt hengstenmodel met een correct fundament. Hij loopt met veel kracht vanuit het achterbeen en heeft veel tact. Na de verkoop van Total U.S. hebben met we met Paul Schockemöhle overlegd dat één van hun jonge toptalenten richting ons kwam. We zijn dan ook zeer verheugd deze hengst te kunnen aanbieden. Het ligt in de bedoeling dat we hem dit najaar aanbieden bij het KWPN.
Kannan x Cassini I x Franklin

-
2014
1.69 m
-
Zangersheide

Uitgerekende datum 28-03-2019

Ze is bevallen!   klik hier

Verwachting uit deze combinatie:

Uit de combinatie van Riannin Mansolein met de hengst Karmann Z verwachten wij een royaal gebouwd,groot veulen,dat wellicht op stand niet direct het meest aansprekend zal zijn. Dit veulen is iets grover, maar zal toch weten te overtuigen door zijn aanwezigheid en stoere uitstraling. De bewegingen zullen krachtig zijn, waarbij met name de sterke grote galop zal opvallen. Op de sprong komt dit veulen meer tot zijn recht. Met enorm vermogen en macht zal dit veulen gaan opvallen!


Karmann Z:

Het verhaal van Dominator 2000 Z gaat verder binnen Stoeterij Zangersheide. Nu hij de de wereld afreist om op de grootste concoursen te schitteren en zijn vele nakomelingen met unieke kwaliteit hun eerste sprongen maken, werd met Karmann Z zijn halfbroer binnengehaald. Hij etaleerde bij zijn goedkeuring een prachtig model, lichtvoetigheid, afdruk en modern vermogen. Karmann’s vader is de legendarische Kannan, vader van onder meer olympisch kampioen Nino des Buissonnets. Door de combinatie met het bloed van Cassini I, Franklin en Lord langs moederzijde, wordt in Karmann het beste van Frankrijk en Duitsland samengebracht.
Ferdeaux x Jazz x Ulft

2014
1.70 m
Nomana-stam, Merrielijn 2, fokfamilie 8
KWPN

Uitgerekende datum 11-04-2019

Ze is bevallen!   klik hier

Verwachting uit deze combinatie:

Uit de combinatie van Lovely Romance Mansolein met de hengst Jerveaux verwachten wij een iets behoudend veulen, die niet meteen laat zien wat hij denkt. Maar zodra hij de kans ziet, toch zelfbewust op onderzoek uit zal gaan. Dit veulen zal net als zijn moeder over veel bloed beschikken en harmonisch gebouwd zijn. Met een iets snellere bewegingsafloop, maar goed gebruik van de gewrichten, zal dit veulen doorgroeien naar een bijzonder dressuurpaard.


Jerveaux:

Deze zeer moderne hengst is net als Governor gefokt uit een volle zus van Parzival.
Jerveaux is in het voorjaar van 2017 goedgekeurd voor het KWPN. Tijdens dit verrichtingsonderzoek viel hij op met zijn enorme bereidheid tot werken en drie bovengemiddelde basisgangen met veel afdruk. Deze werden dan ook beoordeeld met een 8.5. Voor souplesse, houding en balans ontving hij zelfs twee keer een 9. Jerveaux staat in training bij Bart Veeze die hem verder zal opleiden.
Zijn vader Ferdeaux is op dit moment zeer succesvol onder Kirsten Brouwer in de Prix St. Georg. Ook als verever breekt hij steeds meer door. Veel van zijn nakomelingen scoren hoog op keuringen. Al deze nakomelingen worden gekenmerkt door ras en lichtvoetige bewegingen.

Jerveaux zijn moeder is de Elite merrie D’avance de Baian. Zij ontving op de IBOP een mooie score van 83.5 punten. D’avance de Baian is niemand minder dan de volle zus van Olympiadepaard Parzival (Adelinde Cornelissen) en Fleau de Baian die inmiddels ook zeer succesvol is onder Adelinde Cornelissen op Lichte Tour niveau. Verder komen uit deze zeer prestatie rijke stam ook nog TC Athene (v. United), de PAVO-cup winnaar en deelnemer van het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden en op dit moment bijzonder succesvol onder Jeanine Nieuwenhuis bij de young riders. Volle broer Brentano (v.United) werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en nam ook deel aan de kampioenskeuring tijdens de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch. Haar aangewezen zoon Vancouver (v.Polansky) is in Amerika in de Prix St Georges uitgebracht. En de KWPN hengst Governor die afgelopen zomer zilver behaalde op het WK voor jonge dressuurpaarden.
Numero Uno x Voltaire x Jasper

2001
1.70 m
Fokfamilie 1872
KWPN

Uitgerekende datum 20-04-2019

Ze is bevallen!   klik hier

Verwachting uit deze combinatie:

Uit de combinatie van Brinn Mansolein en de hengst Unaniem verwachten wij een stoer veulen met sterke gewrichten ,dat enorm opvalt met zijn uitstraling en zekerheid. Dit veulen kan de wereld aan, houdt zich niet in en staat er keer op keer. Een veulen met een sterk exterieur, sterke verbindingen, maar toch het reactievermogen van een bloedpaard. Springen is waar dit veulen voor leeft, met enorm veel plezier en zekerheid zal hij de hindernissen overwinnen. We hopen op een hengstveulen.


Unaniem:

Unaniem werd in 2011 verkocht aan Athina Onassis, die direct al goede klasseringen met hem behaalde. Ze behaalde o.a. een 3e plaats in Geneve en plaatsten zich in de top 10 in Göteborg en de Rolex Grand Prix in Zurich. Hij heeft ook internationaal gesprongen met Ben Schroder. En sinds 2017 is unaniem beschikbaar bij de DSC Group, Team Nijhof en Lauw van Vliet.

Met een pedigree waarin maar liefst vier internationale springhengsten op rij voorkomen. Afgelopen jaar klasseerden zich meer dan 50 Numero Uno-nakomelingen op de WBFSH-ranking ! Klapper is natuurlijk Sterrehof’s Tamino, zilveren Olympische medaillewinnaar met Marc Houtzager. De overige vaders in het pedigree, de preferente Voltaire, de keurhengst Jasper en de preferente Nimmerdor waren zelf internationaal springpaard en leveranciers van ontelbare internationale springpaarden.
Unaniem’s moeder, de goed ontwikkelde langgelijnde keurmerrie Passivona, liep een excellente merrietest met gemiddeld een dikke zeven voor de bewegingen en een achtenhalf voor de springonderdelen.

Unaniem’s zoon Cupido was in 2011 de imposante kampioen van de 4-jarigen in de Vion-cup en werd ook verkocht aan Athina Onassis en een andere zoon Detroit (mv. Burggraaf) is AES-goedgekeurd. Unaniem heeft al 8 elite dochters en 54 PROK goedgekeurde nakomelingen.Unaniem kan naast een geweldig springpaard ook een harmonisch gebouwd paard geven met goede bewegingen en hij houdt de stokmaat op peil. Vooral de lange hals en croupe, de soepele draf en krachtige galop zijn echte Unaniem kenmerken. De nakomelingen van Unaniem hebben fijne karakters, zowel in de omgang als in het werk. In één klap 4 (Numero Uno, Voltaire, Jasper, Nimmerdor)en misschien wel 5 (Unaniem) topverervers toevoegen aan het pedigree van uw veulen en de kans op een extreem springpaard aanzienlijk vergroten? Dat kan...met Unaniem.
Nabab de Reve x Berlin x For Pleasure

2015
1.71 m
Prestatiestam 64, Fokfamilie 169
BWP

Uitgerekende datum 26-04-2019

Ze is bevallen!   klik hier

Verwachting uit deze combinatie:

Uit de combinatie van Brianne Mansolein Z met de hengst Poker de Mariposa verwachten wij een groot royaal veulen. Ook dit veulen zal zich presenteren door macht en zelfverzekerdheid. Een veulen dat veel van zijn vader weg zal hebben. Langgelijnd, maar krachtig. Het karakter zal zich kenmerken door rust, vertrouwen en doelbewustheid als het om springen gaat. Dit veulen zal een enorme macht laten zien over het hout, een zeer goede galop hebben en veel reactievermogen vertonen. We hopen op een hengstveulen.


Poker de Mariposa:

Overtuigend behaalde Poker de Mariposa op de BWP Hengstenkeuring 2018 de reservetitel bij de driejarige springhengsten. De zoon van tophengst Nabab de Rêve toonde onder het zadel veel vermogen, kwaliteit aan de sprong en werkwilligheid. Poker de Mariposa’s afstamming is daarnaast om van te dromen. Vader Nabab de Rêve behoort al jarenlang tot de beste verervers ter wereld en zijn zonen Vigo d’Arsouilles en Kashmir van Schuttershof zetten die succesvolle hengstenlijn voort. Grootvader Berlin sprong onder Gerco Schröder naar teamgoud op de Wereldruiterspelen in Aken in 2006 en is met nakomelingen als Athena (Aniek Poels), Caspar (Emanuele Gaudiano) en Zilverstar T (Nicola Philippaerts) uitgegroeid tot een stempelhengst. Overgrootvader For Pleasure behoort op zijn beurt tot de invloedrijkste springhengsten van de afgelopen decennia.

De moederlijn van Poker de Mariposa is al helemaal bijzonder: grootmoeder Flora de Mariposa staat al jaren bekend als één van de beste springpaarden ter wereld. Onder Pénélope Leprévost won de merrie een gouden medaille met het Franse team op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 en won ze daarnaast de vijfsterren Grote Prijs van Antwerpen en de Wereldbekers van Oslo en Lyon. Haar dochter Ilena de Mariposa presteerde ook al op 1,45m-niveau onder Leprévost en is sinds kort onder het zadel van Nicolas Delmotte te zien. Deze Ilena de Mariposa is de moeder van Poker de Mariposa, die ook nog eens nauwverwant is aan voormalig BWP-kampioen Hermes de Mariposa. Onder Henrik von Eckermann en tegenwoordig Mohammed Al Hajri springt Hermes de Mariposa eveneens op het hoogste niveau. Eerder werd Poker de Mariposa’s halfbroer Nestor de Mariposa al bij het BWP goedgekeurd en ook de veelbelovende Matisse de Mariposa is nauwverwant aan deze Nabab de Rêve-zoon.

Met zijn uitmuntende afstamming en zeer overtuigende kwaliteiten onder het zadel lijkt Poker de Mariposa een aanwinst te zijn voor de springpaardenfokkerij.
De Niro x Riccione x Sandro Hit

-
2014
1.68 m
Stutenstamm 1189803 Schridde 659
KWPN

Uitgerekende datum 28-04-2019

Ze is bevallen!   klik hier

Verwachting uit deze combinatie:

Uit de combinatie van Bashira Mansolein en de hengst Just Wimphof verwachten wij een snittig veulen, iets kleiner van stuk dan de vorige nakomelingen van Bashira Mansolein. Dit veulen verstopt zich graag even achter de mama, maar heeft eigenlijk een open en alert karakter. Het zal zich snel ontwikkelen in een nieuwsgierig en snel veulen. Met veel vermogen in beweging tot schakelen, zal de goede bewegingsafloop en het elastische vermogen van dit veulen opvallend zijn. Een veulen met veel bloed.


Just Wimphof:

Just Wimphof presenteerde zich zeer goed op de KWPN-Stallionshow onder Kirsten Brouwer. Wat een uitstraling heeft deze hengst toch en dit gecombineerd met 3 zeer mooie, vloeiende en elegante basisgangen maakt hem bijzonder interessant. Daarnaast toonde Just Wimphof in de volle Brabanthallen ook over een fantastisch karakter te beschikken, weinig hengsten toonden zich zo gelaten in de stap, deze was relaxed en leek uitmuntend.

Vaderlijn
• Vader De Niro No.1 van de Wereld (WBFSH Stallion Ranking)
• MV Riccione Vader van meerdere Grand Prix-paarden
• MMV Sandro Hit No.32 van de Wereld (WBFSH Stallion Ranking)
• MMMV Classiker Vader van meerdere Grand Prix-paarden
• MMMMV Wereldvererver Donnerhall

Moederlijn
• Stammoeder Fiesta is o.a. de moeder van de Tophengst Don Schufro. No.10 van de Wereld (WBFSH Stallion Ranking)
• Overgrootmoeder Fiella v. Classiker is de volle zus van de bekende GP-paarden Café au Lait onder Maree Tomkinson en Cappucino onder Karin Rehbein.
• Grootmoeder Sabriena is de halfzus van Fienna W, moeder van de Prix St. Georges-paarden Sampras & Salutation beide van Sandro Hit.
• Moeder Rastede is Elite Sport en Z2 dressuur. IBOP 84.5 Pnt. en Pavo Cup Finale.

Just Wimphof eindigde op de zesde plaats van de kampioenskeuring tijdens de KWPN Stallion Show.
Zijn moeder Rastede (Riccione x Sandro Hit) viel als jong paard op door een zeer goede score van 84.5 punten te behalen tijdens de IBOP en onder Emmelie Scholtens behaalde ze de finale van de Pavo Cup en kwam als beste merrie uit de bus. Ze behaalde tevens het sportpredicaat. Een dochter van Rastede in combinatie met Sezuan wist op de keuring bij KWPN-NA te overtuigen met hoge cijfers.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2017:
Just Wimphof is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver en goed tot zeer goed van ruimte met veel lichaamsgebruik. In draf heeft de hengst ruim voldoende afdruk, is zeer lichtvoetig, heeft een ruim voldoende tot goede ruimte en een actief ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop is bergop en goed van ruimte. Just Wimphof beweegt met veel tot zeer veel souplesse, ruim voldoende tot veel houding en een goede tot zeer goede balans. Als dressuurpaard heeft Just Wimphof veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel.

Exterieur:
Just Wimphof is een goed ontwikkelde, rijtypische hengst die goed in het rechthoeksmodel staat met uitstraling. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en voldoende van lengte. De rug is goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De lendenen zijn goed aangesloten en goed van bespiering. De croupe is goed van ligging, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien iets ingesnoerd. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
Just Wimphof kan bijdragen aan de bloedspreiding, het model, uitstraling, en rijdbaarheid verbeteren en het vermogen tot sluiten/verzamelen toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
Rastede is een aansprekende, zeer rijtypische en goed ontwikkelde merrie die goed in het rechthoeksmodel staat met veel uitstraling.
Het hoofd is aansprekend met een mooi oog.
De nek is ruim voldoende van lengte met een lichte hoofd-hals verbinding.
De hals is goed van vorm, lengte en bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en ruim voldoende van lengte.
De schouder is goed van lengte en iets steil van ligging.
De rug is licht gezonken, goed van lengte en goed van bespiering.
De lendenen zijn goed bespierd en ruim voldoende aangesloten.
De croupe is hellend, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is goed van lengte.
Het voorbeen is correct gesteld.
Het achterbeen is licht sabelbenig met een iets scherpe pijpinsteek.
De koten zijn ruim voldoende van lengte en correct gesteld.v Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.
De voeten zijn goed gevormd, goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met correct ontwikkelde verzenen.
De stap is goed van ruimte en heeft veel souplesse.
De draf is lichtvoetig, goed van ruimte met een goede houding en een goed ondertredend achterbeen. Het voorbeen heeft een mooie heffing vanuit de voorknie.
De galop is krachtig, goed van ruimte, gedragen en heeft ruim voldoende souplesse.
Rastede heeft in 2008 bij de IBOP proef de volgende resultaten behaald:
Stap 7.5 Draf 9.0 Galop 8.5 Souplesse 8.5 Houding en Balans 8.5 Rijdbaarheid en Bewerkbaarheid 8.5 Aanleg als dressuurpaard 9.0 Totaal 84.5 punten
In de nationale dressuursport is de merrie Rastede Z2 geklasseerd.
Stokmaat: 1.67m / Kleur: Donkerbruin
Krack C x TCN Partout x Sultan

-
2001
1.69 m
Fokfamilie 1708
KWPN

Uitgerekende datum 04-03-2019

Ze is bevallen!   klik hier

Verwachting uit deze combinatie:

Verwachting uit deze combinatie: Uit de combinatie van Vérité met de hengst United verwachten wij een bijzonder kwaliteitsvol veulen. Een chique veulen, met veel uitstraling en bloed. Zowel in houding als beweging zal dit veulen de show stelen. Met elegantie zal hij zich presenteren. In beweging valt zijn lichtvoetigheid op, dit veulen lijkt haast te dansen. Afdruk, lichtvoetigheid zullen dit veulen kenmerken.


United:

Kies voor zekerheid, kies voor kampioenenmaker United! De Krack C-zoon heeft zijn naam gevestigd als topvererver dankzij een hoog percentage nakomelingen dat opvalt in de sport en op het keuringsterrein, zoals NMK-kampioene Brooklyn, de inmiddels Grand Prix geklasseerde hengstenkeuringskampioen Bordeaux en de gouden Young Riders-medaillewinnaar TC Athene. Daarnaast presteren nakomelingen als Aquamarijn en MDH Avanti (U25) al op internationaal Grand Prix-niveau, en leverde United tientallen Lichte Tour-paarden zoals de verdienstelijk presterende CSI, Donna-Ray en Bijou. United drukt een stempel met zijn sterk gebouwde en dito bewegende nakomelingen, die net als hijzelf over aanleg voor het hoogste werk én een zeer goed karakter beschikken. Naast de Grand Prix-hengst Bordeaux zijn ook de United-zonen Armani en Foundation goedgekeurd bij het KWPN.
Als driejarige gooide United zelf zeer hoge ogen in het verrichtingsonderzoek, waarna hij met een absolute topscore werd ingeschreven. Zo kreeg hij 9,5-en voor zijn draf, galop en aanleg als dressuurpaard en liet hij toen ook al zien een goede stap (8) in huis te hebben. Vervolgens etaleerde hij zijn grote kwaliteiten onder het zadel van Edward Gal, met wie hij goede resultaten behaalde tot en met de Lichte Tour. United stamt af van bewegingsvererver Krack C, die met Anky van Grunsven successen boekte op het hoogste niveau en een eigen hengstenlijn heeft weten op te zetten.
United is gefokt uit de merrie Nessica, die in combinatie met Krack C ook het Lichte Tour-dressuurpaard Tycho-H van Martyna Echilczuk-Morris bracht. Als moedersvader voegt de Trakehner Grand Prix-hengst TCN Partout zijn prestatiegenen toe, die eveneens zijn grote waarde in de fokkerij bewezen heeft.

United is een fokhengst zoals er maar weinig zijn: hij geeft zeer goed-bewegende paarden door die met sterke verbindingen kunnen lopen. Dit had United zelf ook al als jong paard waardoor hij de Verrichtingstest won met maar liefst een 9.5 voor de draf, een 9.5 voor de galop en een 9.5 voor aanleg als dressuurpaard.